Autor Wątek: Oj wiele wydarzyło się w tym dniu, oj wiele  (Przeczytany 27054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Oj wiele wydarzyło się w tym dniu, oj wiele
« Odpowiedź #90 dnia: 22 Kwietnia 2006, 11:21 »
Super, że teraz wszystko można obfotografować :) I świetna relacja ze ślubu - bardzo Wam gratuluję i obyście całe życie byli tak szczęśliwi i uśmiechnięci jak w TYM dniu.
Mam kilka pytań, typowo organizatorsko-praktycznych :)
1. Widzę, że Tata prowadził Cię do ołtarza. Radek tam na Ciebie już czekał pewnie, ale poprowadziła go Mama?
2. Kiedy serwowaliście tort, czy było to zaraz po obiedzie czy dopiero o północy? Jeśli o północy, to jaka była kolejność - tort + podziękowania dla rodziców + oczepiny czy jakoś inaczej?
3. Widzę, że rodzicom daliście w prezencie kwiaty i Wasze zdjęcia. Jak zareagowali? Podobało się? :)
4. Czy musiałaś często poprawiać makijaż? Jak rozwiązywałaś problem pójścia do toalety? ;) Chodzi mi tutaj przede wszystkim o to jak sobie radziłaś z suknią w "tych" momentach :) No i czy cokolwiek zjadłaś czy byłaś tak zdenerwowana, że nic Ci przez gardło nie przeszło?
5. Czy były jakieś wpadki/gafy? Czy wiesz, że mogłaś coś zrobić lepiej? Masz może jakieś praktyczne rady, które wyszły w trakcie?
Przepraszam, że tak pytam wprost o takie rzeczy, ale zazwyczaj szczegóły są w tym dniu bardzo ważne i Twoje sugestie mogą się przydać :)
Jeszcze raz serdecznie gratuluję!

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #91 dnia: 22 Kwietnia 2006, 16:09 »
Moluniu ze zdjęć widać że zabawa była przednia. A torcik jaki śliczny. Mniam mniam :D

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
« Odpowiedź #92 dnia: 22 Kwietnia 2006, 20:46 »
Molunia ale ładnie.........

Bardzo ładnie wyglądaliście oboje

Na jednym zdjęciu w kościelle tak ładnie patrzysz na swojego teraz już męża z takim uczuciem eh ale się rozkleiłam :oops:  :oops:  :oops:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 23 Kwietnia 2006, 20:24 »
Najfajniejsze zdjęcie jak skaczecie - poprostu rewelacja i oczywiście znów się powtórzę zę wyglądaliście suuuuper bosko
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #94 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:10 »
gdzieś widziałam Młodych skaczących własnie na tym mostku, chyba u Magdy Sz. Poszukam to wkleję ....  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #95 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:22 »
Oto znalazłam :)

Zródło tutaj:

http://www.mrdevries.nl/Pictures/BruiloftPolenFotos/

Magda Sz. miała fotografa z firmy PaGoMa

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #96 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:41 »
Nasz świadek gdzies widział takie zdjęcia i też chciał więc nam zrobili. Ja nie mogłam się wybić w góre w tej sukni :). My plener mamy za 3 tyg. i zdjęcia będa trochę inne.

Beth na wszystkie pytania odpowiem Ci w środę. Wczoraj cos internet mi nie działał a dziś wyjeżdżam w delegacje do naszej ukochanej Warszawki

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:41 »
Moluniu i jak macie już film?
czekam aż szczęście powróci...

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #98 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:30 »
mamy film 3 h i chce z niego zrobic 1,5h no i mamy tez ten teledysk 4 min ale musze najpierw wykupic gdzies miejsce na serwerze zeby móc go tam włożyć do ściągnięcia. Może ktoś wie gdzie to można zrobić najtaniej? Ten filmik to chyba ma ze 20 mb? a moe nawet więcej ....

A propos pana P. Michonia (kamerzysty) to niby taki świetny ale kilka ważnych momentów schrzanił. Głównie i wyłącznie chodzi o filmowanei zabawy. W tańcu ważne sa nogi a on kręcił od połowy sylwetki .... :? np. nasz walc w większości jest tylko nasza góra a nie cała sylwetka tak więc nawet nie widzę dokładnie jak tańczyliśmy tylko początek jest w całości i tak przez większość imprezy. Nawet nie widzę jak sukienka mi wiruje  :cry:  Zwróce mu na to uwagę bo jest to duże niedociągnięcie. Co do reszty to nie mam zastrzeżeń

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:54 »
Moluniu kochana, ja mam dziś kryzys, siedze w domu, podszywam mojej Mamie firanki kuchenne, ajkby innych na przyjazd teściów nie można powiesić, tylko te. I sobie pochlipuję na relacją Kwietniowych Panien Młodych, Twoją i Aguuulki. Było przepieknie, Ty taka sliczna, promienna, sala boska, o mężu pisać nie będę, bo nie wypada, ale dodam, ze pasował do Ciebie przepieknej i "luksusowego" tła ;) Baaaardzo się cieszę, ze tak Ci super wszystklo wyszło, choć jak siedzialam w Pznaniu na Wielkanoc, to myśłałąm o0 Tobie,, ze pogody nie masz za ładnej, w każdym razie w koscile pomodlilam się za Was, a nawet nie wiedziałąm, jak Bóg nmad wami czuwał, z Twoją Mamą, to dopieroo jest straszny zamęt i to w dniu slubu, a Ty mimo wsazytsko tak super dalaś radę ze wszystkim podziwiam was i Twoją Mamę, życz Jej wszystkiego naj naj naj ode mnie!!!!!!!! :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:
a co do mnie, to muszę się wziąc w garść i po prostu muszę się ze wszyskim obrobić i tyle, żeby też mieć takie wspaniałe wesele jak Wy, no i przede wsyzstkim ślub!!!!!!!!!!!!

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Kwietnia 2006, 14:02 »
Gosik to taki kryzys nerwowy. Mówię ci jak potrzeba to na pewno wezmiesz się w sobie i wszystko będzie super. Przeciez juz wszystko masz przygotowane!
Nie bój się tego dnia, emocje sa wielkie ale naprawdę przepiekne a potem to juz takie szczeście na Was spływa, że trudno opisać! Głowa do góry i daj znać w czym Ci jeszzce możemy pomóc

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Kwietnia 2006, 14:15 »
Moluniu...a jak Mama się czuje? Wiem, że fizycznie wszystko ok, ale pytam, czy już całkiem się otrząsnęła po takim przeżyciu, jakim jest wypadek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Kwietnia 2006, 15:04 »
Molunia, dopytam sie dzisiaj co do tego serwera mojego osobistego Tygryska-Programistę (jak już obiecywałam w sobotę). I najwyżej on Ci napisze w moim imieniu co i jak. ok???
Poczekaj do wieczorka...na pewno nie zapomnę....nie odmówiłabym sobie taaakiego filmiku...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Kwietnia 2006, 15:15 »
Cytat: "liliann"
nie odmówiłabym sobie taaakiego filmiku...

no postaram się nie zawieść :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #104 dnia: 24 Kwietnia 2006, 15:27 »
czekamy z nieciepliwością

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #105 dnia: 24 Kwietnia 2006, 19:29 »
ooo.. ja też chciałabym zkompresowac swój teledysk i nie wiem jak to zrobić i gdzie zamieścić :(.. a taki zacny wyszedł...  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #106 dnia: 24 Kwietnia 2006, 20:25 »
Moluniu, dopiero dzis dotarłam do Twojej relacji. A to dlatego, ze byłam w domku, a tam nie mam Internetu! Ale całe święta przeżywałam, ze właśnie macie ślub, wesele, poprawiny... Cały czas byłam z Wami! cieszę sie wiec, ze tak wszystko sie udało!!!! gratulacje i najlepsze życzenia! niech wasze bużki zawsze bedą takie uśmiechnięte, jak tego pięknego dnia!
Pozdrowienia dla mamy! Niesamowicie was podziwiam, że jakos sie trzymaliście w takiej sytuacji!!! wyobrazam jakie musialo to być dramatyczne wypadek to jedno, a ze jeszcze dodatkowo w dzień ślubu to 2! współczuje... Ciesze sie ,ze wszystko jest dobrze!!!

Offline meg.bysia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Kwietnia 2006, 01:24 »
Molunia! Przeczytalam Twojá relacje z zapartym tchem;) Ile mialas przezyc! Podziwiam Cié! Cieszé sie ze Twojej Mamusi nic sie nie stalo. Ogládalam zdjécia, wydládaliscie przecodownie  :tak_2:  Twoja suknia byla przepiékna, kwiaty, welon... Wszystko dopracowane. Jednym slowem slub jak w bajce!! Nasze tzn Moje i Lukasza gratulacje! Jestescie wspaniala pará!   :aniolek:  Calujé!

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #108 dnia: 26 Kwietnia 2006, 18:04 »
Cytat: "Beth"
Mam kilka pytań, typowo organizatorsko-praktycznych :)
1. Widzę, że Tata prowadził Cię do ołtarza. Radek tam na Ciebie już czekał pewnie, ale poprowadziła go Mama?
2. Kiedy serwowaliście tort, czy było to zaraz po obiedzie czy dopiero o północy? Jeśli o północy, to jaka była kolejność - tort + podziękowania dla rodziców + oczepiny czy jakoś inaczej?
3. Widzę, że rodzicom daliście w prezencie kwiaty i Wasze zdjęcia. Jak zareagowali? Podobało się? :)
4. Czy musiałaś często poprawiać makijaż? Jak rozwiązywałaś problem pójścia do toalety? ;) Chodzi mi tutaj przede wszystkim o to jak sobie radziłaś z suknią w "tych" momentach :) No i czy cokolwiek zjadłaś czy byłaś tak zdenerwowana, że nic Ci przez gardło nie przeszło?
5. Czy były jakieś wpadki/gafy? Czy wiesz, że mogłaś coś zrobić lepiej? Masz może jakieś praktyczne rady, które wyszły w trakcie?
Przepraszam, że tak pytam wprost o takie rzeczy, ale zazwyczaj szczegóły są w tym dniu bardzo ważne i Twoje sugestie mogą się przydać :)

Beth oto odpowiedz na twoje pytania i nie przepraszaj bo ja z wielka chęcią odpowiem bo przeciez po to tu jesteśmy aby sobie pomagać

1. Tak, tata mnie prowadził i decyzja była podjęta 5 min przed ślubem  :lol: rodzice i goście siedzą już w ławkach, gra sobie muzyczka na skrzypcach i Radek szwarnym krokiem idzie pod ołtarz. Wszyscy patrzą nie wiedza o co chodzi a on sobie tam czeka, nagle organy rozbrzmiewają, grają marsz Wagnera i ja wtedy idę powoli z moim tatą a pół kościoła chlipie   :beczy:  (sama widziałam i śmiałam się w duchu, ze to dopiero wejście )

2.Tort był po oczepinach i podziękowaniu. Najpierw były oczepiny, na sam koniec oczepin podziekowania a potem zaraz tort wszystko bardzo dobrze się zgrało. Nikt po obiedzie nie chcial słodkiego (mieli ciasta na szwedzkim stole) ale po północy wszyscy rzucili się na tort

3. Rodzice byli zachwyceni zdjęciami bo ich nie widzieli wcześniej a wszyscy goscie też polecieli oglądać. Kwiatki zamówiliśmy w takich koszyczkach aby dłużej wytrwały

4. Makijaż poprwiałam może ze 2 razy, pomadkę i troche pudru aby się nie swiecić po intensywnych tańcach. Do toalety chodziłam do mojego apartamentu (mieliśmy w tym samym miejscu co wesele) śmiechu co niemiara i swiadkowa pomaga suknie trzymać

5. Jakoś żadnych wpadek nie było, wszyscy mówili, ze było świetnie choć były ze 4 osoby co im nie pasowało usadzenie ale im zawsze coś nie pasuje zreszta trudno wszystkim dogodzić kiedy jest 90 osób.

Dobra rada to taak aby osobiście dzwonić po potwierdzenia czy na pewno przyjada wszyscy. My umówiliśmy sie z babką że zapłacimy za 80 osób a resztę w dniu ślubu lub dzień po. Dzień przed ślubem podalismy ostateczną liczbę i w związku z tym nie płacilismy za tych co zrezygnowali (jedna osoba tylko nie dotarła i było za nia zapłacone).
Mamy wyznaczyliśmy aby pilnowały czy jedzenie jest o danej porze i czy jest ciepłe (choć nie musiały bo wszystko było wzorowo podane).

Acha po wejściu i szampanie był od razu obiad a dopiero po obiedzie pierwszy taniec, goście najedzeni z chęcią patrzyli i potem się przyłączyli ...

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy co mogłabym poradzić

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Kwietnia 2006, 19:01 »
Molunia - strasznie dziękuję za odpowiedzi. Na pewno rady się przydadzą i Twoje patenty na niektóre rzeczy też :) Zwłaszcza, że też chcemy rodzicom podarować nasze duże zdjęcia, pierwszy taniec zatańczyć po obiedzie, tort podać po podziękowaniach i chcę, aby Tata mnie prowadził do ołtarza (a Maćka wcześniej Mama). Mam jeszcze pytanko dotyczące przenoszenia przez próg (czy to jest konieczne?) i tego do której była impreza? O której Wy się "zmyliście"? Mieliście rano poprawiny czy po prostu śniadanie?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #110 dnia: 26 Kwietnia 2006, 19:55 »
mnie do tej pory mąż nie przeniósł przez próg  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #111 dnia: 26 Kwietnia 2006, 21:12 »
Moluniu, superos rady, szczególnie z tą kolejnoscią oczepin, podziękowań itp.  My też damy w prezencie nasz zdjęcie i to już ślubne, bo umówiliśmy się, zę w trakcie weslea, brat skoczy do fotobest i da do wywołania 2 zdjęcia w tym dużym formacie do ramek, które kupilismy. o kurczę, muszę kupić papier ozdobny, zeby zapakować później, dobrze, ze mi się teraz przypomniało ;)

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #112 dnia: 26 Kwietnia 2006, 22:32 »
Beth co do tego przenoszenia to nie wiem, goście wiwatowali aby przenieść więc Radek mnie wziął po wypiciu powitalnych kieliszków i rzuceniu  ich  za siebie i wniósł na salę a kawałek to było z jakies 50 m jak nic i do tego parę schodków :). Potem stanęliśmy na środku goście dostali szampany ... śpiewanie sto lat i obiadek a potem wiadomo pierwszy taniec i zabawa. My poprawin jako takich nie mieliśmy tzn. była muzyka ze sprzętu DVD ale nikt nie tańczył. Zaczeliśmy o godz. 11 choć można było wcześniej bo goście już o 10 sie schodzili zaczeli chodzic nad morze :okularnik: . Na sniadanko dostali żurek w chlebie i pozostałosci z wesela (starczyło w nadmiarze)  i zjedli z wielkim apetytem każdy chwalił ten żurek na kacyka :obiad: potem tak siedzieli i popijali wódeczkę, chodzili nad morze (tez z buteleczkami :pijaki:    :tupot: ) o 14 w swietnych humorah dostali bigos, najedli sie i o 16 zabrali do domów (część juz wyjechała o godz. 14) czyli te poprawiny to było takie spokojne pogawedki w dobrym towarzystwie i wychylenie paru dodatkowych kieliszków      :brawo_2:    :popija:     generalnie było luźno i przyjemnie bo każdy robił to na co mial ochotę.

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Kwietnia 2006, 22:35 »
Cytat: "gosia_kwiecień"
o kurczę, muszę kupić papier ozdobny, zeby zapakować później,

a po co będziesz pakować? będziesz pamietac aby podczas wesela pakować prezenty? kup takie torebki ozdobne i tyle. My do zdjęć dołączyliśmy jeszcze koperty z podziękowaniem dla rodziców

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #114 dnia: 27 Kwietnia 2006, 00:52 »
Molunia, Ty to masz głowę, dzieki za pomysł!!!!!!!!!!!!!! Bo ja bym paier musiała ciąć, podklejac taśmą i jeszcze wstążką wiążać, a tak raz dwa i do torebek ;) Dzieki!!!!!!!!!! :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 27 Kwietnia 2006, 08:07 »
Molunia :!:  :!:  Ja dopiero wczoraj widziałam Wasze fotki :!:  Zobaczyłam i...umarłam (w przeciwieństwie do mojego monitora, bo ten ożył na chwile i nie wiedziałam na różowo, tylko w pięknych soczystych kolorach)....potem ożyłam, potem znowu umarłam :mrgreen: Naprawde pięknie wyglądałaś....to racja- w dniu ślubu kobieta ma specyficzną urodę, taki błysk w oku chyba już nigdy więcej się nie powtarza.

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #116 dnia: 27 Kwietnia 2006, 10:22 »
Aga masz rację chyba taki błysk jest tylko raz w życiu ... no może jeszcze kiedy małe baby   :dzidzia:  przyjdzie na świat ale wtedy to nie ma się raczej super fryzury i makijazu   :luzak:   i pozostaje tylko ten błysk miłości :)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Kwietnia 2006, 11:40 »
Cytat: "Molunia"
kiedy małe baby  przyjdzie na świat ale wtedy to nie ma się raczej super fryzury i makijazu  i pozostaje tylko ten błysk miłości

I to jest najważniejsze.

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #118 dnia: 27 Kwietnia 2006, 13:44 »
Moluniu jest trn fiolmik czy go nie ma  :roll: ja nic nie wiedzę  :mrgreen:
czekam aż szczęście powróci...

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Kwietnia 2006, 14:16 »
Anetko jeszcze nie ma bo musze wykupić miejsce na serwerze i chcę jeszcze w tym filmiku parę zmian ale nie mamy kiedy pójść do kamerzysty, może uda nam się w sobotę