Autor Wątek: Zaproszenia ślubne w Bydgoszczy  (Przeczytany 32130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Odp: Zaproszenia ślubne w Bydgoszczy
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Sierpnia 2009, 11:55 »
do Ada1988
nie chciałam Cie obrazić. zaproszenia w Fordonie też były fajne. to prawda każdy ma swój gust. powodzenia :)

a o co ja miałam się obrazić :)  ??? ??? ???

Offline agnieszkakad
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010 lub 2011
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Sierpnia 2009, 22:03 »
A co myślicie o zaproszeniach ze zdjęciem Młodej Pary? To tandetne czy oryginalne?

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Sierpnia 2009, 07:28 »
Chyba zależy jak sa zrobione i jak całe zaproszenie wygląda. Nam sie podobały takie na kartce jakby przydymionej,. nie wiem jak to opisac, taka coś jak folia ale nie przezroczysta, a pod spodem na oddzielnej kartce tekst, ale jednak zrezygnowaliśmy.
Grunt to wykonanie, bo projekt moze byc super, ale jak wykonanie dziadoskie to lipnie to wyglada.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Sierpnia 2009, 13:32 »
Ja jestem raczej na nie...  ;)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Stycznia 2010, 01:00 »
czy ktoś może polecić gdzie jeszcze mozna zamowic ładne i niedrogie zaproszenia

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Stycznia 2010, 16:39 »
A co myślicie o zaproszeniach ze zdjęciem Młodej Pary? To tandetne czy oryginalne?

A nam się podobają takie :)  

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Stycznia 2010, 09:56 »
Ja zrobiłam sama zproszenia, w hurtowni kupiłam papier ozdobny i naklejki"zaproszenie" i obrączki , tekst znalazłam w internecie wraz z elementami graficznymi i koszt 1 zaproszenia wyszedł mnie niecałą złotówkę.

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocham go.....a on mnie:)
  • data ślubu: 14 sierpień 2010
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Stycznia 2010, 09:28 »
Na allegro idzie upatrzyć coś ładnego i w przystępnej cenie

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:47 »
bardzo tanio tez można dostać w różnych hurtowniach :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Stycznia 2010, 13:07 »
My zdecydowaliśmy się na pracownię artystyczną "Jaka Cards" na Św. Trójcy, gdzie dwie miłe panie robią ręcznie śliczne zaproszenia. Nie jest może tak tanio jak na Allegro (za 1 sztukę płacimy 4 zł), ale w wielu zakładach poligraficznych płaci się tyle samo za dużo gorszą jakość, więc moim zdaniem warto :) Wybraliśmy kolekcję Dubaj, która wygląda tak:

Zaproszenia już odebraliśmy i robią na wszystkich ogromne wrażenie :) Obecnie czekamy na zawieszki na alkohol, następne w kolejce będą zawiadomienia i winietki. Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy :)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Stycznia 2010, 23:53 »
śliczne
a ile kosztują u nich zawieszki i winietki?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Stycznia 2010, 07:44 »
Zależy od kolekcji. My płacimy 1,4 zł. za zawieszkę i chyba 1,2 za winietkę.

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Stycznia 2010, 21:49 »
My zdecydowaliśmy się na pracownię artystyczną "Jaka Cards" na Św. Trójcy, gdzie dwie miłe panie robią ręcznie śliczne zaproszenia. Nie jest może tak tanio jak na Allegro (za 1 sztukę płacimy 4 zł), ale w wielu zakładach poligraficznych płaci się tyle samo za dużo gorszą jakość, więc moim zdaniem warto :) Wybraliśmy kolekcję Dubaj, która wygląda tak:

Zaproszenia już odebraliśmy i robią na wszystkich ogromne wrażenie :) Obecnie czekamy na zawieszki na alkohol, następne w kolejce będą zawiadomienia i winietki. Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy :)

Tak się składa, ze jedną z tych dwóch sympatycznych pań, znam osobiście. I również mogę polecić usługi Jaka Cards.  :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Lutego 2010, 19:32 »
Sliczne zaproszenia!

Ja zamowilam od pewnej bardzo sympatycznej dziewczyny.Robi sama zaproszenia ! Do tego w miare tanio.Mieszka kawalek za Bydgoszcza , ale pewnie by sie spotkala w Bydgoszczy gdyby ktos chcial.Na NK ma konto i do tego ma swoja stronke.
Zaproszenia sobie sama wymyslilam jakie chce , i napisalam Ewelinie jakie chce , i zrobila nam.Gdy zaproszenia sama zobaczylam , az sie wzruszylam ! Na zdjeciu troszke inaczej wygladaly niz w zeczywistosci!Sa przesliczne.Do tego w srodkuy napisa  co tylko chcialam.Nie musiala zadnych bilecikow dokupywac bo wszytsko sie zmiescilo.
Moje zaproszenie jest z taka ladna wstorzeczka czerwona.Sa nasze inicjaly A&R i serduszko.Jak sie otwiera jest cytat Jana Pawla II , do tego moglismy wybrac wierszyk ktory mowi o zaproseniu gosci i moglismy wybrac czcionke.
Jak ktos chce moge wyslam namiary na nk i na Jej stronke.

Aaaa i za jedno zaproszeni zaplacilam 1,75zl - bardzo malo jak na takie sliczne zaproszenia!

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Lutego 2010, 23:16 »
My też robiliśmy sami. Koszt wyszedł około 1,2 zł a do kompletu na takim samym papierze zrobilam karteczki na alkohol, wizytówki na stół. Wszystko było tak jak chcieliśmy. Robota trwała chwilę. Ładny papier ecru + koperta + wstążeczka w głębszej tonacji i dziurkacz ozdobny. Na wszystkim zaoszczedzilismy ponad 300 zl a efekt myślę że całkiem przyzwoity. Polecam czcionkę Allegro z polskimi literami - wyglada bardzo ladnie.

Omnia vincit Amor

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Lutego 2010, 21:31 »
A czy może ktoś podsunąć namiar na hurtownię papierniczą w Bydgoszczy, gdzie można kupić tani papier perłowy? Najniższe ceny są na allegro, ale spore są koszty przesyłki i przy mniejszej ilości zaproszeń wychodzi to samo, co w sklepie...Kiedyś można było kupić tani papier ozdobny w AlphaDan na Szajnochach - teraz jest tam tylko sprzedaż hurtowa i zakup 3 opakowań po 10szt nie wchodzi w grę... :-[

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Lutego 2010, 22:19 »
A skąd masz takie informacje, że w AplhaDan jest sprzedaż hurtowa. Ja wiem, że detaliczna też bo się dowiadywałem ostatnio.
a inne namiary na hurtownie to takie:

adresy podajemy na priv!

« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2010, 10:27 wysłana przez Maja »
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Lutego 2010, 22:30 »
W AlphaDan na drzwiach głównego wejścia wisi duża odstraszająca kartka - "wyłącznie sprzedaż hurtowa"...Ale jeszcze się tam przejdę w takim razie ;)

Dzięki wielkie!

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Lutego 2010, 12:35 »
Dokładnie na Szajnochach w Alpha Danie jest wyłącznie sprzedaż hurtowa. No chyba, że ma się znajomości to sprzedadzą w małych ilościach, ale osobom ot tak z ulicy na pewno nie.  :) Wiem, bo tam kupuje bardzo często :)

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Lutego 2010, 20:19 »
 Baby, a podpowiesz jeszcze, gdzie w detalu w Bydgoszczy można kupić papier perłowy, ozdobny itp?

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Lutego 2010, 22:41 »
Ozdobny papier tak z rok temu kupowałam w księgarnio-papierniczym sklepie na curie-skłodowskiej, tuż przy skrzyżowaniu z jurasza, za kartki A4 płaciłam około 50 groszy więc jak Cie interesują duże ilości to chyba musisz poszukać gdzieś indziej.
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Lutego 2010, 23:03 »
Tego sklepu już nie ma. Jedyny mi znany, naprawdę dobrze zaopatrzony sklep "dla plastyków" (bo to coś więcej niż zwykły papierniczy) to Mars- w bramie, wejście z Gdańskiej, chyba koło qiosque ( czy jak tam to się pisze).

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Lutego 2010, 23:09 »
nie ma? a to nie wiedziałam, a może w sklepie dla plastyków na długiej coś by było?
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Lutego 2010, 10:48 »
byłam w Alpha Dan i jest tam sprzedaż hurtowa, chyba że chodzi o sprawy ślubno-weselne; tylko do podanych cen trzeba doliczyć ileś procent (nie pamiętam)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Lutego 2010, 17:02 »
Mam pytanie - chcielibyśmy zamiast kwiatów prosić gości o np. zabawki albo książki czy art. szkolne dla dzieci. Nie mamy jednak pomysłu jaka placówka w Bydgoszczy byłaby chętna przyjąć takie prezenty. Wiem np. że domy dziecka nie przyjmują zabawek bo mają ich pełno. Czy ma ktoś doświadczenia z taką sytuacją? O co najlepiej prosić gości zamiast kwiatów i jaka placówka w Bydgoszczy by była chętna to przyjąć?

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Lutego 2010, 17:36 »
hmmm... mi przyszedł właśnie dom dziecka to może nie proście o zabawki tylko o przybory szkolne, książki tak jak napisałaś z tego dom dziecka powinien się ucieszyć tak mi się wydaje...

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Lutego 2010, 17:39 »
a może skontaktujcie się z jakimś ośrodkiem pomocy społecznej-może coś Ci podpowiedzą
pozdrawiam

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Lutego 2010, 17:42 »
własnie dobrze napisała Madzia

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Lutego 2010, 19:02 »
Albo może załatwcie to z domem dziecka spoza Bydgoszczy. Tam, czyli w miasteczkach przyjmują wszystko. I pomimo że będziecie musieli pewnie pojechac kawałek to naprawdę cudowna sprawa kiedy te dzieciaki cieszą się z każdego prezentu. My pojechaliśmy do Chelmna.

Omnia vincit Amor

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lutego 2010, 19:49 »
My bedziemy dwac pluszkami do domu malego dziecka na kapusciskach.Dzwonilam tam i Pani sie ucieszyla,do tego zabawki nie musza miec atestu  ;)