Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline imi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2014
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #330 dnia: 17 Kwietnia 2013, 16:38 »
Jedno jest pewne.  Ja z pewnością nie polecam fotografa - Arkadiusza Kubiaka - bardzo nieprofesjonalna osoba.  W trakcie dogadywania szczegółów umowy, mieliśmy co do niej sporo pytań, ponieważ umowa była w 90% na jego korzyść z całkowitymi prawami do zdjęć, zakazem robienia zdjęć podczas ślubu i wesela przez innych, np.  członków rodziny itp.  Poprosiliśmy o wyjaśnienie i dogadywaliśmy zapis umowy, o godz, 19 otrzymaliśmy odpowiedź od niego odnośnie naszych pytań, a o 20:30  poinformował mnie i mojego narzeczonego o tym, że za naszymi plecami dogadywał się jeszcze z inną parą i, że dnia następnego da nam znać, którą parę wybierze do współpracy.  Facet bierze nie małe pieniądze, nie dość, że człowiek chce z nim współpracować i dać mu te pieniądze to jeszcze kombinuje i zostawia ludzi na lodzie. 
Bardzo nieprofesjonalne zachowanie, tym bardziej, że mieliśmy już za sobą pierwsze spotkanie, gdzie wyraźnie daliśmy do zrozumienia, że będziemy z nim współpracować i, że musimy się zapoznać z umową, a później taki numer nam wywinął!
Nie polecam.   
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2013, 12:46 wysłana przez Maja »

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #331 dnia: 11 Lipca 2013, 15:46 »
dziewczyny własnie FOTOGRAF... czy ceny 1200 - 1500 to norma za komplet usług

kogo możecie polecić z czystym sumieniem....???
Kto mieści się w tych granicach... obsługuje wesele przygotowania + plener....

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #332 dnia: 11 Lipca 2013, 16:43 »
w Bydgoszczy raczej fotografa w tych cenach nie znajdziesz
w Nakle nad Notecią są inne stawki za bardzo dobrą jakość
wygooglaj sobie kontakt do dwóch fotografów - Marek Pikul i Jacek Tomasz, kompletna usługa u każdego z nich to 1500 zł

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #333 dnia: 11 Lipca 2013, 17:32 »
Kwota dość niska- ja z czystym sumieniem polecam Agencję Snapshot prowadzoną przez Piotra Kaczmarka. Niezauważalny, profesjonalny i wspierający na duchu w chwili złości i załamania, a przede wszystkim robiącym naprawdę dobre zdjęcia. Radzę się umówić i je pooglądać, bo to nie jest jeden z tych fotografów, którzy na stronkę wrzucają jedyne dobre zdjęcia, które im wyszły :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #334 dnia: 11 Lipca 2013, 18:31 »
dziewczyny własnie FOTOGRAF... czy ceny 1200 - 1500 to norma za komplet usług

kogo możecie polecić z czystym sumieniem....???
Kto mieści się w tych granicach... obsługuje wesele przygotowania + plener....

Hmmm... wpisz w Google Paulina Dąbrowska :) Powinnaś zmieścić się w budżecie :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #335 dnia: 12 Lipca 2013, 12:45 »
Ja po raz kolejny polecam Marka Hanyżewskiego - Instant Images - pełen profesjonalizm, zdjęcia robione w formie reportażu. Ceny nieco wyższe, ale ma różne pakiety i można dopasować to jakoś do swojego portfela.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #336 dnia: 12 Lipca 2013, 16:59 »
ja jeszcze polecam  wspaniala dziewczyne, zdjecia robii przepiekne, nie znam tylko cen - AGNIESZKA GIZA z Bydgoszczy

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #337 dnia: 12 Lipca 2013, 17:13 »
Jak już polecacie to nie będę gorsza :) Mieliśmy fotografa z Inowrocławia -  firma Fotostory. Zadowoleni ze zdjęć i obsługi jesteśmy baaaaaaardzo :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #338 dnia: 16 Lipca 2013, 12:35 »
Wpisz w google Adamczewska Photography. Zdjecia sa niestandardowe. My, jezeli dobrze pamietam zmiescilismy sie w 1400 plus zarezerwowalismy sobie sesje narzeczenska za dodatkowe 200 zl. Konkretna babeczka. Zadnych zdjec w albumie z montowanymi obraczkami czy gołebiami. Najlepiej przejzec strone i sie skontaktowac.

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #339 dnia: 16 Lipca 2013, 19:34 »
Angela Adamczewska jest moją koleżanką z dzieciństwa wlasnie z nią prowadzę rozmowy

Offline kelner86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #340 dnia: 29 Lipca 2013, 10:36 »
warto  zobaczyć  shutter agency - Bartosz Sakowski  - Młody ale doświadczony  pewny gość
pierwszy raz go w restauracji spotkałem i naprawdę  symatyczny z klasą  gość :)
jak cenowo nie wiadomo  ale warto zobaczyć   :) Jak i również pan Piotr Ulanowski też go ludzie sobie chwalą :)

kelner.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #341 dnia: 29 Lipca 2013, 15:11 »

pierwszy raz go w restauracji spotkałem i naprawdę  symatyczny z klasą  gość :)

A jego zdjęcia widziałeś? :)

Offline kelner86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #342 dnia: 29 Lipca 2013, 15:48 »
Pozwoliłem sobie zobaczyć  posiadają   fanpage na fb   widnieją  zdjęcia z sesji ślubnych  wystarczy  wpisać   :)

nie wiem jak cenowo u nich to wygląda ale myśle  ze całkiem  ciekawa opcja  to juz pozostawiam 

do  własnej oceny  ponieważ  nie chciałbym im tu robić reklamy.

kelner.

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #343 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:33 »
Dla mnie klasą samą w sobie jest Ulanowski.  Nie jest tani, ale jak się nie wyprawia wesela, to można wydac na coś /kogoś innego :)

Offline zośka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.06.2014
« Odpowiedź #344 dnia: 28 Sierpnia 2013, 00:27 »
Sakowski ?! Dramat . .  Gdzie tu jakieś doświadczenie widać ?! Właśnie chyba jego brak.  Nie dajcie się nabrać na młodych fotografów.  Jest jedno mądre powiedzenie.

"Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną" Aldo Gucci, 1939r.

Nie po to organizujemy swoje wymażone i wyjątkowe wesele by nie mieć tego uwiecznionego w należyty sposób. .  I zaoszczędzić 200 zł na fotografie. 

Pozdrawiam i owocnych poszukiwań

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #345 dnia: 28 Sierpnia 2013, 09:38 »
My zdecydowaliśmy się w końcu na pana Marka Pikulik-a MARPIK;)

myślę że będziemy zadowoleni

Offline zośka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 28 Sierpnia 2013, 11:13 »
Przykro mi to stwierdzić, ale za darmo bym takich zdjęć nie chciała. . .
Zdjęcia typu wujek Czesiek Romek wziął aparat i cyka se zdjęcia bo jest fajnie.  Zero jakości  i emocji.  Takiezdj to chyba 15 lat temu były modne.  Mi osobiście podoba się co innego.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #347 dnia: 28 Sierpnia 2013, 13:37 »
zośka bez urazy ale czytając twoje posty zastanawiam się czy cokolwiek się Tobie podoba

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #348 dnia: 28 Sierpnia 2013, 13:42 »
AnnaMaria

foty tego pana Marka mnie rzeczywiście nie powalają na kolana ale najważniejsze, żeby to WAM się podobało :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #349 dnia: 28 Sierpnia 2013, 13:44 »
hmmm a kogo byście polecili w cenie powiedzmy do 1700?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 28 Sierpnia 2013, 13:51 »
Oglądając zdjęcia różnych fotografów mogę stwierdzić ze widziałam dużo gorsze zdjęcia, dla mnie nie są jakoś szczególnie okropne szczerze mówiąc  :)
Jeśli mogę cos polecić to fotograf z którym my podpisaliśmy umowę - pan Marcin Mentel, tez miał pakiety do 1700 pln, tylko jeśli chodzi o szczegóły co zawierały musiałabyś do niego napisać bo nie pamietam

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 28 Sierpnia 2013, 14:21 »
Alis ale to, ze są fotografowie robiący gorsze zdjęcia to nie znaczy, że ten pan Marek robi dobre  :P

pod względem jakościowo- technicznym się nie wypowiadam bo jestem laikiem w tym temacie
ale pomysły na zdjęcia, są jak dla mnie żenujące... np. zdjęcie z rozpiętą suknią i stanikiem...  :o miało być seksownie ale chyba coś nie wyszło

Alis a Twój fotograf spoko zdjęcia ma, podobają mi się, własnie przeglądam jego stronę i na pewno dodam sobie do ulubionych :) napiszę do niego jak to wygląda cenowo :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 28 Sierpnia 2013, 14:59 »
Vivka zgadzam się z Tobą ale jednocześnie myślę ze są ludzie którym się podobają takie zdjęcia a innym inne i wypadałoby to uszanować a walić tekstem "za darmo bym takich zdjęć nie chciała", trochę przeginka

Podoba mi się klimat zdjęć p. Marcina dlatego go wybraliśmy, jest bardzo elastyczny cenowo bo osobno wybiera się pakiet na zdjęcia w dzień ślubu a osobno na plener wiec idzie się dogadać  :) poza tym bardzo sympatyczny człowiek
Przypomniało mi się, moja kuzynka miała zdjęcia robione przez blue pixel , chłopaki są z Bydgoszczy i płaciła cos koło 1500 zł a zdjęcia mieli naprawdę bardzo ładne
Dokładnie przez tego Pana mieli zdjęcia robione : (nie mogę ich strony znaleźć  :-\ )

nie podajemy stron - proszę zapoznać się z Regulaminem
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2013, 11:52 wysłana przez Maja »

Offline zośka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #353 dnia: 28 Sierpnia 2013, 17:31 »
Alis wiele rzeczy mi się podoba, ale jeśli ktoś pyta np o sale w Akorze, w którym miałam nieprzyjemność być dwa razy gdzie podano nam surowe devolaye poczym zabrano je rozkrojono i jednak zrobiono z nich zwykłe kotlety itp to poprostu szczerze nie polecam.  Nie bo tak mi się podoba tylko mam na to jakieś tam swoje ale.  Już namiot w brzozie jest lepszy.  I jak już napisałam jest wiele pięknych sal i hoteli w bdg.  (Zresztą jeszcze nie miałam czasu wypowiedzieć się o pozytywach )

Co do fotografów to jest ich mase każdy ma swój gust.  A ja wypowiedziałam się kierując się moim i podpowiadając, że można się zastanowić by potem nie było głupio jak będzie się oglądało zdj koleżanek. .  Które czasami zapłaciły tyle samo a zdj są o wiele fajniejsze.

Mi osobiście w bydgoszczy podobają się a raczej ich zdjęcia babeczki z dream studio, para szustak foto i para der blitz między tą 3 będę wybierać ja. 

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #354 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:17 »
Cześć dziewczyny dzięki za wszystkie.. UWAGI chwilowo trochę spanikowałam ale...

Droga Zosiu - która by za darmo nie wzięła zdjęć Pana Marka, dlaczego postępujesz w sposób TAK MAŁO KULTURALNY I UCZCIWY? Nikt nie korzysta z Twoich usług fotograficznych że musisz posuwać się do besztania ludzi z błotem by dostać zlecenie?? Jesteś mało ostrożna podając meila Tu i na FB:)
Z tego co widzę to sama jesteś fotografką i pracujesz w  Der Blitz Agencja fotograficzna Materek TY FOTOGRAFKA BRUDZISZ INNYM FOTOGRAFOM? Rozumiem!!! KONKURENCJA ! BA! w tych czasach... wszystkie chwyty dozwolone ale żeby.... w taki sposób?

Tym postem chciałabym zakończyć polemikę z Panią "Daria Ruda" - VEL. ZOSIA dla mnie nie jesteś odpowiednią osobą do wdawania się w jakiekolwiek dyskusje! Jeśli ktoś posuwa się do takich akcji... dla mnie jest skończony! TYLE

netykieta
Zośka słabo potrafisz się ukryć skoro podajesz ten sam meil tu i na FB ale spoko skoro uważasz że TO NIE TY to luz!:)

VIVKA - nie wrzucam do jednego worka;) akurat mam na myśli tylko Zosię:)
Napisała do mnie Pani na FB odnośnie tego że podobno rzeczywiście nie jest ZOSIĄ ale... ta ZOSIA strasznie nie ładnie brudzi jej agencji... tak czy siak bardzo nie ładnie Zosiu

Offline derblitz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #355 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:24 »
Witam serdecznie, dzięki czujności naszych klientek zarejestrowanych na forum. e-wesele. pl doszły mnie słuchy o konwersacji na tym forum.   Z pełnym szacunkiem, ale naprawdę nie mamy czasu na korzystanie z tej formy konwersacji.  Informuję również, że osobistym mailem z którego korzysta moje konto na facebooku jest mail daria. . . @wp. pl.

W związku z tym iż ktoś stara się nabrudzić nam i naszej agencji przepraszam za niemiłe komentarze.  Bartosz Sakowski niejednokrotnie pracował dla naszej agencji dlatego też nie wiem skąd uwagi w jego kierunku. 

Oficjalnie informuję, że nigdy nie korzystałam z forum.

Pozdrawiam Daria Der Blitz - Agencja fotograficzna

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #356 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:55 »
Przypominam, że wątek dotyczy Fotografa.
Proszę trzymać się tematu, zamiast obrzucać epitetami

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #357 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:56 »
Coś i tak mi tu NIE GRA;) ale spoko w sumie ..... obleci mi to:)

Przecież są USTA i Guściki a poza tym... ten pan z MarPik ma niezbyt dużo zdjęć:P w porównaniu do innych...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 29 Sierpnia 2013, 12:16 »
Dla mnie przy wyborze fotografa znaczenie miała jakość i wygląd zdjęć, to będzie nasza jedyna pamiątka bo oboje nie przepadamy za filmami z wesel i kamerzysty nie chcemy, wiec jeśli jakość Ci się podoba i cena jest ok to rezerwuj  :)
pomysł na zdjęcia (pozy i miejsca) możesz zaproponować sama według swojego wyczucia i zdjęcia będą ok  :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 29 Sierpnia 2013, 12:22 »
hmmm nie sądziłam, że mój post mógł kogoś urazić ale skoro Maja twierdzisz, że powinien zostać usunięty to spoko ;) 
:blant:

Uważam, że im więcej fotograf ma zdjęć do zaprezentowania tym lepiej. To znaczy, że dużo zdjęć mu wychodzi i nie wstydzi się ich pokazywać.
Moim zdaniem skromna ilość fotografii w portfolio świadczy o tym, że pokazuje tylko te które wg. niego są dobre. A że jest ich mało... to już do indywidualnego rozważenia.