Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2287278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #2460 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:58 »
Bardzo  ładny pokoik :) Przytulny :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2461 dnia: 6 Grudnia 2008, 20:21 »
Kurcze......umeblowałabym coś.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #2462 dnia: 6 Grudnia 2008, 21:22 »
Piekny pokoik!!!

Rybka- czemu mnie to nie dziwi,hehe

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #2463 dnia: 7 Grudnia 2008, 09:42 »
Katrinka - my mieliśmy montaż kuchni i na szybko kupiliśmy płytę i zlew. Teraz szukam jeszcze okapu, piekarnika i zmywarki. Może montaż się przesunie albo wcześniej dostaniesz agd i będzie ok.

Anusiaaa - chce być Twoją Zuzią!!! Pokój jest boski!! Super te naklejki wyglądają! Na firankę i dywanik przyjdzie czas - może na chrzciny dostanie mała kasiorę i z tego kupicie jej bajery. Wiem jakie one są drogie… No i czekam na zdjęcia krzeseł na tle ścian - pewnie efekt miodzio. Zapodawaj zdjęcia

Wkońcu dorwałam aparat i przedstawiam ciąg dalszy remontu.  Podobnie jak u Anusi firan jeszcze brak (dostałam już z allegro ale dopiero muszę skrócić, wszyć taśmę itd.) i nieład panuje. I szukam inspiracji na ścianę nad tapczanem w duzym pokoju. Myślę o tryptyku albo cuś podobnego.. Słyszałam różne opinie o naklejkach na ścianę, że niby lepiej szablon kupić i namalowac samemu. Co o tym myslicie??

Oto moja twierdza:

Kuchnio-jadalnia - bez firan i z syfem ogólnym. Krzesła do stołu miały być groszkowe a są ecru, cóż...:

za duże zdjęcia!

Duży pokój - tylko nie mam werwy w nim na zmianę ławy-stoliczka. Mam meble z systemu pop (BRW) bukowe, komplet ciemny i pojęcia nie mam co wybrać... Meble już po 3 przeprowadzkach i nie wróżę już im długiego żywota:
za duże zdjęcia!
No i nie mogłam się oprzeć żeby zdjęcia juniora po kąpieli nie kleić, choć to nie miejsce na to - wybaczcie ale oto ON:
za duże zdjęcia!

« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2008, 10:42 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #2464 dnia: 7 Grudnia 2008, 09:47 »
super krzeslka to nic ze nie sa groszkowe i tak sa bardzo ladne :) bardzo podoba mi sie twoj dywan jest poprostu ekstra a fryura malego the best,haha fajnie mu tak i widac ze zadowolony :D

czy ktoras z was forumek moze wie czy sie cos daje pod plytami osb  jak sie kladzie na podloge?? musze zerwac parkiet w przedpokoju i polozyc plyty osb a na to panele ale nie wiem jak ta plyte zamocowac i czy cos pod nia sie daje ::) ::) ::)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2465 dnia: 7 Grudnia 2008, 12:52 »
Aneczka 7 super kuchnia i wszystko pasuje ładnie :) narazie nie martwie sie agd bo montaz 13.01 wiec jeszcze miesiac czasu... a zlew juz mamy ;)
Anusiaaa to super,że juz macie krzesła :)
A ja dzisiaj po debatach z mamą... może uda się zrobić pokoik dla małej ;D ale narazie czekamy aż skończą kuchnię i łazienkę... już mamy płytki na podłodze w kuchni :D tylko fugi zostały ;)
Wszystko wczoraj umyliśmy bo już się tak nie kurzy ale przedpokój to masakra jest... oby mała poczekała w brzuszku bo tam musi być malowane i dobraliśmy do tego ciemnego fioleu taki jaśniutki lotos więc nie będzie ciemny ten przedpokój ;) tylko szkoda że czasu mało...

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
« Odpowiedź #2466 dnia: 7 Grudnia 2008, 13:41 »
Katrinka - a co chcesz z tym lotosem zrobić?? Połączyć go jakoś z tym ciemnym fioletem?? Pasami czy jedna ściana ciemniejsza druga jaśniejsza?? Fajnie to będzie wyglądało. Mi sie fiolet bardzo podoba dlatego mam go w dużym pokoju  ;D. Najpierw pomalowaliśmy go na jasny fiolet po czym stwierdzilismy że jest za jasny, a pokój i tak był do poprawy (poprzedni fachowiec źle wygładził i się ulotnił) więc wzieliśmy ciemniejszy. Mi na jednej ścianie marzyła się ciemna śliwa ale mój Krzysiek był zdecydowanie przeciwny...
Coś za duże zdjęcia wkeliłam więc powtórka pokoju i młodego

rozmiar zdjęć to max 640 - długość dłuższego boku...
« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2008, 20:32 wysłana przez liliann »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2467 dnia: 7 Grudnia 2008, 13:47 »
Aneczka kuchnia z jadalnia,  jest bardzo przytulna...kiedyś nie lubiłam zielonego, teraz jakoś mi się straszni podoba. Krzesełka pasują...i nawet myślę, że lepiej, że sątakie niż groszkowe bo znowu "co za duzo to nie zdrowo".
 CO do salonu to faktycznie...stolik to wartoby zmienić i wtedy pokoik zmieni się zupełnie...ja bym kupiła jakis mały stoliczek kawowy w kolorze nożek od tego fotela..żeby rozjasnić te brązy troszku :)

Katrinka
fugi to już pikuś ;) i fajnie, że jednak rozjaśnicie ten przedpokój...mówię Ci ja mam bardzo jasny, bo taki zielony i dużo światła i wszystkim się bardzo podoba (nie chwaląc się) - mnie też się podoba :D i jeszcze wczoraj wieszak kupiliśmy w końcu bo była pierwsza impreza i goście nie mieliby gdzie się "powiesić"  ;)...Krzesełka się sprawdziły :) są megawygodne :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2468 dnia: 7 Grudnia 2008, 13:59 »
anusiaaa możesz mi przesłac na priva namiary na sprzedawce od krzeseł?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2469 dnia: 7 Grudnia 2008, 15:04 »
Aneczka tak chcemy połączyć ten ciemny fiolet z lotosem! jedna ściana będzie ciemna a druga jasna i sufit też jasny :) i przy wejściu też ciemniejsze...zobaczymy co z tego wyjdzie.. lampy mam jasne takie papierowe ecru  Ikei komplet kinkiet i lampa wisząca więc myślże, że bedzie pasowało :) i szczerze powiem nie planowałam przedpokoju w takich kolorkach hehe siostra tak doradziła... potem jeszcze chcemy wykładzinę kupić i będzie ładnie (teraz mamy parkiet ale cyklinować nie zdarzymy potem długo schnie farba)
A Twój salonik super wygląda :)
Anusiaaa wiem wiem masz śliczny zieloniutki :) jednak jasny fajni wygląda.. bo teraz mam ciemny bordo i to przytłacza... tzn. miałam taki bo są plamy otarcia i kurzu tyle że hej ;)
Pokoik Twojej małej ma fajny kolorek... wcześniej dla mojej chciałam fiolet ale ze w przedpokoju będzie to może młodej pokój zrobię własnie cos taki żółty z lekkką brzoskiwnką.. oczywiscie jak sięwyrobimy zarówno finansowo jak i w czasie!!
Cieszę się że i wieszak kupiliście :) ja nie muszę kupować bo na dole u mamy jest garderoba i szafki na buty więc to nam odpada :) AAA i krzesełka są super wiem bo u koleżanki takie widziałam i były mega wygodne...
Fajnie, że już byli u was pooglądać i wszystko się podoba..  ;D ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #2470 dnia: 8 Grudnia 2008, 09:29 »
I szukam inspiracji na ścianę nad tapczanem w duzym pokoju. Myślę o tryptyku albo cuś podobnego.. Słyszałam różne opinie o naklejkach na ścianę, że niby lepiej szablon kupić i namalowac samemu. Co o tym myslicie??

moja bratowa kupiła taki szablon do sypialni - omęczyłyśmy się jak głupie a i tak farba nam spłynęła po ścianie i w efekcie trzeba było jescze raz ściane malować  :P

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #2471 dnia: 8 Grudnia 2008, 09:43 »
Ja szablonu też zdecydowanie nie polecam! Moja siostra kupiła piękne, duże drzewo i nikt nie ma odwagi aby się podjąć i to namalować.
Szablon jest sztywny i nie wiem jakią technikę należałoby zastosować aby farba nie wlała się poza szablon. Bo jak dla mnie to awykonalne.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2472 dnia: 8 Grudnia 2008, 09:44 »
Może sprayem taki szablon trzeba potraktować ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #2473 dnia: 8 Grudnia 2008, 09:55 »
anusiaaa - też o tym myślałam, ale nie wiem jaki byłby efekt w moim przypadku na tapecie ???  :-\

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2474 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:56 »
a może takie obrazy ??

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2475 dnia: 8 Grudnia 2008, 11:25 »
my mamy naklejke na pół ściany ale z nimi trzeba uważać przy naklejaniu szczególnie jak jest duża żeby bańki powietrza sie nie zrobiły itd, my mamy z taką folią codziennie doo czynienia wiec dla nas to był pikuś ale niestety można łatwo zniszczyć  :(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2476 dnia: 8 Grudnia 2008, 12:31 »
Ostatni raz męcze Was moim salonem  ;D No potem jeszcze ewentualnie z mebelkami 8)

Salon z krzesłami wygląda mniej więcej tak..nie patrzcie na to, że ściany gołe...na dekoracje przyjdzie pora ::)

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
« Odpowiedź #2477 dnia: 8 Grudnia 2008, 12:40 »
Anusiaaaa Ty nas (przynajmniej mnie) męcz jak najwięcej!!! Ja z chęcią zobaczę każdy postęp. Z tego co pamiętam to nakloejka ma być nad narożnikime prawda?? Krzesła piękne i super to się wszystko komponuje!!! Pieknie!!!  A co na to mąż? Też zadowolony?? Gdzie kupiłaś te serwetki na stół?? Szukam ale nie mam pojęcia gdzie je kupić.. Byłam w Home@You (chyba tak to się nazywa) jak ktoś polecał ale była lipa... Chce zielone i brązowe. Pozdrawiam i poklepanka dla brzuszkowej Zuzi

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2478 dnia: 8 Grudnia 2008, 12:53 »
Te zielone właśnie w Home and You  8) a te fuksjowe w Conframie (ale ją już zamkneli).

Naklejka będzię nad krótszą częscią narożnika ;) Teraz szukam obrazu, ale nie takiego malowanego tylko drukowanego, co by był tam albo liść zielony albo groszek zielony.

Mężulowi już wsio jedno byleby mi sie podobało, zmęczony jest tym remontem i urządzaniem więc mogę postawić na swoim...na początku na te krzesła za "chuiny Warszawy" sie nie chciał zgodzić :P bo mówił, że wyglądają jak w autobusie :P

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #2479 dnia: 8 Grudnia 2008, 15:57 »
anusiaaa sliczny masz salonik baaaaaaaaardzo mi się podoba  :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #2480 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:00 »
Aniu Twój salon jest zaj..ty :o te kolorki, meble :o brawo!

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2481 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:12 »
Anusiaaa super salon już wszysto ładnie poukładane i pasuje do siebie a krzesła świetnie wyglądają :) :)
A my własnie wrocilismy ze sklepu i jednak hehe wymieniliśmy kolor ten ciemny fiolet na....szafran i taki będzie nasz cały przedpokój

a fiolet będzie u małej w pokoju tylko ten lotos jaśniutki plus ściana jagoda :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2482 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:57 »
Katrinka...no i dobrze...jasny przedpokoj to fajna sprawa... ;D

Dziekuje za komplementa co do salonu ;)

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #2483 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:29 »
Anusiaaa, gratuluje efektownych postepow
Zdradz swoje sposoby na przekonanie meza do swoich pomyslow, bo mnie sie podoba lodowka mala, a jemu jak szafa :(
 Co do szablonu, my malowalismy duze drzewo w pokoju-gesta farba, gabeczka i technika uderzania a nie rozcierania i wyszlo ok.

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2484 dnia: 9 Grudnia 2008, 09:46 »
pyh   ja mam ten sam problem z lodówką co Ty :D ;D narazie kompromis to ok 180cm bo chciał jeszcze wyzszą ;)
Anusiaaa a wiesz co mnie najbardziej cieszy jutro odbieramy drzwi classena :) :) ale mamy fuksa  a miały być ok 10 stycznia!! więc i remoncik szybciej sie skończy! Kuchnia prawie gotowa bo nie możemy nigdzie kupić czerwonej fugi do płytek które są na ścianie!
aa ii zamówiliśmy płytę Masterc. i okap ten snella inox ale piekarników nigdzie nie ma .. zaraz wysyłam maile pokolei do różnych sklepów ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2485 dnia: 9 Grudnia 2008, 09:56 »
Mój mąż sam sie jakos zreformowal w czasie tego remontu ;D Ja mu nic nie robiłam .... :biczowanie: hyhy

A z tą lodówką to może i nie wyglada to super, ale już widze, ze duza lodówka to jest skarb...my nie mamy jakoś wielkiej bo 177 cm chyba ale jak była pierwsza impreza to sie wsio nie zmiescilo :-\

Katrinka no to macie fuksa z tymi drzwiami...co ja sie na nie naczekałam...a wklej fote tych wybranych przez was :)
Szukasz w necie tego piekarnika ??? Ale wiesz co ci powiem...to srebrne bardzo sie nagrzewa...jak bedzie dziecko trzeba uwazac ::)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2486 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:36 »
Ja mam piekarnik u góry zaplanowany w kuchni więc myślę ze nei bedzie tak źle!
a drzwi takie: kolor orzech
z tym, że do kuchni są właśnie takie jak na fotce czyli 3 szyby a do łazienki mamy z jedną górna szybą! Narazie tylko te zmieniamy bo w pokojach będą wszystkie zakryte.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2487 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:44 »
ja mam najwyższą lodówke bo 2 metrową i nie wyobrazam sobie teraz mniejszej
zawsze o takiej marzylam i nareszcie mam

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2488 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:21 »
ja też mam olbrzyma 2m, ale narazie stoi na strychu u teściowej  :D

zastanawiam się czasami czy nie lepiej by było kupić tą co robi kostki lodu  (taka się marzyła mojemu męzowi)...

ale pociesza mnie fakt, że nie pasowała do naszego projektu kuchni  8)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2489 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:55 »
vonka mój meżus tez chciał z tą z kostkami lodu ale wybiłam mu to z głowy szybko ;)
Anusiaaa mój mezus tez sie zreformowal...może to syndrom bycia tatą w niedługim czasie... ??? ;)
I mam do Ciebie kolejne pyt. bo pisałaś że w mieszkaniu miałaś już panele... czy potem jak wymieniałaś drzwi głównie chodzi mi o ościeżnice.. te panele nie zniszczyły sie ?? bo kurczę chce bardzo ten pokój dla małej zrobić ... panele mam a pomaluje go mężuś i siostry narzeczony.
A piekarnika szukam i w sklepach i w necie tylko musze miec niezalezny bo mam wysoko w szafce