Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #360 dnia: 29 Sierpnia 2013, 12:25 »
Ja w sumie nie wiedziałam ze nie można stron podawać, bo skoro podaje się nazwy i nazwiska to wiadomo o co chodzi ale oczywiście uznaje wyższość zdania moderatora  ;D ;D ;D

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2014
« Odpowiedź #361 dnia: 11 Września 2013, 21:31 »
hej !! Zastanawiam się nad fotografem, którego mam z polecenia.  Widziałam zdjęcia, podobały mi się i podobno sam fotograf też sympatyczny z pomysłami.  Jego cena ok 2500 za pakiet z wieloma rzeczami. . czy myślicie że ta cena za sprawdzonego fotografa jest dobra? Bo nie wiem czy szukać dalej. . . pozdrawiam :)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #362 dnia: 11 Września 2013, 23:59 »
wszystkim fascynatom Pana Hanyżewskiego i Instant Images polecam poczytanie wypowiedzi o nim na stronie antygroupon, az roi sie od wypowiedzi osob oszukanych
sama rowniez spotkalam sie z Panem Markiem przed wlasnym slubem ale nie zrobil na mnie wrazenia profesjonalisty

chwalil sie co to nie on i gdzie to nie on, a porzadnego portfolio nie mial w postaci "fizycznej", tylko to co w komputerze
no i powiedzial, ze robienie zdjec plenerowych to obciach, zenada i niemodne

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 12 Września 2013, 09:15 »
Sylwia jak zdjęcia Ci się podobają i cena Ci odpowiada to czemu nie
Radziłabym Ci się jednak spotkać najpierw osobiście bo "podobno" to wiele rzeczy można powiedzieć
Dla porównania jak płace 3650 za zdjęcia w dniu ślubu od rana do oczepin, sesje plenerową w inny dzień (tez mamy cały dzień do dyspozycji) i 3 fotoksiążki, spotkaliśmy się z fotografem osobiście, wszystkie materiały mogliśmy obejrzeć i pomacać  :) a sam fotograf baaaardzo sympatyczny
wiec ocena czy warto czy nie należy do Ciebie  :) :)

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 12 Września 2013, 12:43 »
Niestety w moim przypadku spotkanie nie jest możliwe :( jestem zagranicą.  W tym pakiecie u fotografa o którym pisałam jest wszystko przygotowania, ślub, wesele do oczepin, sesja w plenerze też w inny dzień.  Potem masa zdjęć, albumy dla rodziców, obraz na płótnie, prezentacja multimedialna. . . także chyba się zdecyduję :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #365 dnia: 12 Września 2013, 13:23 »
Mimo wszystko radzilabym sie umowic na spotkanie, jezeli nie masz takiej mozliwosci wyslij chociaz kogos zaufanego rodzenstwo, rodzicow czy tez przyjaciol. Nigdy nie wiadomo. Lepiej sprawdzic jakie wrazenie wywrze fotograf.
Sama mieszkam w UK i rowniez jako tako nie mialam mozliwosci spotkc sie osobiscie jednak tak sie zlozylo, ze z polecenia udalo mi sie znalezc pania fotograf i akurat kiedy bylismy na tygodniowym pobycie w Bydgoszczy miala czas sie z nami spotkac i nam wszystko zaprezentowac.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 12 Września 2013, 13:52 »
No właśnie, poproś mamę albo kogoś żeby zobaczyła co to za osoba realnie  :)

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #367 dnia: 12 Września 2013, 13:54 »
Wszystko tak załatwiam :) salę i dj też przez mamę i przyszłą teściową np dzisiaj idą na obiad do sali którą wybraliśmy, żeby sprawdzić czy jest smacznie :) A fotografa mam z polecenia przyjaciół więc już chyba nie będę wymyślała zwłaszcza że fot jest z Piły.  Bardzo Wam dziękuję za porady :))

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 15 Września 2013, 22:44 »
Droga Pani Pateryzanko. 

Nie przypominam sobie niestety naszego spotkania, ale muszę zabrać głos gdy wołają do tablicy.  Swoją drogą ciekawa antyreklama w postaci Stalkingu na forum.  Czyżby po spotkaniu przed ślubem (2012 rok) dopiero teraz Pani sobie przypomniała jaki to byłem zły i okropny? Skoro nie zrobiłem wrażenia profesjonalisty to może nim nie jestem.  Jakoś to przeżyję - ważne chyba że zdjęcia jakoś robię i podobają się moim odbiorcom.  (Zainteresowanych moim brakiem profesjonalizmu zapraszam na stronę i fanpage na FB).

Co do porfolio - zawsze mam ze sobą w postaci różnych fotoksiążek.  Możliwe że nie miałem ze sobą na spotkaniu, gdyż pary często zabierały książki po spotkaniach aby pokazać jak to wygląda swoim rodzicom - nie miałem sumienia odmawiać.  Jedna książka nie wróciła :( .

Jeśli chodzi o plenery, to nigdy nie mówiłem że są niemodne i obciachowe.  Mówiłem natomiast, że świetnie czuję się w reportażu a gorzej w plenerach.  Teraz to już się odmieniło.  Bardzo polubiłem plenery.

Co do strony antygroupon - nie będę komentował, gdyż klienci Grouponu to często ludzie którzy są paranoikami.  Nie mówię że wszyscy, bo tak nie jest.  Raz miałem tam ofertę i trafiłem na całą rzeszę cudownych osób, które wróciły do mnie po jakimś czasie.
Zdarzają się też takie osoby, które za dużo wymagały i myślały że groźbami i straszeniem będą w stanie wyciągnąć: więcej zdjęć, duże odbitki w nieograniczonej ilości BO PRZECIEŻ SIĘ NALEŻĄ, byli też tacy którzy umawiali się na zdjęcia a później brak kontaktu i po miesiącu oburzenie że ja mam pretensje że nie przyszli bo. . . .  ( i tu można książkę napisać ).

To chyba tyle w temacie.  Dziękuję i już nie przynudzam.

Może jeszcze wypowiem się co do tematu fotografii - widziałem wojenkę o Der Blitz - POLECAM BARDZO.  Arek super sympatyczny i bardzo kontaktowy.  I polecam Piotra Ulanowskiego, który jak nikt inny w reportażu potrafi ukazać sedno tematu ślubnego.  No i te piękne, fajnie oświetlane plenerki.  Cud malina! :)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #369 dnia: 16 Września 2013, 17:19 »
Forum to wymiana myśli, wrazeń, odczuć, opinii - zarówno pozytywnych jak i
negatywnych. Ja podzieliłam się swoimi nie tak po prostu ale w ślad za
wpisem innej Forumowiczkì, kilka wpisów wyżej/wcześniej na temat tego
samego fotografa.

Na spotkaniu byłam z mężem (ówczesnym narzeczonym) i mamą.

A od mojego Przedmówcy dostałam wczoraj i dziś następujące maile:

"Dobry wieczor Pani.

Właśnie przeczytałem Pani komentarz na forum wspomnianym w temacie.
Proszę o jego usunięcie, gdyż jest wyraźnym atakiem w kierunku mojej
osoby i wizerunku mojej firmy. Stalking jest zabroniony i karany wedle
przepisów Kodeksu Karnego.

Wcześniej w temacie nie ma żadnego bezpośredniego polecenia mojej osoby,
więc Pani wpis odbieram jako wyraźny atak w moim kierunku.

Nie przypominam sobie naszego spotkania. A portfolio w postaci fizycznej
posiadam w kilku egzemplarzach.

Co do grouponu - widzę że łatwo wydawać osądy. A jakoś nie
pomyślała Pani o tym, że jak się okazuje klienci Grouponu są nad
wymiar wrażliwi. No i sama firma Groupon także zbyt sumienna nie jest.

Proszę skasować wpis, gdyż nie chcę Pani robić kłopotów w drodze
prawnej.

Życzę miłego wieczoru.

Marek Hanyżewski"

"Dzień dobry.

Widzę, że wpis na forum.e-wesele.pl nadal jest na swoim miejscu. Nie
rozumiem jaki miała Pani cel aby mnie publicznie oczerniać na branżowym
forum o ślubach. Szybko się Pani obudziła po naszym "rzekomym" spotkaniu
nie wiem kiedy ( 2 lata temu? ).Przykry jest fakt, że użyła Pani
nazwiska, firmy, a sama Pani pozostaje anonimowa. Ale nie bezkarna.

Proszę uprzejmie o zamieszczenie sprostowania do godziny 20:00. W
przeciwnym razie podejmę kroki prawne drogą kodeksu karnego, oraz
przepisów cywilno-prawnych. Odpowiednia instytucja oceni ile przez ten
wpis straciłem potencjalnych klientów i będziemy wraz z moją
wspólniczką domagać się odszkodowania.
Mam nadzieję, że rozumie Pani powagę sprawy.

Czekam na sprostowanie i publiczne przeprosiny do 20:00."

Czy tak traktuje się klientów?
To nie mój styl.

Dziewczyny,
proszę odpowiedzcie czy w Waszej ocenie opisując przebieg spotkania dokonalam aktu stalkingu?

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 16 Września 2013, 18:39 »
No tak.  Najlatwiej wkleic emaila i zrobic z siebie ofiare, bo zly fotograf napisal cala prawde. 

Forum sluzy do wymiany zdan, itp.  , ale nie do odradzania czegos o czym sie nie ma pojecia.  Co innego jak bym Pani zrobil schrzanione zdjecia na slubie.  Wtedy bylby powod do odradzania i zlego zdania na moj temat.

Tyle w temacie i po prostu tego nie kontynuujmy, bo nie ma sensu sie klocic.  A skoro kogos nie stac na przeprosiny, to pozostaje to przemilczec. 

Opisujac przebieg spotkanie nie dokonala Pani ataku.  Ale atakujac mnie personalnie i moja marke juz tak. 

PS.  Telefon do mnie jest na stronie www.  Nie trzeba publicznie.  Mozna zadzwonic. 

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #371 dnia: 16 Września 2013, 18:46 »

Forum sluzy do wymiany zdan, itp.  , ale nie do odradzania czegos o czym sie nie ma pojecia.  Co innego jak bym Pani zrobil schrzanione zdjecia na slubie.  Wtedy bylby powod do odradzania i zlego zdania na moj temat.

Sam napisałeś, ze forum służy do wymiany zdań, nie rozumiem dlaczego można wyrażać się wyłącznie pozytywnie (?)
Każdy ma prawo do krytyki
I jeśli ja będe kiedyś niezadowolona z czyichkolwiek usług ślubnych na pewno wyrażę na ten temat opinię tutaj
Czy to forum ma służyć wyłącznie do chwalenia kogoś?

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 16 Września 2013, 18:52 »
Ale ta Pani nie korzystala z moich uslug.  Dlatego nie ma prawa odradzac zwlaszcza w ten sposob. 

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #373 dnia: 16 Września 2013, 19:46 »
Jeżeli Forumowiczka była na spotkaniu  z Panem, ma chyba prawo wyrazić swoją opinię na temat tego jakie miała odczucia? Uczestniczyła przecież w rozmowie osobiście.

(...) Co do strony antygroupon - nie będę komentował, gdyż klienci Grouponu to często ludzie którzy są paranoikami.  Nie mówię że wszyscy, bo tak nie jest. (...)

po takim wpisie również  wiele osób może poczuć się urażonych, sama korzystam z ofert groupon i nie uważam się za osobę z paranoją lub z jakimiś wygórowanymi wymaganiami.

a teraz tu:

(...) Co do porfolio - zawsze mam ze sobą w postaci różnych fotoksiążek.  Możliwe że nie miałem ze sobą na spotkaniu, gdyż pary często zabierały książki po spotkaniach aby pokazać jak to wygląda swoim rodzicom - nie miałem sumienia odmawiać.  Jedna książka nie wróciła :( . (...)

Sam Pan sobie zaprzecza, a to nie jest zbyt profesjonalne, więc albo "zawsze mam ze sobą" albo "możliwe że nie miałem"

A co do stalkingu- to chyba jednak lekka przesada...

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 16 Września 2013, 20:12 »
A czy ja mam obowiazek pamietac wszystko 1000 lat wstecz? Zawsze mam portfolio, a jesli go nie mialem to moze ta Pani  sie ze mna nie spotkala.  Nie przypominam sobie zadnego spotkania gdzie byl ktos poza para mloda.  Jesli ta Pani miala ze mna spotkanie i mnie nie wybrala, to okej.  Miala takie prawo.  Moze trafila na kogos lepszego wedlug Niej.  A skoro skonczylo sie tylko na rozmowie to nie pozwole sobie na wpisy o braku profesjonalizmu.  Dziwne ze napisala to po prawie dwoch latach a wczesniej z tego co pamietam jechala po innych fotografach z wyzszej polki cenowej, bo znalazla podobno taniego i takiego super.  Dlatego proponuje zakonczyc tu ten temat. 

Jak Pani X macos do mnie to zapraszam do przedstawienia sie i rozmowe w cztery oczy. 

Co do groupona napisalem ze zdarzaja sie takie osoby.  Rzadko sle zdarzaja.  Ale wystarczy wejsc natamta strone i widac ze KAZDY moze tam cos bezkarnie napisac i nikt tego nie weryfikuje.  Nie przypominam sobie takich sytuacji i raczej sklonny jestem myslec ze to zwyczajnie nieuczciwa konkurencja. 

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #375 dnia: 16 Września 2013, 21:02 »
Czytając tę polemikę zdań nie mogę nie stanąć w obronie Pana Marka.

Jakieś dwa tygodnie temu byliśmy z moim narzeczonym na spotkaniu w studiu InstantImages. W moim odczuciu Pan Marek to profesjonalista, który robi przepiękne zdjęcia razem ze swoją wspólniczką. Jest sympatyczny i otwarty na wszelkie pomysły. Nie odczułam żeby robił z siebie najlepszego z najlepszych. Wręcz przeciwnie - zachęcał do porównania z innymi i polecał konkretne osoby. 
Pokazał nam fotoksiążki, dał wzór umowy, na ścianie wisiała cała masa zrobionych przez Niego zdjęć.

Nie wiem co było dwa lata temu ale uważam,że dość sporo czasu minęło i niekoniecznie fajnie jest ostrzegać wszystkich przed tym fotografem bo naprawdę wszystko się mogło zmienić ! Osobiście polecam pójść i przekonać się samemu ;) Ja się zdecydowałam i termin już jest zarezerwowany :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 17 Września 2013, 09:18 »

(...) Co do porfolio - zawsze mam ze sobą w postaci różnych fotoksiążek.  Możliwe że nie miałem ze sobą na spotkaniu, gdyż pary często zabierały książki po spotkaniach aby pokazać jak to wygląda swoim rodzicom - nie miałem sumienia odmawiać.  Jedna książka nie wróciła :( . (...)

Sam Pan sobie zaprzecza, a to nie jest zbyt profesjonalne, więc albo "zawsze mam ze sobą" albo "możliwe że nie miałem"

[/quote]

tez mnie to zastanowiło, albo miałem albo nie ...

A tak poza tym to uważam ze właśnie po to jest forum - żeby wyrazić swoja opinie, jedni odczucia mają dobre po spotkaniu - nolska fajnie ze znalazłaś fotografa  :)
a inni mogą mieć gorsze - pateryzanka

ale oskarżanie o staking to chyba za wiele, tym sposobem wszystkie osoby na forum można by określić jako stalkerzy bo wszyscy wyrażamy tu opinie

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #377 dnia: 17 Września 2013, 09:28 »
hmm nie chce się wypowiadać bo tak na dobrą sprawę pewnie wina lezy po obu stronach jak to mówią medal ma dwie strony szkoda tylko że dorośli ludzie muszą załatwiac te sprawy .... na łamach  forum

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: 17 Września 2013, 10:30 »
Stalking nie okresla tu wyrazania opinii tylko bezposredniego ataku.  Dobra koniec tematu.
Tez jestem zdania ze takie rzeczy zalatwia sie poza forum.  Ale jak widac niektorzy musza cytowac emaile bo tak im lepiej na sercu.
Wina nie lezy po obu stronach gdyz ja nie jestem anonimowy, a atakujaca osoba jest.  Dziwne wyrazanie opinii po 2 latach.  Cos tu zalatuje dzialaniem konkurencji.

Temat uwazam za zamkniety.  Forum jest do innych rzeczy niz prywatne porachunki. 

Swoja droga wracajac do tematu.  Kogo polecacie na foto? Sam szukam i juz mam metlik w glowie. 

Offline PiotrNalewajk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 17 Września 2013, 10:33 »
w tej branży trzeba być przygotowanym na miłe i nie czułe słówka ;), trzeba być gotowym na to, że będą Cię nosić na rękach a z innej strony obrzucą cię jajami...

znam "pośrednio" dwie strony czułej dyskusji, podpowiem Wam: wrzućcie na luz szkoda napinania się... życie jest takie piękne...

ciekawe kiedy mi się sięgnie z jakiegoś powodu....;) dlatego często zaglądam na to forum ;)))
Piotr Nalewajk

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 17 Września 2013, 10:38 »
Piotrek.  Jestes złyyy.  :) Teraz już Cie dopadło widzisz?

BTW.  Dawno Forumki nie wrzucaly krotkich fotorelacji ze swoich slubow a tu juz koniec sezonu.  To ktora pierwsza?

Offline PiotrNalewajk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: 17 Września 2013, 10:45 »
jestem zły, bardzo zły ;), dlatego w ikonce mam pieska, który ociepla mój wizerunek ;))

Piotr Nalewajk

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #382 dnia: 17 Września 2013, 10:49 »
instantimages siedzisz w branży i nie wiesz jakiego fotografa wybrać?  ;D

a forumki wrzucają fotorelację, wystarczy poszukać

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #383 dnia: 17 Września 2013, 10:52 »
Chyba trudno jest wypowiedzieć się na temat czyjegoś profesjonalizmu, jeśli się z kimś nie pracowało, pateryzanko?

Jako osoba, która miała przyjemność pracować z Markiem nie mam zastrzeżeń co do jego profesjonalizmu. Mieliśmy piękną sesję narzeczeńśką, ślubną i cudowny plener nad morzem. Jeśli ktoś lubi pracować z ludźmi z pasją, to własnie taką osobą jest Marek.

Rozumiem, że pod względem charakteru można się nie dopasować, ale wydaje mi się, że nie chodzi to o ocenę cech osobowości a umiejętności, a ich braku zarzucić tu nie można.

Jak dla mnie portfolio na komputerze czy na stronie, to też portfolio - wolę zobaczyć 50 zdjęć na kompie niż 4 najładniejsze w albumie.... widziałam mnóstwo kichowatych zdjęć z całego ślubu, bo para wybrała fotografa na podstawie jednego albumu....

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #384 dnia: 17 Września 2013, 13:22 »
Vivka.  No widzisz.  Najchetniej wzialbym 3 na raz ale to zbyt duza inwestycja.  U kazdego podoba mi sie cos innego.  Ach.  Gdyby bylo mnie stac na Marcusa Bell'a .  :)

Offline Adeszet
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #385 dnia: 6 Października 2013, 02:05 »
Mi i mojemu narzeczonemu zdjęcia będzie robił Adam Zaszkowski.  Student ASP z Gdańska i jeśli komuś zależy na fotkach z duszą artystyczną i wrażliwością to odsyłam do niego.  Bardzo godna polecenia jest też Natalia Kalińska.  Robiła mi parę sesji (jednak nie sesji ślubnych) i jak zobaczyłam ostatnio wyniki jej współpracy z innymi parami to byłam pod dużym wrażeniem kadrów i naturalności zdjęć.  Dziewczyna jest przede wszystkim niezwykle sympatyczna i robi świetne makijaże przy sesjach.  Ogólnie to dwie naprawdę odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu :)

(to mój drugi post na forum i pewnie będzie, że zalogowałam się tylko, żeby reklamować - serio, nie jest tak ^^ przede wszystkim czytam opinie innych i w końcu postanowiłam się też czymś podzielić) pozdrawiam!

Offline majczi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 sierpnia 2014
« Odpowiedź #386 dnia: 12 Listopada 2013, 22:11 »
Pytanie oklepane no ale nie zaszkodzi zapytac :) Mianowicie mój narzeczony strasznie nie lubi zdjęc, a wiadomo, że dla nas kobiet to najważniejszy dzień w życiu i chcemy miec piękne zdjęcia.  Szukam fotografa który byłby niezauważalny i nie kazał mi a w szczególnosci mojego ukochanemu pozowac do zdjęc.  Hubert Kalinowski robi przepiękne zdjęcia, ale niestety ceni się:( Znacie kogoś w jakiejś przystępnej cenie? Powiem szczerze, wolę wpakowac zaoszczedzone pieniadze w domek, bo np 2tys zaoszczedzone to naprawde dużo.  Pozdrawiam :)

Offline kaaatkaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: 1 Grudnia 2013, 20:39 »
My z mężem z całą odpowiedzialnością możemy polecić Piotra Ulanowskiego z Bydgoszczy.  Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę podesłać nr tel na priv, ale bez problemu można znaleźć jego stronę internetową, gdzie jest i nr tel i adres mailowy.

Dlaczego polecamy właśnie tego fotografa?
Poszukiwania fotografa rozpoczęliśmy na około rok przed datą ślubu.  Bardzo zależało nam na dobrych zdjęciach, bo wyszliśmy z założenia, że zdjęcia są ważniejszą pamiątką niż film, który obejrzy się kilka razy i odstawi w kąt.  A do zdjęć się jednak powraca.  Przejrzeliśmy masę stron internetowych, by w końcu wybrać kilku fotografów z Bydgoszczy, do których postanowiliśmy napisać maila z krótkim zapytaniem, czy mają wolny termin w dniu Naszego Ślubu i ile kosztują poszczególne oferty.  Dostaliśmy odpowiedzi na nasze pytania od wszystkich fotografów, jednak to Piotr jako jedyny odpisał, że chciałby się z nami spotkać, bo chce nas poznać i zależy mu, żebyśmy poznali i jego i sami zadecydowali czy pasuje nam nie tylko jako fotograf, ale również jako człowiek, który ma z nami spędzić tak ważny dzień.  Szczerze mówiąc, tym jednym zdaniem, mnie już kupił i byłam prawie pewna, że to on właśnie będzie robił zdjęcia w tym dniu.  Umówiliśmy się na spotkanie.  Piotr okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem.  Zaprezentował nam swoje prace.  Pokazał jak będzie wyglądał album, który dostaniemy.  Przedstawił ofertę cenową.  Dopiero po wyjściu z restauracji,w której się spotkaliśmy z Piotrem, przyznałam się mojemu narzeczonemu, że tak naprawdę Piotr mnie przekonał do siebie jednym zdaniem w mailu, które wyróżniło go spośród całej masy, a teraz jestem już pewna na 100%, że to będzie dobry wybór.  Narzeczony przyznał mi rację.  Na drugi dzień umówiliśmy się na następne spotkanie celem spisania umowy.  I czekaliśmy na Nasz Dzień.

Podczas Naszego Ślubu, już w Kościele zauważyłam, że Piotr podczas swojej pracy jest "niewidzialny", nie narzuca się.  Robi zdjęcia tak, żeby nie przeszkodzić w Ceremonii, nikogo nie spłoszyć, czy speszyć.  Na Weselu w pewnym momencie zorientowałam się, że ja Piotra "nie widzę", swoją pracą w ogóle nam nie przeszkadzał w zabawie.  Nie było sztucznego ustawiania gości, czy pozowania na siłę.  Piotr już przy pierwszym spotkaniu podkreślał, że specjalizuje się w reportażu, co nam odpowiadało, bo chcieliśmy, żeby nasze zdjęcia pokazywały wszystko tak, jak było naprawdę, bez żadnych "ściem".  Owszem, jeśli go o to poprosiliśmy to zrobił zdjęcie "ustawione" typu: my i nasi znajomi, ale nigdy sam z siebie nikogo nie ustawiał.  po prostu fotografował te momenty, które działy się naprawdę.

Sesja plenerowa to kolejny punkt, który pozwala nam polecić Piotra.  Stanowiła dla nas świetną zabawę i zapisała się bardzo miłym wspomnieniem.  Nie mieliśmy sprecyzowanego poglądu na to, jak ma ona wyglądać.  Wybraliśmy tylko miejsce, w którym się odbędzie.  W pewnym momencie naszej sesji, stwierdziliśmy z mężem, że Piotr idealnie wyczuł na jakich zdjęciach nam zależy, mimo że tak naprawdę z nim na ten temat nie rozmawialiśmy.  Wg nas to również świadczy o jego profesjonalizmie.  Piotr zwracał uwagę na szczegóły otoczenia, na które my- laicy w życiu byśmy nie zwrócili uwagi.  Po prostu czaruje rzeczywistość i pokazuje ją w lepszym, ładniejszym świetle :)

A dla wszystkich tych, którym nie będzie się chciało czytać mojego wywodu, w skrócie:
Naprawdę polecamy Piotra Ulanowskiego. 

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #388 dnia: 1 Grudnia 2013, 22:26 »
Fotografow weselnych jest cale mnowstwo, problem dla mnie taki jest, ze wielu fotografow robi takie same zdjecia, jedynie pary mlode sie zmieniaja. Nie twierdze, ze latwo byc nietuzinkowym za kazdym razem, ale dla pary mlodej wlasne wesele jest niepowtarzalne I jedyne w swoim rodzaju dlatego trzeba szukac fotografow, ktorych pasja sa ludzie, a nie szybkie pieniadze.
Grayuluje wyboru, ja swoich znalazlam, I reszcie tez tego zycze:)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #389 dnia: 10 Grudnia 2013, 16:54 »
No i natrafiłam na pierwszą trudność. . .  Fotograf. .  Do tej pory szłam jak burza, choć wesele dopiero w 2015 roku.  Wiedziałam czego chcę,  z narzeczonym byliśmy we wszystkich wyborach zgodni. . .  Do tej pory. .  bo jak przyszło do wyboru fotografa, to TRAGEDIA jakaś! przejrzałam mnóstwo stron. .  i nic.  Zdjęcia niby ok, ale żadne nie robiły na mnie wrażenia, wszystkim brakowało tego czegoś.  Aż na tej stronie ktoś rzucił nazwisko: Piotr Gajewski.  Weszłam na stronę i już wiedziałam że to TO!! Mam teraz niezły orzech do zgryzienia, bo cena niestety nie jest mała. .  Z drugiej strony jak pomyslę, że w podobnej cenie jest Pan Ulanowski i Pod łabędziem, gdzie przepaść między nimi (moim zdaniem) jest ogromna, to może jednak warto.  Wiem jedno: CHCĘ, a czy mi fundusze na to pozwolą. . .  zobaczymy.  Do końca roku dałam sobie czas, także póki co jeszcze się rozglądam.