Autor Wątek: Wózek i fotelik samochodowy, nosidełko  (Przeczytany 284124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
Odp: Wózek i fotelik samochodowy, nosidełko
« Odpowiedź #270 dnia: 13 Lipca 2010, 22:57 »
kurcze oświećcie mnie bo ja jakoś tych fotelików ogarnąć nie mogę, czyli teraz może mieć taki od 9 kg? a ten dopiero jak będzie miała 15 kg?? To w sumie nie opłaca mi się go brać jeszcze teraz...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #271 dnia: 13 Lipca 2010, 23:01 »
Ania, ja bym NIE brała...chyba, że na zaś. Kup jej taki 9-18 kg, to będzie dla niej odpowiedni. Ona jest drobna i ten do 36kg jest NA PEWNO za duży dla niej. Poza tym nie ma pasów samych w sobie.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #272 dnia: 13 Lipca 2010, 23:05 »
Moment, a w jakim jeździ???

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #273 dnia: 13 Lipca 2010, 23:10 »
No właśnie nie ma. Dlatego zapytałam się Was tym bardziej, że coś mam z przeglądarką i nie mogę otworzyć tych ocen bezpieczeństwa. Kurcze jak mam przerzucać go z miejsca na miejsce rok czy dwa zanim dorośnie to wolę go nie brać.
Wiesz ja potrzebuję fotelika takiego tańszego ale bezpiecznego co by go mała miała u dziadków. W razie jak by trzeba było jechać bo w wakacje będzie się to zdarzało często a znowu przekładać fotelik co chwilę to dla mnie masakra. Lecieć rano z dzieckiem wózkiem i fotelikiem żeby jeszcze zdążyć do pracy to ciężka sprawa
rybka w 9-18 a do niedawna w 0-13 póki się mieściła

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #274 dnia: 13 Lipca 2010, 23:12 »
To jak już chcesz kupić to kup taki 9-36, z wkładką dla młodszych dzieci, albo dziadkom w jakimś tesco albo innym markecie też taki 9-18. MOja Tosia ma ponad 3 lata i wagę 15kg. My ciągle w tym 9-18 jeżdzimy i jeszcze do zimy spokojnie pojeżdzimy.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #275 dnia: 13 Lipca 2010, 23:47 »
Wiesz tylko tylko ja bym chciała bezpieczny fotelik bo jak mam kupić coś co nie zda rezultatu to wole już ganiać ze swoim w tą i z powrotem. Chodzi mi o bezpieczny fotelik ale cenowo nie z najwyższej półki. Moja wagowo może spokojnie jeździć w tym 0-13 ale jej nie wygodnie bo nogi by musiała mieć oparte do góry na siedzenie, więc już także nie bezpiecznie. Moja pewnie też około 3 lat osiągnie taką wagę jak nie później.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #276 dnia: 13 Lipca 2010, 23:52 »
To poszukaj możę dookoła, wśród forumek może ktoś będzie sprzedawał albo po znajomych?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #277 dnia: 14 Lipca 2010, 07:25 »
Na pewno jeszcze do jesieni, dopóki nie będzie siedziała stabilnie. A że akurat mieliśmy możliwość teraz kupić dla Szymka tego Cybexa to już jest, ale nie wiem czy już Go przesadzę.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 14 Lipca 2010, 09:21 »
annuussiiaa a z tego fotelika 0-13 nie wychodzi jej głowa?????
ja bym ją woziła w takim 9-18

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #279 dnia: 14 Lipca 2010, 11:31 »
Pola juz przesadzona do Cybexa i jest dobrze.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #280 dnia: 14 Lipca 2010, 23:37 »
Jagoda ona jest wożona w takim 9-18 a w tym 0-13 głowa jej nie wychodzi tylko nogi ma położone na oparciu fotela samochodowego, a może teraz już wychodzi nie wiem.
http://allegro.pl/item1133968264_01_fotelik_samochodowy_atest_9_18_kg_gw_prezent.html
A co sądzicie o takim foteliku??

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #281 dnia: 15 Lipca 2010, 00:00 »
Mnie kompletnie nie odpowiada. I kolorystycznie i jakoś tak ogólnie. Tańszy i moim zdaniem lepiej sie prezentujący jest ten:
http://allegro.pl/item1119137499_ramatti_venus_comfort_9_18_kg_10xkolor_3xgratis.html

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #282 dnia: 15 Lipca 2010, 22:38 »
dzięki,no fajny ten fotelik i kolorystyka do wyboru, no i wydaje mi się być bezpieczny. Muszę z mężem przedyskutować i chyba go zakupimy.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #283 dnia: 14 Grudnia 2010, 21:40 »
Dziewczyny jestem teraz na etapie wyboru fotelika samochodowego i oczywiście tak jak z wózkami - kompletny zawrót głowy. Przeczytałam wszystkie testy itd i wpadły mi w oko dwa modele.
Maxi cosi tobi i maxi cosi priori xp. Czy któraś z Was ma taki fotelik? Tobi jest węższy więc chyba lepszy xp ale wolałabym posłuchać opinii użytkujących mamusiek. Oczywiście będzie przymierzanie itd ale  najpierw wiedza na sucho;)). Jesteście bardziej doświadczone więc poradźcie coś .
no i jeszcze pytanie odnośnie wagi. Lepiej te 9-18 czy większe odrazu? Moja Zu ma roczek i waży 9,4kg ( 74cm)więc ogromna nie jest ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #284 dnia: 14 Grudnia 2010, 22:24 »
My wybieraliśmy pomiędzy Roemer King Plus i Maxi Cosi Tobi i o ile Roemer jest łatwiejszy w montażu do auta, to u nas się po prostu chwiał, a Maxi Cosi jest super stabilny. Priori XP nie testowaliśmy, więc nie powiem, który lepszy. Na pewno trzeba przymierzyć do auta.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 15 Grudnia 2010, 10:22 »
my mieliśmy ramatti ale się chwiał a romera nie idzie ruszyć
teraz mamy romera 15+ i też jest świetny a w tym mniejszym już majka zaczeła jeżdzic
wiem że maxi cosi ma napewno nika i też jest zadowolona

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #286 dnia: 15 Grudnia 2010, 10:40 »
Dokladnie ja mam maxi cosi priori xp Pola w nim jeździła i wszystko było super, stabilny, wytrzymały, łatwo się rozkłada. Niedługo Lenka w nim zasiądzie.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #287 dnia: 15 Grudnia 2010, 11:26 »
Haniu, ja przesadza kan Niśkę, gdy jeszcze wagowo mieściła się w tym niemowlęcym :D Ale już z niego wychodziła w czasie jazdy.
Mamy romera king plus i faktycznie doskonale się trzyma w naszym aucie. I jest prosty w montażu. Popieram dziewczyny, musisz popróbować jak siedzi w Waszym samochodzie, bo to najważniejsze. Przymierz małą w całym ekwipunku zimowym i wtedy oceń.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #288 dnia: 15 Grudnia 2010, 13:29 »
U mnie wszyscy maja albo romera albo Tobi. Ja osobiscie uwazam, ze oprocz trzymania Romer ma tez lepiej zabudowana główke. Ja od czasu wypadku przyjaciol z dzieckiem, mama fisia na punkcie bezpieczenstwa. Także zdecydowanie Romer!

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 15 Grudnia 2010, 14:01 »
Sprzedawca w Oleńce też nam bardziej polecał Roemera (i chyba jest nieco tańszy od Tobi), ja też wolałam King Plusa, ale jednak nasze auto "wybrało" Tobi.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 15 Grudnia 2010, 14:53 »
Dziękuję bardzo dziewczynki ;)).
nad Romerem też się zastanawiam. Wiecie ..zdaje sobie sprawę z tego,że trzeba przymierzyć fotelik do auta i pewnie to głównie zadecyduję o wyborze. Jednak dobrze jest posłuchać opinii już użytkujących mamusiek .
tobi -

priorixp

romer king plus

Cenowo wszystkie w okolicach 900zł
 W zasadzie wygladają podobnie. Romer i Tobi mają te zagłówki a priori chyba nie ma. Romer jest szerszy na górze ..tak mi się zdaje

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 15 Grudnia 2010, 17:39 »
W Tobi fajne są te pasy, nie trzeba ich szukać ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 15 Grudnia 2010, 18:35 »
Haniu, jeżeli xp nie ma zagłówka to ja bym zrezygnowała, moja Niśka też drobnica jest i bez tego dodatkowego, główka by jej mocno latała...nie wyobrażam sobie, żeby miała mieć taki luz - a może to tylko moja paranoja już ???

Widzę, że zarówno King jak i Tobi mają wędrujące pasy, nie trzeba ich przekładać gdy dziecko podrośnie a jedynie podnieść wyżej zagłówek i pasy same idą wyżej.

W Tobi fajne są te pasy, nie trzeba ich szukać ;)

One są sztywne ? W romerze sa miejsca do wciśnięcia końcówek pasów i też jakoś to idzie, nie uciekają pod dziecko. Ale takie "na prowadnicy" to chyba jeszcze lepszy pomysł ???

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 15 Grudnia 2010, 22:16 »
Adianko one są takie na sztywno odstające od tej części gdzie są plecy (nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć, na zdjęciu Hani widać różnicę między Tobi a innymi), więc jak dla mnie łatwiej jest włożyć rączki dziecia i tych pasów nie trzeba szukać gdzieś pod pupą.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 16 Grudnia 2010, 08:24 »
Tak też mi się zdawało :) Aczkolwiek jego podstawa nie budzi mojego zaufania, jakaś taka chwiejna się wydaje ??? Na szczęście ten problem mamy już za sobą.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #295 dnia: 16 Grudnia 2010, 10:41 »
Ja też rozmyślam nad fotelikiem, niemowlęcy mamy do 9kg, a Mela ma 7,7kg, więc pora cos suzkac i u nas jest probem nigdzie w sklepach nie ma romera i nie barzdo sprzedawcy chcą pozwolić do uta przymierzyć... Dziwnie się patrzą...  ::) Do końca lutego mama nadzieję zakupić fotelik.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 16 Grudnia 2010, 11:41 »
Dziwnie patrzą? Hmm chyba to najnormalniejsza rzecz pod słońcem ,ze chce się przypasować fotelik do auta. To tak jak jazda próbna wózeczkiem ;))
Nie wiem dziewczyny . Miałam jechać do Szcz. jutro ale taka szklanka u nas . Hmm nie wiem czy dam radę . Chciałabym kupić fotelik do świąt bo szykuję się jeżdżenie z Malą . Poza tym po Nowym roku ceny idą w górę ...buu.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 16 Grudnia 2010, 16:33 »
Aczkolwiek jego podstawa nie budzi mojego zaufania, jakaś taka chwiejna się wydaje ??? Na szczęście ten problem mamy już za sobą.
Dokładnie to samo myślałam patrząc na nią! Roemer jakoś bardziej budził moje zaufanie.  Ale widać nasze siedzenia w aucie są tak wyprofilowane, że Tobi okazał się stabilniejszy.

i nie barzdo sprzedawcy chcą pozwolić do uta przymierzyć... Dziwnie się patrzą...  ::)
Serio?? My byliśmy w sobotę w Oleńce, dosłownie 10 min. przed zamknięciem i sprzedawca sam nam zaproponował przymierzenie do auta (pewnie myślał, że jak przymierzymy to już zostanie i w sumie miał rację ;) I to jeszcze z dwoma fotelikami wychodził mierzyć. Najpierw chciałam kupić fotelik przez neta, bo taniej wychodzi (w naszym przypadku o jakieś 130 zł), ale teraz nie wyobrażam sobie nie przymierzyć go do auta.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 16 Grudnia 2010, 17:20 »
Dziewczyny a może któraś z Was ma  Forda Focusa 2 ( kombi) ?? Wtedy można by było  kupić przez neta jeśli pasuję do focusa Waszego to do mojego też , prawda?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 17 Grudnia 2010, 10:59 »
rozpoczęłam poszukiwania fotelika 9-36kg dla Mateuszka i od  nadmiaru info głowa mi spuchła  ;)
w testach cybex, roemer mają po max 4 pkt.
który fotelik wybrałyście?