Autor Wątek: Jak założyć bloga???  (Przeczytany 9928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Odp: Jak założyć bloga???
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Lutego 2012, 18:20 »
Khm.. khm...  :oops: narazie go nie bedzie bo... nie mam czasu....
Ale obiecuję, że jak zacznę go prowadzić to od razu wkleję Wam link do niego  ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Lutego 2012, 12:15 »
 demka  ;D slepok ze mnie ;)  przeczytałam co chciałam :D  bo pod wielkim wrażeniem byłam po przeczytani Ani bloga  ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Lutego 2012, 13:12 »
Anka, widze ze idziesz jak przecinak :)  jestem w szoku..  :D
każdy pomysł fajny.. wczoraj czaiłam sie na "taśmowe ulice" ale zajeliśmy sie ciastolina i juz było za pozno..
jestem ciekawa, co tam jeszcze wymyślisz :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Lutego 2012, 00:18 »
wiecie, nie wszystko jest moim pomysłem co w postach zaznaczam i staram się dać odnośnik skąd zaczerpnęłam inspirację (bo było coś podobnego), bądź , całkiem zerżnęłam :P jak dzisiejsze butelkowe kwiatki. Zdaję sobie jednak sprawę, że mało kto szpera po necie w poszukiwaniu tego typu rzeczy więc jestem też takim pośrednikiem ;) Fajnych pomysłów aż szkoda nie powielać!

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Lutego 2012, 04:03 »
dziubasek genialny blog. niby takie proste pomysły ale jakoś zawsze najciężej na nie wpaść pierwszy raz. A wiesz, że mnie zainspirowałaś . Do pustych puszek po herbacie nasypałam różnych rzeczy:kasz, makaronu, guzików. Zabezpieczyłam i dałam mojej Olce. Musze przyznać, że po początkowym strachu , na razie jest wielkie zainteresowanie.  Dzięki bardzo  :)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Lutego 2012, 10:07 »
Ania rewelacja!!! Blog świetny!!! :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Lutego 2012, 10:54 »
Dziękuję  :-* :-* :-*

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Lutego 2012, 17:31 »
Aniu, melduje ze dzisiaj wykorzystałam 3 Twoje pomysły :)
Eko-buźki , grzechotki i kwiaki.. super zabawa :)

muszę kupić jakies fajne materiały, kleje bo już mi sie pokończyły.. 
teraz obiorę za cel te magnesowe stwory :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Lutego 2012, 21:08 »
Aneta, super!! Toście mięli naprawdę twórczo aktywny dzień ;) my zazwyczaj raz dziennie siadamy do pracy :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Lutego 2012, 21:35 »
z racji tego, że Mati nie ma rodzeństwa i jest baaardzo wymagającym dzieckiem, to musze z nim spędzać bardzo dużo czasu i ciągle coś wymyślać. A wolę takie zabawy niż jazdę z samochodem na kolanach i ciągłe gaszenie pożarów ;D
On raczej sie sam nie bawi ;) pod tym względem mam przerąbane  ;)
Także będę regularnie zaglądać na Twój blog :) poza tym, że masz fajne pomysły (wiem, wiem, niektóre podpatrzone  ;)), to wszystko jest bardzo przejrzyste (tekst, fotki) .. bardzo fajnie sie go czyta.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Lutego 2012, 08:25 »
Dziubasku, gdzie kupujesz ten karton na którym malujesz zwierzątka  ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Lutego 2012, 16:10 »
Dziubasku, jesteś wspaniałą mamą, podziwiam! Twoje dzieciaki na pewno nie mogą doczekać się kolejnego dnia z taką zabawą. I trochę zazdroszczę, że możesz tak im się poświęcić całkowicie, ja jeszcze dzieci nie mam, ale już wiem, że czasu będzie mało, miesiąc, dwa i do pracy.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Lutego 2012, 10:18 »
Dziubasku, gdzie kupujesz ten karton na którym malujesz zwierzątka  ???

Ten biały karton jest z pociętego domku, który kiedyś chłopcy dostali, a nie wytrzymał u nas nawet kilku dni w całości ;)
Wcześniej malowałam normalnie na zwykłym, szarym (brązowym?) i to tylko wtedy, kiedy malowaliśmy farbami, albo wyklejaliśmy plasteliną. Do kolorowania, wyklkejania używam normalnego bloku technicznego, albo kupuję arkusze papieru w sklepie z akcesoriami plastycznymi, które mają grubszą gramaturę (np 220-270)  Te prace są wtedy mniej wymiętolone ;)
Teraz w Lidlu jest blok z 25 kolorowymi arkuszami za niecałe 12 zł- baaaardzo lubimy na nim pracować!! Zrobiłam zapas ;)

Selena, dziękuję. Fakt, jestem z chłopcami w domu i mogę im poświęcić dużo czasu... niestety robię to kosztem wieczorno/nocnej pracy. Mam taką możliwość, ze swoje obowiązki związane z firmą męża mogę wykonać z domu i to w godzinach mi pasujących... a że często są to posiedzenia przy komputerze do 2 w nocy to już inna sprawa ;)
I chciałabym tez podkreślić, że wszystko co robimy z maluchami (a na blog wklejam tylko te ciekawsze rzeczy ) nie trwają dłużej jak 20-40 minut. Tyle moje dzieci najdłużej potrafią się skupić na manualnych zabawach... i myślę, ze tyle czasu, nawet pracujący rodzic może poświęcić swoim dzieciom bez większych problemów. Kwestia "chcenia" i dobrej organizacji. Najważniejsze, w moim odczuciu, to poświęcić dzieciom siebie w całości- wyłączyć tv, komputer, muzykę (moje dzieci rozprasza), aktywnie je słuchać (przytakując, powtarzając to co mówią i komentując ich poczynania)- niby nic takiego, ale po tej pół godzinie, raz dziennie zobaczycie (ja zobaczyłam!) że dla dziecka nie ma nic cenniejszego. Nieważne, czy poprostu porysujemy, ułożymy puzzle, czy będziemy robić coś bardziej kreatywnego- najważniejsze, aby swoją uwagę skoncentrować tylko na dziecku.
Ale się wymądrzyłam ;) hehe Żeby nie było, ze ja taka idealna- moje dzieciaki właśnie wywaliły wszystkie książeczki z półki (udaje że nie widzę) a ja oglądam DDTVN i przeglądam net :P I tak jest przez dużą część dnia... nie mam na tyle cierpliwości, aby ciągle im coś organizować ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Lutego 2012, 22:24 »
Ania ,nie bądz taaka skormna ;) 'odwalasz'kawal roboty dobrej!!Ja zerzne teraz cos na bank-czeka nasz kilka dni w chalupie zamknietych na amen.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Lutego 2012, 07:24 »
hehe Żeby nie było, ze ja taka idealna- moje dzieciaki właśnie wywaliły wszystkie książeczki z półki (udaje że nie widzę) a ja oglądam DDTVN i przeglądam net :P I tak jest przez dużą część dnia... nie mam na tyle cierpliwości, aby ciągle im coś organizować ;)

dzięki Ci za te zdanie ostatnie bo już miałam wizję super mamy w twoim wydaniu i wyrodnej matki nie nadającej się do tej roli w moim wydaniu.

Ja mam pytanie jak Kajtek się odnajduje w tych zabawach, ja od dawna staram się z Nikolą "coś" zrobić ale ona po dwóch mazach pędzlem nucieka. A ręką malować nie chce. O innych pracach nie ma mowy :(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Lutego 2012, 08:17 »
Nie chce malować łapami, no coś Ty. U nas pędzel nie musiałby istnieć, najlepszą zabawą jest uwalenie się farbą od stóp do głów ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Lutego 2012, 08:23 »
Nikola macza palce a potem mówi "beeee" i jest po malowaniu  ::) nie wiem skąd to się jej wzięło. Może jest za mała jeszcze

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Lutego 2012, 13:37 »
Mi się ten blog strasznie podoba!
Ale takie prace z moją Natalką sa niewykonalne... Jest podobnie jak u Marty - 2 maźnięcia czy to kredkami czy farbą i koniec. Kredki są najlepsze do oskubywania papierków, plastelina czy ciastolina też do skubania i wcierania w ubrania... Może jeszcze do tego dorośnie, ale w przedszkolu nauczy sie cierpliwości i to polubi ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Lutego 2012, 14:18 »
My byliśmy w sobotę na warsztatach w pledziudze. Jakie moje zaskoczenie że zajęcia prowadzi moja ukochana nauczycielka rysunku ;D Robiliśmy kotka. Jak Szymek lekko pobrudził paluszka farbą musieliśmy lecieć do łazienki  ::) Taki elegancik że nie ma opcji o malowaniu palcami. Ma to też swoje dobre strony- prawie nie brudzi mi ciuchów :P

♡ Szymon & Leon ♡

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Lutego 2012, 21:23 »
Ja mam pytanie jak Kajtek się odnajduje w tych zabawach, ja od dawna staram się z Nikolą "coś" zrobić ale ona po dwóch mazach pędzlem nucieka. A ręką malować nie chce. O innych pracach nie ma mowy :(

Moje dzieci generalnie są "fajne" do tego typu zajęć, bo jak na swój wiek potrafią się porządnie skupić jakiś czas na jednej rzeczy. Oczywiście Kajtuś proporcjonalnie do wieku krócej od Nikosia... Nie ukrywam, że mam problem, aby go wciągnąć w manualne zabawy, szczególnie te "brudniejsze", bo trudno przewidzieć jak się zachowa, a remontu narazie nie przewidujemy ;)
Malowanie palcami Kajtuś polubił, choć pierwszy raz jak malowaliśmy to dość niepewnie do tego podchodził.
Jak bawimy się we trójkę to najczęściej Kajtuś chwilę z nami coś porobi, później wstaje z krzesełka, znowu wraca... Myślę, że jeszcze musi trochę dorosnąć.

Jeszcze raz dziękuję za miłe słowo odnośnie bloga :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Czerwca 2015, 14:02 »
Schowaj się :P