Ja polecam Galerię kwiatową Jaśmina na Gdańskiej (bliżej Myślęcinka)...pewnie sama tam zamówię bukiet. Pani
Grażyna zna się na rzeczy i tworzy dzieła niebanalne z najrozmaitszych gatunków kwiecia:). Za bukiet z piwonii życzy sobie 150 zł. Wystawiała się na teogorocznych targach. (o bukiet z piwonii pytałam również na stoisku kwiaciarni Niebieska, Pani powiedziała, że ceny zaczynają sie od 150 zł, przewertowałam dwa dość pokaźne albumy i piwonii nie znalazłam, znacząca przewaga róż - bardzo mnie zniechęcił ten brak różnorodności).
Kwiaciarnia na Św. Trójcy na pewno również godna polecenia. Bogaty asortyment, bardzo ciekawe dodatki i niewątpliwie spora dawka artyzmu w każdym bukiecie, ale co się z tym wiąże ceny dość wysokie.
Kwiaciarnia bodajże Narcyz (pewności nie mam), na Bartodziejach (taki mały żółty pawilonik przy przystanku na Curie-Skłodowskiej). Gatunki kwiatów typowe, ale można przyjść ze zdjęciem wymarzonego bukietu i Panie go wykonają, przynajmniej tak mi powiedziały gdy zapytałam;) Często zamawiałam tu wiązanki na liczne okazje, głównie ze względu na bardzo przystępne ceny dośc okazałych bukietów. Nie były może baaardzo wyszukane, ale zdarzało się, że Panie mnie bardzo zaskakiwały, poza tym kwiaty od nich zawsze długo stoją. Wracając do bukietów ślubnych zachęcające jest to, że ceny również są bardzo zachęcające, ponieważ (podobno) nie dodaję się tu zer za nazwę "ślubny", bukiet jest wart tyle ile użyte kwiaty i dodatki, gdy jest robiony na mikrofonie doliczają ok. 15 zł więcej.