Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2287745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #6090 dnia: 31 Października 2012, 12:38 »
Precious  nie wiem czy widziałaś  ??
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2021, 00:06 wysłana przez zibi »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6091 dnia: 31 Października 2012, 12:42 »
Suprynka, Ty czasem korzystasz ze swojej kuchni bo takiego laboratoryjnego porządku to ja w życiu nie miałam :o

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6092 dnia: 31 Października 2012, 12:55 »
E to pewnie pod potrzeby zdjęcia  :P :P :P

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #6093 dnia: 31 Października 2012, 14:08 »
imaginacja - niezła ta kuchnia, ale trochę w innym stylu niż moja ma zamiar byc :)

ja się zestresowałam tym babolem stylistycznym, a tu jak widać niepotrzebnie :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #6094 dnia: 31 Października 2012, 14:23 »
   Wpadło mi w oko zupełnie przypadkiem i ta czarna lodówka,szara podłoga,   ściana tu akurat z piaskowca oraz białe meble   skojarzyły mi się  z Tobą .

Będzie dobrze pomału do celu :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6095 dnia: 31 Października 2012, 15:17 »
a ja po spocie wnętrzarskim, wiem jaka będzie moja kuchnia...
klepnęłam projekt, bo się mi podoba...
wieczorem pokaże mężowi, niech się zaznajomi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6096 dnia: 31 Października 2012, 18:54 »
Lila pokazuj pokazuj :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #6097 dnia: 31 Października 2012, 20:13 »
Hihi ja niestety tak mam. Uwielbiam pozadek. Kuchnia jest na tyle duza, ze prawie wszystko mam pochowane.  Pare rzeczy stoi nacwyspie, ale przez to wlasnie ze jest wyższa od strony salonu nie widac co tam stoi. Grunt to dobrze rozplanowane mieszkanie. Nawet krajalnice udalo mi sie schowac. Lila pochwal sie.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6098 dnia: 31 Października 2012, 20:48 »
Mi takie rzeczy jak deska drewniana na blacie, czajnik, ręczniki nie przeszkadzają, ale burdel i bałagan i okruszki, to już mnie doprowadzają do szału  i muszę posprzątać :)

imaginacja - bardzo miło z Twojej strony - dziękuję. Mi się zdaje, że tam jest biała podłoga, tylko jest półmrok.... ale może się mylę. Lodówka jest chyba taka upatrzona moja :P

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #6099 dnia: 31 Października 2012, 20:58 »
Nie, nie mi tez nie. Ale poprzednio mialam pare drobizagow, ktore mi przeszkadzaly. Teraz poluje na rozne perelki do wystrojenia. Upatrzylam juz zegar no i te lampy. Link do lamp na wyspa http://allegro.pl/showItem2.php?item=2732175631 i do pozostalych http://allegro.pl/showItem2.php?item=2685088663 z tych Cleoni kupilismy w sumie 3. Znacie jakies fajne sklepy z disagnerskimi dodatkami?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6100 dnia: 31 Października 2012, 21:01 »
suprynka  szacun ...szacun...szacun...ja tak będę może mieć w przyszłym życiu... ;D

obrazków nie mam...szkic jeno, nie za bardzo mam co pokazać;
no i moja architekt ma jeden "feler"  - rysuje odręcznie, robi rzuty, jedno 3 d też mi machnęła, ale póki co to jest szkic...
i dwa z tych wstępnych rysunków sfotografowałam telefonem...
tylko to mogę wrzucić jak uda mi się zgrać...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6101 dnia: 31 Października 2012, 21:09 »
a jakie kolory ostatecznie ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6102 dnia: 31 Października 2012, 21:13 »
moment
postaram się coś zmontować i tu wrzucę, o ile wcześniej męża nie zadźgam, bo mnie tak wkurzył tekstem o drzwiach,
że jak Bóg mi świadkiem...ubiję...
nawet jakbym potem miała siedzieć
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6103 dnia: 31 Października 2012, 21:17 »
a co ci powiedział o drzwiach?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6104 dnia: 31 Października 2012, 21:22 »
Lila - pokaż koniecznie choćby szkic...

suprynka - natchnęłaś mnie...idę "wylizać" swoją kuchnię  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #6105 dnia: 31 Października 2012, 21:29 »
fajna kuchnia :)
Lila nie wiedzialam ze odreczni architekci sie jeszcze uchowali. A pozniej zrobi Ci wizki? bo koncepcja na kartce ok, ale calosciowo?

Ja tez mam zboczenie "pustych blatow" U mnie stoi tylko tm, czajnik i toster. Ewentualnie miska z owocami.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6106 dnia: 31 Października 2012, 21:36 »
Lila nie wiedzialam ze odreczni architekci sie jeszcze uchowali. A pozniej zrobi Ci wizki?

ja też nie wiedziałam,
ale jak się decydowałam, to wiedziałam, że rysuje... mówi, że lubi i woli niż programy graficzne, ale projekt domu naszym szwagrom zrobiła w programie;
na koniec będą kolorowe rysunki płaskich rzutów, to na pewno, czy rysunkowe 3D to nie wiem,
ale dla mnie to nie problem, byłam dobra z rysunku technicznego, mam wyobraźnię przestrzenną, dam radę...

Anka...nie ważne co powiedział, ważne, że będzie sobie drzwi wybierał SAM...
se obejrzy i se klepnie

— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6107 dnia: 31 Października 2012, 21:40 »

Anka...nie ważne co powiedział, ważne, że będzie sobie drzwi wybierał SAM...
se obejrzy i se klepnie [/color]

Czyli zaczyna się tzw "wykończeniówka"  ;D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #6108 dnia: 31 Października 2012, 21:44 »
hhahahah Lila ale odnosnie drzwi wew czy zew?az mnie ciekawosc zżera odnosnie Twojej kuchni!!

suprynko,kuchnia i styl bardzoooo"mój" i tez lubie ład i ogarniecie..ale-nie zrozum mnie zle-to zdjecie wyglada a).katalogowe(nawet w Ikea wywalaja jakies owoce,deski do krojenia itp..-nie mówie o 'burdelu" na blacie-nie znosze tego)
b)kiedy patrze na to zdjecie-brakuje mi Kuchni w kuchni-jesli wiecie co mam na mysli..taka zimna i laboratoryjna jest.Niewiem zupelnie czy i ile gotujesz,niewiem czy jestes "maniaczka" scierania kazdej plamki z blatu-ale brakuje mi tu takiej kropki nad i..

ola-ja przy wykonczenówce bylam troche nizej niz Ty w ciązy-a mimo to mialam wrazenie ze zabije chlopa niemal codziennie.. ;D ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6109 dnia: 31 Października 2012, 21:52 »
hhahahah Lila ale odnosnie drzwi wew czy zew?az mnie ciekawosc zżera odnosnie Twojej kuchni!!

suprynko,kuchnia i styl bardzoooo"mój" i tez lubie ład i ogarniecie..ale-nie zrozum mnie zle-to zdjecie wyglada a).katalogowe(nawet w Ikea wywalaja jakies owoce,deski do krojenia itp..-nie mówie o 'burdelu" na blacie-nie znosze tego)
b)kiedy patrze na to zdjecie-brakuje mi Kuchni w kuchni-jesli wiecie co mam na mysli..taka zimna i laboratoryjna jest.Niewiem zupelnie czy i ile gotujesz,niewiem czy jestes "maniaczka" scierania kazdej plamki z blatu-ale brakuje mi tu takiej kropki nad i..

ola-ja przy wykonczenówce bylam troche nizej niz Ty w ciązy-a mimo to mialam wrazenie ze zabije chlopa niemal codziennie.. ;D ;D ;D

Tete dla odmiany teraz ja podzielam twoje zdanie odnośnie kuchni patrząc na zdjęcie powyżej  :)
U Nas właściwie wykończeniówka dobiegła końca ( oboje żyjemy  ;)), u nas dodatkowe nerwy były bo zależało na tym żeby się uwinac przed narodzinami. A ile razy było "to wybierz sobie sam" to już nie zliczę, drzwi wewnętrzne to chyba sto lat wybieraliśmy  ;D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6110 dnia: 31 Października 2012, 21:56 »
ola,jak sobie wchodze do Ciebie(a pozwolisz ze bede wpadac?) to w wielu kwestich mamy podobne -czesto -malo popularne-zdanie ;D ;D ;) ;) ;)
Ola,tak serio-Twoja Mala juz donoszona teoretycznie jest-w praktyce-dbaj o siebie ile mozesz.
wykonczenówka to jest hardcore.a juz rozkladanie gratów-rzeź,unas bylo 7osób do pomocy-ja sama sie nie oszczedzalam takze-nerwy i wysilek takze mogly sie przyczynic do urodzenia wczesniaka..
a tak BWT Poznaniu witaj!!w niedziele spontaniczny wyjazd "na krzywika" do Ikei ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6111 dnia: 31 Października 2012, 22:04 »
 ;)

tetku ja właściwie mało robię, dużo więcej M zapierdziela, ale strasznie mnie nosi, zresztą sama pewnie wiesz jak to w nowej chacie, chciałoby się trochę a to "pourządzac" a to "posprzatac", a tu lipa, zamiotę dół i już zmęczona jestem  :D Do generalnego sprzątania raczej kogoś poszukam, bo nie widzę tego z noworodkiem na ręku.

A Ikei zazdroszczę oczywiście nie-pozytywnie  ;)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #6112 dnia: 31 Października 2012, 22:11 »
Dziewczyny szanuje zdanie. Pewnie kazdy robi jak uwaza. Ale czytajcie prosze co pisze. Napisalam, ze pare kuchennych rzeczy, a jest to wlasnie patera i deska sa na wyspie od strony kuchni. Od strony salonu stoja zwykle kwiaty w wazonie, ale akurat padly. Nie wiem o co Wam chodzi z tym gotowaniem... Jaki macie na to patent. Ja gotuje, potem sprzatam, akcesoria chowam do szafek, brudy do zmywarki, a pozostale jedzenie do lodowki.  To co ma mi zostawac w kuchni na blacie oprocz czajnika, filtra do wody, ekspresu??? A dodatki... Przeciez napisalam, ze wlasnie jestem na etapie ich kompletowania. A nie lubie bibelotow, wiec szukam czegos oryginalnego, co wymaga srodkow finansowych. Niestety.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6113 dnia: 31 Października 2012, 22:15 »
hhaha powinnas napisac"zazdraszczam" -dzieki temu mam 200/200 na piecu ;D ;D ;D ;D ;D ;D
chcialobysie-a nie da sie.Uwazam ze "urzadzanie" to powolny proces..o ile sprzątanie to kicha-w 36tc szczoteczka fugi na kolanach szorowalam-dodam ze jasne na ecru kaflach-wiec maskara byla) o tyle kazda pierdola do domu/mieszkania kupiona cieszy..powoli czlowiek poprostu oswaja przestrzen...i wklada dusze w kazdy cm2 swojej przystani.
Niewiem czy sie zgodzicie, ale wg mnie niema nic przyjemnieszego niz sukcesywne dokupowanie rzeczy aby nasze miejsce bylo jakie chcemy by bylo...jesli cos jest robione "hurtem" to juz tak jakos mniej smakuje.

suprynko-to nie jest krytyka z mojej strony-tylko zwykle wyrazenie zdania..
a jesli chcesz cos co cieszy oko ,a co nie jest masówą-to polecam czerwoną maszyne i crazyshop-naprawde ciekawe perelki mozna wyhaczyc.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6114 dnia: 31 Października 2012, 22:29 »
przyczajony tygrys ukryty smok ;D ;D ;D ;D juz nabiera rozpędu na deko świąteczne ;D ;D ;D:

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6115 dnia: 31 Października 2012, 22:29 »
Spojrzałam jeszcze raz na zdjęcie, o porządek mi nie chodzi, każdy sprząta jak lubi ( jak nie lubi to też czasem sprząta  ;)) no i co do tej kuchni myślę że trafnym określeniem jest " jak z katalogu" , kuchnia ładna, gustowna ale mnie nie powala bo brakuje w niej "oryginalności". A może to kwestia dodatków tak jak piszesz, parę twoich akcentów i będzie super.

tete zgadzam się znowu z Tobą ( chyba muszę iśc spac, coby zbyt słodko nie było  :D). Najwięcej pomysłów przychodzi jak już wszystko "wstępnie" jest urządzone i wtedy nasuwa się wizja " a tu to, a tu tamto" . Przed zakończeniem "wykończeniówki" wydawało mi się że chce bardzo "sterylne" wnętrze a teraz im dłużej patrzę tym więcej pomysłów się nasuwa.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6116 dnia: 31 Października 2012, 22:30 »

ma człek syf...źle...
ma czysto, też niedobrze...
a ja chcę mieć sterylnie puste blaty w kuchni... i nigdy do tego ideału nie dojdę

------------------------------

od ogółu zaczynając -  kjp jak napisze jakiegoś babola to mnie popraw, bo to nie moja nomenklatura;
dominujące kolory w domu to biel, jasny beż i ciemny szary...
a do tego dodatki w różnych kolorach;

Kuchnia:
podłoga szary gres, koloru ścian nie pamiętam ale jakiś jasny;
korpusy i blaty drewnopodobne fornirowane, czy jak tam to zwał "dębowe"; fronty białe;
krzesła przy wyspie czerwone; pomiędzy blatem roboczym a szafkami wiszącymi zdjęcie za szkłem  - monochromatyczne na niebieskim tle; pod oknem siedzisko - koloru też nie pamiętam z poduchami czerwonymi i błękitnymi;
oświetlenie z suficie podwieszanym - nie umiem go opisać;
tam gdzie te przerywane linie ma być akwarium widoczne od strony kuchni i od hollu...ale to nie moja bajka - kaprysik męża;

w słupkach pod oknem piekarnik, mikrofala, ekspres do kawy
na blacie tylko Termomiks - daj mi Boże w tym wytrwać;
a koncepcja tego układu poniżej to dwie litery L...szeroka (z szafkami stojącymi) i wąska (z wiszącymi)

wstępnie kuchnia tej firmy

ale to wstępnie...
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2021, 00:07 wysłana przez zibi »
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6117 dnia: 31 Października 2012, 22:36 »
Lilus,moja wyobraznia-siega jedynie do kolorów i ustawien-slicznie bedzie wg mnie!!!!
podwieszany sufit-caly(jak umnie-czy jak?
kaprys Krzyska swietny jest-ale sie pytam ;D ;DOn to bedzie czyscil rozumiem ;D ;D??
sterylnosc hahah przy dwojce malych dzieci??hahah a gdzie jogurt rozlany,owoc wtopiony w blat,czy chocby woda w dzbanku(a moze tylko ja tak mam ze musze miec wode w dzbanku/karafce-jesli tak odczepie sie od wody :P :P)
Ola,ja tez ide..knige przeczytac jakąs coby calkiem sobie mózgu kaszką 8zbóz nie rozmiękczyc ;D ;D ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6118 dnia: 31 Października 2012, 22:48 »
slicznie bedzie wg mnie!!!!

...musi być, wyjścia nie ma... ;D
Skoro zamieniałam jakąś super wypasioną egzotyczną wycieczkę na cykliczne wyjazdy na Gumieńce, to nie po to żeby tego potem żałować  :P

a co do sufitu - to oświetlenie inne jak u Was...
a jak podwieszany to nie wiem;  :D mam nadzieję, że solidnie, żeby mi do zupy nie wleciał...
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #6119 dnia: 31 Października 2012, 23:03 »
Super się u Ciebie zapowiada. Bardzo podoba mi się taki styl, choć u siebie zrobiłam coś innego. Sąsiadka ma właśnie w takim stylu całe mieszkanie i wygląda przytulnie.
Dzięki za stronki, zaraz robię zakupy ;). Naprawdę są tam fajne perełki.