My z mężem z całą odpowiedzialnością możemy polecić Piotra Ulanowskiego z Bydgoszczy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę podesłać nr tel na priv, ale bez problemu można znaleźć jego stronę internetową, gdzie jest i nr tel i adres mailowy.
Dlaczego polecamy właśnie tego fotografa?
Poszukiwania fotografa rozpoczęliśmy na około rok przed datą ślubu. Bardzo zależało nam na dobrych zdjęciach, bo wyszliśmy z założenia, że zdjęcia są ważniejszą pamiątką niż film, który obejrzy się kilka razy i odstawi w kąt. A do zdjęć się jednak powraca. Przejrzeliśmy masę stron internetowych, by w końcu wybrać kilku fotografów z Bydgoszczy, do których postanowiliśmy napisać maila z krótkim zapytaniem, czy mają wolny termin w dniu Naszego Ślubu i ile kosztują poszczególne oferty. Dostaliśmy odpowiedzi na nasze pytania od wszystkich fotografów, jednak to Piotr jako jedyny odpisał, że chciałby się z nami spotkać, bo chce nas poznać i zależy mu, żebyśmy poznali i jego i sami zadecydowali czy pasuje nam nie tylko jako fotograf, ale również jako człowiek, który ma z nami spędzić tak ważny dzień. Szczerze mówiąc, tym jednym zdaniem, mnie już kupił i byłam prawie pewna, że to on właśnie będzie robił zdjęcia w tym dniu. Umówiliśmy się na spotkanie. Piotr okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem. Zaprezentował nam swoje prace. Pokazał jak będzie wyglądał album, który dostaniemy. Przedstawił ofertę cenową. Dopiero po wyjściu z restauracji,w której się spotkaliśmy z Piotrem, przyznałam się mojemu narzeczonemu, że tak naprawdę Piotr mnie przekonał do siebie jednym zdaniem w mailu, które wyróżniło go spośród całej masy, a teraz jestem już pewna na 100%, że to będzie dobry wybór. Narzeczony przyznał mi rację. Na drugi dzień umówiliśmy się na następne spotkanie celem spisania umowy. I czekaliśmy na Nasz Dzień.
Podczas Naszego Ślubu, już w Kościele zauważyłam, że Piotr podczas swojej pracy jest "niewidzialny", nie narzuca się. Robi zdjęcia tak, żeby nie przeszkodzić w Ceremonii, nikogo nie spłoszyć, czy speszyć. Na Weselu w pewnym momencie zorientowałam się, że ja Piotra "nie widzę", swoją pracą w ogóle nam nie przeszkadzał w zabawie. Nie było sztucznego ustawiania gości, czy pozowania na siłę. Piotr już przy pierwszym spotkaniu podkreślał, że specjalizuje się w reportażu, co nam odpowiadało, bo chcieliśmy, żeby nasze zdjęcia pokazywały wszystko tak, jak było naprawdę, bez żadnych "ściem". Owszem, jeśli go o to poprosiliśmy to zrobił zdjęcie "ustawione" typu: my i nasi znajomi, ale nigdy sam z siebie nikogo nie ustawiał. po prostu fotografował te momenty, które działy się naprawdę.
Sesja plenerowa to kolejny punkt, który pozwala nam polecić Piotra. Stanowiła dla nas świetną zabawę i zapisała się bardzo miłym wspomnieniem. Nie mieliśmy sprecyzowanego poglądu na to, jak ma ona wyglądać. Wybraliśmy tylko miejsce, w którym się odbędzie. W pewnym momencie naszej sesji, stwierdziliśmy z mężem, że Piotr idealnie wyczuł na jakich zdjęciach nam zależy, mimo że tak naprawdę z nim na ten temat nie rozmawialiśmy. Wg nas to również świadczy o jego profesjonalizmie. Piotr zwracał uwagę na szczegóły otoczenia, na które my- laicy w życiu byśmy nie zwrócili uwagi. Po prostu czaruje rzeczywistość i pokazuje ją w lepszym, ładniejszym świetle

A dla wszystkich tych, którym nie będzie się chciało czytać mojego wywodu, w skrócie:
Naprawdę polecamy Piotra Ulanowskiego.