Autor Wątek: SpinkA i Qbuś 24.06.2006  (Przeczytany 14358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Maja 2006, 11:38 »
Spinka dziewczyny mają rację musisz walczyć o swoje.
I nie denerwuj się, choć wiem, że nie jest to takie proste.   :przytul:  
A tak wogóle to chciałam napisać, że niektórzy ludzie z branży ślubnej to powinni wogóle w niej nie pracować...co niektórzy są nieodpowiedzialni. Człowiek chce mieć wszystko dograne, a tu przez opieszałość ludzi trzeba się tak denerwować.  :nerwus:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Maja 2006, 21:07 »
Cytat: "Maja"
Zgadazam się z dziewczynami - walcz o swoje, aczkolwiek niezbyt żywiołowo; po prostu jasno daj zo zrozumienia, że Twoje zamówienie nie zostało zrealizowane i albo niech zamawiają następną albo dają upust i bier kiece i przerabiaj - Twoja suknia ma być dokładnie taka, jaką sobie wymarzyłaś. Koniec kropka

dokładnie tak!!!

No i napisz dokładnie gdzie zamawiałaś kieckę, żeby inne forumki dokładnie patrzyły "na ręce" tym miłym  :twisted: paniom

(pewnie już pisałaś ale w tej chwili nie pamiętam  :? )

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Maja 2006, 12:42 »
Otóż nie pisałam gdzie kupiłam moją sukienkę.... ale Wam powiem. Na ul. Krzywoustego duży salon (nazwy chyba nie mogę napisać na forum, ale dla zainteresowanych napisze na priv).

Macie rację dziewczyny - mają mi zrobić tak, żeby było dobrze i koniec, nie obchodzi mnie.
Mam tylko dylemat gdzie dobiore do niej dodatki ecru, które razem nie wyniosą 650 zł:
- rękawiczki
- coś na szyję
- welon...
u nich okropnie drogo, może mi coś podpowiecie?!

Dziewczyny strasznie wam dziękuję za wsparcie. WSZYSTKIM FOREMKOM    :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Maja 2006, 13:04 »
Cytat: "-SpinkA-"
Mam tylko dylemat gdzie dobiore do niej dodatki ecru, które razem nie wyniosą 650 zł

myślę, że z tym akurat nie powinnaś miec problemów, kwota 650zł za welon+rękawiczki i coś na szyje to przynajmniej o 200zł za dużo-ja się nie chcę wymądrzać ale za taką kwotę to można coś więcej kupić

Offline Olga

• użytkownik
  • **
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Maja 2006, 13:05 »
Mam tylko dylemat gdzie dobiore do niej dodatki ecru, które razem nie wyniosą 650 zł:
- rękawiczki
- coś na szyję
- welon...
u nich okropnie drogo, może mi coś podpowiecie?!

Spinko czy ja dobrze zrozumiałam :?: To wszystko kosztuje tam 650 zł :?: Niewiarygodne... Po rękawiczki możesz podejść do Nikol... są ich producentami, więc ceny nie straszą i jest duży wybór... welon zaś możesz niedrogo kupić na allegro...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Maja 2006, 14:35 »
Ty leć do Centrum Mody Ślubnej przy Kaszubskiej, powiedz, że Ci Forumki polecily i nad niczym się nie zastanawiaj!!!!!!!!!!!
A jak na taki salon przystało, to absolutnie żądaj tego, co miało być!!!!!!!!!!!!

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Maja 2006, 20:50 »
Ja w CMŚ za welon zapłace 150 zł ( 100cm, cięty z koła z cyrkoniami), za naszyjnik z cyrkoni 40zł (jak chcę do niego kolczyki +20 zł) a rękawiczki z tego co się orientuje są w granicy 70-120zł... więc razem wyjdzie ok 300zł!!   Dodaj do tego rabacik na kartę z e-wesele... i kolejne pare złotych mniej!!

Na ul. Krzywoustego duży salon (nazwy chyba nie mogę napisać na forum, ale dla zainteresowanych napisze na priv).

Blizej turzynu, czy Empiku??

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Maja 2006, 22:17 »
Cytat: "dziubasek"

bliżej Empiku  :wink:

Przekonałyście mnie do CMŚ... Dziubasku jak mówisz, że welony można tam kupić za 150 zł, to na co ja czekam?
Chodzi po prostu o to, że organizując wesele na 80 osób i przy tym można zaoszczędzić 100 zł na samym welonie, to ja za tą kwotę kupię... dodatkową cyrkonię do mojej obrączki, lub... owoce... lub...zaproszę dodatkową osobę, lub... zapłacę za lekcję walca, lub... kolczyki, dekoracja auta, bielizna, lepszy alkohol.... MOŻNA WYMIENIAĆ w nieskończoność.
Tego nie zrozumie osoba, która nie zrobiła nigdy wesela sama a dla tych pań, to dodatkowa cyferka na ich koncie  :!:

Wiem, że wesele ma sie raz w życiu i nie wolno sobie żałować, ale takie welony, które tam widziałam - żadna rewelacja - kupie na pewno takie same w CMŚ....

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Maja 2006, 22:38 »
I..... byliśmy dzisiaj na lekcji tańca   :tupot:     :hopsa:  

Moje słonko sie zdenerwowało hihihihi że nie wychodzi mu po kole, ja też, ale co tam damy rade. Poćwiczymy (chyba w naszym podziemnym garażu bo nasze M ma tylko 2 pokoje i jest za małe).

Wybraliśmy Walc Barbary.

Moja mama się rozpłacze na pewno   :Wzruszony:    :Wzruszony:    :Wzruszony:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Maja 2006, 08:41 »
dziubasek napisał/a:

bliżej Empiku  

A to już wiem... G...A...   :| Byłam tam kiedyś popatrzeć sobie na kiecunie a babka się zapytała, że czy szukam czegoś na studniówkę  :twisted:  :twisted:  Zrazili mnie do siebie cholernie...!!

Przekonałyście mnie do CMŚ... Dziubasku jak mówisz, że welony można tam kupić za 150 zł, to na co ja czekam?

Mój welon tyle będzie kosztował, ale ja tam kupuje całą suknie więc nie wiem, czy to nie dlatego...ale jak powiesz, ze z polecenia od dziubaska, czy innych forumowych alsek to na pewno nie zedrą z Ciebie skóry ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Maja 2006, 08:46 »
Wybraliśmy Walc Barbary.

a co to takiego? :roll:

Offline madziulek

• Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Maja 2006, 08:57 »
Moje słonko sie zdenerwowało hihihihi że nie wychodzi mu po kole, ja też, ale co tam damy rade. Poćwiczymy

Pewnie poćwiczycie i będzie dobrze napewno :) powodzonka
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline gosia_kwiecień

• maniak
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Maja 2006, 12:31 »
mnie też tam zrazili, bo byly wyniosłe i w ogóle obsługiwały mnie z lekką Łaską, podobnie jak w Scarlett, a CMS od razu mnie urzekly, więc powołaj się na Dziubaska i Gosie_kwiecień, to ja też zapewniam, ze skóry z Ciebie nie zedrą ;) Nie widziala w sumie Twojej sukienki, więc nie wiem, czy ten motyw, ktory u mnie byl idealny, Tobie też będzie pasował, czyli cekiny z sukni na welonie. Zobacz sobie w moim wątku na gratulacjach, czy by Ci pasował, bo efekt jest obłędny, wszytscy się zachwycali ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Maja 2006, 13:37 »
SpinkA- napisał/a:
Wybraliśmy Walc Barbary.

a co to takiego?

pewnie chodzi o walc z serialu noce i dnie (śliczna muzyka)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #74 dnia: 25 Maja 2006, 13:47 »
oooo to nasz walc - jak go teraz słyszymy to odruchowo się przytulamy   :uscisk:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Maja 2006, 14:06 »
ach....piękny ten walc...  :Wzruszony:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Maja 2006, 21:04 »
Cytat: "madziulek"
Pewnie poćwiczycie i będzie dobrze napewno  powodzonka

madziulek dzięki za wsparcie

Cytat: "Maja"
oooo to nasz walc - jak go teraz słyszymy to odruchowo się przytulamy

Maaaju to jedyna miła rzecz, która mnie spotyka ostatnio. On jest piękny i bardzo romantyczny...motyw z Nocy i Dni, jak Basieńka dostaje lile...   :Zakochany:  

Cytat: "dziubasek"
Zrazili mnie do siebie cholernie...!!

Dziubasku.... nie tylko ciebie - masakra te babsztyle   :nerwus:    :dno:    :Kill:    :Maruda:   wszystkim powiem, jakie wredne małpy   :Rezyser:

Offline aniula

• entuzjasta
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Maja 2006, 21:18 »
Wybraliśmy Walc Barbary

My też ten utwór wybraliśmy, a nawet nie wiedziałam, że się tak nazywa  :wink:  Ćwiczymy go już od miesiąca, niestety moje kochanie ma dwie lewe nogi ale idzie mu coraz lepiej.
Spinka babsztylami się nie przejmuj, głowa do góry i do przodu.

Offline Molunia

• entuzjasta
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Maja 2006, 21:47 »
Spinka a moze te babeczki CMS uszyją ci taka sama suknie i tam w ogole nie zamawiaj? No chyba ze zaplacilas zaliczke no i na uszycie czasu troche malo .....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Maja 2006, 00:38 »
Witaj Spineczko w Twoim odliczanku...
Ale podniosłaś mi ciśnienie opowieścią o sukience.
Walcz o swoje!!!!!!
A co CMŚ to już nie jedna Panna Młoda przerabiała tam swoją kiecunie. Nie jedna wpadała na tydzień przed ślubem ze łzami w oczach i kieckowym bublem w łapce....a wychodziła zawsze szczęśliwa..
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Maja 2006, 18:56 »
IDE TAM JUTRO ...

Powiem, jak ciepło się wypowiadacie o pani Monice, powiem jaki mam problem i wierzę, że mi coś poradzi. Bede jej do końca życia wdzięczna   :blagam:  
A dzisiaj dzwoniłam do tej głupiej Bronchildy z tego salonu, żeby zrezygnować z welonu a ona zamiast jakoś próbować załagodzić sytuację, to jeszcze powiedziała "wiedziałam, że w końcu pani zrezygnuje, trudno welon kupi pani gdzie indziej".... no co za wredna małpa   :glupek:  
Szkoda, że ta suknia jeszcze jest u tej krawcowej, bo z chęcią bym wam pare fotek wkleiła. Ale za to jutro wkleję wam zawieszki na alkohol i kotyliony dla gości... :)

sweet buziaczki

Offline dziubasek

• Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Maja 2006, 19:32 »
IDE TAM JUTRO ...

Powiem, jak ciepło się wypowiadacie o pani Monice, powiem jaki mam problem i wierzę, że mi coś poradzi. Bede jej do końca życia wdzięczna

Spineczko- będzie dobrze!! Zobaczysz :D Teraz w CMŚ niezły ruch jest...dziś byłam zobaczyć swój welonik bo dostałam telefon, że już przyszedł i wystałam się ponad 20 minut... mimo, że wszystkie pracujace tam Panie były obecne- każda z nich była zajęta i ciągle p[rzepraszała, że muszę czekać ;) ...a ludzi w salonie ciagle przybywało!! Prawdziwe oblężenie! Nie ma co!!! Ale warto. Dla takiej obsługi na prawdę warto  :mrgreen:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #82 dnia: 27 Maja 2006, 21:11 »
Ojojojojjjj jak mam dużo do opowiedzenia   :na_ucho:  zacznę od początku.

Moje przygotowania do ślubu jak stały w miejscu, tak nagle ruszyły pełną parą.
Dzień zaczął się od tego, że wydaliśmy lekką ręką   :tak_smutne:    6000 zł na poczet 40% zaliczki w naszym hotelu "Julian" w którym ma być cała uroczystość (resztę mamy im zapłacić przelewem za 2 tygodnie), no ale cóż - tak uzgadnialiśmy. Ustaliliśmy menu, nawet dodaliśmy desery lodowe, których wcześniej nie braliśmy pod uwagę i ogólnie wyszłam b. zadowolona.

Potem moje słonko wpadło na pomysł.... żeby na stole przy każdym talerzu stał mały słodki upominek dla gości. To znaczy - rafaello. Zrobiliśmy na próbę 1 egzemplarz a wygląda to tak....

Dorwałam wreszcie aparat a wiem, że lubicie zdjęcia   :Fotograf:   zrobiłam więc jeszcze dla was fotkę naszych zawieszek na alkohol i kotylionów (przypinek) dla naszych ukochanych gości.

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #83 dnia: 27 Maja 2006, 21:24 »
Cytat: "liliann"
Walcz o swoje!!!!!!

i... podbudowana przez was kochane   :wink:  

To Oprócz tego postanowiłam poszukać welonu i porządnego rozwiązania z sytuacji. I tak - przyszli do nas dzisiaj goście, więc niestety do CMŚ nie zdążyłam, ale za to (całkiem przypadkiem) trafiłam do salonu naprzeciwko turzyna (ulica obok) i tam welon za który te małpy chciały 250 zł kosztuje 90 zł  :!:   Wyobraźcie sobie moją minę  :shock:   :mdleje:   z tą tylko różnicą, że nie ma na nim cekinów.

Ale..... SpinkA spryciula znalazła rozwiązanie i chyba mam na to sposób. Otóż kupiłam w Empiku kryształki które doszyję do tego welonu i będzie taki sam a 160 zł mam w kieszeni (za kryształki zapłaciłam 10 zł).
Oprócz tego na Allegro kupiłam taką ozdobę do włosków, która będzie pasować do welonu z kryształkami.
I już ....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Maja 2006, 01:29 »
Ale..... SpinkA spryciula znalazła rozwiązanie

a widzisz...chcieć znaczy móc!!!!
Tak trzymaj!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #85 dnia: 28 Maja 2006, 10:01 »
Spinka, Twoe przygotowania nabrały tempa.
Historia z sukienka zmartwiła mnie, nie mozna jakoś tego odwrócić, zamienić w tym salonie? Płacisz więc żądasz to co chcialaś ...
Umowe masz?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #86 dnia: 28 Maja 2006, 10:17 »
:brawo_2: Spineczko grtuluje zaradności!! Świetnie wymyśliłaś z tym welonem- na pewno będzie wyglądał świetnie!! A do tego po części będzie zrobiony przez Ciebie także satysfakcja murowana  :mrgreen:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Maja 2006, 16:07 »
Cytat: "okruszek"
Umowe masz?

Właśnie mam. I to na niej jest napisane, że jak zrezygnuję z tej kiecki to przepada moja zaliczka - 1000 zł.   :nerwus:

Offline aniula

• entuzjasta
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Maja 2006, 22:19 »
Właśnie mam. I to na niej jest napisane, że jak zrezygnuję z tej kiecki to przepada moja zaliczka - 1000 zł.

A co jak salon nie wywiązał się z zamówienia? Wtedy też zaliczka przepada?

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
SpinkA i Qbuś 24.06.2006
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Czerwca 2006, 21:38 »
Oj rusza się i to pełną parą....termin goni, w końcu to za 24 dni    :mdleje:  

Wkleję wam fotke wizytówek na stół, które zrobił mój Jaqb....

wszystko robimy w tonacji złotej, więc takie wymyśleliśmy i wg mnie są bardzo ładne :)