dodam że samochód nie może być nawoskowany, przynajmniej maska, zwróć na to uwagę)
Jagodko,dziekuje Ci za cenna rade! Nie pomyslalam o tym.
A Dziubaskowi dziekuje raz jeszcze, bo dziekiniej zakupilam bielizne slubna, ponczochy i cosik na noc poslubna. Nigdy nie zamawialam bieliznyprzez internet i teraz mam nadzieje, ze wszystko bedzie mi pasowac (chodzi mi o rozmiar). Przy okazji zamowilam tez bielizne dla mojego Misia- a niech ma niespodzianke!
W srode moi rodzice byli na slubie mojego kuzyna i mamcia wszystko bacznie obserwowala, zeby na naszym slubie zwrocic uwage na szczegoly, o ktorych wczesniej nie pomyslelismy. Mama opowiadala,ze podczas oczepin Para Mloda takie zadanie, zeby dac sobie calusy w 24 pozycjach. Zaczelo sie od pocalunkuna stojaco, na siedzaco, na siedzaco na jednym kolanie, na drugim , a potem to juz nawet Pani Mloda lezala na podlodze, a malzonek ja calowa, a pozniej na odwrot. Pierwsze co sobie pomyslalam, to- a co zsukienka?Pewnie byla strasznie brudna! Zwlaszcza, ze od godz 10 Pani Mloda tanczyla na boso, a sukienka wiadomo jest szyta do wzrostu w butach. Ale potem sobie pomyslalam, ze Pani Mloda pewnie swietnie sie bawila na swoim wlasnym weselu, co jest raczej rzadkoscia. Ciekawe, czy ja bede miala tyle luzu, zeby sie wszystkim nie przejmowac. Bo pewnie jak zobacze, ze kelnerki nie sprzataja ze stolu brudnych talerzy, to wlece do kuchni i zrobie awanture, a chcialabym tego uniknac...
To na koniec jeszcze cos pozytywnego- otoz moj Jarek wczoraj zabral sie za upiekszanie naszej gazetki i powiedzial "Szkoda, ze wczesniej sie za to nie wzialem, bo to fajna zabawa"

Dumna jestem z mojego Misia. A to czesc naszej gazetki, jak macie jakies uwagi to pisac, bo sama nie wiem jak goscie moga ten konkurs odebrac.
Quiz o Mlodej Parze
1.Jak mają na imię Pani Młoda?
a)Anna
b)Aleksandra
c)Agnieszka
2.Jak ma na imię Pan Młody?
a)Jarosław
b)Mirosław
c)Radosław
3.W jakim mieście Par Młoda się poznała?
a)w Częstochowie
b)w Wąchocku
c)w Toruniu
4.Jaka była ulubiona zabawka Pana Młodego z wczesnego dzieciństwa?
a)wóz strażacki
b)łysa lalka
c)drewniane klocki
5. Ile centymetrów wzrostu ma Pani Młoda?
a) 186
b) 158
c) 164
6.Ile lat ma Pan Młody?
a)18
b)19
c)tyle, że nawet nie pamiętają tego najstarsi górale
7. Kto nauczył Panią Młoda czytac?
a) starsza siostra
b) sama się nauczyła
c) nikt-do dzisiaj nie umie
8.Kto nienawidzi pic mleka?
a)Pani Młoda
b)Pan Młody
9.Kto zasypia pierwszy (najczęściej zajmuje mu to trzy minuty)?
a)Pani Młoda
b)Pan Młody
10. Kto ma lęk wysokości?
a) Pani Młoda
b) Pan Młody
11.Jak długo znają się nowożeńcy?
a) trzy godziny
b) pięc lat
c) sześc lat
12. Ile dzieci ma Pan Młody?
a) dwóch synów
b) trójkę (dwie córki i syn)