Autor Wątek: suknia- gdzie szyć?  (Przeczytany 25283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
Odp: suknia- gdzie szyć?
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Marca 2009, 07:51 »
podobno fajnie i bardzo tanio ( wszytskie suknie 800) szyja w Sosnowcu gdzies w centrum ,moja kumpela tam szyje, ale jak w rzeczywistosci to wyglada to powiem w pazdzierniku jak bede ja widziec na weselu:)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Marca 2009, 22:51 »
ajka85 prawdopodobnie chodzi Ci o salon Maja. Rozne mozna znalezc opinie na jego temat w Necie. Chyba nawet byl w tym temacie tutaj jakis watek.

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Marca 2009, 08:12 »
o nazwe musze sie spytac kolezanki, wtedy powiem:) czy to Maja czy nie :) a o kazdym salonie i innej usludze zawsze jest wiele roznych opinii, najlpeiej zobaczyc osobiscie badz wlasnie na znajomych:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Marca 2009, 08:14 »
Jakby któraś chciałaby kupić to w Sosnowcu na rogu Piłsudskiego i Kościelnej, widziałam że jest wywieszka 50% taniej. Może warto zajrzeć :-)

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Marca 2009, 21:20 »
pytalam sie kolezaki, ten salon to faktycznie Maja, a jak wyjdzie sukienka to napisze w pazdierniku :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Marca 2009, 19:54 »
widziałam na zdjęciach sukienkę szytą w Imielinie, piękna była, widać że uszyta profesjonalnie,  panna młoda była bardzo zadowolona więc pewnie tam się wybiorę :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Marca 2009, 20:34 »
O krawcowej z Imielina też słyszałem i to od wielu osób. Wszyscy polecali i mówili, że suknie są piękne i w dostępnej cenie. Zapewne warto się tam wybrać  :D

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 31 Marca 2009, 20:41 »
ja sięwybieram do Pabianic szyć suknie.:)

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #38 dnia: 31 Marca 2009, 20:48 »
nie mam pojecia gdzie jest Imielin, ale wiekszosc opini z jakimi sie spotkalam na forum nie bylo zbyt pozytywnych... a co do suknie to sie ciagle zastanawiam( mam jeszcze czas) mam na oku jeden model ale jak dla mnie jest za drogi, wiec moze uzywany kupie badz uszyje cos podobnego:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Marca 2009, 20:59 »
Suknie z Imielina miały 2 moje przyjaciółki - kosztowały po ok.1100zł. Dwa różne fasony - bardzo ładnie uszyte i dobrane dodatki (np.koronki). Suknie dobrze wykończone.  Dziewczyny bardzo zadowolone.

A Imielin jest zaraz za Mysłowicami - właściwie to

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Marca 2009, 21:00 »
cd...
Mysłowice graniczą z Imielinem. W każdym razie bliziutko.

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Marca 2009, 21:02 »
dziekuje za informacje :)

Offline stachu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012-12-12
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Marca 2010, 09:51 »
moja partnerka swoją suknię uszyła w Salonie Sukien Ślubnych w Katowicach "Mira-Mariage".
Suknię hxxp: www. bestbridalprices. com/images/alfredangelo/fall09/br/large/2076. html
uszyli najtaniej ze wszystkich salonów, gdzie składaliśmy zapytanie.

Dodatkowo dobraliśmy sporo dodatków, a zestaw i tak wyszedł taniej niż u innych sama suknia.
Polecam ten salon nie tylko ze względu na cenę i jakość wykonania, ale również za atmosferę.
Prawie zaprzyjaźniliśmy się z właścicielką (bardzo ciepła osoba ) oraz dostaliśmy polecenia
na doskonałego fotografa, super salę itd itp. . .

POzdrawiam
« Ostatnia zmiana: 8 Marca 2010, 09:55 wysłana przez ela »

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jesień 2010
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Marca 2010, 12:52 »
A może któraś z Was słyszała cos na temat zakladu krawieckiego "Sylwia" z Bolesławia k/Olkusza??? Szyją podobno bez problemu suknie slubne i wieczorowe, tylko ze nie znalazlam zadnej opnii o tej krawcowej.

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Marca 2010, 15:55 »
Stachu, jak na ślub w grudniu 2012 dość wcześnie Twoja Pani uszyła suknię- nie obawia się, że przestanie jej się podobać. ?? pozdrawiam :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Marca 2010, 19:47 »
Oj Stachu, Stachu. Nie tak, nie tak!. Reklamę robi się inaczej. Wyszła Ci kicha :D.

Offline asiek16.10
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Kwietnia 2010, 10:24 »
Hejka! Opowiem wam jak ja kupowałam suknię  ;).  Jak zwykle zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę i trochę stresów przeżyłam :( Jestem z Bielska i chciałam tutaj kupić suknię, ale mrozy w tym roku były straszne i nie wyobrażałam sobie jak mam przymierzać mając na sobie tonę ciuchów.  Poczekałam więc do wiosny, wesele w październiku więc liczyłam że szybko coś znajdę.  A tuta zonk, większość salonów do których wchodziłam miało już pełno zamówień  i nie chciały uszyć mi sukienki.  Teraz już mówię o tym na spokojnie, ale wtedy to ryczałam non-stop :-[ Myślałam już czy nie jechać na Śląsk, ale nie orientuję się, czy kupując suknie ślubne Katowice nie okazały by się dla mnie za drogie.  Nie znałam też tam żadnego sprawdzonego salonu.    Na szczęście trafiłam do salonu ślubnego "Śliwa" a tam zgodzili się uszyć mi sukienkę, mimo że terminy były napięte.  Szczerze ich polecam, mają piękne suknie w przystępnych cenach.  Dla zainteresowanych adres: www. centrumslubnesliwa. pl      

Offline rossana_as
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.07.2012
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Grudnia 2011, 10:28 »
Dziewczyny!
Dawno nie wypowiadałyście się na temat, gdzie można uszyć piękną suknię ślubną! Proszę o pomoc i poradę.  Wybrałam przepiękny projekt sukni ślubnej, ale nie wiem jeszcze gdzie ją uszyć.  Zastanawiam się, czy szyć suknię w salonie LORETTA w Mysłowicach (kiedyś Brzęczkowice, obecnie Kosztowy)? Właścicielka salonu wyceniła moją sukienkę na dość przystępną cenę w stosunku do innych salonów, w których się orientowałam (swoją drogą salon KWIAT LOTOSU Mysłowice- Morgi jest bardzo drogi, jak wynika z moich obserwacji).  Mam jeszcze dylemat, czy aby napewno dobrze zrobię szyjąc suknię w salonie LORETTA.  Czytałam bardzo pozytywne opinie na temat tego salonu, ponoć właścicielka szyje piękne suknie, ale te komentarze wystawione były 2 lata temu i jestem ciekawa jak teraz wygląda sytuacja.  Mogłybyście napisać swoje opinie co do sukien uszytych w salonie LORETTA w Mysłowicach! Proszę o porady! Mój ślub jest za ponad pół roku, więc jeszcze troszkę czasu mam na zastanowienie się.

Dziękuję wam za pomoc!:)

Offline emilly_20
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.06.2012
suknia- przeróbka, potrzebne namiary do dobrej krawcowej :)
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Stycznia 2012, 15:32 »
Hej,
Dziewczyny pomóżcie - potrzebuję  przerobić suknię ślubną, kupiłam używaną bo tego modelu juz nie produkują a to moja wymarzona :)
Potrzebuję namiary na jakąs dobrą krawcową z okolic Sosnowiec- Dąbrowa Górnicza :)
Polecicie kogoś kto zna się na rzeczy?
Pozdrawiam
Aga

Offline Sandrynka87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Stycznia 2012, 15:14 »
Do rossana_as: Proponuję KWIAT LOTOSU w Mysłowicach na Morgach :) Słyszałam same pozytywne opinie :) Suknie nie sa drogie :) 2 moje koleżanki tam szyły i są bardzo zadowolone :)