Autor Wątek: Apel do Bielszczanek!  (Przeczytany 6314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« dnia: 5 Czerwca 2006, 17:46 »
Dziewczyny, jeżeli brałyście ślub lub jesteście w trakcie przygotowań, macie jakieś ciekawe namiary, na wszystko co się łączy z tym całym kramem :) to wpisujcie! Na pewno się to przyda innym! Mnie zwłaszcza interesują wasze doswiadczenia z DJ-ami. Ale za wszelkie inne newsy będę wdzięczna.
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline dagi
  • nowicjusz
  • *
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:26 »
Szukam dobrej grupy muzycznej  na termin 21lipiec 2007, bo  z kapeli, która grała na weselu mojej siostry, nie za bardzo wszyscy byliśmy zadowoleni. Raczej  nie szukam kapeli  grającej takie "hity" jak: "Miała baba barana" czy inne tego typu. Wszelkie namiary proszę przesyłajcie na  priva.
 Ja mogę polecic i przesłac namiary na  florystów i dekoratorów z Bielska, naprawdę bardzo dobrze sie spisali.  Wszyscy goście byli zachwyceni  dekoracją i świetnym samochodem, bo maja też piękne, orginalne autka.

Offline Igraszka
  • bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwca 2006, 19:04 »
Witajcie bielszczanki! Ja też z tej pięknej górskiej miejscowości tzn ciut dalej czylli z Jaworza! My mamy śłub 29 Lipca tego roku a kapele mam y dwu osobowa i z gliwic grali juz nei raz w bielsku wiec n apewno przyjada! a biora nprawde nie wiele! jesli któraśjest zainteresowan ato na miary na priva moge podać! Igraszka

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lutego 2007, 00:35 »
busia, czyżbyśmy tylko my z BB brały ślub w tym roku? Trzeba coś zagadać na ten temat. My nie mamy jeszcze foto i samochodu. A jak Wasze przygotowania?

Pozdrawiam cieplutko teraz z Krakowa hehe
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lutego 2007, 19:23 »
Witaj Kasiq, miło cię widzieć. No wygląda na to że nie ma nas zbyt wiele. Ale co tam, U mnie przygotowania idą powolutku ale do skutku :) Mamy salę, kucharza, prawie fotografa i orkiestrę. W tym tygodniu chcę zaklepać termin w kościele i to na razie byłoby wszystko. A jak tam u Ciebie no i gdzie będziesz miała ślub i wesele?
Pozdrawiam cieplutko :)

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lutego 2007, 12:14 »
busia, no fajnie coś się rozkręca.... co do naszych przygotowań to tak wesele będziemy mieli w starym kinie Apollo tam gdzie była dyskoteka i w opłacie(125zł) mamy już wszystko tzn. jedzonka do oporu, ciasta, tort, napoje(chyba z 8 rodzai) plus nocleg dla połowy gości(a to było sprawą decydującą), plus ciasteczka na wynos dla gości. Oprócz tego mogą nam kupić w komis alkohol, także ile zużyjemy to za tyle zapłacimy reszta wróci do hurtowni. Poza tym ślub będzie w katedrze w Mikołaju. Nie wiem tylko jaki tam jest proboszcz i jak to będzie wyglądać bo zarówno to nie jest mój kościół ani mojego Grzesia. Zresztą to jest opowiadanie na inny temat.
Poza tym mamy jeszcze wodzireja (2os) do prowadzenia wesela i chyba to wszystko. Trochę mnie przerażają te przygotowania papierkowe. Cały czas wydaje mi się że czegoś zapomnę, lub będę chodzić od annasz do kajfasza bo nie w tej kolejności będę załatwaić. No zobaczymy jak to będzie.

Czekam na Twoją relację, co tam u Was.

Pozdrawiam Cieplutko
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lutego 2007, 17:34 »
Cytat: "Kasiq"
Cały czas wydaje mi się że czegoś zapomnę, lub będę chodzić od annasz do kajfasza bo nie w tej kolejności będę załatwaić
Cytat: Kasiq
. No coś ty, na tym forum znajdziesz wszystko na temat przygotowań i jeżeli czegoś nie będziesz wiedzieć to dziewczyny pomogą :) Niczym się nie przejmuj.
Całkiem fajnie sobie wynegocjowałaś tę cenę. I to jeszcze z noclegiem. Super. A co do Mikołaja to nie mam pojęcia jaki tam jest proboszcz. Nigdy tam nie chodzę. My bierzemy ślub u mnie w parafii w Hałcnowie i księża są raczej wporządku, więc o tym nie myślę.
A kiedy planujecie zaliczyć nauki i poradnię?
Pozdrawiam :)

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Lutego 2007, 13:37 »
hejka,

Cytat: "busia"
Całkiem fajnie sobie wynegocjowałaś tę cenę.

nawet nie musiałam, oni tak po prostu od samego początku mówili, bardzo fajnie z ich strony

My bierzemy ślub u mnie w parafii w Hałcnowie

to pewnie wesele w Bartku na Kryształowej, co?

tego to jeszcze nie wiemy, ja teraz będę jeździć między Krakowem a Bielskiem, więc pewnie zdecydujemy się na kurs weekendowy, a co do poradni to nie mam zielonego pojęcia, jeszcze się nie orientowałam gdzie w BB takowa się znajduje

A nie wiesz przypadkiem, bo znalazłam sprzeczne informacje :drapanie: , czy na spisanie protokołu należy przyjść z zaświadczeniem o odbytych naukach, czy ksiądz dopiero Cię na nie kieruje?
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Lutego 2007, 19:42 »
A nie wiesz przypadkiem, bo znalazłam sprzeczne informacje  , czy na spisanie protokołu należy przyjść z zaświadczeniem o odbytych naukach, czy ksiądz dopiero Cię na nie kieruje?

Przyznam Ci się że nie mam zielonego pojęcia. Wiem że niekiedy protokół spisuje się  na raty i podejrzewam, że nie trzeba mieć ukończonych nauk, ale nie chcę Ci mieszać.
to pewnie wesele w Bartku na Kryształowej,
- Nie :) Byłam się tam pytać ale na nasz termin była wolna tylko mniejsza sala w której jest takie koszmarne malowidło na ścianie i to mnie zdecydowanie odrzuciło.
Wesele będzie w Janowicach w strażnicy. Jest tam fajna sala, którą można dowolnie przystroić bo nikt się tam nie silił na jakieś stałe "ozdoby"
Byliśmy dzisiaj na targach ślubnych, byłaś może?

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lutego 2007, 11:48 »
Hejka!

No cóż nas w Bartku odstraszyły schody, no i terminy- bardzo odległe, ceny również.
Na targach nie byłam, bo siedzę teraz w Krakowie. A jakie wrażenia? Było coś ciekawego do oglądnięcia. My byliśmy raz na targach w Krakowie bardzo dawno temu i praktycznie nic ciekawego się nie dowiedzieliśmy. Nic poza tym co można poczytać w internecie.

Szukam również niedrogiego fotografa w BB i fajnego miejsca na zdjęcia- bo do Pszczyny nie bardzo chce mi się jechać. Może znasz kogoś? Acha i jeszcze pytanko: jeśli zdecydujecie się na zdjęcia to kied będziecie je robić, w dniu wesela, czy może po?
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lutego 2007, 17:10 »
Witaj Kasiu
Zrobiłyśmy z tego wątku prywatny czat :)
Co do targów ślubnych to powiem tak: przyniosłam do domu kupę ulotek ale nie wiem czy z jakiejś skorzystam, nic mnie nie powaliło na kolana. Ale wygrałam bonus do filmu lub sesji zdj ęciowej :) tylko że już mamy fotografa, a kamery nie chcemy.
A co do pleneru, to wydaje mi się że w bielsku nie ma fajnych miejsc (trzeba było brać ślub w krakowie, to nie miałabyś z tym kłopotu)
Jedno na pewno ci odradzę, bo nie po prostu zatkało: na tych targach jeden fotograf prezentował swoje prace na których m.in. była sesja ślubna w .... hipermarkecie! ładny obciach, nie uważasz?
Jedyne miejsce jakie przychodzi mi do głowy to starówka, tylko jak potem powycinać tę tragiczną fontannę? NO chyba że tobie się podoba.
Nie wiem kiedy będziemy sobie robić zdjecia, na pewno nie przed ślubem. Tylko że w październiku dni są krótkie, a ślub chcemy mieć o 15.00 to nie zostanie zbyt wiele czasu. Obgadamy to jeszcze z fotografem, może zrezygnujemy z pleneru, bo studia  też nie chcemy. Się zobaczy.
Ale się rozpisałam :) Życzę ci zdrówka bo ja należę do osób zakatarzonych więc omijaj mnie szeroko :)

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lutego 2007, 17:57 »
busia,
Zrobiłyśmy z tego wątku prywatny czat :)
co począć, skoro nie ma nikogo więcej?? :D
Ale wygrałam bonus do filmu lub sesji zdj ęciowej :) tylko że już mamy fotografa
dużo płacicie? i jak to jest fotograf tylko w kościele, do oczepin, czy całą noc, różnie już czytałam.
a kamery nie chcemy
no my też nie, strasznie ten montaż później wygląda. Może poprosimy kuzyna żeby coś nagrał, tak tylko symbolicznie na pamiątkę.
trzeba było brać ślub w krakowie
niestety zbyt duże koszty :((
sesja ślubna w .... hipermarkecie
różne już widziałam, nawet na czymś co przypominało wysypisko. Co jeden fotograf to lepszzy. To ma być niby ta sztuka?? Śmieszne
Tylko że w październiku dni są krótkie, a ślub chcemy mieć o 15.00 to nie zostanie zbyt wiele czasu
my co prawda 2tyg wcześniej i o 16.00 ale też czasu mało, już chyba zimno, i dzień krótszy
należę do osób zakatarzonych więc omijaj mnie szeroko :)

to kuruj się dzielnie, dobrze że choroby nie przenoszą się drogą z monitora na monitor :afro:
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Lutego 2007, 19:58 »
Kasiu, ciężko mi się kurować kiedy muszę chodzić do pracy. W dodatku zastępuję koleżankę i to co ona robi jest dla mnie strasznie stresujące, jestem wykończona, ale za to szybko mi czas leci bo ścigam się z czasem żeby ze wszystkim zdążyć.
W dodatku załapałam dołka, bo Mój Kochany M jest bardziej chory niż ja i musi leżeć w łóżku więc się pewnie nie zobaczymy do końca tygodnia.
Na szczęści jutro już środa a w piątek do niego pojadę.
Przepraszam za to użalanie się nad sobą, ale nawet nie mogę do Mojego M zadzwonić, bo ma zapalenie krtani i lekarz zabronił mu mówić. ;(
Trzymaj się, Kasiu!

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Marca 2007, 21:49 »
No jak tam busia, zdrowi i gotowi na podbój świata? Ruszyło się coś więcej w przygotowaniach?
Ja powoli kompletuję dokumenty, bo miałam małe zamieszanie z aktem chrztu, ale już jest w porządku. Dziś mamy 200dni do... Kurde szkoda że do obrony zostało tylko 100dni :dno:  :mdleje:
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Marca 2007, 10:28 »
Kasiq, no tak nie do końca zdrowi, bo ja sobie siedzę w domciu na L4, ale dzięki temu mam czas na buszowanie po forum :skacza:
W tym tygodniu, a dokładnie jutro chcę się wybrać do księdza zaklepać termin i dowiedzieć się co i jak. Mam nadzieję, że pójdzie gładko i bez problemów.
Teraz szukam zaproszeń i mam ochotę na takie rulowane. Jednak nie kupimy dopóki nie będzie ustalonej godziny w kościele i kompletnej listy gości, która się nam co chwilkę zmienia.
A pracą się nie przejmuj, przecież to tylko formalność :)

Offline Majkabb
  • nowicjusz
  • *
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwietnia 2007, 13:11 »
Cytat: busia
Cały czas wydaje mi się że czegoś zapomnę, lub będę chodzić od annasz do kajfasza bo nie w tej kolejności będę załatwaić
. No coś ty, na tym forum znajdziesz wszystko na temat przygotowań i jeżeli czegoś nie będziesz wiedzieć to dziewczyny pomogą :) Niczym się nie przejmuj.
Całkiem fajnie sobie wynegocjowałaś tę cenę. I to jeszcze z noclegiem. Super. A co do Mikołaja to nie mam pojęcia jaki tam jest proboszcz. Nigdy tam nie chodzę. My bierzemy ślub u mnie w parafii w Hałcnowie i księża są raczej wporządku, więc o tym nie myślę.

Czesc,
Mam do Ciebie pytanie jeśli chodzi o ta salę w Apollo, czy ona jest duża? A  to jakie masz wrażenia z tej sali? Znasz może kogoś kto robił juz tam wesele?

Offline Majkabb
  • nowicjusz
  • *
Pytania ... a zarazem pomoc
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Kwietnia 2007, 13:18 »
Czesć dziewczyny,
Mam do Was kilka pytań, jestem na etapie poszukiwań busa na ok. 20 os. Może mogłybuscie mi jakoś pomóc... Chce sie zorientowac ile by kosztował taki bus na 2-3 godziny a przejechałby ok 30-40km.
Pozdrawiam

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Maja 2007, 23:47 »
Ja też jestem z Bielska, niestety nie widziałam wcześniej tego tematu!

Mamy ślub 30 czerwca w Szczyrku w Sanktuarium na Górce, a wesele w Orlim Gnieździe.
Zespołu nazwy nie podam, bo nie znam - tata koleżanki gra.
Nauki załatwiliśmy w Kętach, polecam, bardzo miło było.

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Maja 2007, 00:06 »
Lemmy, witam witam, ślub już niedaleko, jak samopoczucie przedślubne. My dopiero po obronach ruszymy ze wszystkim. Pozdrawiam gorąco :przytul:

Busia co u Was słychać w przygotowaniach?
z Tobą odeszły anioły...

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Maja 2007, 14:42 »
Lemmy, witam witam, ślub już niedaleko, jak samopoczucie przedślubne. My dopiero po obronach ruszymy ze wszystkim. Pozdrawiam gorąco :przytul:

Busia co u Was słychać w przygotowaniach?

48 dni!!!!

O przygotowaniach piszemy na forum cały czas na bieżąco w naszym odliczaniu - zapraszam :)
W tej chwili jesteśmy po 4 godzinie nauki tańca towarzyskiego i muszę przyznać, że całkiem całkiem nam to idzie  :skacza:

Offline Oliwka2
  • nowicjusz
  • *
Witam dziewczyny
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Maja 2007, 22:15 »
Cześć Kasiq ja tez mam wesele w Apollo tylko że w sierpniu :). Czy wiesz jak wyglada teraz sala po remoncie? A jesli moge zapytac, gdzie robicie zdjecia? Szukam fotografa i wszyscy strasznie drodzy albo juz zajeci :(

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Maja 2007, 22:50 »
Cytat: "Oliwka2"
ja tez mam wesele w Apollo tylko że w sierpniu
:hello:  fajnie że ktoś ma przede mną
a tak na poważnie to nie wiem, wczoraj tam dzwoniliśmy że niby my to nie my bo wczesniej nas zwodzili że ten remont ma być w lutym po studniówkach, potem że przed świętami a potem że dopiero w połowei maja się zakończy. No i ponoć się zakończył. Zobaczyć można w każdą sobotę koło 12 jak już jest przystrojne i wogóle bo tak nam powiedzieli, także jak masz czas i ochotę to się tam wybierz i zdaj mi relację hehe.
A poza tym gdzie macie ślub? i jaki to termin sierpnia? Fajnie że jest nas coraz więcej.

Co do foto to mój Tata coś załatwia ale pojęcia nie mam kto to i co to. Faktycznie droga ta impreza ze zdjęciami ale co zrobić- raz w życiu, co nie?
Pozdrawiam i powodzenia.

Zaglądnij do nas i opowiedz ewentualnie jak było na zwiedzaniu sali. :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Maja 2007, 22:52 »
Cytat: "Lemmy"
cały czas na bieżąco w naszym odliczaniu - zapraszam
oj szkoda że ja teraz mam tak mało czasu żeby zaglądać tu i tam- obrona przede mną a tu spędzam chyba każdą chwilkę. Napisz mi tylko gdzie macie ślub i o której :taktak:  Pozdrowienia :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
Odp: Apel do Bielszczanek!
« Odpowiedź #23 dnia: 1 Czerwca 2007, 12:59 »
W Apollo ma koleżanka mojej siostry, 23.06. Napiszę Wam jak było :)

A nam zostało 29 dni... jejku, jak czas szybko leci!
Dzisiaj idziemy do pierwszej spowiedzi przedślubnej... Ale się boję!!!!!!

Właściwie mamy wszystko gotowe:

- ślub odbędzie się w Sanktuarium na Górce w Szczyrku, 30.06 o 17.00. Musimy jeszcze przewieźć papiery z mojej parafii w Kozach do tamtejszej, mam nadzieję, że uda nam się pozałatwiać wszystko do końca w przyszłą niedzielę.

- wesele w Orlim Gnieździe. Wybraliśmy to miejsce ponieważ wielu uczniów mojej mamy tam pracuje lub miało praktyki i zgodnie twierdzą, że jest tam na bardzo wysokim poziomie kuchnia i dobra obsługa. Dodatkowo noclegi na miejscu, a przy 60 dojezdnych gościach to ważne.

- ciasta pozamawialiśmy w ciastkarni Julia w Godziszce, między innymi dlatego, że od lat współpracują z Orlim Gniazdem, sami dowiozą wszystko, a po imprezie zabiorą blachy itp. Odpada nam jeżdżenie

- tort z kolei zamówiony mamy w Hałcnowie, nie wiem jak nazywa się zakład, ale prowadzony jest przez państwa Łodejów, byłych uczniów mojej mamy, wiemy, że pieką pyszniaste rzeczy!

- zespół... nie mam pojęcia jak się nazywa, to zespół taty mojej przyjaciółki

- suknię szyję w Kozach w pracowni krawieckiej pani Doroty Komędery, która od lat szyje mi ubranka. Jest bardzo utalentowana, miła i niedroga
Tu nieudolny w paintbrushu narysowany projekt własny sukni i zdjęcia,oczywiście jeszcze w trakcie szycia, za tydzień idę na przymiarkę, być może ostatnią

- garnitur kupiliśmy na Stojałowskiego w New Man. Taki sam widzieliśmy wcześniej w Classie na przeciw Dworca Głównego, ale był droższy o 100 zł i jeszcze trzeba było miesiąc czekać!!!

- obrączki kupiliśmy w salonie Fabrikant w Warszawie

- dekoracją sali weselnej zajmuje się firma Raven p. Plichty, obecnie siedzibę mają za McDonaldsem przy Partyzantów

- nauki przedmałżeńskie odbyliśmy w Kętach - polecam

- poradnię w Rzeszowie u narzeczonego

- kurs tańca zaliczyliśmy w Warszawie

- samochód własny

- nie mamy butów

- fryzjerka i makijażystka są z salonu Viventy na Jutrzenki na Złotych Łanach

- prezenty dla rodziców się robią...

- zaproszenia rozdane, własnej roboty:

chyba wszystko. Jak macie jeszcze jakieś pytanka, śmiało ;-)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Czerwca 2007, 14:17 »
Oj Lemmy to już rzeczywiscie niedługo. Fajnie że będziesz coś wiedzieć o Apollo, my bardzo czekamy na te informacje. A jak mamy rozumieć że nie macie Bucików?
Dobra w zeszły weekend byłam w Apollo żeby zobaczyć jak remont zrobili i czy wogóle i mam parę fotek. Jak tylko uda mi się je zamieścić- to mój pierwszy raz to. Pewnie niektórym to się przyda. Dobra do roboty z tymi zdjęciami.
Napisane: Czerwiec 02, 2007, 14:13:40
i następne...
Napisane: Czerwiec 02, 2007, 14:15:15
i ostatnie dwa..
z Tobą odeszły anioły...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 4 Czerwca 2007, 18:23 »
Lemmy jak pięknie wszystko opisałaś! Nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę że masz to już tak niedługo i że wszystko masz załatwione! Przed nami najgorsze nauki i poradnia :( A poza tym wcale nie mam weny do kupowania sukni :((( Chciałabym żeby mi przynieśli gotową.
Pozdrawiam serdecznie.
Kasiu, a jak tam u Ciebie przygotowania??

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #26 dnia: 4 Czerwca 2007, 19:46 »
Busia, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, szybciutko Ci zleci.
O sukni powinnaś już myśleć, bo jeśli kupujesz gotową, ze 3 miesiące się czasem czeka.  A jeśli szyjesz to chwilę też może zająć... Przygotowania dla mnie przynajmniej, to piękny okres. Widać jak wszystko się posuwa naprzód, widać efekty.
My niedawno też mieliśmy 4 czy 5 mieś do ślubu, a teraz nagle zrobiło się 26 dni!

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Czerwca 2007, 20:00 »
[.
My niedawno też mieliśmy 4 czy 5 mieś do ślubu, a teraz nagle zrobiło się 26 dni!
[/quote]
I tego się właśnie obawiam, że to przeleci strasznie szybko, a my jesteśmy w lesie. Ja na prawdę nie mam kiedy chodzić za tą suknią.
Lemmy, ty szyjesz suknię w Kozach, ja przyznam się szczerze też myślałam o szyciu, ale nie miałam żadnej poleconej krawcowej. Czy twoja krawcowa potrafiłaby uszyć taką typową suknię z gorsetem, bo jeżeli tak to walę do niej jak w dym

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #28 dnia: 5 Czerwca 2007, 14:04 »
Witajcie! ja co prawda jestem pośłubie, ale mogę służyć wam cennymi radami.
Zapraszam też na gg. Pozdrawiam Was. Igraszka GOsia

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #29 dnia: 5 Czerwca 2007, 20:56 »
Hej Gosieńko fajnie że wpadłaś choć na trochę do nas.
Jeśli chodzi o sukienki ślubne to powiem Wam że schodziłam się z koleżanką w zeszły piątek po całym Bielsku. Całe szczęście ja już mam wybraną i jej doradzałam. Ona ma wesele 20.10 więc już też powinna się zdecydować na jakąś. Na Komorowickiej od strony Komorowic jest salon ślubny Mot a Mot, który handluje sukniami zagranicznych producentów i jego dewizą jest negocjacja. Tzn wogóel nie podają cen tylko przedział np 2000-3000 i co się zaproponuje to oni negocjują. Handlują np. La Sposą i można naprawdę wiele modeli kupić taniej niż np w krakowie w Madonnie nawet o 800zł.
Tam było nawet fajnie ale nieststy jak dla nas później poszłyśmy do innych Classa przy dworcu, Agnes na 1 maja to już te suknie nie robiły takiego wrażenia- jednak nie jest to to samo. Jedynie ceny w tych drugich max to 2500zł a w tym pierwszym to takie jedne z tańszych. Oczywiście istnieje możliwość szycia i widać po Lemmy że się opłaca. Ja niestety nie znałam rzadnej krawcowej dlatego zdecydowałam się kupić.
Ponadto te "nasze" salony szyją wyłącznie halki na kołach co nam nie odpowiedało bo i tak się te koła łamią w tańcu i robiąc kroka do tyłu można się zaplątać i zabić a te z La Sposy są na tiulach usztywniane. Ponadto można tam suknie wypożyczyć lub uszyć oddać w komis w granicach 50% z poprawkami i czyszczeniem.
O jej ale się rozpisałam- dobrze że wybór już jest za mną.
Pozdrawiam Was dziewczyny.
z Tobą odeszły anioły...