Autor Wątek: 3...2...1...  (Przeczytany 12056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Maja 2006, 17:56 »
Tylko moja kiecka jest bardziej marszczona i nie ma takich aplikacji.Ogolnie mowiac jest taka ksiezniczkowata.
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline donia

• entuzjasta
3...2...1...
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Maja 2006, 19:57 »

wklejam troszkę większe bo ja ślepa i nic nie widzę na małych zdjęciach

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Maja 2006, 21:21 »
dzieki Donia!Ja jeszcze nie opanowalam sztuki wklejania zdjec, wiec za taka pomoc serdecznie dziekuje:)

Offline donia

• entuzjasta
3...2...1...
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Maja 2006, 21:28 »
A proszę bardzo!

:D

tylko ja nieumiem sobie tego kolorku wyobrazić   :drapanie:  

może masz jakieś zdjęcie czegoś podobnego??
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
3...2...1...
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Maja 2006, 07:59 »
No właśnie.. bo ta złota morela to jest taki mocny ecru? Podchodzi po lekki pomarańcz? Jeśli tak to może bukiet zupełnie biały? Albo totalnie odmienny kolorystycznie - taka plama np. bordowa?

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Maja 2006, 14:18 »
No to wlasnie taki ecru,dosc jasny,tylko troszke cieplejszy i wydaje mi sie delikatniejszy. Na zdjeciach z fleszem moze wygladac nawet jak bialy. A ja za bardzo nie chce czerwonych kwiatow-nigdy takich nie lubilam. A myslicie,ze ten bukiet ma byc w ksztalcie kuli,zwisajacy,malty,duzy??HEJ!To tlo forum jest podobne do koloru mojej kiecki:):):)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
3...2...1...
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Maja 2006, 14:26 »
krollewna, wydaje mi się, że najbardziej kwaitki pasowałyby w zdecydowanym pomarańczowym kolorku połączonym z herbacianym... ale mogę być subiektywna bo ja właśnie w takich kolorkach planuje swój bukieciek ;) Jeśli jesteś niewysoka to unikaj dużych bukietów i tych w kształce kuli (tak mi się wydaje  :roll: ) Najlepszy moim zdaniem byłby niewielki bukiecik, troszkę wyciągnięty (taki ze zwisającymi kwiatuszkami) co optycznie powinno Cię troszkę wyciągnąć. Najlepiej w tej dziedzinie doradzi Ci Maja- ona chyba jest specjalistką w tej dziedzinie :D

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Maja 2006, 17:44 »
Tez myslalam o herbacianym, bo pomaranczowy raczej mnie przytlacza. Tylko czy taki bukiet nie zleje sie z sukienka??

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Maja 2006, 18:38 »
OH YES!Udalos mi sie wstawic licznik!Wiecie ile nerwow na to stracilam??Hurrra

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
3...2...1...
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Maja 2006, 19:05 »
Witaj z nami w seteczkach

Do tej sukienki pasuje bukiecik w różnych kształatach może być kula a może być rożek.  Ale jeżeli jesteś niska to zwisający chyba nie . Co do koloru to twój typ herbaciany może być. Zobacz relację Moluni ona miała taki kolor a suknie kremową jak dobrze pamiętam

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Maja 2006, 20:02 »
mi też by się podobał bukiet z herbacianymi różami - a może z czymś zielonym - jakieś liście - żeby nie zlał się z suknią??hmmm...  :?
a przejrzałaś już przykładowe bukiety z dziłu Moda?? tam jest z milion różnych bukietów?może coś ci wpadnie w oko?? :)

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Maja 2006, 23:48 »
Przejzalam, ale tego jedynego nie znalazlam. Podobaja mi se takie lekko zwisajace, nie dlugie. To sa moje typy, tylko nie wiem czy by pasowaly. Juz wysylam.

Offline azzurra
  • maniak
3...2...1...
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Maja 2006, 23:48 »
Krollewna, a ja proponuję zapytać florystki. Ona ma większe doświadczenie, niż my. Ja, np. nie mogę sobie za bardzo tego koloru wyobrazić...  :|  Poza tym zaufaj własnej intuicji, ona na pewno Ci podpowie właściwe dodatki do sukni. Powodzenia! Jak już będziesz wiedzieć, to wklej koniecznie zdjęcie tego bukietu.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline krollewna
  • forumowicz

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Maja 2006, 00:09 »
Co mam zrobic,zeby te fotki byly wieksze?Donia! Ratunku!

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Maja 2006, 00:12 »
Klikasz na nie, a jak Ci się pokazują w całej okazałości-prawy przycisk myszy-właściwości-jak masz właściwości obrazka kopiujesz adres, wkejasz u nas w IMG, zamknij tagi i gotowe :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Maja 2006, 12:50 »
Krollewno ile masz wzrostu? Myslę, że jest to bardzo ważne przy wyborze bukietu. Będziesz mieć dość szeroką sukienusie i tak jak pisał Dziubasek bardziej będzie pasować do Ciebie bukiet tzw. jak ja to nazywam wylewny, bo taki bukiecik optycznie wyszczupla i figura jest bardziej smukła.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline dziubasek

• Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Maja 2006, 14:08 »
ten pierwszy jest prześliczny!!!!!! Zabieram do swojej kolekcji i będę sama nad nim dumać ;) o ile pozwolisz...? :mrgreen:

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Maja 2006, 14:55 »
To jeszcze jeden-moj ulubiony bukiecik z piekna zielenia.Lady_yes dzieki za instrukcje :)

Aha!Mam 160 cm wzrostu i 9-centymetrowy obcas. A moglabym uzyc takich kolorow w mej wiazance??

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Maja 2006, 14:57 »
krollewna, nie ma za co  :oops:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
3...2...1...
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Maja 2006, 13:05 »
Krollewno masz suknię w moim typie. Takie suknie to moje ulubione. Sama oglądałam się za takimi. Będziesz wyglądała jak Królewna bez dwóch zdań. Super suknia. Jestem zachwycona.

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Maja 2006, 14:17 »
A ja juz myslalam,ze nikt takich kiecek nie nosi po tym jak przejzalam sukienki forumowiczek. Anielko dzieki za komplement i oby tak bylo, bo to w koncu dzien wyjatkowy :)  Jeszcze jedno- normalnie nie uwierzycie. Znacie to stare polskie powiedzenie-zastaw sie a pokaz sie?? Bo mam wrazenie ,ze to jest mysl przewodnia mojej Mamci. Okazalo sie, ze zamowila wczoraj ciasta na wesele i dla 80 osob zamowila ... 38 blaszek! U nas jest taki zwyczaj, ze ciasto roznosi sie sasiadom i daje gosciom po weselu do domu w paczkach, ale mnie sie wydaje, ze to i tak ZA DUZO. Czytalam juz watek o ciastach, ale zadna forumowiczka nie mowila nic o robieniu paczek z ciastem dla gosci. Myslicie, ze to za duzo?? I ile wesdlug Was poweinno byc tych blach? Dodam tylko, ze to wesele z poprawinami.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Maja 2006, 14:39 »
Cytat: "krollewna"
Czytalam juz watek o ciastach, ale zadna forumowiczka nie mowila nic o robieniu paczek z ciastem dla gosci.

U nas na odchodne każdy gość dostanie paczkę z ciastem i do tego 0,5l wódeczki! :)

Sama nie wiem ile potrzeba blach ciasta...u mnie moja Siostra tym się zajmuje, bo wie najlepiej z racji tego, że ma cukiernię. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Maja 2006, 12:57 »
dla 80 osob zamowila ... 38 blaszek! U nas jest taki zwyczaj, ze ciasto roznosi sie sasiadom i daje gosciom po weselu do domu w paczkach,

to tak jak na Śląsku. Słyszałam już o tym, bo studiowałam w Katowicach i tam jest to naturalne. Nawet ciasta roznosi sie przed uroczystością, szczególnie sąsiadom i osoba, które proszone są na sam ślub. Co prawda jak dla mnie to dodatkowy koszt ale co region Polski to inny obyczaj.
Co do ilości blach...nie mam pojęcia; to raczej zależy od ilości obdarowywanych osób i ilości ciasta jakie chce się włozyć do kartonu .

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Maja 2006, 23:14 »
Gosiaczku troche mnie uspokoilas, bo ja myslalam,ze to o wiele, wiele za duzo. A dzisiaj stuknela nam piecdziesiatka!! Wszyscy wkolo o tym wiedza i nawet w pracy uwazaja, zebym czasem sobie siniaka nie nabila i sie nie pociela:) A mi tak jakos dziwnie-ciagle mam wrazenie, ze jeszcze tyle spraw trzeba zalatwic i ze nie zdaze i ze do wesela nie dojdzie bo n.p. ksiadz zapomni albo inna pare umowi na ten termin, albo cos takiego zdarzy sie z restauracja :( I przypominaja mi sie wszystkie straszne weselne historie, n.p. u mojego wujka na sali wybuchl piec i kazdy mial makaron z sadza :roll: I jak tu nie zwariowac??

Offline dziubasek

• Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Maja 2006, 11:12 »
I przypominaja mi sie wszystkie straszne weselne historie, n.p. u mojego wujka na sali wybuchl piec i kazdy mial makaron z sadza  I jak tu nie zwariowac??

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
Krollewno..nie dajmy się zwariować!! Ja Cię bardzo proszę!! Ja od czasu d czasu mam koszmarne sny... ale miejmy nadzieję, ze tylko na snach się kończy!

Offline Ecia

• uzależniony
3...2...1...
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Maja 2006, 12:01 »
A mi tak jakos dziwnie-ciagle mam wrazenie, ze jeszcze tyle spraw trzeba zalatwic i ze nie zdaze i ze do wesela nie dojdzie bo n.p. ksiadz zapomni albo inna pare umowi na ten termin, albo cos takiego zdarzy sie z restauracja

Spokojnie krollewno :) Na pewno ze wszystkim zdążysz i będzie na prawdę pięknie. Ja też czasem miewam koszmarne sny, ale staram się tym nie przejmować :mrgreen:

Spokojnie przygotowywujcie się do Waszego dnia :) Będę trzymać kciuki, żeby wszystko było w porządku   :ok:

Offline krollewna
  • forumowicz
3...2...1...
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Maja 2006, 18:15 »
Od dzis do dnia slubu jest 49 dni, wiec przejmuje sie troche mniej. Dziewczyny dzieki za slowa otuchy!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
3...2...1...
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Maja 2006, 21:59 »
nie przejmuj się jeszcze masz dużo czasu  :D
ja wam powiem że ja nic nie śnię za to mój misiek zaczyna mieć KOSZMARKI
to zaczyna być zabawne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec