Autor Wątek: Atrakcje weselne- jakieś pomysły?  (Przeczytany 28392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
Atrakcje weselne- jakieś pomysły?
« dnia: 26 Kwietnia 2012, 23:10 »

Witajcie, mam mały problem. Na naszym ślubie atrakcją miało być puszczanie lampionów ale niestety jest to niemożliwe. Czy macie może jakiś inny pomysł na atrakcję wieczoru? Wiecie, północ, tort i...? Tańce brzucha, iluzjoniści? Co mieliście/będziecie mieć na swoich weselach? Może podzielicie się pomysłami albo namiarami na firmy które Wam pomagały w realizacji takich atrakcji?
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2018, 17:31 wysłana przez zibi »

Offline mikaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.07.2012
Odp: Atrakcje weselne- jakieś pomysły?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2012, 09:38 »
ja osobiście bede miała fajerwerki, też chciałam lampiony, ale mój narzeczony stwierdził że woli dołożyć i mieć fajerwerki :)
ale zastanawialam się tez nad fire show, calkiem fajnie to wygląda, jak wpiszesz w google fire show szczecin to powinnaś coś znaleśc :)
pozdrawiam

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2012, 16:56 »
Dzięki za odpowiedź  :) Zastanawiałam się nad fire show z racji tego że mój kolega ma taki zespół  :) Tylko właśnie nie wiem czy będzie to możliwe u nas w ośrodku gdzie będzie wesele, w koło las. Mogę zapytać ile płacicie za pokaz sztucznych ogni i ilu minutowy on będzie? Interesowaliśmy się też taką ofertą z narzeczonym ale z tego co znaleźliśmy to ceny są dość porażające.

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.1990
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Maja 2012, 15:32 »
Grupa tańca bollywoodzkiego jest często zapraszana na wesela, aby urozmaicić swoim kolorowym tańcem uroczystość weselną. Zazwyczaj w zespole tańczy pięcioro tancerzy (3 kobiety i 2 mężczyzn). Tańczą 3 układy po około 4 minuty i w ostatnim układzie zachęcają gości do wspólnej zabawy proponując i prowadząc przy tym krótką naukę tańca bardzo prostych kroków zaczerpniętych z bollywoodu. Pokaz jest barwny, ciekawy, żywiołowy. Całość trwa około 20 minut (może być rozbite na dwie części) i kosztuje 500 złotych na terenie Szczecina. Jeśli trzeba dojechać to jest to mozliwe do około 50 km i wówczas dolicza się koszt paliwa. Zespół nazywa się "MAAHI VE". Ma swoją stronę internetową, więc można szukać. Natomiast tutaj jest kilka opinii o ich tańcu: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=4580.0

Offline mikaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.07.2012
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Maja 2012, 14:55 »
no niestety ceny są powalające, my za pokaz 4 minut płacimy około 900zł, co ani nie jest mało, ale w porównaniu z niektórymi firmami to nie dużo.  Wiem że maja też jakiś pokaż za 500zł ale nie jestem pewna ile trwa.  Pozdrawiam :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Maja 2012, 23:14 »
W Szczecinie jest taka fotobudka, byli na targach na MTS. Nazywa sie to fotoklitka - imprezowa fotobudka. Jakos za 3 godziny coś okolo  1000 zł chcą, przez te 3 godziny robi budka zdjęcia i drukuje w formie pasków, i goście robią z tego księgę gości. I kopie pasków goscie dostają tez na pamiątkę. Fajna sprawa i od razu podziękowania od gości z głowy można mieć :)

Offline Paula1988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.12.2013
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Czerwca 2012, 19:47 »
Witam, :)

Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynam swoją przygodę ślub dopiero w grudniu przyszłego roku na boże narodzenie :).

Sama już interesowałam się atrakcjami weselnymi, bo lubię mieć wszystko zaplanowane z wyprzedzeniem.

W internecie jest wiele ciekawych ofert wystarczy wpisać w google "atrakcje weselne szczecin" mnie zainteresowały szczególnie firmy z linków reklamowych tych na górze strony i z prawej strony.  Każda z nas powinna znaleźć coś dla siebie. 

Offline angie80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Sierpnia 2012, 10:49 »
My zdecydowaliśmy się na obsługę barmańską i pokaz barmański.  Fajna atrakcja.  Był u nas: Cocktails Bar.  Bardzo profesjonalna, kompleksowa obsługa na wysokim poziomie.  Wszyscy byli zachwyceni.  Ceny też mają naprawdę konkurencyjne.  Do tego pomogli nam w zakupie alkoholu po cenach hurtowych.  Jak ktoś chce numer piszcie na maila. 

Offline Karla312
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.05.2012
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2012, 16:34 »
My bardzo polecamy bar weselny "Event Bar": maja super koktajle i do tego robia swietny pokaz barmanski. 
Nasi goscie byli nimi zachwyceni!
Pozdrawiam

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Września 2012, 15:22 »
a ile czasu trwają takie pokazy barmańskie? i ile ok kosztują?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Września 2012, 17:38 »
U nas na weselu lub poprawinach ( decyzja jeszcze nie zapadła)  będzie imprezowa fotobudka - goście sami sobie robią zdjęcia i się te zdjęcia od razu drukują w formie 2 pasków, jeden idzie dla gości na pamiątkę drugi do pamiątkowego albumu, gdzie nasi goście będą wpisywać nam życzenia. Zrezygnowaliśmy natomiast z pokazu fajerwerków na poprawiny i zaoszczędziło nam to 1000zł  :)

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Września 2012, 20:24 »
a ile kosztuje fotobudka?:)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Września 2012, 20:39 »
To zależy gdzie masz wesele, ale ceny zaczynają się od 1000zł dla Szczecina i okolic, są też promocje na śluby nie w soboty i na poprawiny. Trzeba się dowiadywać indywidualnie u źródła.

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.1990
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Lipca 2013, 13:00 »
w google można wpisać : atrakcje weselne szczecin

Offline cecylia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Lutego 2014, 12:23 »
taniec brzucha na wesele to chyba średni pomysł, mi się wydaję, że fajne są różne konkursy, które angażują uczestników wesele, czytałam właśnie ten artykuł hxxp: www. djmw. pl/czy-karaoke-sprawdza-sie-na-weselu/ i fajnym pomysłem jest karaoke, a organizacja nie jest skomplikowana

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Lutego 2014, 12:30 »
Karaoke lepsze jest  na poprawiny moim zdaniem, atrakcje na weselu poiwnny angażowac wszystkich, nie każdy będzie chciał wyć do mikrofonu jakieś piosenki podczas wesela, lepiej się pobawić, potańczyć i ewentualnie jakiś krótki pokaz obejrzeć typu jakiś występ artystyczny, teatr ognia czy ilizjonista, czy też fotobudka- goście będą mogli korzystać kiedykolwiek i będą mieć pamiątkę do zabrania do domu w formie zdjęć.

Byłam na weselu, na którym nieudolnie została przeprowadzona biesiada, ludzie dostali śpiewniki i wyło tylko 5 osób reszta sie nudzila przez 15 minut bo dj nie dawal za wygrana....

Offline katy.n
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2014
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lutego 2014, 14:46 »
My na pewno będziemy rezerwować fotobudkę - tylko musimy jeszcze ustalić ostatecznie termin wesela :)

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2015
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Lutego 2014, 16:45 »
U nas w cenie jest pokaz sztucznych ogni, więc to na pewno będzie.
Siostra kiedyś tańczyła w zespole, który robi tańczy do choreografii z teledysków Michaela Jacksona i chciałam się uśmiechnąć do nich, ale nie wiem co z tego wyjdzie :(

Offline karora
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09-05
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Marca 2015, 20:33 »
Barman na weselu to zawsze dobry pomysł.
Koktajle drinki.
Ostanio grupa zrobiła takie wesele że goście do 6 rano się bawili
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2015, 16:21 wysłana przez Maja »

Offline karolina.b
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Maja 2015, 16:17 »
Mój zespół mi. zaproponował super połączenie budka foto i ścianka VIP w jednym.  Sami to przywożą.  Goście mają się focic do woli.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Maja 2015, 16:55 »
Fajny pomysł ta ściana VIP :) goście się mogą poczuć jak celebryci :)

Offline owijek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.09.2015
« Odpowiedź #21 dnia: 5 Czerwca 2015, 12:56 »
Ja nie odpuszczę, żeby nie było fajerwerków, pokazy sztucznych ogni robią na wesela firmy pirotechniczne, zawsze to wygląda super, a jak jeszcze jest dobrany fajny podkład muzyczny to naprawde robi to świetny efekt.
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2015, 10:34 wysłana przez Maja »

Offline edyta1103
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Kwietnia 2016, 21:39 »
Najbardziej polecam iluzjonistę na weselu. Od razu taki pokaz angażuje uwagę wszystkich gości na sali. Najlepiej polecam tego iluzjonistę ze śląska LINK NIEDOSTĘPNY
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2016, 21:20 wysłana przez zibi »

Offline AgnieszkaGrzelaz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Października 2016, 16:51 »
Może karaoke? u mojej znajomej dj z Playdjs prowadził wesele i właśnie przed oczepinami jakoś i przed daniem zrobił karaoke, śmiechu było tyle, ze czekam tylko na film z wesela, żeby to obejrzeć :)

Offline karina56
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Października 2016, 09:53 »
Ja na swoim weselu miałam takie urządzenie jak fotobudka i powiem szczerze, że mam z tego lepsze zdjęcia niż od fotografa ;D Także myslę, że to bardzo fajny pomysł na atrakcje weselną. Jesli chodzi o ofertę to na rynku jest sporo ale ja znalazłam taką która miała najkorzystniejsze ceny LINK USUNIĘTY
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2016, 16:17 wysłana przez zibi »

Offline BiedronkaE
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2016, 21:31 »
Zgadzam, się fotobudki sa fajne, już byłam na kilku weselach z fotobudkami. Ostatnio spotkałam się z czymś nowym - z pokazem iluzjonisty. Pan Li (ten z Mam talent) dał fajny pokaz różnych "sztuczek", wszyscy goście byli zadowoleni i rozbawieni, mnie osobiście też bardzo się to podobało, zawsze to coś nowego ;)

Offline Dariad
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.2015
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #26 dnia: 9 Grudnia 2016, 13:20 »
ostatnio fotobudki są  bardzo popularne na weselach, sama miałam przyjemność być w wakacje na weselu na którym byłą fotobudka i jakoś nie jestem przekonana. Państwo Młodzi co chwilę znikali bo każdy chciał się z nimi w tej fotobudce obfotografować, ludzie stali w kolejce do zdjęć zamiast się bawić. Mi o wiele bardziej podobają się pomysły z pokazem np. pokaz barmański, albo iluzjonistyczny. Byłam raz na takim pokazie i naprawdę super sprawa. W przyszłe wakacje organizuje własne wesel i zastanawiam się nad właśnie wynajmem iluzjonisty, myślę o LINK USUNIĘTY był może ktoś na jego występie i może coś powiedzieć?
« Ostatnia zmiana: 9 Grudnia 2016, 14:19 wysłana przez zibi »

Offline Kelmars
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.10.2017
  • Ślub w: Poznań
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Kwietnia 2017, 09:29 »
Byłem ostatnio na weselu i mieli ciekawą atrakcje a mianowicie ..... który wykonywał różne egzotyczne drinki oraz pokazy barmańskie które na prawdę zaskoczyły pozytywnie wszystkich gości i teraz ze swoją partnerką myślę nad taką atrakcja na naszym ślubie w zasadzie na dzień dzisiejszy zdecydowaliśmy że bierzemy tego barmana :D

« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2017, 10:24 wysłana przez ~Ania~ »

Offline weronika126
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Stycznia 2018, 18:46 »
Byłam na weselu gdzie naprawdę para młoda wpadła na oryginalny pomysł i wynajęła Dawida Krzyżowskiego, który robi pokazy freestylu z piłką. Naprawdę podobało mi się to w końcu to coś nowego. Dodatkowo zrobił kilka konkursów z nagrodami, było zabawnie. Dla mnie to była naprawdę świetna atrakcja i dobrze się to oglądało. :)
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2018, 19:07 wysłana przez zibi »

Offline Martyna Kmiecik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Lipca 2018, 11:15 »
Fajny pomysł nie wpadłam na to wczesniej będę musiała to sprawdzić  ::)