Autor Wątek: SALA "RÓŻANA DOLINA" W BĘDZINIE  (Przeczytany 101999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: SALA "RÓŻANA DOLINA" W BĘDZINIE
« Odpowiedź #180 dnia: 26 Kwietnia 2009, 16:14 »
dziękuję za info
nie pytałam czy coś zginęło , tylko gdzie stalo  ;) chyba ze ja nie zrozumiale pisze  :P
w takim razie jak wyszło Wam 76 to musieliście płacić za 9 osób ?? bo przeciez sala ma wymóg min 85  ;)

Offline karolinaaa21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 9 Maja 2009, 10:40 »
Witam,
obserwuję postępu budowy ogrodu w Katowicach.  Myślę, że będzie pięknie, już jest ładny taras na zewnątrz, fontanna, nawiezione rośliny, ziemia czeka na trawę, miejsca na lampiony, będzie przytulnie i nastrojowo:)
pozdrawiam
Sala w katowicach jest na Bocheńskiego, trzeba skręcić w prawo przy Stacji BP.  Znajduje się przy ogródkach działkowych:) Dojazd banał,,, z każdej strony można dojechać trasą. . . .
« Ostatnia zmiana: 9 Maja 2009, 10:42 wysłana przez liliann »

Offline Maryśka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #182 dnia: 9 Maja 2009, 15:34 »
Cześć.  Ostatnio byłam na weselu w sali Różana Dolina.  Troszkę newsów: co tu duzo mówić - było naprawdę super.  Jak w bajce.  I nie piszcie takich głupot, bo nic z tych rzeczy, o których pisaliście wcześniej nie było prawdą.  Jedzenia na tym weselu było pod dostatkiem.  Młodzi wszystko zabrali, po prostu kelnerzy popakowali im wszystko do domu, a jeszcze sami pytali się, co pakować.  Obsługa była pierwszorzędna, atmosfera bardzo miła.  Talerzyki były wymieniane na bieżąco, a kawa i herbata stały na stolach.  Oj, fajnie było i my chyba też tam.  Polecam.

Offline wiola.sk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #183 dnia: 20 Maja 2009, 11:05 »
a jaki koszt od osoby w różanej??? widzę same pozytywne opinie  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Maja 2009, 14:05 »
Ja jestem po weselu w Różanej i mogę parę słów napisać  ;)

Wszystko było w porządku, nic nam nie zginęło, Panie kelnerki sprytnie wszystko roznosiły i zbierały .
Jedzenie było pyszne, szczerze to mało co jadłam na weselu, ale do domku wzięliśmy sporo jedzenia więc mogłam próbować  ;)
Restauracja ma też parę niespodzianek dla Młodej Pary ale nie będe mówić jakich  :P
Ogólnie wszyscy goście byli zachwyceni zarówno jedzeniem jakie serwuje restauracja oraz wyglądem sali  :)
Jedynie przypilnujcie sobie klimatyzacji bo u nas po obiedzie zrobiło się tak duszno że myślałam ze zemdleje, tym bardziej ze sala nie jest wysoka , i w sumie zanim klima się rozrkeciła to trochę minęło, ale później już było w sam raz  ;)

Offline karolinaaa21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 31 Maja 2009, 15:53 »
Pytanie do Justys851,
Zdradź proszę jakie niespodzianki:D A jeszcze pytanko, który zestaw zamawiałaś podstawowy, środkowy, czy ostatni?
Pozdrawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 31 Maja 2009, 16:27 »
Przepraszam ale nie zdradzę  ;)
To maja być niespodziaki dla wszystkich par mającyh tam wesel więc nie chce zdradzać , niech każdy będzie zaskoczony  ;D

Menu mieliśmy to środkowe  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #187 dnia: 31 Maja 2009, 16:30 »
hihi,ja tam wolę nie wiedzieć, tylko przekonać się o tych niespodziankach w dniu ślubu :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 31 Maja 2009, 16:47 »
Dokładnie Ewelinko   ;)
a ustalaliście juz menu ??
jeśli nie to polecam - pieczonego indyka z bukietem warzyw  ;D , rolade tornado  ;D i sałtkę grecka  ;) tym nasi goście przede wszystkim byli zchwyceni, choć reszta tez im smakowała  :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 31 Maja 2009, 21:55 »
jutro jedziemy ustalać menu i płacić za wesele :)  polecane potrawy już zapisałam :D

Offline karolinaaa21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 4 Czerwca 2009, 22:50 »
Witam,
a czy jest ktoś na forum, kto będzie miał wesele w filii Różanej w Katowicach. 
Pozdrowionka

Offline Gosiaak2008
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #191 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:11 »
Cześć dziewczyny witam wszystkie przyszłe Panny Młode i Mężatki:)

jestem tu po raz pierwszy nasz ślub za niecałe 2 mce  w Różanej właśnie, stąd też moja wizyta wśród Was :)
Dobrze poczytać niektóre informacje, mam nadz że dobrze wybraliśmy, sala urzekła nas swoim wyglądem i możliwościami, widzę że opinie są różne ale to chyba tak jak z wszystkim w życiu:) ;)

evelazszczególnie do Ciebie będę miała prośbę o kontakt po weselu bo będziesz zupełnie na świeżo zresztą już tworzę do ciebie na privie prośbę:)
udanego wesela -takiego z marzeń, i mam nadz że cosik mi zechcesz podpowiedzieć potem:)
całuski dla wszystkich :*

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:52 »
Gosiaak2008 - na pewno napiszę Ci moje wrażenia po weselu ;)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Czerwca 2009, 14:43 »
Piszcie piszcie jak będziecie już po - moja siostra ma w czerwcu 2010r. i czytam Was tu często ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Czerwca 2009, 09:57 »
jesteśmy już po weselu w Różanej :)

wszystkim gorąco polecamy tę restaurację :) restauracja spisała się ze wszystkim na medal- goście byli bardzo zadowoleni, chwalili podanie jedzenia,wystrój sali i same jedzonko :)
Dużo jedzenia nam zostało i mogliśmy wszystko zabrać do domu, dzięki czemu mogłam spróbować wielu rzeczy, jakich nie zjadłam podczas wesela. Oczami to bym wszystko zjadła(tak apetycznie wyglądało i pachniało),ale niestety w dniu wesela panna młoda nie jest w stanie prawie nic zjeść.
jeszcze raz dziękujemy Różanej Dolinie za zorganizowanie naszego wesela ! :) 

Offline moniqac
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #195 dnia: 7 Lipca 2009, 14:31 »
czy możesz mi powiedziec ile osób było na weselu? ja mam tam wesele też i mam mieć ok.  90 osób, boje się że parkiet i sala są ciut małe i będzie ciasno.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2009, 15:03 wysłana przez liliann »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 7 Lipca 2009, 15:20 »
To ja Ci powiem ze nie masz sie czym przejmowac u mnie było równe 90 osób plus 5 osób : zespół, fotograf i kamerzysta i spokojnie było miejsca  ;)
Jak grała orkietsra siedziało może 5 osób a reszta na parkiecie się pomieścila  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 10 Lipca 2009, 10:43 »

naprawdę ,nie masz się czym martwić. u mnie ostatecznie przyszło 96 osób+ 5 osób z obsługi - zespół, kamerzysta,fotograf i miejsca było wystarczająco :)
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2009, 15:03 wysłana przez liliann »

Offline karolinaaa21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 17 Sierpnia 2009, 16:01 »
Witam,
miałam własne wesele w Różanej w Katowicach, bardzo cieszę się z tego wyboru. Goście byli zachwyceni wystrojem sali, tym, że jest bardzo przytulna, ogródkiem. Wszyscy goście tak jak przypuszczałam nie rozeszli się i trzymali się razem w ogródku. Zaistniała bardzo duża integracja:) Niesamowity klimat, jedzonko pyszne.

Offline mirror

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lato 2011 :)
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Sierpnia 2009, 11:19 »
Witam!
Ja byłam na tej sali w marcu w zeszłym roku, i byłam ogólnie zadowolona. Sala ładna, obsługa sprawna. Jedyna rzecz która mi się nie podobała to zbyt mała ilośc toalet (i nie wiem czy nie były "koedykacyjne", ale nie pamiętam dokładnie), na weselu było 95 osób i czasami kolejki były jak na festynie piwnym :). Jednak to było półtora roku temu, może się to zmieniło. I jeszcze jedno, nie czytałam tego wątku od początku więc nie wiem czy ten problem się pojawił. Mianowicie wtedy kolega zorganizował tam wesele bo "podkupił" termin innej pary... Moim zdaniem to skandal, i przy wyborze sali tej akurat nie biorę pod uwagę.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 18 Sierpnia 2009, 11:27 »
Toalety juz są dwie - w meskiej jest jedna i pisuar chyab kurcze nie pamiętam  ;D , a w damskiej są dwie  ;)

To ze pdokupił kogos termin to rzeczywiście nie fajnie się stało a wręcz powiem ze tak być nie powinno  :-\

Na szczęście u mnie inc sie takiego nie stało i wszystko było świetnie  ;) ale to juz pisałam wyżej  :D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #201 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:32 »
Co do toalet to Justyś masz rację teraz są rozbudowane !!
A co do podkupowania terminu...hmmm jakoś w takie rzeczy nie wierzę, bo jak się wpłaca zaliczkę to spisuje się umowę z restauracją!
Jak dzwoniła siostra pytać o wolny termin to Pani powiedziała, że telefonicznie to może zarezerowować ale jak ktoś przyjedzie i wpłaci zaliczkę to straci termin! więc umowa i zaliczka są wiążące! Więc siostra się umówiła, że następnego dnia będzie więc spokojnie poczekali i ma tam wesele w czerwcu 2010!

Offline mirror

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:46 »
Wierzyć można lub nie... W tym przypadku było tak że kolega pytał o konretny termin na 2008 rok (rocznica zaręczyn), dowiedział się że termin jest zajęty, mimo wszystko umówił się z właścicielką i pojechał na salę. Kiedy okazało się że w zajętym terminie wesele ma być na 70 osób a on chce zorganizować na 110, termin tajemniczym sposobem się zwolnił... Ja nie wiem czy, umowa była spisana z tą poprzednią parą czy nie, faktem jest że zostali bez sali na 7,8 miesięcy przed własnym ślubem. A wesele kolegi odbyło się w Różanej, sama na nim byłam... I jak pisałam wcześniej było bardzo fajnie, współczuję natomiast parze wystawionej do wiatru. Gdyby mnie to spotkało albo dostałabym wylewu albo doszłoby do jakiegoś morderstwa :Kill:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:09 »
Była taka sytuacja tutaj opisywana ,ale może ktoś nie wpłacił zaliczki albo coś nie wiadomo jak było dokładnie , wiadomo że ten kto płaci ten ma pierwszeństwo, ja tu nie chce nikogo bronić bo nie wiadomo jak to było z dwóch stron  ;) Trzeba by poznac dwie strony medalu  ;)
No i tak jeszcze luz 7- 8 miesięcy przed , jak byłam na paznokciach to dziewczynie której siedziała obok Cumulus w Bedzinie wymówił sale na miesiac przed ślubem  :-\ to już jest przesada  ???

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #204 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:19 »
mirror z tego co wiem to wesele w Różanej można zrobić na minimum 85 osób  ;) więc może ta para co chciała zorganizować wesele na 70 osób, mogła zrobić wesele gdyby nikt inny nie chciał w tym samym terminie i na więcej osób ...  ;D

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #205 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:25 »
Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że sala z obsługą jest Ok, natomiast szefowa osobą kręcącą niezłe numery.  :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:43 »
Ja z szefowa nie miałam zadnych problemów, a wręcz przeciwnie bardzo miła i sympatyczna, podpowiedziała parę rzeczy żeby na weselu było lepiej  ;) Podpowiadała z daniami które gościom bardzo smakowały  ;)
Przyjechała przed 23 w dniu wesela, pytała nas czy wszystko w porządku ,ze jak coś nie tak zeby mówić, naprawde na mnie wywarła pozytwne wrażenie  ;) W jednej kwestii też nam poszła na rękę  ;)

Tylko zwróccie uwagę na to ze negatywnie o Rózanej itd wypowiadają się osoby które tam wesela nie mialy tylko od kogos coś słyszały  ;D to jest zastanawiające  ;)

Offline mirror

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 19 Sierpnia 2009, 12:15 »
Nie mam pojęcia na ile osób można zarezerwować tą salę, w tym przypadku było właśnie tak jak napisałam. I mi z kolei nie chce się wierzyć że para miała postawioną sprawę w taki sposób że - ok. robimy dla was wesele na 70 osób, ale jak się pojawi ktoś kto chce zorganizować na min. 85 to fora ze dwora!! A co do tego że negatywnie o sali wypowiadają się osoby które coś tam słyszały (nie chce mi się czytać całego wątku, więc sądze że to chodzi o mnie), to pewnie różeni bywa.  Ja sprawę którą opisuję znam od podszewki i dlatego się w tym temacie wypowiadam. I cieszę się Justys851 że w twoim przypadku wszystko było ok. Co nie zmienia faktu że ja na tą salę nie zdecyduję się napewno.

Offline karolinaaa21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 19 Sierpnia 2009, 12:23 »
A mnie się bardziej podoba sala w katowicach niż w będzinie:) Jeżeli ktoś ma wesele do 80 osób to polecam gorąco, ten ogródek z lampionami wieczorem to wymiata:) Goście byli w szoku:)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 19 Sierpnia 2009, 12:52 »
nie chodzi mi o Ciebie  ;) Tego nie napisałam, napisałam o wszyskich którzy się o niej wypowiadają a nie byli tam na weselu bąź nie mieli tam swojego wesela  ;)
A kazdy robi jak uważa  ;)