Autor Wątek: UATRAKCYJNIENIE WESELA  (Przeczytany 112681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Listopada 2005, 12:47 »
1. Możecie odtańczyć jakiś super pierwszy taniec, co będzie stanowić swego rodzaju pokaz dla gości  :D
2. Podczas pierwszego tańca można zaserwować gościom jako niespodziankę wybuchający balon, tzn duży balon w środku którego są umieszczone małe baloniki, piórka, confetti itp. U nas było cosik takiego i powiem, że fajnie wypadło :D . Koszt balonu to jakieś 130-150 zł , ale wymaga odpowiednio wysokiej sali
3. Pokaz multimedialny Waszych zdjęć od dzieciństwa aż do ślubu , może byc zabawnie
4. Bańki mydlane na wyjściu z usc
5. Tort wjeżdzający na salę przy zgaszonym świetle, z zapalonymi fontannami tortowymi, przy muzyce cyrkowej tzn takiej która w cyrku zapowiada jakiś extra numer

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Listopada 2005, 13:37 »
1- Taniec będzie :) Walc wiedeński uczony przez zawodowca :)
2- sala jest raczej niska....
3- hmm... tylko jak to zorganizować? jakiś rzutnik ?
4- ślub będzie o 16.00 a to już jest ciemna noc :) ale będą płatki róży i ryż :)
5- tort z palcymi się racami również :)
:)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Listopada 2005, 18:01 »
Cytat: "Martaxyz11"
- sala jest raczej niska....

Wystarczy, żeby miała jakieś 3,5 metra :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Listopada 2005, 18:26 »
A może wykonacie piosenkę z dedykacją dla wszystkich zaproszonych gości? :wink: O ile słuch i głos pozwalają rzecz jasna :D . Można też zorganizować karaoke.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Listopada 2005, 23:04 »
"Pokaz multimedialny Waszych zdjęć od dzieciństwa aż do ślubu , może byc zabawnie"

Jak dla mnie pomysł bomba :!: :D  Wymaga jednak sporej pracy- przygotowanie zdjęć, odpowiednich komentarzy żeby nam się goście nie pospali.. a jeśli chodzi o rzutnik multimedialny...hmmm...Może macie wśród rodziny/ znajomych ludzi nauki (wykłądowcy często posługują się tego typu sprzętem) ? :?: A jak nie to możnaby było przejść się po firmach które organizują konferencje, czy bankiety firmowe...one powinny coś takiego mieć na składzie :!:

A co jeszcze orginalnego można wymyśleć.... hmm... do głowy przychodzi mi zorganizowanie ślubu i wesela z jakimś motywem przewodnim, który by towarzyszył wszystkim podczas całego dnia... np WESELE lat 60 i wszystko pod to jest szykowane- odpowiednia sukienka, zaproszenia (oczywiście z poproszeniem, aby goście ubrali się zgodnie z duchem owego czasu), sala, muzyka... dla mnie jednak to odpada- jakby to była jakaś większa imprezka ze znajomymi to super, ale wesele, przynajmniej moje, musi być tradycyjne :)

Albo może, jak ktoś aktorsko jest uzdolniony, zorganizować jakieś przedstawienie, kabaret dla gości :?:

A jeśli chodzi o orginalny 1 taniec- to widziałam bardzo fajny na kasecie- pierwsza część to oczywiście tradycyjny walc do pięknej nastrojowej melodii, w pewnym momencie bardzo zgrabne przejscie i młodzi zmysłowo "dygają" w rytm muzyki z "Desperado" --> bardzo fajnie to wyglądało, a i goście byli zachwyceni :!:

Jeśli chodzi o nasz orginalny popis to...póki co myślimy, że na sale weselną (a raczej pod nią) podpłyniemy jachtem :D Mamy wesele w Marinie, a obok na przystani moji rodzice mają jachcik, świadkowa obiecała, ze go pięknie przystroji i zrobimy tym niezłe wejście :D Gościom z południa na pewno zapadnie to w pamięć  :wink:

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Listopada 2005, 09:03 »
U nas na początku będzie cos takiego:
wodzirej prosi, aby wszyscy goście podzielili się na trzy grupy- po lewej rodzina pana młodego, po prawej rodzina panny młodej, a w trzeciej grupie przyjaciele i znajomi.
Najpierw panna młoda ma za zadanie przedstawić swoją rodzinę (fajnie jest do każdej z osób, małżeństw znać jakąś króciusieńkś anegdotkę). Później pan młody przedstawia swoją rodzinę. Po przedstawieniu rodzin, państwo młodzi przedstawiają swoich przyjaciół.
Na koniec wodzirej mówi: To teraz mały sprawdzian  :mrgreen:  I pyta pannę młodą o jakąkolwiek osobę z rodziny pana młodego i prosi, żeby powiedziała kto to, a później pyta pana młodego o jakąkolwiek osobę z rodziny panny młodej.

Byłam na weselu, gdzie to było i mimo, iż było około 200 gości, nikt się nie nudził:)
Oczywiście nie trzeba przedstawiać każdej osoby pojedyńczo, można rodzinami.
Myślę, że to fajny element integrujący gości:)
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Listopada 2005, 09:27 »
My w sumie rezygnujemy z wszelkich atrakcji, nasze wesele będzie tradycyjne. Początkowo chcieliśmy mieć m.in. balon wybuchowy, ale sala jest niska, więc efekt juz nie ten i dalismy sobie spokój. Za to chcemy już jakoś od początku wywabić gości na parkiet, więc podczas pierwszego tańca będą poproszeni o utworzenie dużego koła wokół parkietu, dostaną zimne ognie (chciałabym jak najdłuższe) i będą sobie pląsać podczas, gdy my będziemy się kompromitować na całego na parkiecie :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Listopada 2005, 11:42 »
Pewnie się potwórze, ale mnie podoba się:
1. Wypuszczanie pod kościołem balonów pompowanych helem, albo wypuszczanie gołąbków.
2. Piękny pierwszy taniec młodej pary.
3. Wybuchający balon podczas pierwszego tańca.
4. Pokaz szcztucznych ogni.
5. Zabawa, którą organizuje zespół: młodzi tańczą w środku, a kóło tworzą znajomi i przyjaciele trzymając świecie bądz zimne ognie (moja siostra tak miała było pięknie).
6. Jeszcze bardzo mi się podoba jak znajomi po podziękowaniach dla Rodziców przygotowują wspomnienia dla młodej pary i przeważnie dziewczyny śpiewają piosenkę muzyka jakaś znana, ale słowa dopasowane do młodej pary. Mój kuzyn miał tak na weselu było pięknie dziewczyny świetnie zaśpiewały, a słowa zapadły wszystkim w pamięć, bo to były słowa o wspólnych imprezach o tym ja się młodzi poznali i wszystkich ważnych momentach w ich życiu. Młodzi nie spodziewali się takiego wydarzenia, byli bardzo zaskoczeni. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Listopada 2005, 12:59 »
Można zrobić wesele w danym klimacie (tak jak pisał dziubasek). U nas (jak się okazało po fakcie) była impreza w klimacie meksykańskim (już o tym pisałam, powtórzę się zatem). Mięliśmy zespół Mariachi Los Amigos. Grali i śpiewali różne guantanamera i takie tam. W każdym razie utwory znane ludzkości, więć wszyscy śpiewali razem z zespołem. Mexico boys uczyli gości jakiś magicznych kroków tanecznych, w przerwie wszyscy robili sobie fotki w sombrero (chłopaki byli ubrani w oryginalne ,tradycyjne stroje mariachi, więc samo to też było atrakcją). Zorganizowaliśmy też toast za młodych pity tequillą. Okazało się, że dla większości gości cała ceremonia picia tego trunku też była bardzo egzotyczna.

Offline okruszek

• maniak
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Maja 2006, 11:54 »
fajerwerki sa drogie, pytałam sie to za 15 min 1000 zł. Duzy wydatek

Zrezygnuje z tego, chyba że ktoś mi niespodziankę zrobi  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline wm

• użytkownik
  • **
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Maja 2006, 13:37 »
u nas nie obejdzie się bez fajerwerków....fakt, że cenowo nie przedstawia się zbyt pieknie. Powiem wam, że powysyłałam maile do wszystkich firm pirotechnicznych...zgadnijcie jakich news-ów się dowiedziałam?: za minutę pokazu 1000 lub 1500 zł, w zależności od firmy!!!! ale jaja,co?

dlatego albo kupimy kosz fajerwerek i ktoś z obsługi się tym pobawi ( za flaszeczkę napewno się zgodzi;)) albo zastanawiamy się jeszcze nad taka jedną firmą za 750 zł....

zobaczymy. Damy znać w razie czego...;)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Maja 2006, 13:40 »
Cytat: "wm"
za minutę pokazu 1000 lub 1500 zł, w zależności od firmy!!!!

no to juz mi sie odechcialo fajerwerkow, a tz je mialam w planach. Czy oni powariowali?????

albo zastanawiamy się jeszcze nad taka jedną firmą za 750 zł....

przeslesz mi informacje o tej firmie co i jak? ewentualnie sie nad nimi zastanowie :roll:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline azzurra
  • maniak
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Maja 2006, 13:47 »
dlatego albo kupimy kosz fajerwerek i ktoś z obsługi się tym pobawi ( za flaszeczkę napewno się zgodzi;))

Wiesz co, ale sztuczne ognie mogą być niebezpieczne, zwłaszcza takie kupowane w sklepach. Tyle się słyszy o urwanych palcach i rękach w sylwestra. A chyba nikt nie chciałby takiej tragedii na własnym weselu...
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Maja 2006, 13:49 »
Ja bym raczej zrezygnowała bo efekt końcowy może znacznie odbiegać od zamierzonego... :|

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Maja 2006, 15:24 »
To samo pomyślałam co Azzura - niebezpiecznie jest dawanie fajerwerków osobom bez uprawnień... Ja bym się bała...  :roll:
Chyba bym zrezygnowała albo - mimo wydatku - zdecydowała się na firmę.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Maja 2006, 17:36 »
Na początku postu chyba pojawiły się pewne nieścisłości - 15 minutowe pokazy fajerwerków (mówimy o takich z oprawą muzyczną i prosesjonalnych) są zazwyczaj prezentowane podczas sylwestrów w większym miastach i jest to kwota - uwaga - 20-30 tys. złotych. Za 1500zł pokaz może trwać ok. 2 minut. Moi rodzice mają znajomego, który prowadzi firmę pirotechniczną, która zajmuje się organizowaniem takich pokazów, dlatego oni za ten 1500zł zrobią nam pokaz 4 minutowy, z taką "lejącą" się bramą, odpowiednim podkładem muzycznym i profesjonalnymi fajerwerkami. Długo wahaliśmy się nad tą opcją, ale w związku z tym, że zrezygnowaliśmy z limuzyny i jedziemy autem Ojca - możemy się szarpnąć na pokaz. Jestem szalenie ciekawa jak to wyjdzie, bo wesele jest w pałacu nad jeziorem, także pewnie to jezioro będzie jeszcze bardziej potęgowało efekt.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Maja 2006, 21:02 »
dla mnie jeśli  ma być pokaz to tylko zrobiony przez profesjonialną firmę  -  odpalanie we własnym zakresie może być niebezpieczne - sama się o tym przekonałam na własnej dloni w sylwestra dwa lata temu :?

Offline wm

• użytkownik
  • **
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Maja 2006, 11:39 »
wydaje mi się że troche przesadzacie....jeśli (bo jeszcze niewiemy) kupimy ten kosz, to podpalić i odejść nie jest żadną sztuką,prawda?
poza tym, z waszych wypowiedzi mogłabym wywnioskować,że nie byłyście nigdy na sylwestra, gdzie faceci odpalali petardy??? przecież to normalne...bynajmniej dla mnie...

więc, co?- w sylwestra, kiedy pijani faceci odpalali to się nie bałyście, a tak to byście się bały???- spoko...no coments...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Maja 2006, 15:09 »
Wm - jeśli już chciałaś "no comments" to trzeba było to faktycznie zrobić :) Większości z nas nie chodzi o zrobienie "sru" trzema petardami na krzyż kupionymi za 20 zł w sklepie tylko o profesjonalny pokaz fajerwerków do którego potrzebni są specjaliści. Poza tym - nawet jakby chodziło o takie małe "sru" to i tak jest to zabawa niezbyt bezpieczna, bo wielu takich facetów podpitych, którzy robią '"sru" na sylwestra często trafia do szpitala z oderwanymi palcami. Loteria po prostu.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Maja 2006, 15:12 »
więc, co?- w sylwestra, kiedy pijani faceci odpalali to się nie bałyście, a tak to byście się bały???

mój facet po pijaku nie odpala petard, a od innych trzymam si z dala - poza tym wesele to impreza inneg typu, tutaj nie można sobie pozwolić na kompromitację z trzema bączkami na krzyż :wink:

Offline azzurra
  • maniak
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Maja 2006, 18:33 »
Cytat: "Maja"
od innych trzymam si z dala

Mnie pretardy z bazaru w Sylwestra przerażją. Więc stosuję rozwiązanie Mai. Trzymam się baaaardzo daleko.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #51 dnia: 4 Czerwca 2006, 09:39 »
właśnie wróciłam z wesela na którym atrakcją wesela był zespół grający muzykę latynoską...

dopiero co wrócili z warszawy.. mieli nagranie w TV i dostali jakąś nagrodę...

towarzystwo bawiło sie zacnie... i dzieciaki i dziadkowie....  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Czerwca 2006, 10:52 »
udało mi się znaleśc kilka tematów odnośnie atrakcji.. zajżyjcie jeszcze tu

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1537

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=327&start=0
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline myszkam
  • nowicjusz
  • *
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Czerwca 2006, 18:03 »
Osobiscie nie chce miec zadnego pokazu sztucznych ogni podczas wesela :mrgreen: , to przeciez nie Sylwester :?:  :?:  :?: Wszystko musi miec swoj czas i miejsce moim zdaniem.....

Offline syla8
  • nowicjusz
  • *
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Października 2006, 21:14 »
mam pytanko. zastanawiam sie nad tancem mlodych, goscie robia kolo i trzymaja w dloniach swieczki lub zimne ognie. zastanawiam sie tylko nad najlepszym momentem na taki taniec-na poczatku moze byc jeszcze za jasno na sali, a boje sie ze pozniej goscie beda juz lekko wstawieni:) i zabawa z ogniem moze sie roznie skonczyc :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Października 2006, 12:05 »
syla8, u Merkunka była taki taniec i to chyba po północy własnie - w końcu blask świec najpiekniej prezentuje się w ciemnościach :wink:

Offline Myping

• nowicjusz
  • *
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Stycznia 2007, 19:36 »
A nasi Goście dostali pamiątkowe pierniczki:

Jak Wam się podobają? Nasi Goście byli zachwyceni!

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Stycznia 2007, 19:55 »
Super pamiatka!!!A moge wiedziec czy je zamawialiscie czy sami wykonywaliscie???

Offline Myping

• nowicjusz
  • *
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Stycznia 2007, 20:04 »
Pierniczki były zamawiane w firmie NIE PODAJEMY LINKÓW NA FORUM ! - to zdjęcie przedstawia prototypy jakie nam zaoferowano do wyboru, ostatecznie zdecydowaliśmy się na serca z białą, pofalowaną obwódką i różowym napisem - zapłaciliśmy za nie śmieszną kwotę, dostaliśmy jeszcze 2 szt. gratis, zamówienie dotarło do nas błyskawicznie przez kuriera - z czystym sercem mogę polecić tą firmę.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
UATRAKCYJNIENIE WESELA
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Stycznia 2007, 20:10 »
Chyba nie powinno sie pisac stron www , jak cos to na PW .