Autor Wątek: Pałacyk w Wirówku  (Przeczytany 9441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« dnia: 4 Sierpnia 2006, 22:24 »
Dziewczyny, przeszukałam całe forum i bardzo mało informacji znalazłam na temat palacyku w Wirówku. Proszę poweidzcie cos wiecej na ten temat. Co prawda został nam jeszcze okrągły roczek do ślubu ale chcemy mieć juz wybrane miejsce na wesele. Na razie zastanawiamy się nad hotelem Piaski i palacykiem w wirowku. co tym sadzicie??

Offline okruszek

• maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Sierpnia 2006, 08:47 »
witaj gibea :)
a masz jakies fotki tego pałacyku w Wirówku? Nie znam tego miejsca.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Sierpnia 2006, 09:06 »
mnie też ten wirówwek niewiele mówi..  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Sierpnia 2006, 09:52 »
Fotki sa tylko na stronie internetowej, ale jest ich na prawdę niewiele. Niedawno próbowalismy tam dojechać ale nie mogliśmy palcyku znalezc:( A na stronie tez nie ma mapiki dojazdowej a wtedy nie wzielam nr telefonu:( sierotka ze mnie straszna.
W temacie o lokalach wyszytałam, że klimat jest podobny jak w Maciejewie ale znacznie taniej i tylko tyle.
A Wirówek znajduje się w okolicach gryfina.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Sierpnia 2006, 09:57 »

niestety nie ma zdjęć  weselnych..

są wnętrza ale na tyc fotach wyglądają na bardzo małe  :roll:

Offline okruszek

• maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Sierpnia 2006, 10:01 »
ale piękny pałacyk!!!!  :shock:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Sierpnia 2006, 13:12 »
Ja też uważam, że jest piękny nawet bardziej urokliwy niż w Maciejewie. Dlatego ponawiam pytanie czy ktoś robił tam wesele bo wiem, że przymiarki były :lol:
Jutro postaram się tam wybrać jak mi się uda to na pewno opiszę wrażenia. Odnośnie wielkości obiektu, sama jestem ciekawa ile osób pomieści.
A hotel Piaski????

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Sierpnia 2006, 09:08 »
Z mojej rozmowy z włascicielką wynikało, ze oni nie są zainteresowani klientem weselnym, a nastawiają się na turystów (głównie z Niemiec). Tak było rok temu. Może do chwili obecnej coś się zmieniło?

Offline madziulek

• Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Sierpnia 2006, 09:56 »
Ja znam to miejsce bardzo dobrze.

są dwa aspekty tego miejsca ...zalezy na ile osób robisz bo są dwie rózne sale jedna jest fajna wszyscy siedzą razem -mtak jak to powinno być moim zdaniem...ale druga  :roll:  no właśnie rok temu byłam na weselu na tej drugiej już w samym pałacyku ...moim zdaniem beznadzieja ... to tak jakbys siedziała w róznych pokojach część gości w jednym część gości w drugim a młodzi już wogóle w innym ...to tak jakbyś gości w domu po pokojach rozsadziła... tańce odbywały się na wejściu przy schodach ludzie tańczyli a przez tańczących przewijali sie kelnerzy z tacami  :evil:

co do jedzenia nie wiem ale jak ja byłam na weselu to podano rosół, drugie danie i posprzątali ze stołów . :shock:  :shock:  :shock:  do dwunastej nic nie było ...dopiero ktoś później zauwazył że w innym pokoju stał szwedzki stół :hahahaha: tak to byśmy  głodowali ...jedzienia mało (chyba takie drogie )

do jedzenie były :
krakersy z rybą , krakersy z pasta rybna , kurczak(dle wszystkich nie starczyło) i jakieś egzotyczne sałatki ... fu

ale to oczywiście moje spostrzeżenia ..... mysle że warto sie przejechać tam i samemu zobaczyc ....

co było super - pokoje dla gości naprawde rewelacja :)

Cytat: "Sylvi"
a nastawiają się na turystów (głównie z Niemiec).

dokładnie Sylvi ma racje
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Sierpnia 2006, 10:14 »
zdaje się,ze będą musieli szybko zmienić zdanie..

nie ma aż tylu gości z niemiec z eurasami.. a wesela w szczecinie są co tydzień i po kilka  :mrgreen:

Offline madziulek

• Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:43 »
dziwna mentalność nastała niemcy i niemyc a my polacy to co gips????
tym bardziej że w okolicy gryfina jest tylko jedno wspaniałe miejsce na wesela i jakby oni tez się postarali to byłyby dwa i każde mało by gości az za nadto :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:51 »
Ach no właśnie, ja już nie wiem gdzie to wesele będzie :cry: Na pewno nie chcemy w Szczecinie, tylko gdzieś na obrzeżach, byliśmy w dworku hetmańskim, owszem podobało nam się, ale mają mało miejsc noclegowych, a my nie chcemy tak gości rozrzucać.
Ustalone już natomiast zostało ze ślub odbędzie się w Szczecinie, a co z weselem??

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:55 »
a sprawdziłaś motelik w Maszewie? (u Szymczaka)
Liliann tam będzie się weselić. Przejrzyj jej wątek są wklejone zdjęcia :)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:56 »
No i ewentualnie jeszcze JF Duet (tu z kolei trzeba wskoczyć do wątku Pioterasa)

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Sierpnia 2006, 19:13 »
W JF Duet byłam na weselu, i jedzonko mi nie smakowało:((( chociaż przyzanm że zabawa była przednia lokal bardzo ładny :lol: ale jakoś swojego wesela tam nie widzę :wink:

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Sierpnia 2006, 20:11 »
Cytat: "martini"
Gibea - do przyszlego roku w Koszewku bedzie okolo 40 miejsc noclegowych - zamierzaja rozbudowac Dworek.

W Stargardzie jest jeszcze Palac Panorama, w Maszewie wspomniany motelik... no i Maciejewo Smile

Marta

Taaak, Maciejewo zwala z nóg tak samo jak cena :lol: , a jeśli chodzi o motelik w Maszewie, to wdziałam fotki w wątku Liliann i bardzo mi się podobało, zaraz poszperam w internecie , może znajdę coś jeszcze. Odnośnie Pałacu panorama to też mi się podoba tylko nie wiem ile mają miejsc noclegowych o ile w ogóle je mają  :roll:  Może wiecie cos na ten temat??

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Sierpnia 2006, 21:09 »
Drogie forumki, dzisiaj zrobiliśmy objazd po po kilku obiektach, które nas zainteresowały głównie po przeczytaniu opowieści forumowiczek:
 :arrow: Motelik w Maszewie
 :arrow: Resauracja Marina
 :arrow:  Hotel Piaski
Cały dzień nam to zajęło, ale za to sumienie czyste, i częściowy spokój na duszy, że pierwsze kroki w organizacji w końcu zostały poczęte :lol: Zatem na samym początku udaliśmy się do moteliku w Maszewie. I faktycznie tak jak to Liliann opisała tak jest w rzeczywistości. Motelik uroczy, właścicielka sprawiała wrażenia bardzo miłej, pokoiki przytulne, sala elegancka- i od razu dodam, że nie za duża, ale jak na wesele na 60 Osób w sam raz. Menu bogate, alkohol we własnym zakresie ( bez korkowego) i cena na prawdę niewygórowana. Także już prawie się zdecydowaliśmy, ale w efekcie okazało się, że data która nas interesuje jest już zajęta (inne weselicho) i na wakacje 2007 mają już wolne tylko 2 terminy :x aha i jeszcze jeden minus, chyba największy- od strony tarasu i  ogrodu rozpoczyna się dobudowa hotelu co znacznie pogarsza walory ktrajobrazowe :roll: Po rozmowie z właścicielką dowiedzieliśmy się że nie jest pewne czy skończą  do przyszłych wakacji- i tu dziękujemy za szczerość. Zniechęceni wizją wesela z robotami budowlanymi w tle odpuściliśmy, choć motelik na prawdę jest godny uwagi :!:
Restauracja Marina- i tutaj na prawdę krótko, miejsze romantyczne jak nie wiem co, tylko nie wiem czy na dobrą salę trafiliśmy (innej nie dojrzeliśmy) strasznie mała nam się wydala toteż mo luby oglądać dalej nie chciał, ja natomiast chętnie bym rzuciła okiem, no ale....wiadomo jak to z mężczyznami jest :lol:
Hotel Piaski- 80 km od Szczecina trochę daleko, ale warto był się przejechać. Dworek nad samym jeziorkiem. Dużo miejsc noclegowych, sala na 60 osób uważam że w sam raz. Z restauracji jest piękny widok na ogród i jeziorko. Tylko nie wiem jak z cenami dokłanie bo nie było osoby odpowiedzialnej za te sprawy, ale wiem że samo wesele bez noclegu wynosi mnie więcej 150 zl za osobę.
No i powiem wam drogie forumki, że dalej nie wiem gdzie to wesele będzie, każde miejsce ma swoje za i przeciw, a jak tak długo będziemy marudzić to nic juz nam nie zostanie :cry:

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Sierpnia 2006, 21:52 »
Cytat: "gibea"
Restauracja Marina- i tutaj na prawdę krótko, miejsze romantyczne jak nie wiem co, tylko nie wiem czy na dobrą salę trafiliśmy (innej nie dojrzeliśmy) strasznie mała nam się wydala

bardzo sympatyczna sala

ale jak na wesele na 60 Osób w sam raz

święte słowa

pozdrowionka :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Sierpnia 2006, 00:46 »
aha i jeszcze jeden minus, chyba największy- od strony tarasu i ogrodu rozpoczyna się dobudowa hotelu co znacznie pogarsza walory ktrajobrazowe

hmmm .....  nooooo proszę się dowiedziałam....i się....wku...am
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:38 »
hmmm ..... nooooo proszę się dowiedziałam....i się....wku...am

Lilann na prawdę jeszcze nie masz sie co martwić i denerwować. Twoje wesele jest juz niedługo, a na tym etapie budowy to jeszcze jest ok. Ale tak w ogóle to powinni uprzedzić o takich zamiarach bo to faktycznie znacznie zmienia postać rzeczy szczególnie gdy ktoś planuje poprawiny na świeżym powietrzu :x

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:48 »
Misiek dzwonił tam dzisiaj...
Roboty podobno ruszają w drugiej połowie września i wszystko ma być tak osłonięte, że taras i otoczenie tarasu nie straci na swoich walorach...
Trochę mnie to uspokoiło....ale wybiorę się tam osobiście...
...a lekko podkurzona i rozjuszona Lilka to straszne zjawisko ...wierzcie mi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Sierpnia 2006, 10:50 »
a oto najnowsze info z hotelu Piaski
Otóż właściciel bardzo miły, przesłał mi przykładowe menu weselne oraz ich menu z restauracji z gramaturą i cenami potraw. Potrawy wyszukane, a ceny szczerze mówiąc to nie wiem bo to pierwsza nasza tak szczegółowa oferta więc nie mam porównania i tu drogie forumki liczę na waszą pomoc :!:  cena za osobę wyszła ok 160 zł za menu takie mniej więcej standardowe na obiadek rosołek, schab po argentyńsku, surówka, przytsawki zimne sałatki, śledzie itp. nawet dużo tego było,  półmisek wędlin i na ciepło barszczyk z krokietami i szaszłyki płonące i coś tam jeszcze. Najbardziej zniechęciły mnie limitowane napoje 1litr soku na parę w tej cieni 160 zł jeszcze latem to stanowczo za mało a sok zeby  dokupic stanowczo za drogo, podobnie z alkoholami i kawą i herbatą. Do tej ceny doliczyć trzeba nocleg ok 70 zł już ze śniadaniem lub zamiennie z poprawinami :!: no i transport gości bo hotel znajduje się 80 km od Szczecina. I co o tym sądzicie??????????

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Sierpnia 2006, 12:41 »
za dużo tego limitowania jak dla mnie....
i generalnie jak na mnie to za drogo...ale każdy ma inne finanse...
— Richard M. Devos

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Sierpnia 2006, 12:47 »
i szaszłyki płonące

była gościem weselnym w piaskach dwa lata temu. Szaszłyki również były na zewnątrz owszem płonęły (cięko nawet było ugasić ten płomień!!!), ale w środku letniusieńkie, co = niesmaczne.
Zwróćcie na to uwagę przy ustalaniu menu. Może się bardziej postarają.

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Sierpnia 2006, 17:16 »
Cytat: "liliann"
za dużo tego limitowania jak dla mnie....
i generalnie jak na mnie to za drogo...ale każdy ma inne finanse...

Te limitowanie też wcale mi się nie podoba, szczególnie z tymi sokami :twisted:
My też sądzimy, że cena jest troszkę za wysoka bo ogołem z dojazdem i noclegiem wyjdzie grubo ponad 200 złotych. W dodatku obawiam się dodatkowych rozliczeń po weselu. No nie wiem spróbuję sie jeszcze potargować może spuszczą cenę na noclegu chociaż :roll:
Tym bardziej że dzwoniłam dzisiaj do slavii- mniej urokliwe miejsce aczkolwiek może dla gości bardziej atrakcyjne :lol: i tam wyszło duzo taniej, ale nie weim jak to się sprawdza w praktyce, a opinii na temat slavii jest niewiele. Cociaż pamiętam, że nocowałam tam jakieś 3 lata temu, standard może się zmienił, ale jeśli chodzi o jedzonko było calkiem dobrze, ciekawe czy coś się zmieniło???

Cytat: "Sylvi"
była gościem weselnym w piaskach dwa lata temu. Szaszłyki również były na zewnątrz owszem płonęły (cięko nawet było ugasić ten płomień!!!), ale w środku letniusieńkie, co = niesmaczne.

A jeśli chodzi o szaszłyki to podobne danie jadłam  na weselu w JF Duecie i też były plonąco zimne :lol: Zgadzam się Sylvi okropność :!:

Offline Pawpoc
  • nowicjusz
  • *
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Sierpnia 2006, 10:42 »
Witam serdecznie, macie ten sam problem co my - zaczęliśmy w styczniu i objechaliśmy wszystko co możliwe. Piaski niestety odpadły gdyż jedzenie jest ponoć bardzo niesmaczne i to opinie wielu osób, Koszewko-pięknie od października mają mieć miejsca noclegowe na około 50 osób ale uwaga - terminy już na przyszły rok pozajmowane! Czekaliśmy z nadzieją na otwarcei hotelu Park- wnętrza piekne sala w sam raz ale..dobrze że poszliśmy inkognito na obiad-porcje jak dla ptaszków i ceny powalające, byliśmy też na spotkaniu z kierowniczko-kompletnie nie przygotowana i to nas bardzo zraziło, a tydzień poźniej znajomi mieli tam wesele i o północy kazano im ściszyć muzyke bo goście hotelowi nie mogą spać!!! Zrezygnowaliśmy w popłochu i w czerwcu zostaliśmy bez miejsca a ślubujemy w październiku. Znaleźliśmy coś czego nie ma na forum - dawny klasztor w Cedyni - otwarcie było w zeszłym roku więc wszystko nowiuteńkie ale w starych wnętrzach, znajomi bawili się na sylwestra i nam polecili. Mamy już zarezerwowane byliśmy 3razy i bardzo się nam spodobało- miła i fachowa obsługa a jedzenie wspaniałe. Ceny zależą od menu ale mozna zacząć od 160zł. Nie jest tanio ale dużo taniej niż w Maciejewie- a jak będzie na weselu? na pewno damy znać po 07.10
Pozdrawiamy

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Sierpnia 2006, 10:49 »
Cytat: "Pawpoc"
Znaleźliśmy coś czego nie ma na forum - dawny klasztor w Cedyni - otwarcie było w zeszłym roku więc wszystko nowiuteńkie ale w starych wnętrzach, znajomi bawili się na sylwestra i nam polecili

Pawpoc powiedz coś więcej na temat tego klasztoru, jakie wy macie menu, i czy są miejsca noclegowe i czy mają swoją stronkę. Jesli tak to po proszę link na priva :lol: A tymaczasem sama postarm się cos na ten temat poszukać :wink:

Offline Pawpoc
  • nowicjusz
  • *
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Sierpnia 2006, 17:56 »
Jesteśmy na etapie wyboru menu, bo wybór dość spory a próbowaliśmy tam 6 różnych dań i każde pyszne! Potrawy z fantazją ale jak ktoś chce zwykłe schaboszczaki to też zrobią. Mają strone ale za wiele na niej nie widać (wysyłam adres na priva) - na żywo wygląda zupełnie inaczej, od tyłu mają ogród ze stolikami - nie za wielki ale zielony i ponieważ klasztor stoi na wzgórzu to jest widok na Cedynię. My robimy wesele na 70-80 osób. Pokoje są 2 osobowe każdy z łazienką jest ich na około 55 osób ale robią dostawki i 70 wejdzie a jak ktoś ma jeszcze więcej gości to niedaleko jest ładny hotel Piast o ile dobrze pamiętam. Wódka w cenie 35zł za butelkę lub można swoją ale preferują by zamawiać u nich. Za 25 zł od osoby kawa, herbatka i soki bez ograniczeń. Znajomi z Sylwestra byli bardzo zadowoleni, my -zobaczymy ale nie znaleźliśmy nic innego na tyle osób w okolicy Szczecina co było by o podobnym standardzie a nie tak drogie jak Maciejewo
Pozdrowionka

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Sierpnia 2006, 18:56 »
Nie no klasztor imponujący, wnętrza zapierają dech w piersiach. Z tego co piszecie to ceny za alkohol i napoje są przyzwoite a jak jest u was c cena za nocleg, bo te ze strony przy tylu gościach chyba nie obowiązują. Jak juz wybierzecie menu to napiszcie jak to u was cenowo wyszło  :blagam:  

Cytat: "Pawpoc"
obaczymy ale nie znaleźliśmy nic innego na tyle osób w okolicy Szczecina co było by o podobnym standardzie a nie tak drogie jak Maciejewo

W sumie w okolicy dużo jet różnych fajnych miejsc, ale faktycznie jak przyjdzie co do czego zawsze coś jest nie tak. Może to wynika z tego, że akurat my też szukamy miejsca, urokliwego takiego jak maciejewo, ale o trochę mniejszych kosztach, co nie powiem jest trudne :roll:

Offline gibea

• forumowicz
Pałacyk w Wirówku
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:13 »
Dzięki Pawpoc za info o klasztorze. Weszłam na stronę tego klasztru i podejrzałam przykładowe menu weselne i byłam szczerze mówiąc  mile zaskoczona że za 180 zł za osobę można skorzystać z tak wykwintengo menu  :obiad:  
My w ostatnia niedzielę byliśmy w hotelu sens w Lubieszynie. Hotelik nowiutenki 5 miesięcy bodajże, bardzo nowoczesny, panowie wlasciciele mili, widac ze bardzo się straja zeby zaistniec na rynku. W zasadzie zadnych konkretow się nie dowiedzielismy, tylko ze alkohol i napoje musza byc zakupione u nich , ale na prawde po przyzwoitych cenach. Sali nie widzielismy bo odbywaly sie poprawiny. Nie podobalo mi sie tylko ze my robimy wesle na 60 osob, miejsc noclegowych jesy 58, a mimo to mielibysmy do dyspozycji tylko czesc sali, reszta bylaby otwarta dla klientow. Dla mnie to troche glupie bo w koncu zajmowalibysmy caly hotel, to czemu tylko czesc resaturacji. No i panowie wlasciciele nie mieli zadnego przykladowego menu, poprosilam o przygotowanie takiego egzemplarza i przeslanie na maila bo wydaje mi się to rzecza wazna, ale niestety n ie otzrymalam go do tej pory :roll: