Autor Wątek: Dekorowanie koścoła  (Przeczytany 3388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
Dekorowanie koścoła
« dnia: 4 Sierpnia 2007, 22:36 »
Własnie zastanawiam się nad dekoracją koscioła, czy zrobić ja samemu, czy powierzyc kościelnej czy też poszukać firmy dekoratorskiej, W takiej firmie  dekoracja kościoła kosztuje 400 zł troche dużo jak na 40 minut, jeszcze nie wiem czy jeszcze jakaś para bierze slub tego samego dnia co my. Moze ktoś ma doswiadczenia zwiazane z dekorowaniem kościoła przez pania kościelną w parafii Bożego Ciała na Szwederowie...? Jak wy rozwiazaliscie ten problem?

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
Odp: Dekorowanie koścoła
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Sierpnia 2007, 22:30 »
Hejka, myślę, że najlepiej będzie jak przejdziesz się do kościoła i dowiedz się ile par ślubuje w tym samym dniu co ty i wtedy możecie się jakoś umówić i razem coś wymyślić.
A poza tym to moja znajoma ślubowała w tym kościele w czerwcu w tym roku i zapytam się jak to u niej wyglądało. I jak coś będę wiedziała to dam ci znać.

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:13 »
dzieki bardzo- byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie infirmacje jak to wyglądało w tym kościółku. :D

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Czerwca 2010, 14:52 »
Skromną dekorację kościoła można samemu zrobić... nie wiem jak inne Panny Młode ale ja nie dopuszczam sztucznych kwiatów, za 22 małe bukieciki zrobione pod mój bukiet, bukiet ślubny i bukiet pod ułtarz zapłacę 300 zł  - a to niewiele jak na żywe kwiaty, wstążki przypinane do ławek sama mam zamiar zrobić - koleżanka mi je "zamontuje" przed mszą.

Uważam że to lepsze wyjście niż obłożyć kościół tymi wyświechtanymi szalami z firm dekoratorskich, które często wyglądają nieestetycznie.

Offline Gosiaczek_S
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Sierpnia 2011, 14:45 »
Ile osób tyle opinii.  Ja uważam, że lepiej zlecić to firmie, która zajmuje się dekoracjami profesjonalnie.  Po pierwsze sama przed ślubem nie miałam głowy do myślenia o dekoracji, obciążanie koleżanek tym problemem odpada, bo one z pewnością wolałyby przyjść na ślub w charakterze gości niż osób, które biegają przed mszą dekorują kościół.  Mamy w Bydgoszczy kilka firm, które robią przepiękna dekoracje i wcale nie używają do tego wyświechtanych materiałów.  Wręcz przeciwnie zdrowa konkurencja sprawia, że ich usługi stoją na najwyższym poziomie.  Żeby nie było, że jestem gołosłowna w załączeniu linki do wiodących według mnie firm w Bydgoszczy www. alejkislubne. pl, www. sds. bydgoszcz. pl, www. artflower. com. pl.

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Sierpnia 2011, 22:20 »
Ja również zlecam dekoracje firmie . Widziałam moją dekoracje u kuzynki i wyglądała cudnie.  Polecam firmę która mi będzie dekorowała kościół www. KMdeko. pl pozdrawiam

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2011, 21:01 »
zgadzam się z przedmówczyniami. Dekorację koscioła lepiej jest komuś zlecić. A firm w samej Bydgoszczy jest chyba kilkanaście. Więc każdy coś dla Siebie znajdzie. Mi najbardziej podoba się eventus alejki ślubne i vip ślub.

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Września 2011, 20:41 »
Ja po cichu powiem, że nasza Kasiula zajmuje się podobnymi rzeczami- może warto się do niej uśmiechnąć.

Offline molka26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.2012
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Września 2012, 20:46 »
Dekorację kościoła zleciłam firmie dekoratorskiej, tego samego dnia był jeszcze jeden ślub, więc spotkała się z dugą PM i zrobiłyśmy rekonesans - od kwiaciarń po firmy dekoratorskie i jedna nam podpasowała - Deco Studio Dekoracji.  Pani dekoratorka była bardzo miła i rzeczowa.  Przygotowała się do rozmowy - zebrała dane o kościele, przywiozła próbki materiałów, zdjęcia gotowych dekoracji (tak naprawdę jako jedyna).  Cena też bardzo przystępna (pomimo, że dojeżdżają spoza Bydgoszczy).

Polecam

Offline serduszko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Października 2012, 12:25 »
Gorąco polecam Kwiaciarnie "Gałązka" z ulicy Gdańskiej.
Pani Kasia za naprawdę przystępną cenę zrobi dla Was wszystko co Wam się wymaży:)

Wszytskie dekoracje kwiatkowe, które dla mnie wykonała, przerosły moje najśmielsze oczekiwania.
Niech nie zrazi Was sam wystrój i wielkość kwiaciarni, bo nijak się to ma do pracy i serca jakie Pani Kasia wkłada w to co robi.

Niesamowicie dobry kontakt i taki zmysł wyczuwający co pasuje i co się podoba.

Dodam jeszcze, że Pani jest bardzo elastyczna i np.  robila dla mnie dekorację kościoła w Fordonie, zawiozła kwiaty dla rodzców na salę, przyjechała stroić samochód pod mój dom itd.

Gorąco polecam:)