I ja będę miała do Was romanse

Zmieniamy sypialnie bo dotychczasowej nie lubiłam od początku. Ale tak to jest, że jak się od zera robi wszystko w całym mieszkaniu to na wszystkim skupić się nie da i wyłażą potem różne brzydactwa. Wczoraj nie wytrzymaliśmy i zdarliśmy z mężem wykładzinę. Mieliśmy ją 5 lat ale z psem to horror. Ona normalnie śmierdziała nie do wytrzymania. My tego już tak nie czuliśmy ale obcy? Jak ja wchodziłam do domu to od razu czuś, że jest tu pies

Żadne pranie nie pomagało. A pies jak był mały to wiadomo - sikał, nie raz zwymiotował, FUJ! No i przede wszystkim spał w tej sypialni ciągle, wycierał się i tarzał. Nigdy więcej! No i teraz mamy parkiet, który był pod wykładziną cały poplamiony w farbach jak mieliśmy remont. Nikt o niego nie dbał bo i tak wiedzieliśmy, że chcemy wykładzinę.
Będziemy robić od początki i teraz pytanie o kolor ścian, dodatków itd. Mamy niebieskie firanki i one napewno zostaną bo kasy brak na nowe, niebieskie (jasne) są też zasłony od pawlaczy nad szafą i narzuta na łóżko. Mamy też obraz w stylu takim Tureckim, Greckim itp niebiesko biały więc teraz pytanie co ja mogę zrobić? Lampeczkę nocną i żyrandol mam ecru. Meble mamy jaśniutkie ale nie białe. To jest niejaki Klon nida i niestety w większości aranżacji jest on ze wszystkim co jasne skomponowany i wygląda to strasznie żółto, bezpłciowo :/ Co by tu zrobić?
Meble są takie:
za duże zdjęcie.
Może takie połączenia? Brąz z niebieskim wygląda ładnie:

Tak wygląda ten kolor z brązem na ścianie ale to w przypadku kuchni. Chodzi tylko czy pasuje połączenie jasnych mebli z takim?

pomóżcie coś wymyśleć. Najchętniej to bym zrobiła wszystko bardzo biało niebiesko jasno szare tak jak mam ten obraz

Uwielbiam takie klimaty.
Obraz mój jest w takim klimacie: