Autor Wątek: Grupa tańca bollywoodzkiego  (Przeczytany 3254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.1990
Grupa tańca bollywoodzkiego
« dnia: 28 Września 2006, 20:12 »
Na stronie głównej e-wesele pojawił się artykuł o grupie "MAAHI VE", tańczącej taniec bollywoodzki i prezentującej się podczas róznych okazji, także i wesel. Napiszcie co o tym myślicie.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Października 2006, 00:24 »
No dla mnie troche ...inne   :cancan:  
Ale moze byc ciekawa rozrywka dla gosci .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline zanetaadam
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Października 2006, 11:50 »
Od kiedy zacząłem podróżować po Europie, spotkałem się z przeróżnymi egzotycznymi dla nas kulturami. Najbardziej zafascynowała mnie kultura Greków i Indii. Z całego serca polecam występ tego zespołu, jeśli oczywiście są na tyle dobrzy, jak opisują to w artykule. Ale zanim się do tego przekonacie, polecam obejrzeć film rodem z Bollywood "Czasem Słońce, Czasem Deszcz". Jeśli film się Wam spodoba, to spodoba się Wam ich występ. Pod warunkiem oczywiście, że będa mieli odpowiednią muzykę. Polecam, abyście zapytali ich czy mają piosenkę Kumar Sanu - Tera Mera Pyar, co jest często grane na weselach hinduskich jako hymn do miłości.

Pozdrawiam

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Grupa tańca bollywoodzkiego
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2010, 13:07 »
W zeszłym roku zauroczyła mnie kultura Orientu i ich taniec. Zapisałam się na zajęcia Tańca Orientalnego, zwanego powszechnie, ale błędnie Tańcem Brzucha.

Te z Was, które mnie znają, wiedzą, że sport  jest moją pasją, życiem i pracą. Ten jednak, który uprawiam zawodowo jest zupełnie inny, aniżeli ww taniec.

Na nowych zajęciach odkryłam nową siebie. Miękką, kobiecą, zmysłową. Zakochałam się w nowej dziedzinie i, jak już posmakowałam, to nabrałam ochoty na więcej.

Tym "więcej", być może właśnie będzie Bollywood. Na Gali Ślubnej widziałam, jak grupa MaahiVe bawi się w wesołych układach tanecznych. Zauroczyli mnie. Sposób, w jaki się uśmiechali podskakując rytmicznie do muzyki był wprost zaraźliwy. Oni się świetnie bawili tańcząc i rozsiewali radochę na oglądających.

Jednym zdaniem: Ten taniec to masa pozytywnej energii.

A, że trochę "inne"?
To jest orient, zatem inny dla nas, Europejczyków. Ale ten egzotyzm mnie szalenie pociąga. Muszę wygospodarować jeszcze godzinkę w tygodniu i ruszyć się na te zajęcia. Bo, jak mam być po nich taka rozpromieniona, to ja jestem na TAK ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Stycznia 2010, 14:13 »
wiem ze jedna z dziewczyn miała ta grupe na swoim weselu i była bardzo zadowlona :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline m4recheque
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:20 »
Jako prowadzący imprezy, miałem okazję już dwukrotnie oglądać pokaz zespołu Maahi Ve.  Uważam, że prócz samego obejrzenia innego stylu tańca, niż ten który znany jest nam na co dzień, to dodatkowo jest to ciekawe urozmaicenie dla bawiących się gości.
Oglądany przez publiczność występ budzi ciekawość i skupia całą publiczność na parkiecie, a po części pokazowej goście zapraszani są do wspólnego tańca z zespołem, rzecz jasna tańca orientalnego.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lutego 2010, 15:18 »
Widzialam ich na targach. Byli fantastyczni! Nawet faceci a obawialam sie ze beda tam stali jako kolki:) Bardzo mi sie podoba pomysl zeby w okolicach oczepin zrobic wystep tego zespolu, dodac do tego taniec panstwa mlodych a potem wspolnie potanczyc calym tabunem gosci. Muzyka i taniec sa zywiolowe, radosne i starsznie fajne. Mysle ze goscie beda zachwyceni zwlaszcze ze koszt byl jakis niepowalajacy na podloge. 450 zł?

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.1990
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Kwietnia 2010, 21:24 »
Występ zespołu "Maahi Ve" trwa 15 minut i obejmuje 3 tańce, z czego w trzecim zapraszają do wspólnej zabawy wszystkich gości, łączą się w korowody, kółka, węże i jest to bardzo żywiołowe. Koszt pokazu 500 zł a dla par biorących lekcje nauki pierwszego tańca w Szkole Tańca "Gryf" jest rabat i kosztuje to 350 zł.