Autor Wątek: Hity i buble  (Przeczytany 257375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Hity i buble
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Lipca 2006, 13:45 »
tez polecałam matę edukacyjną-rewelacja.Dzieciątko na niej Cwiczy podnoszenie się ,przekręcanie na boczek, łapie za różne zabawki, lusterka,piszczałki.bardzo pomaga w rozwoju
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
hity i buble
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Lipca 2006, 17:25 »
hity:
body!!!!!!!
wszystko rozpinane w kroku
podgrzewacz do butelek
butelki Aventa ( wychodząc z domu zakładam tylko ochraniacz na smoczek i nic się nie wylewa i nie muszą tak jak w Nuk-u zakładać wcześniej "kapsla", jak trzeba szybko podać mleko czy sok trwa to z Aventem dużo szybciej )
Pampersy
mata edukacyjna
zabawka-słuchawka Fischer Price
karuzela-pozytywka do łóżeczka
kojec
cerata do przewijania ( nie mylić z przewijakiem ), sprawdza się w podróży, w gościach, jak jest kupka, to nie ufajdamy nikomu niczego!
( była w torbie dla rodziców-Graco )
wózek Breaker ( ma możliwość zdjęcia osłony z części budy, to ułatwia dostęp powietrza do dziecka, poza tym kiedy dziecko leży w wózku na brzuszku może sobie popatrzeć przez siatkę na świat-Mikołaj to uwielbia )
stanik dla matki karmiącej
Oillatum do kąpieli ( dla alergika też )

buble:
kaftaniki
rzeczy nie rozpinane w kroku
chodziki
rzeczy rozpinane na plecach

p.s. wszystko jest sprawą indywidualną ;-)
Kiatek

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Hity i buble
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lipca 2006, 20:40 »
bitelki Aventa popieram.I tez mam Nuka.to prawda,że trzeba wcześniej założyć kapsel :P
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Hity i buble
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Sierpnia 2006, 13:09 »
moje Hity

-> laktator Avent
-> butelki Avent
-> termometr microlife, który mierzy temperaturę w ciągu 1 sekundy
-> pampersy
-> leżaczek-bujaczek Fisher Price
-> ciuszki rozpinane w kroku
-> kosmetyki NIVEA Baby

nad bublami muszę pomyśleć.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Hity i buble
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Sierpnia 2006, 20:45 »
kosmetyki Nivea Baby też spokojnie wszystkim mamusiom polecam.nie powodują uczuleń.Używam od pierwszego dnie życia synka

Offline merkunek

• Chuck Norris
Hity i buble
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Lutego 2007, 16:21 »
Są dwa zamknięte tematy, na które pewnie warto zerknąć:

co się sprawdza
co się nie sprawdza

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Hity i buble
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Lutego 2007, 16:28 »
:drapanie: Buble: laktatory reczne, kaftaniki, oliwki,
Hity: laktatory elektroniczne, pajacyki, body bez zaponek przy szyjce, frida, balsam dla niemowlat penaten, sudocrem

Offline merkunek

• Chuck Norris
Hity i buble
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Lutego 2007, 16:36 »
Cytat: "Kastor"
:drapanie: Buble: laktatory reczne, kaftaniki, oliwki,
Hity: laktatory elektroniczne, pajacyki, body bez zaponek przy szyjce, frida, balsam dla niemowlat penaten, sudocrem

Kastor, toż to sa subiektywne odczucia Foremek i nikt nie powiedział, że w tym temacie jak w matmie 2+2=4 :-)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Hity i buble
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Lutego 2007, 20:52 »
Cytat: "merkunek"
sa subiektywne odczucia Foremek

ja wypisalam swoje odczucia ;-)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Odp: Hity i buble
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Listopada 2007, 13:34 »
dla mnie wielkim hitem okazał się smoczek firmy tommie tippe.  :)
rewelacja! nie ma możliwości, żeby odcisnął się na buźce maluszka! (jest zaokrąglony) nie można sobie zrobić krzywdy nawet na brzuszku ;)  tylko..może wygłada trochę kosmicznie ;)
ANCYMONEK :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Listopada 2007, 14:05 »
rewelacja! nie ma możliwości, żeby odcisnął się na buźce maluszka! (jest zaokrąglony) nie można sobie zrobić krzywdy nawet na brzuszku ;)  tylko..może wygłada trochę kosmicznie ;)
ja właśnie taki smoczek kupiłam małemu - i fakt wygląda dość nietypowo  :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Listopada 2007, 16:16 »
ja właśnie taki smoczek kupiłam małemu - i fakt wygląda dość nietypowo  :D
ja tez mam taki dla Maksia ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Listopada 2007, 09:58 »
termometr microlife, który mierzy temperaturę w ciągu 1 sekundy
marta podaj model tego termometru ?

Offline Cleo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Grudnia 2007, 18:34 »
U nas sprawdziły się:

*huggiesy
*podgrzewacz do butelek
*butelki antykolkowe Dr Brown's (mielismy problem z 2 kolkami przed ich zakupem, zwłaszcza, że mały był na piersi i dokarmiany butlą od początku )
*huśtawka graco
*karuzela fisher price i inne zabawki tej firmy
*mata edukacyjna
*przewijak
*przybornik na łóżeczko
*body i śpiochy rozpinane w kroku
*Balneum Hermal do kąpieli
*laktator elektroniczny
*wózek x lander xt ( można fotelik wpiąć na stelaż, super sprawa)

nie sprawdziły się:

*laktator ręczny
*termometr do kąpieli - wskazywał temperaturę 37, a w rzeczywistości było 45!!!! Najlepiej sprawdzać łokciem
*leżaczek do kąpieli, strasznie płakał jak się go na nim położyło

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Grudnia 2007, 18:36 »

My tez takie mamy. Kupilam razem z buteleczkami...fakt, śmiesznie wygląda.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 1 Lutego 2008, 13:17 »
Myslę, że i ja mogę już coś dopisać :)

HITY
Powiem szczerze, że dla mnie głównym hitem jest:
-butelka i mleko modyfikowane. Ja jestem wypoczęta a pisklaczek zadowolony i najedzony! ;)
oraz:
- mój cierpliwy małż ;)

a ponadto:

- Frida do noska!!!!!!!
- seria Oilatum
- laktator ręczny Aventu
- leżaczek - bujaczek Fisher Price
- Bepanthen
- usztywniany rożek
- pampersy
- chusteczki Pampers Sensitive

BUBLE
-termometr do wody - sprawdzamy łokciem
-kaftaniki i koszulki - strasznie się podwijają na pleckach
-pajacyki rozpinane na jedną nogawkę
- krem na odparzenia Nivea - strasznie gęsty jest
-luźniejsze skarpetki - u mojego pisklaczka po chwili są ściągnięte ;)

To na razie tyle. Jak odkryję następne to dopiszę :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 1 Lutego 2008, 13:29 »
-luźniejsze skarpetki - u mojego pisklaczka po chwili są ściągnięte
ciekawe co będzie jak pisklaczek będzie bardziej wierzgał nóżkami lub rackował.  :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lutego 2008, 14:29 »
Wg mnie :

HITY:
* mleko modyfikowane
* zabawki z fishera i piesek Zubaloo
* Oilatum i Sudocrem
* lezaczek-bujaczek
* kopertowe bodziaki
* wszystko co rozpina sie w kroczku
* ubranka NEXT :)
* pampki Happy i chusteczki Bella
* deserki w sloiczkach
* oliwka z zelu z Johnsona
* butelki z Aventu i Dr Brown's
* Marimer
* łozeczko z szufladą :)

BUBLE:
* termometr do wody
* chusteczki Dzidzius
* przewijak
* ubranka bez rozpinania kolo szyji
* podgrzewacz do butelek
* rozek
* smoczki z lateksu
* opakowanie na smoczki
* łancuszki do smoczków

I to narazie tyle z tego co pamietam :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Lutego 2008, 15:50 »
BUBLE:
* łancuszki do smoczków
Aga, a dlaczego?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Lutego 2008, 20:43 »
Mo moj Kacpus sobie wkladał do nich paluszki i sobie krzywdzil. Dlatego tez teraz ma takie klipsy z tasiemka

http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/309/67/97/309679719

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Lutego 2008, 20:44 »
ale fajne

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Lutego 2008, 07:50 »
Aj widzę, że dla każdej mamy cos innego jest dobrego. Ja np. lubie chusteczki Dzidziusia - dlatego, że kojarzą się mi z pierwszymi dniami zycia Jagodzi, w szpitalu ich uzywałam i ten zapach jest dla mnie wspomnieniem tych dni, z kolei pieluszki z Happy sa dla nas za sztywne, najbardziej pasuja mi pampersy, zresztą cenowo u nas duzo nie róznia sie od happy, czy huggisów. Z kolei Huggisy sa fajne, ale premiumm, classic - to porażka.
Podobnie jest ze smoczkiem, do butelek używamy z aventu silikonowe, ale uspokajający - to tylko lateksowy z nuka, innego jadzia nie weźmie do ust.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 5 Kwietnia 2008, 13:10 »
nna kontrowersyjną sprawą są ....pampersy.
Z jednej strony są hitem, bo ich sie nie pierze, nie prasuje, dzidzia ma sucho, są wygodne i w ogóle fantastyczne ....ale...... z drugiej strony, jak dziescko zrobi siusiu, to w tym miejscu w pieluszce, gdzie jest zatrzymywany i przechowywany mocz panują idealne warunki do namnażania się bakrerii (tem. ciała 36,6 stopni C, duża wilgotność),. W związku z czym w ostatnich latach obseruje się wzrost zachorowalności na zapalenie pęcherz i dróg moczowych w śród małych dzieci. Zapalenie pęcherza ze względu na zpecyficzną budowę tego organu jest bardzo trudne do wyleczenia.
I jeszcze jedno....chłopcy szczególnie przynajmniej raz na jakiś czas powinni mieć albo zakładaną tetrę albo w ogóle nie mieć zdjętą pieluszkę ze względu na ich klejnoty rodowe  Wink   bo nie wolno przegrzewać jąder !! ( nawet pani w poradni rodzinnej zwracała nam na to uwage  Wink )
a ja mam takie pytanie z perspektywy czasu do Gosiaczek80(bo to jej cytat). Czy teraz jak urodziłaś dziecko i możesz z własnego doświadczenia sie wypowiedzieć.To czy nadal jesteś zwolennikiem tetry?Czy jej używasz?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 5 Kwietnia 2008, 13:21 »
Cytat: Mariolka
Cywilizacja idzie naprzód,
No tak, nie da się ukryć, że cywilizacja idzie naprzód ale czy żywność jest lepsza? Moim zdaniem nie. I mam tu porównanie na wędlinach: tych sklepowych i tych "Swojskich". Tata mojej przyjaciółki ze zwykłego mięska kupionego w sklepie potrafi "wyczarować " takie pyszne wędliny, że mucha nie siada .... i nie psują się po 2 dniach trzymania w lodówce.. ale to jest tylko jeden przykład.

Wracając do żywności dzieci, to niedawno słyszałam, że w kaszkach firmy G. znaleziono konserwanty, barwniki (oczywiście sztuczne) itp substancje.

Cytat: Maja
Mariolka napisał/a:   
dzieciaczek i zję danie z królikiem   

z tym królikiem też bym uważała-ja wiem, jaki jest "zdrowy"-większość ludzi niestety nie

a czy to napewno królik, a nie tylko "smak królika" wyprodukowany w laboratorium ?

Co do badań z różnych instytutów, to ostatnio czytałam pare artykułów i dowiedziałam się z nich, że etykietka z instytutu służy jedynie reklamie i wcale nie zobowiązuje daną firmę do  przestrzegania dokładniejszych badań .
Naprawdę dziewczyny staram się realnie patrzeć na rzeczywistośc. Wiem, że są sytułacje kiedy "cuda techniki" w postaci : słoiczków, kaszek błyskawicznych,  pampersów, chodzików itp. udogodnień są wyjściem awaryjnym lub po prostu ułatwiają nam życie. Tylko czy takie przyspieszacze, ulepszacze są dobre na codzień?!

i pytanie:czy nie podajesz niczego ze słoiczków,tylko wszystko przygotowane z naturalnych składników?

Tak jakoś odgrzebał mi sie dzisiaj wątek sprzed 2 lat.I po prostu jestem ciekawa jakie macie teraz podejście, jak same jesteście matkami? Czy trwacie przy swoich przekonaniach?Czy może się zmieniły?
Bez urazy dla nikogo.Zwykła ciekawość. Jesli nadal obstajecie przy swoim i sie trzymacie twardo swoich przekonań, to ja to szanuję. Kurcze nie mogę znaleźc tego watku, jak niektórzy deklarowali się,że nawet masło dla dziecka będą robić samodzielnie...
Bo bardzo często jest tak,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Kwietnia 2008, 21:23 »
hehehhe.. wiesz Mariolka ja w myślach już dawno ciebie przepraszałam.

masz zupełną racje ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Ja wielka zwolenniczka tetry chowam dziecie w pampkach. Nad tetrą zastanawiałam się w ciąży. Przerażał mnie koszt pampków. A w tetrze przerażała mnie perspektywa prania i prasowania. Bo wiedziałam ze nikogo na codzień nie bede miała do pomocy. Moje rozważania rozpędził mąż, który....distał 150 zł podwyżki i stwierdził. " będzie na pampki" :D:D  Potem leżac w szpitalu przez dwa tygodnie przyzwyczaiłam się do pampków. Do tego zobaczyłam ile to moje dziecko sika i ile kupek robi. I że na jedno przewijanie czasem musiałam mieć dwa-trzy pampersy ! Bo niezdążyłam pieluchy podłożyć, a ona juz nasiusiała lub kupe zrobiła !
Tyle ze pomimo częstego  przewijania, nawet w nocy, dziecko moje nabawiło się zakarzenia dróg moczowych.
 Ale pomimo ze teraz nie jest już noworodkiem, ba nawet nie jest już niemowlakiem to i tak czasem co chwila robi siku. I chyba dalej nie nadżyłambym ze zmianą pieluch....nie mówiąć o sposoie ich zakładania.

Mam znajomych, którzy też chcieli chować w tetrze. Ba ! oni kupili 60 pieluch, wyprali je i wypasowali i co ?? Małej pupa tetry nie widziała.  tyle jest z tej tetry w dzisiejszych czasach.

Co do słoiczków, to ja dalej nie jestem do nich przekonana, aczkowlwiek nie powiem ze są bardzo wygodne. Napoczątku jak wprowadzałam coś innego niż mleko były bardzo wygodne. Zresztą miałam miazgę w mózgu przez te wszystkie zalecenia, reklamy itp.  Ot opcja nadopiekuńczości była włączona. Teraz wiem, że mała obiadków ze słoiczków nie za bardzo lubi. Jak musi i jest głodna to zje. Ale wiecej zje domowej zupki. Za to daję jej gotowe deserki. tartym jabłkiem mnie opluła ,a zmiksowanym bananem mnie orzygała. Tak sobie myślę, że może teraz spróbuję jej dać tarte jabłko, skoro tak bardzo lubi jeśc paproszki.
Dalej mam wątpliwości czy one są taaakie zdrowe. I mają inny smak.

Także Na oczach wszystkich forumowiczek PRZEPRASZAM CIĘ MARIOLU .

A chodzików niecierpię i młoda go nieużywała.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:49 »
mnie gosieńka nie przepraszaj.Tylko chciałam po prostu wiedzieć jak sie zmienia podejście i poglądy jak sami urodzimy dziecko.I na własnej skórze tego spróbujemy.
Ja też jestem zwolenniczka pampków i tyle.
A jak twoja lubi jeśc gotowane to dobrze...Przynajmneij nie wybrzydza

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Kwietnia 2008, 13:34 »
wracając do ubranek

jkak dla mnie, body powinny w kroku zapinać się na trzy napki! bo te co mają dwie, lubią się przesuwać, a wtedy pielucha wyłazi bokiem! zwłaszcza, jak dziecko jest już bardziej ruchliwsze

i ja wolałam body które miały tez napki przy szyjce, a nie zakładki. Może szybciej się  zakłada te z zakładkami, ale strasznie się one rozciągają!!!!!!!! Potem dzieciaczek ma całą szyję gołą
ANCYMONEK :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 7 Kwietnia 2008, 13:45 »
wracając do ubranek

jkak dla mnie, body powinny w kroku zapinać się na trzy napki! bo te co mają dwie, lubią się przesuwać, a wtedy pielucha wyłazi bokiem! zwłaszcza, jak dziecko jest już bardziej ruchliwsze

i ja wolałam body które miały tez napki przy szyjce, a nie zakładki. Może szybciej się  zakłada te z zakładkami, ale strasznie się one rozciągają!!!!!!!! Potem dzieciaczek ma całą szyję gołą
dobrze prawisz
podpisuje sie pod tym

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Kwietnia 2008, 17:44 »
jak dziecko jest ruchliwsze to wolę dwie napy w kroku...mniej się spocę i nalatam za nią przy zapinaniu.

a taaaaka taaak.

Co do body to ważne są jeszcze jak  firma jaką rozmiarókę szyje. z tego co się zorientowałam, to EWA i DANY mają dużą rozmiarówkę. Do tego pod szyją są napy. A i tak Zuzia nosząca ubrania na 80 cm, body musi mieć na 86 cm, bo inaczej ciężko dopiąc w pieluszce. 
Popularna firma w małych mieścinach ( bo tu ludzie kupują to co tańsze) to Helix . ale niestety, body np. na rozmiar 68 jest tej wielkości co z PINOKIA na 62 jeśli chodzi o długość tłowia, bo rękawki są dłuższe (body z długim rękawem).

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Kwietnia 2008, 21:44 »
przyopomniało mi się. Dla mnie wielkim hiem były pokrowce na przewijak. A teraz hitem jest kueczek-niekapek z Tomme Tippe 3+