Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta-i-tomek
  • nowicjusz
  • *
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:20 »
Również poproszę jeśli można listę na priv.

Odnośnie cen i nazwisk to moja kuzynka miała bardzo znanego pana z Torunia, który niby robi świetne zdjęcia, a jej album był taki, że szkoda gadać.  Dlatego ucząc się na jej błędach chcę się dobrze przygotować.

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Stycznia 2009, 20:47 »
Hejka

Mu mięliśmy wesele 08.08.2008 i u nas Fotografem była Monika Buńkowska FotoM można wejść na jej stronę
Byliśmy bardzo ale to bardzo zadowolenia.W razie jakiś pytań zapraszam :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Stycznia 2009, 11:40 »
sylvia1pl cieszę się że to mówisz, bo będzie też naszą fotografką :D ale po rozmowie z nią i obejrzeniu stosu albumów które przyniosła na spotkanie i tak wiedziałam że to dobry wybór ;) niemniej jednak dobrze usłyszeć opinię od kogoś kto jest już "po" :)

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Stycznia 2009, 16:42 »
Moja droga no Monika jest udana mamy z nią kontakt do dzisiaj.Jak będziesz z nią gadała to pozdrów od Sylwii Demskiej od tej co sesje miała na rowerze u siebie na działkach hehehe Ciekawe czy pokazywała jakieś fotki z nami ;d;d;d
Oj powiem,że oddałabym dużo za powtórzenie tego najwspanialszego dnia :)

Offline murasiaasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 czerwiec 2009
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Lutego 2009, 10:43 »
ja goraco polecam młodego ale niesamowitego fotografa, p.  Krzysia Dąbrowskiego.  Bardo mi zalezało zeby robił zdjecia na naszym ślubie.  Niestety my troche na wariata załatwiamy wszystko dopiero teraz i on juz ma zajete, ale zrobi nam innego dnia zdjecia w plenerze.  Jak ktos chce namiary to służę! Wiem, że ten fotograf pracuje w takiej małej korporacji i w ofercie maja tez kamerzyste.

ŁukaszSzczygielski
  • Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2009, 22:16 »
.. nie misiu.. nie mozna polecac swoich usług szczególnie tych związanych z branżą... REGULMIN

ale ukłony na  oficjalną  a nie zawoalowana formę...

ale zapraszam do uczestniczenia w zyciu forum..  dziewczyny i chłopaki maja mase pytan odnośnie foto na weselu  ;D
« Ostatnia zmiana: 4 Lutego 2009, 09:44 wysłana przez monia »

Offline ali
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Lutego 2009, 11:38 »
Ja polecam firmę wsmw (łatwo znaleźć np.  w google) Oprócz ciekawych zdjęć mają pewną
zaletę, podpisuje się umowę z firmą (więc faktura też jest), która gwarantuje dwóch
fotografów.  Gdyby coś wypadło zawsze przysyłają zastępstwo na równie dobrym poziomie
(inaczej płacą wysoką karę umowną)

Offline kaśka10
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lutego 2009, 20:29 »
Moja siostra miała w tamtym roku ślub i przygotowania do ślubu,ślub, samą imprezę  oraz w plenerze fotografował ich pan Ulanowski. Nigdy nie widziałam tak pięknych zdjęć. Jest dośc drogi ale wart każdej ceny. Gdy rodzina zobaczyła album szczęka im opadła, byli wyrażnie wzruszeni i przyznali rację, że warto było wydać te pieniądze. . . bez wątpienia my też wybraliśmy pana Ulanowskiego

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Lutego 2009, 12:30 »
Mam listę 22 fotografów. Jeśli ktoś by chciał to proszę o maila.
Pozdrawiam

Offline murasiaasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 czerwiec 2009
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Lutego 2009, 13:15 »
Ja polecam nadal p. Krzysia Dąbrowskiego.
Jest on sprawdzonym fotografem przez naszych znajomych. Robi piękne zdjęcia. Ja już wybrałam( my wybraliśmy).
Pozdrawiam :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Lutego 2009, 18:28 »
Czy ktoś słyszał coś o fotografach ze studia "Linda"? Są chyba dwa punkty w bydzi - na wyżynach i w fordonie? Podobno szef tego zakladu robi fajne zdjęcia. . .  Ktoś coś wie?
Z góry dziekuję za info :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Marca 2009, 19:40 »
marta86star czy ja wysyłałam Ci moją listę fotografów?? Bo coś mi świta... Jeśli tak, to czy dołączyłaś ich do swojej listy? Jak tak to ok :) Ja w takim razie już nie wysyłam mojej osobom pytającym - zdaję się na Ciebie ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Marca 2009, 22:21 »
Tak wysłałaś mi listę:) Mam nadzieję, że nie jesteś zła. Trochę ją poszerzyłam:)

Oczywiscie że nie jestem!! :) Im więcej fotografów na niej tym lepiej! Tym większe ułatwienie dla innych :D Zatem - przekazuję Ci pałeczkę do wysyłania listy (nie to, żebym miała na nią monopol ;) ) jakby ktoś jeszcze był zainteresowany namiarami. Czynię to z tego oto bardzo prostego powodu - masz teraz większą ilość namiarów ;D Pozdrawiam :)

Offline ewuszon
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Marca 2009, 19:06 »
czytając forum napisałam z ciekawości do Pana Ulanowskiego, który jak mi wysłał cennik to prawie z krzesła spadłam otóż na 2010 rok bierze sobie ponad 3000 zł.  czy to możliwe żeby w ciągu 2 lat podrożał dwukrotnie?? Bo jak przeczytałam że bierze 1700 to byłam pewna, że się na niego zdecyduje a tu masz ponad 3.  Dla mnie przesada.   

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Marca 2009, 19:45 »
my mamy panią fotograf, która dopiero zaczyna zajmować się zdjęciami slubnymi. widziałam inne jej zdjęcia i mi się podobały.na targach rozmawiałam z jakąs panią forograf i powiedziała, ze dobrze, ze zaczyna, bo będzie mieć różne ciekawe pomysły. Pani jest bardzo profesionalna i niedroga. a co do P.ulanowskiego, to też mi się bardzo podobają jego zdjęcia,ale cena jest kosmiczna, zawalone terminy też, a jest wiele innych fotografów, którzy też robią fajne zdjęcia, nie takie oklepane i naturalne. Trzeba dac sznsę innym, bo wielu na targach miało fajną ofertę, choc i byli tacy jak z przed 10 lat-prawie samo pozowanie-niezaleznie od tego czy to jest studio czy plener.

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Marca 2009, 20:30 »
ceny są - z roku na rok coraz to wyższe.  a argumenty na poparcie tego stanu chwilami mało przekonujące.  ja wybrałam panią fotograf, bo zależy mi na ciekawych ujęciach i płace 1800 zł (ślub czerwiec 2010), a wiem że jeszcze w tym roku ta sama usługa kosztuje 1500 zł, tak wiec różnica odczuwalna - przynajmniej dla nas

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Marca 2009, 07:01 »
Cześć laseczki

Ja za swojego fotografa a raczej za Panią Fotograf płaciłam 1200zł
z 2 albumami
z sesją gdzieś tam po paru dniach po weselu
i tam gdzie my chcieliśmy

Jak już wcześniej pisałam miałam Monikę Buńkowską Foto M

Byliśmy i nadal jesteśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni.Jakbym miała możliwość ponownego wyboru to nie zastanawiałabym się ani minuty

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Marca 2009, 09:21 »
Ja wybrałam snapshot, pan bardzo miły, nie marudził, żeby sesja trwała ze 4 godziny-dojazd, inny dzień. W cenie mamy album i takie duże zdjęcie na ścianę :). Ja bardziej wybierałam takiego, który nic nie narzuca, nie lubię zdjęć pozowanych- on w pociągu, ona na walizce, albo rozchodzących się na polu- przecież to początek wspólnej drogi a nie zwiastun rozejścia! Tak ja wybierałam.
A oprócz pana Ulanowskiego kosmiczne ceny ma też fotograf pod łabędziem i wcale nie jest taki rewelacyjny-wg.mnie- bo nie chcę nikogo urażać.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Marca 2009, 10:37 »
ewuszon no właśnie na ten rok miał cennik 1700, gdy w zeszłym roku do niego dzwoniłam. Ażtak podrożało??? jestem w szoku!! :o
dotkaach mówisz moze o M. Buńkowskiej? My mamy w tym roku i płacimy właśnie 1500...

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Marca 2009, 10:47 »
No już pisalyśmy o Monice.Tak podskoczyło?? o 300zł?? O kurcze
Ale Ja uważam,że warto Ją wziąć!!Kobieta zaj.......
Profesjonalistka w każdym calu hi hi hi

Offline ali
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Marca 2009, 11:12 »
Poszukując fotografa na nasz ślub prawdę mówiąc ceny wielu mnie dobiły. Przyznam szczerzę, że po całej wędrówce fotografów miałam dosyć. Najpierw miarka na ciuchy, później pytanie o np. prace albo samochód i na końcu ustalana ostateczna cena. Niestety wyżej opisane ceny nie są zbytnio aktualne, bo wielu fotografów żąda sobie teraz za usługę  o wiele więcej. Fotograf to jest tylko część kosztów związanych z całą uroczystością, dla nas 3000- 4000zł to trochę za dużo. My  natomiast wybraliśmy fotografów z firmy WSMW. Znajomi mieli ich na  ślubie więc dodatkowo z polecenia. Nam się również zdjęcia bardzo spodobały. Panowie fotografowie byli prawie niezauważalni dzięki czemu nie ma skrępowani na weselu … no i było ich dwóch. Dzięki temu mogli sobie wybrać jaki profil ich interesuje. Jak wiadomo z każdej strony wygląda się trochę inaczej. Ja mam na tym punkcie małą obsesję  :)  Co nas ucieszyło to zawszę dostępny cennik na stronie. Mieli wtedy promocje, udało się nam załapać na jedną z nich. Plener podzieliliśmy sobie na dwa etapy. Pierwsza część w wydeptanym przez innych Ostromecko. Drugi- tydzień po ślubie na plaży  w Trójmieście. Piszę to po to dziewczyny, żebyście wiedziały, że jak  dobrze poszukacie to na pewno znajdziecie kogoś nie tylko dobrego ale też uczciwego

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Marca 2009, 13:29 »
Cytat: ewuszon link=topic=2785. msg849779#msg849779 date=1236621984
czytając forum napisałam z ciekawości do Pana Ulanowskiego, który jak mi wysłał cennik to prawie z krzesła spadłam otóż na 2010 rok bierze sobie ponad 3000 zł.   czy to możliwe żeby w ciągu 2 lat podrożał dwukrotnie?? Bo jak przeczytałam że bierze 1700 to byłam pewna, że się na niego zdecyduje a tu masz ponad 3.   Dla mnie przesada.    

Czuję się wezwany do tablicy :)
Cena 1700 obowiązywała w okresie, kiedy jeszcze zbierałem materiały do swojego portfolio.  Nie czułem się wtedy ani sprzętowo ani w doświadczeniu tak silny, żeby brać więcej.  Dzisiaj również nie czuję się jeszcze na tyle dobry, dlatego nie biorę tyle ile Kalina z Wa-wy, B&W z Gdańska nie wspominając o Bartku Jastalu, którzy kasują kila tysięcy więcej niż ja.  Cena 1700 zł obowiązywała 2 lata tamu, a cena ponad 3 tyś jest na 2010 r.  Wybacz, ale to ponad 3 lata.  Prowadząc firmę nie mogę sobie pozwolić na stałą kwotę, kiedy wszystko naokoło drożeje.  Piszesz, że " Dla mnie przesada.  ".  A dla mnie jest przesadą, że aparat, który właśnie miałem kupić, w ciągu miesiąca podrożał o 3 tyś.   
Tu dochodzimy do kwestii prowadzenia firmy.  Ja żyję z fotografii.  Nie jest to moje dodatkowe zajęcie, ale główne źródło dochodu.  Nikt nie płaci za mnie podatków, ZUSu, nie kupuje mi sprzętu.  Sam muszę o to wszystko zadbać.  Koszt prowadzenia mojej firmy to miesięcznie kwota 2-3 tyś.  W przeliczeniu na rok daje to kwotę 20- 30 tyś.   
Skąd taka kwota? Ano stąd, że postawiłem na b.  wysoką jakość.  Odbitki robię w najdroższym (chyba) labie w mieście, ręcznie wykonywane albumy ściągam z Włoch, zamiast amatorskich Henzo czy Walter robionych w Chinach.  Dużo inwestuję w sprzęt.  Aparaty zmieniam średnio co 1,5 roku.  Inwestuję w jasne szkła, dzięki czemu nawet mnie w kościele nie widzisz, bo ostatnio przestałem używać lampy błyskowej.  Nie jest też tanie utrzymanie serwera, z którego Twoi goście będą mogli ściągać do siebie zdjęcia na komp i sami zrobić odbitki.
 Wykonanie fotoreportażu to nie jeden dzień, ale ponad tydzień ciężkiej pracy przy kompie. 
Wiem, że są tańsi.  Tak samo, jak w motoryzacji: Maluch- Mercedes.  Ja postawiłem na jakość, nie na ilość.  A zadowoleni klienci, którzy utwierdzają mnie w przekonaniu o dobrym stosunku ceny do wartości usługi, potwierdzają, że moja praca jest tyle warta. 
Oczywiście rozumiem Wasze oburzenie.  Sam wiem, ile ludzie średnio zarabiają.  Jednak gdybym miał robić za cenę jakiej oczekujecie, to musiałbym wejść w szarą strefę.

Powodzenia w przygotowaniach do Waszego Dnia :-)
Piotr Ulanowski

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Marca 2009, 17:59 »
Och Panie Piotrze... Dzwoniłam do Pana w zeszłym roku, pytałam o cenę na sierpień br. Wówczas wynosiła jeszcze 1700... Ależ ja żałowałam gdy okazało sie ze termin zajety... :-\ No ale cóż, mówi sie trudno i żyje się dalej ;) Mam nadzieję że p. Buńkowska również mnie "zadowoli" ;) Ja tam rozumiem skąd ta cena u Pana i mimo, że nie uważam, żeby była niska, to i tak skusiłabym się na Pana usługi :P
Dziewczyny, kurcze, nie chcę tu robić reklamy, bo nie wolno, ale widziałam zdjęcia i w necie i na tegorocznych tagrach i kurde blaszka... Mają niepowtarzalny klimat, urok... A nie każdy ma to coś, co powoduje że zdjęcia przez niego robione są właśnie takie jak u P. Ulanowskiego.
Pozdrawiam Pana i życzę wieeelu klientów (mimo wysokiej, acz zrozumiałej ceny ;) :P )

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Marca 2009, 19:49 »
Dziękuję za zrozumienie :)
Jednak co do ceny 1700 na ten rok to musiała zajść pomyłka.  Na 2009 umowy zaczynają się od 2700 zł.  
A z Moniki powinniście być zadowoleni.
Udanego ślubu życzę :-)
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2009, 09:55 wysłana przez Maja »

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Marca 2009, 20:27 »
Oj... To ciekawe... ::)
Zerkam na zapiski (dzwoniłam do wielu fotografów, przy każdym po kolei zapisałam jego ofertę) i jak byk stoi, ze podał Pan 1700... Hmm... A może ja coś źle zrozumiałam...? No nieważne, termin i tak był już zajety ;)

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Marca 2009, 20:31 »
hania3033 postawiłyśmy na usługi tej samej Pani - ja płace 1800. 

Jeśli chodzi o cenę usług p.  Ulanowskiego to zgadzam się, że za to, co piękne trzeba płacić, a że nie każdego na to stać - takie jest życie.  Mnie tez niestety nie stać, choć przez chwilkę myślałam,że z dużym wysiłkiem a jednak się skuszę.  Los wybrał za mnie - termin był już zajęty.  Nie mniej pozostaje niedosyt.  Z drugiej strony ufam, że także będę zadowolona oglądając swoje zdjęcia ślubne i odnajdę w nich piękno jakiego sobie życzę i jakie jest udziałem osób fotografowanych przez wspomnianego pana Fotografa. . .

Pozdrawiam serdecznie

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Marca 2009, 22:28 »
Dotkaach, po części mamy podobnie, ja też myślałam ze się skuszę na wyższą cenę (choć do tej pory myślałam ze był to 1700 a nie 2700) ale i za mnie wybrał los ;) Jednak nie ma tego złego ;D na pewno bedziemy mieć piękne zdjecia :) Widziałam stosy albumów na spotkaniu z Moniką i muszę przyznać że zrobiły na mnie duże wrażenie :D też jest świetna :P
monia dobrze mówisz.
to się pan stasiu nagadał ;) :P

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Marca 2009, 11:02 »
Ja popieram staszka tylko w kwestii porównywania Bydgoszczy z np. warszawą czy krakowem. Tam inaczej ludzie zarabiają-WSZYSCY. Jak ktoś marudzi, ze mało zarabia, bo ktoś tam porównywalny w Poznaniu czy warszawie zarabia o 2 tys. więcej, to sorry- przeprowadż się tam. Ja się cieszę, że jest konkurencja i mogę wybierać. I tak ma pozostać. Kogo stać, kto uważa że drogie to dobre niech korzysta.

Offline martinip
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Marca 2009, 10:37 »
Oj! Ale sie mała awantura wywiązała :)
A teraz pytanie do dziewczyn, znacie może Sylwię Bartchodzie, lub Martynę Pstrucha??
Miała któraś z was z nimi do czynienia ?

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Marca 2009, 14:33 »
znam prace Martyny Pstruchy, ale pobieznie, robiła zdjęcia koleżance - sama tez się z nia kontaktowałam, ale zrezygnowałam - m. in.   dlatego, że liczy sobie kilometrówkę za dojazd (dla mnie to osobiście nie na miejscu biorąc pod uwagę fakt, że w grę wchodziło jakieś 20 kilometrów poza bydgoszcz) do miejsc docelowych - dom weselny itd.