Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2287636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #11370 dnia: 13 Maja 2016, 13:09 »
Daria nie wiem co Ci doradzić, bo ciężko jest radzić jak sama nie masz wizji. Nie lubię podwieszanych sufitów, nie podobają mi się. Halogenów wręcz nie znoszę, irytuje mnie światło jakie dają. Źle się czuję w pomieszczeniach gdzie są zamontowane.
Na pocieszenie napiszę Ci, że po tej mojej przeprowadzce dalej nie mam wizji jak zrobić to nasze mieszkanie. Mało tego nawet nie wiem jaką szafkę i gdzie chcę powiesić w łazience i już miałam co najmniej 3 pomysły. Na razie nic nie robię i myślę ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #11371 dnia: 13 Maja 2016, 13:23 »
Malina pierwsza klasa! Krowa genialna i daje pazura wnętrzu. Stolik tez dałabym prostokatny- forma, materiały Tak tylko kształtem z krowa nie gra. Maja takie w innych kształtach?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #11372 dnia: 13 Maja 2016, 13:29 »
hhihihi i o takie wypowiedzi mi chodzi ;-)))) odnośnie sufitów podwieszanych już mi kuzynka w zeszłym roku mówiła,że ze swojego nowego domu pierwszą rzeczą którą usunie będą sufity;-)))))) także wasze wypowiedzi dają mi do myślenia,że powoli stają się one kiczem w chałupie;-)))

mysia,o tym kurzu to nie pomyślałam w sumie, w poniedziałek jedziemy do Polaka co ma firmę i sprowadza kamień i płyty i inne dziwactwa z Pl i zapytamy jak to wygląda z tym użytkowaniem.

oczywiście każdy ma inny gust i coś innego się podoba,dlatego prosiłam was o wypowiedzi co wy macie i co się sprawdza;-)))

anulla- wiem jedno- chcemy relaksu w salonie,w którym też można przyjąć gości;-))) teraz mamy tak niewygodną sofę i nie praktyczną- bo jest to rogówka ,że stanowczo mówimy jej NIE;-) podobnie z tv - jest on w nieodpowiednim miejscu, zresztą pokój jest nadal nie skończony,ale w taki już nie chcemy wewalać kasy tylko zrobić go na nowo;-)))
halogeniki to myślałam tylko do tego sufitu, tak to trochę tylko podświetlimy tv jakąś taśmą czy co......

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11373 dnia: 13 Maja 2016, 14:00 »
My też w domu nie robimy żadnych podwieszanych sufitów
co do kamienia na ścianie - sporo osób które ma też to przeklina bo czyścić to cholerswtwo nie jest tak łatwo ....

Offline Kubkowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2012
  • Ślub w: Sopot
« Odpowiedź #11374 dnia: 13 Maja 2016, 14:24 »
Lepsze takie kamienie niż mistrzostwo kiczu czyli boazeria ;) Swoją drogą, sama myślałam o kamieniach i chyba się na nie zdecyduje.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11375 dnia: 13 Maja 2016, 14:41 »
Boazeria wraca do łask. Sama własnie w swojej sypialni zrobiłam. Wygląda obłednie!

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #11376 dnia: 13 Maja 2016, 14:53 »
Kjp83 wrzuciłabyś fotkę? jestem bardzo ciekawa jak wygląda boazeria w nowym wydaniu :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11377 dnia: 13 Maja 2016, 14:57 »
Kamien mam w najmniejszym pokoju jakis rok, nie widze w nim problemu, bede tez kladla przy schodach bo sciana sie strasznie brudzi. Tez jestem ciekawa boazerii ☺

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11378 dnia: 13 Maja 2016, 15:16 »
jak juz będzie pościel i w miare zaaranżowana przestrzen to sie pochwale :) Póki co mam samo wyro z gołym materacem i kartonami dookoła :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11379 dnia: 13 Maja 2016, 15:55 »
Malina pierwsza klasa! Krowa genialna i daje pazura wnętrzu. Stolik tez dałabym prostokatny- forma, materiały Tak tylko kształtem z krowa nie gra. Maja takie w innych kształtach?

No właśnie dlatego cały czas go jeszcze nie ma, bo się zastanawiam...pierw mial być prostokatny dywan(też skórzany ale taki patchwork) i mi nie pasowało że wszystko takie kanciate...w końcu wzięliśmy takie bydło i mieliśmy brać prosty...tego typu co byl na wizce Twojego salonu...bądź komplet kwadrat+prostokąt...no ale zaraz obok stoi stół, który ma podobna formę,więc tak kombinuje jak kon pod gore ::) bądź krowa  ;D :p wymyśliłam sobie przez chwilę, ze bym chciała blat tak jakby w jodelke...ale nikt tego nie stworzył jeszcze ::) no to teraz to znalazłam...kształty robią różne...i co Kasia myślisz że jakby był prostokatny to byłby git?z tym szkłem?i te nogi hairpin?

A dywan naprawdę mega zmienił wnętrze...wcześniej mieliśmy chwilowo z innego pokoju...welniany tez bardzo fajny...ale w porównaniu do tego to jak u ciotki klotki bylo  ::) ten ma więcej charakteru...chciałam na ścianę głowę do kompletu ale czekam na promo -100%  :P http://papersculpture.eu/pl/portfolio/

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11380 dnia: 13 Maja 2016, 18:33 »
Tak zdecydowanie te nogi i prostokątny stolik. Tym bardziej jak mówisz ze stól tez ma taka forme. Podstawowa zasada według mnie- mniej znaczy więcej! Czyli nie kombinuj ;)
Krowa na ścianie mega! Też chce jakiegos rogacza wiec jak bedzie promo daj znac, skusze sie.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11381 dnia: 18 Maja 2016, 11:15 »
Dziewczyny, wracając do mojego salonu, chcemy wymienić drzwi- salon- przesuwane, kibelek i kuchnia. Jaki kolor będzie najlepszy???? na co patrzeć??? Zaraz wrzucę zdjęcia i prosze o radę;-)))) Teraz są białe ( najtańsze- doprowadzają mnie do szału z czyszczeniem, szczególnie jak jest teściowa, to jej ręce i ręce Alana sa na każdym centymetrze;-))) Myli mnie kuchnia, bo na razie jest drewniana i przez jakiś czas jej nie zmienimy, kafle na podłodze sa jasne, przedpokój raczej jasny ,a w salonie też będzie jaśniej , bo będa inne meble( ściany może zostaną w tych beżach, na podłodze w salonie tez kolor drewna - taki oak......
Czy pasują drzw typu dąb szlachetny, czy coś jasniej???? drzwi będą chyba od nich: http://www.invado.pl/sites/default/files/download/katalog.pdf
acha ,czy jak weźmiemy drzwi, to malować listwy przypodłogowe na taki sam kolor??? da to w ogóle radę????

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11382 dnia: 18 Maja 2016, 11:19 »
Kurcze nie moge wyslac zdjec, niby katalog mam pelen. ..

Offline Kajetan
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.03.2010
  • Ślub w: Zielona Góra
« Odpowiedź #11383 dnia: 25 Maja 2016, 11:54 »
A czy Wy wiecie, ile trzeba się natrudzić, by znaleźć odpowiedni żyrandol w średniowiecznym stylu? Kupując taki na zamówienie trzeba wydać ok 3-4 tysięcy, co jest dla mnie ceną zaporową. allegro - nic nie było. Aliexpress - jak allegro. Portale ogłoszeniowe - bez efektu. Latanie po lombardach i komisach dopiero przyniosło efekt, ostatecznie zdecydowałam się na model, który udało mi się znaleźć na (link usuniety) .  Jest tylko jedna rzecz, której nigdzie nie mogę znaleźć, a która na zamówienie też by dużo kosztowała, mianowicie tarcze herbowe znanych miast, wykonane z metalu, nie mniejsze niż 60 cm wysokości i 30 szerokości. Jakby ktoś takie widział to proszę o info ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2016, 16:49 wysłana przez zibi »

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #11384 dnia: 29 Maja 2016, 14:38 »
poszukuję dużej naklejki w  takim stylu

ma być duża i oryginalna, cena nie jest bardzo istotna ;) polskie strony przeszukane- nic nie znalazłam, wszystko na jedno kopyto... chociaż może jeszcze czegoś nie odkryłam

pomożecie? ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11385 dnia: 29 Maja 2016, 22:58 »
Znajdz jpg na fotolia.com i idz z tym do drukarni ktora ma wydruk na roznych materialach. W szczecinie np print dream na modrej

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11386 dnia: 15 Czerwca 2016, 17:54 »
Dziewczyny, gdzie trzymacie klucze do aut i do domu w przedpokoju???? Zrezygnowaliśmy z półki na buty i wieszaka na kurtki, na półce stał pojemniczek właśnie na klucze, a także pudełko na czapki, rękawiczki itp...pod schodami będziemy robić tzw smart storage , gdzie pomieścimy właśnie buty , jakieś torby, plecak i czapki ewentualnie, ale co na te klucze????? jest coś, co można powiesić na ścianie taki jakiś gadget na to????

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #11387 dnia: 15 Czerwca 2016, 18:01 »
Daruda widziałam w sklepach takie drewniane niby domki z haczykami na klucze.
Przykład na szybko z neta:
http://www.pakamera.pl/meble-komody-i-szafki-domek-na-klucze-nr1403355.htm
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11388 dnia: 15 Czerwca 2016, 18:05 »
o ,to nie byłoby takie złe;-)))

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11389 dnia: 15 Czerwca 2016, 18:59 »
Pełno jest takich wieszaków na klucze

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11390 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:20 »
klucz na klucze

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #11391 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:28 »
Mnie zaciekawiła taka chmurka magnetyczna
http://gastrohevi.pl/show/28141

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11392 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:36 »
Malina, widzisz ja o tym nigdy nie myslalam, bo myslalam, ze taka polka na buty i  wieszak na kurtki jest must have, a da sie zyc bez tego

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #11393 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:42 »
super wygląda ta chmurka, tylko dla mnie zdecydowanie za mała  :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11394 dnia: 20 Czerwca 2016, 13:49 »
Mam sprawę. Muszę pomalować na biało 4 koszyki wiklinowe. Dość małe, były kiedyś w ikei w zestawie. Jaka farba do tego najlepsza? Chętnie w sprayu. Macie doświadczenie z wikliną?

Offline OlenkaK
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2017
  • Ślub w: Częstochowa
« Odpowiedź #11395 dnia: 24 Czerwca 2016, 20:11 »

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11396 dnia: 24 Czerwca 2016, 21:32 »
Hej, moj adam malowal serca wiklinowe zwyklym sprayem z Aldika, wyszlo fajno

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #11397 dnia: 24 Czerwca 2016, 23:30 »
decyzja zapadla, w koncu wezmiemy sie za przemalowanie wszystkich framug i listew na bialo! Balustrada schodow tez bedzie na bialo. Obecnie wszystko to jest drewniane lakierowane. Drzwi tez bedzie trzeba pomalowac bo zaraz sie okaze ze beda odstawac swoja stara biela :P
jest plan jutro podskoczyc do sklepu i wybadac temat. kupic farby i akcesoria.. i zaczac szorowanie :P
przy okazji rozmyslamy nad zmiana kolorow scian tu i owdzie na biel + szarosc (wszedzie jest magnolia, tylko w salonie do tego troche szarosci)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11398 dnia: 25 Czerwca 2016, 01:14 »
Lusi, magiczna magnolia, skąd ja to znam ;D
Daria, dzięki już sobie znalazłam na jakimś blogu angielskim, dziewczyna malowała koszyki i nawet pokazała jakim sprayem. Wychodzi na to, że to żadna filozofia oby tylko na tubce było zaznaczone, że to do drewna, wikliny itp. Znalazłam nawet taki, że oznaczony jest i do metalu i czegoś tam jeszcze. Tak więc zostawię go sobie i jak mi pordzewieje srebrna półka w łazience to wtedy tez pociągnę ją ta farbą.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #11399 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:33 »
work in progress :)
wczoraj jak zaczelismy malowac to sie troche przerazilam, same smugi i zacieki widzialam... i najlepiej mi szlo obklejanie wszystkiego tasma :P
ale dzisiaj jak maz pociagnal druga warstwe to jestem mega szczesliwa ze sie za to wzielismy. calkiem inne wnetrze - wiadomo jasne optycznie powieksza.. w poprzednim domu tak mielismy wiec spodziewalam sie tego... z dziecmi to jeszcze dluuugo bedziemy to wszystko malowac. ale co tam. efekt jest natychmiastowy :) (nawet teraz jak drzwi sa jeszcze nieodswiezone i sie okazuje ze sa ..hm jakby tez magnoliowe ;) )