Autor Wątek: SALA "RÓŻANA DOLINA" W BĘDZINIE  (Przeczytany 100757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: SALA "RÓŻANA DOLINA" W BĘDZINIE
« Odpowiedź #300 dnia: 6 Czerwca 2010, 15:21 »
Katrinka chyba coś w tym indyku jest  ;D ;D ;D

a moje kumpele do dzis wspominają indyka z bukietem warzyw   :D

Offline Siwulka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #301 dnia: 7 Czerwca 2010, 20:47 »
Witam

Mam pytanie odnośnie RD, czy nie martwiłyście się płatnością przed weselem bo mnie to trochę przeraza bo w środę mamy tam jechać i bukować salę i mam trochę obawy  ::)
Kobieta albo kocha, albo nienawidzi, trzeciej ewentualności nie ma !!

Offline lechu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.05.2011
« Odpowiedź #302 dnia: 8 Czerwca 2010, 23:32 »
Ja nawet nie zdawałem sobie sprawy, że może być inaczej ;)
Nie przejmuję się tym w ogóle tym bardziej, że mam bardzo dobry kontakt z menadżerką RD. Mam nadzieję, że się nie przejadę na tym :)
Aczkolwiek wierzę, że wszystko będzie tak jak sobie zaplanujemy :)

Offline Siwulka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #303 dnia: 9 Czerwca 2010, 16:32 »
Ja nawet nie zdawałem sobie sprawy, że może być inaczej ;)

Mnie to wlasnie troche dziwi, bo na innej sali miglibysmy zaplacic po weselu np we wtorek, albo czesc przed i czesc po, a nie tak od razu  ::)

Offline lechu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #304 dnia: 10 Czerwca 2010, 12:00 »
A ja myślałem, że zapłata przed weselem to standard (a po dopłaca się ew. jeżeli coś doszło w trakcie wesela).
Widać mało obyty jestem ;)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #305 dnia: 10 Czerwca 2010, 12:33 »
siwulka podaj nam tą salę za którą  płaci się część przed i część po weselu :).

Offline Siwulka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #306 dnia: 10 Czerwca 2010, 19:43 »
Prosze bardzo, Biały Dom w Czerwionce, corka znajomej z pracy ma za tydzien wesele i 80% placa przed reszta po, np. w opisywana w innym temacie Piwniczka, calosc po weselu np we wtorek, jak to pani powiedziala "w ten dzien trzeba sie bawic a nie myslec o pieniadzach"  ;)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #307 dnia: 11 Czerwca 2010, 06:25 »
De Silva Inn W Pyrzowicach - 60% przed, 40% po
Cabała w OlkuszuHotel Wiktoria w Olkuszu

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #308 dnia: 11 Czerwca 2010, 13:27 »
Wysłałam wam fotki na maila!
Co do płacenia to my w Anmarku płaciliśmy po weselu,ale w sumie co to za różnica! Teraz moja mama płaciła przed w RD w Będzinie i wszystko było ok :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #309 dnia: 11 Czerwca 2010, 14:01 »
To ja mam widocznie pecha bo trafiam na salę za które płaci się całość przed weselem :-\

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #310 dnia: 13 Czerwca 2010, 13:29 »
Wiem, że sporo osób chciało zobaczyć przystrojoną katowicką salę.

Offline lechu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #311 dnia: 14 Czerwca 2010, 16:54 »
Ja byłem w sobotę w RD w Katowicach. Sala akurat była ustawiona na ~60 osób więc zobaczyłem jak to mniej więcej będzie wyglądało u nas.
Jeżeli się nie mylę to powyższe zdjęcia są z tego samego dnia :) (ps. może mijaliśmy się w drzwiach? :))

Offline Siwulka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #312 dnia: 14 Czerwca 2010, 17:08 »
Ja byłem w sobotę w RD w Katowicach.

My tez bylismy w sobote podpisywac umowe, tzn. moj Ł. był i wlasnie mi mowil ze sala byla juz przygotowana  ;)

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #313 dnia: 15 Czerwca 2010, 21:08 »
@lechu: tak, mijaliśmy się w drzwiach :D
Zdjęcia są właśnie z soboty, tak jak lechu powiedział, jest to ustawienie stołów na około 60 osób. Dekoracja (kwiaty, świeczniki) jest w wystroju sali.
Moim zdaniem wygląda fantastycznie i bardzo dobrze się razem komponuje :)

Offline white_rosa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lato2010
« Odpowiedź #314 dnia: 15 Czerwca 2010, 21:33 »
:-) tak. To sala z naszego wesela z 12.06 :-)

Piszę, żeby Was uspokoić i utwierdzić w Waszym wyborze. My jesteśmy bardzo zadowoleni! Kucharz spisał się na medal (wszystko było robione na miejscu! i było bardzo smaczne), kelnerzy - sami panowie - eleganccy i uprzejmi. Sala przygotowana przynajmniej dzień wcześniej, dokładnie tak, jak chcieliśmy. Ustawiliśmy własne winietki i zrobiliśmy "próbę generalną" pierwszego tańca (na osobności! :-). Dziękujemy za piękną niespodziankę, powitanie chlebem i solą oraz smaczny, lekki, śmietankowy tort.

Nie mieliśmy problemów w kontaktach z Panią Anetką - była bardzo konkretna i szczerze informowała o wszelkich plusach i minusach, osobiście nadzorowała pracowników podczas naszego wesela i dbała, żeby niczego nie brakowało.

Sala naszym zdaniem jest bardzo piękna - jasna i romantyczna.

Kochani - jedyna rzecz - wcześniej zadbajcie, aby stacja BP sprzątnęła puste kartony, które przechowuje akurat od strony RD! Sądzimy, że jeśli zaalarmujecie odpowiednio wcześnie wszystko da się załatwić.

Podsumowując: było super!
Wszystkim życzymy duuuużo miłości a RD bardzo dziękujemy!

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #315 dnia: 15 Czerwca 2010, 22:16 »
white_rosa: Skoro to było Twoje wesele, w takim razie przepraszam za malutkie wtargnięcie wieczorkiem..
PS. Wyglądałaś bajecznie :D

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #316 dnia: 18 Czerwca 2010, 11:21 »
Powiedzcie mi ile na wasze oko wejdzie osób do tej sali w katowicach, żeby nie było ścisku?
Nie byłam tam na miejscu a po zdjęciach to ciężko ocenić.
Na stronie piszą, że do 100 ale wiecie jak to jest ;)

Offline Siwulka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #317 dnia: 18 Czerwca 2010, 17:06 »
Moim zdaniem ok 80 może nawet mniej, biorac pod uwage ustawienia stolow tak jak na zdjeciach powyzej, i to jest najlepsze rozwiazanie bo ta "dobudówka" w sam raz nadaje sie na tance.

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #318 dnia: 24 Czerwca 2010, 13:47 »
Pewnie zaraz mi się za to oberwie po uszach ale z całym szacunkiem dla wszystkich zainteresowanych RD w Katowicach - czy nie moglibyście założyć nowego wątku dot właśnie Katowic, a nie dopisywać się do Będzina? Powstaje mały "misz masz"

Offline lechu

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #319 dnia: 26 Czerwca 2010, 10:57 »
Moim zdaniem jeżeli pomyśleć i rozłożyć dobrze stoły to 100 osób wejdzie i nie będzie ścisku. 80 to tak lekką ręką.

white_rosa: super, cieszę się, że jesteś zadowolona i w końcu mamy wieści z pierwszej ręki

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #320 dnia: 28 Czerwca 2010, 22:02 »
Dla wszystkich obecnych i przyszłych zainteresowanych - osobny wątek o katowickiej Różanej Dolinie
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=21229.new#new

Offline LucasDG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2010
« Odpowiedź #321 dnia: 30 Lipca 2010, 14:35 »
Nie ma to jak sprawdzić salę na własnej skórze ;) gdyby nie los to mielibyśmy tam wesele w przyszłym roku

btw: ogłoszenie ciągle aktualne Za kwotę zadatku odstąpię salę na 18 czerwca 2011, wpłaciłem 2500zł i jednak chciałbym odzyskać chociaż sporą część wpłaconej kasy.  Więc kto zainteresowany niech dzwoni: 531 096 006  ;D

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #322 dnia: 5 Sierpnia 2010, 13:51 »
nasz zespół na wesele bardzo ich polecał - ponoć dobre jedzenie

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #323 dnia: 11 Sierpnia 2010, 10:10 »
Osobiście odwiedziliśmy salę Różana Dolina w Będzinie:

- na zewnątrz: ciemna drewniana chatka-barak z ładnym ogrodem
- wewnątrz: przepiękna jasna sala jak w pałacu + "chłopski pokoik" przy barze
- cena: 190zł/os
- ilość osób: 85 - 130
- w menu nie ma: ciast, torta, owoców i napojów gazowanych.

Podsumowanie: pięknie ale dość drogo.

Pani odesłała nas do Katowic, ale to chyba za daleko  :-\

Offline omosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #324 dnia: 16 Września 2010, 19:10 »
Byłam zainteresowana tą salą bo jest blisko mojego zamieszkania.  Sala ładna ale jak dla mnie to na góra 70osób, a właścicielka??koszmar.  Jej standardowa odpowiedz na pytanie o meni to WSZYSTKO PISZE NA INTERNECIE.  Masakra. . . od razu z tamtad wyszlismy.

Offline mona1308
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13 sierpień 2010
« Odpowiedź #325 dnia: 27 Września 2010, 22:59 »
„Posiadamy elegancką i gustownie urządzoną salę balową wraz z salą bankietową z drink-barem mogącą pomieścić do 100 osób.  Doskonale rozumiemy potrzeby naszych Szanownych Klientów i potrafimy sprawić aby ten najbardziej uroczysty dzień Młodej Pary głęboko utkwił w pamięci wszystkich gości. ”

Tak właśnie reklamuje się „Różana Dolina” na stronie hxxp: www. abcslubu. pl/katalog-firm/restauracje/rozana-dolina-1547. html . . . .

Zgadzamy się z pierwszym zdanie tej reklamy.
Co do potrzeb to właściciele (menager, obsługa) nie bardzo potrafią zrozumieć klientów przy temperaturze powyżej 30oC, tzn.  pomimo obiecanej klimatyzacji zostaje ona wyłączana - co tłumaczą wysokimi rachunkami energii elektrycznej.
Jeżeli chodzi o utkwienie w pamięci owego uroczystego dnia wybitnie pomogły nam w tym kelnerki, manifestując swoje niezadowolenie na każdym kroku, spełniając „łaskawie” jakąkolwiek prośbę (np.  podanie filiżanki kawy), głośno i bezczelnie krytykując gości i nas (Państwa Młodych).  Zauważyliśmy także, że obsługa filmowała ukradkiem telefonami komórkowymi naszą zabawę. 
Jedyną miłą i kompetentną osobą okazała się Pani Sprzątaczka. 
Za co jesteśmy jej bardzo wdzięczni!!
Dodamy jeszcze od siebie, że oszukano nas „na jedzeniu”.  Pomimo umowy, zwrotu jedzenia pozostałego po weselu - nie zrobiono tego, co tłumaczono brakiem pojemników.  Dostaliśmy !!TYLKO!! sałatki z majonezem, które stały całą noc na stołach przy temp.  + 30oC i wyłączonej klimatyzacji.  Zakupione przez nas owoce zostały bezmyślnie wrzucone do kartonu (winogrona na spodzie, przygniecione przez ciężkie ananasy - resztę dopowie sobie każdy sam). 
Mimo naszych dobrych chęci polubownego załatwienia tych problemów zostaliśmy zignorowani przez panią kierownik, która oznajmiła z ironią w głosie, że to nasza sprawa co napiszemy w opinii.

Offline mona1308
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13 sierpień 2010
« Odpowiedź #326 dnia: 27 Września 2010, 23:40 »
„Posiadamy elegancką i gustownie urządzoną salę balową wraz z salą bankietową z drink-barem mogącą pomieścić do 100 osób.  Doskonale rozumiemy potrzeby naszych Szanownych Klientów i potrafimy sprawić aby ten najbardziej uroczysty dzień Młodej Pary głęboko utkwił w pamięci wszystkich gości. ”

Tak właśnie reklamuje się „Różana Dolina” na stronie hxxp: www. abcslubu. pl/katalog-firm/restauracje/rozana-dolina-1547. html . . . .

Zgadzamy się z pierwszym zdanie tej reklamy.
Co do potrzeb to właściciele (menager, obsługa) nie bardzo potrafią zrozumieć klientów przy temperaturze powyżej 30oC, tzn.  pomimo obiecanej klimatyzacji zostaje ona wyłączana - co tłumaczą wysokimi rachunkami energii elektrycznej.
Jeżeli chodzi o utkwienie w pamięci owego uroczystego dnia wybitnie pomogły nam w tym kelnerki, manifestując swoje niezadowolenie na każdym kroku, spełniając „łaskawie” jakąkolwiek prośbę (np.  podanie filiżanki kawy), głośno i bezczelnie krytykując gości i nas (Państwa Młodych).  Zauważyliśmy także, że obsługa filmowała ukradkiem telefonami komórkowymi naszą zabawę. 
Jedyną miłą i kompetentną osobą okazała się Pani Sprzątaczka. 
Za co jesteśmy jej bardzo wdzięczni!!
Dodamy jeszcze od siebie, że oszukano nas „na jedzeniu”.  Pomimo umowy, zwrotu jedzenia pozostałego po weselu - nie zrobiono tego, co tłumaczono brakiem pojemników.  Dostaliśmy !!TYLKO!! sałatki z majonezem, które stały całą noc na stołach przy temp.  + 30oC i wyłączonej klimatyzacji.  Zakupione przez nas owoce zostały bezmyślnie wrzucone do kartonu (winogrona na spodzie, przygniecione przez ciężkie ananasy - resztę dopowie sobie każdy sam). 
Mimo naszych dobrych chęci polubownego załatwienia tych problemów zostaliśmy zignorowani przez panią kierownik, która oznajmiła z ironią w głosie, że to nasza sprawa co napiszemy w opinii.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #327 dnia: 28 Września 2010, 07:49 »
Wygląda na to, że pani kierownik jest tak zadufana w sobie i pewna wysokiego statusu sali, że nie zauważa potrzeb swoich Gości, a najgorsze w tym, że ich lekceważy. Wcześniej, czy później takie postępowanie się kiedyś zemści.

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #328 dnia: 28 Września 2010, 14:58 »
Wiecie co mam troche sprzeczne doświadczenia związane z tym lokalem:

Z jednej strony, gdy szukałam sali na wesele, podjechałam tam również, razem z mamą. Przywitała nas pani na początku miło, ale gdy stwierdziłyśmy że chcemy obejżeć menu to pani nam też powiedziała "że wszystko jest w internecie" no ok ale my chcemy z nią to omówić. Początkowe wrażenie odniosłyśmy negatywne, ale w końcu atmosfera się rozluźniła, pani poczęstowała nas colą, porozmawiałyśmy także z kucharzem i było miło, ale gdy spytałyśmy o pokoje, (bo mamy dużo gości-dzieci) to pani stwierdziła, że dzieci mogą spać w aucie, albo że połączy się dwie ławki i mogą tak spać. Wtedy ręce nam opadły. No ale oki podziękowałyśmy i wyszłyśmy.

Ale za to z drugiej strony: byłam tam ostato (jakieś 2 tyg. temu) na weselu i od strony gościa wszystko wygląda super, no jedyny minus to za mały parking (był z tym duży problem), ale jedzenie pyszne i ładnie podane, kelnerki i kelnerzy uwijali się szybko, sala bardzo ładna i pomimo że było (podobno) ok 85 osób było dużo miejsca do tańca i nikt się nie obijał o nikogo. Aha jedyny przypał lub niedopatrzenie (prawdopodobnie od strony organizacji) było to że gdy wjechał tort, młodzi nie byli uprzedzeni i okazało się, że akurat rodziców młodej nie było. Ale ogólnie było wszystko w porządku i bawiliśmy się super. Dziękujemy :)

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #329 dnia: 8 Września 2011, 22:12 »
mają ciekawe menu
zerknijcie pod propozycje "gorąca kolacja nr 2"
są tam min.  :o   :o :
flaczki z myszoskoczków