Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #240 dnia: 3 Listopada 2010, 11:53 »
a ja się zgodzę z dull_boy'em. Sama zetknęłam się z tym kilkakrotnie, podczas spotkań z kilkoma szanowanymi fotografami z Bydg. Pytają o kamerzystę i zastrzegają sobie, jak może ta współpraca wyglądać, polecają kogoś lub też mówią, że proszą o kontakt, kogo wybierzemy z kamerzystów i wówczas dopeiro dogadamy szczegóły. Nemezis, i mimo takiego podejścia mają mnóstwo klientów a ceny za ich usługi nie schodzą poniżej 2tys.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #241 dnia: 3 Listopada 2010, 22:41 »
No to już każdy sam musi zdecydować, czy woli fotografa za ponad 2 tysiaki, który będzie marudził a na koniec wywinie taki numer jak u Agaty, czy takiego, który za tysiąc z hakiem zrobi piękne zdjęcia i będzie potrafił się dostosować do życzeń PM... I błagam, nie mówcie mi, że takich nie ma, bo tak się składa, że mamy w Bydgoszczy technikum fototechniczne, dzięki czemu w tym mieście jest wielu zawodowych fotografów i ogromna konkurencja. Jeśli ktoś twierdzi, że poniżej 2 tysięcy nie znajdzie się w Bydg dobrego fotografa ślubnego, to znaczy że albo nie chciało mu się takowego poszukać, albo sam jest drogim fotografem i chce wykosić tańszą konkurencję :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 4 Listopada 2010, 13:32 »
Nemi, nie można tak generalizować, bo to jest nie fair...

Ja miałam za ponad "2 tysiaki" i jest to przefantastyczny człowiek i na pewno niemarudzący, nie wywinął mi żadnego numeru i mało tego jest moim zdaniem NAJLEPSZY i w ogóle nie ma co porównywać z uczniami z technikum fotograficznego, bo to nie te progi... żeby w ogóle było można porównywać.

w tym mieście jest wielu zawodowych fotografów i ogromna konkurencja. Jeśli ktoś twierdzi, że poniżej 2 tysięcy nie znajdzie się w Bydg dobrego fotografa ślubnego, to znaczy że albo nie chciało mu się takowego poszukać, albo sam jest drogim fotografem i chce wykosić tańszą konkurencję :P

Na pewno jest wielu zawodowych fotografów. Na pewno jest kilku wyśmienitych.
Na pewno można poszukać poniżej 2 tysięcy i znaleźć dobrego...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 4 Listopada 2010, 18:17 »
nie miałam na mysli tego, że fotograf poniżej 2tys. jest nieprofesjonalny. Wypowiadałam się na temat zastrzeżeń fotografów do kamerzystów, bądź też ich współpracy, a nie na temat cen, profesjonalizmu i tego czy w bydg sa dobrzy fotografowie czy nie. Chyba zostałam opacznie zrozumiana.
Poza tym wszystko jest kwestią gustu, jednemu sie podobają zdjęcia kogoś kto ma stawkę okolo 1,2tys a innemu za 2tys. Fakt, że najczęściej za wyższą ceną idzie też doświadczenie, ale jak już pisałam to wszystko to kwestia gustu.

Z resztą nie wiem czy prawimy na temat :) Ktoś prosił tylko o doradzenie :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #244 dnia: 4 Listopada 2010, 18:22 »
Raczej na temat, w końcu to wątek o fotografach ;)

Mysiu, ja nie twierdzę przecież, że każdy drogi fotograf jest marudny i nie dba o klientów. Fajnie, że mogłaś sobie pozwolić na skorzystanie z usług fotografa, który jest Twoim zdaniem najlepszy, ale nie każdego stać, żeby tyle wydać na zdjęcia... :-\ Może mam do tej kwestii inne podejście, bo nie szukałam fotografa przez forum, ale przez znajomych. Nie byłam wtedy zorientowana w cenach, ale jak dostałam namiary i usłyszałam, że zapłacę 1200 zł, to stwierdziłam: OK, to jest uczciwa cena (jeszcze nie wiedziałam, że to jest "tanio" :P) Od fotografa dostałam namiary na kamerzystę, który też okazał się bardzo korzystny cenowo... Kiedy zobaczyłam na spotkaniu jego filmy, byłam zachwycona i stwierdziłam, że są one warte dużo więcej... :o
A później wchodzę na forum i czytam, że mój fotograf i kamerzysta nie mogą być dobrzy, bo są... zbyt tani ??? Przecież to absurdalne! :bredzisz:
O dziwo jestem bardzo zadowolona ze swoich zdjęć i wcale nie uważam, żeby były one gorsze od zdjęć niektórych forumek, które płaciły nawet o tysiąc więcej (pewnie się nie znam... :P) Z filmu jestem więcej niż zadowolona a ludzie, którzy go oglądają, nie chcą uwierzyć, jak mówię ile zapłaciłam ;D Ze zdjęciami jest podobnie... Już słyszałam kilka komentarzy w stylu "moja kuzynka zapłaciła za film i zdjęcia 2 razy tyle co wy i wcale nie ma ładniejszych zdjęć a jej film chowa się przy waszym" :p

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #245 dnia: 4 Listopada 2010, 21:14 »
Ja dziś podpisałam umowę z p. Izabelą Sasinowską i dostałam sesje narzeczeńską gratis  ;D
Jak Wy wszystkie ogladałam ostatnio dużo zdjęć ślubnych i można znaleść fotografa za 2500 który w mojej ocenie robi gorsze zdjęcia od tego co chce 1500  ;D a wiadomo, że o gustach się nie rozmawia  ;)

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #246 dnia: 5 Listopada 2010, 18:41 »
A ja się zgadzam z Kas i z Mysim też się zgadzam :) Cena nie zawsze równa się jakości. Ale na Boga nie trzeba kończyć marketingu, żeby myśleć ekonomicznie. Ktoś kto robi marne zdjęcia nie będzie ogłaszał się po cenie 2tyś, bo najzwyczajniej nie będzie miał klientów. A ktoś kto robi super zdjęcia, które podobają się większości, nie będzie ich robił za becen - to zwyczajnie nieekonomiczne :) Prostym dowodem jest nasz kamerzysta - kiedy odbieraliśmy od niego film, zadzwonił jego telefon - odebrał przy nas, z rozmowy wynikało, że to klient, pyta o wolne terminy w przyszłym roku i cenę - pada cena 2800zł, podczas gdy my płaciliśmy niecałe 2tyś. Po skończonej rozmowie ze zdziwieniem pytamy Leszka, czy my tylko tak okazyjnie trafiliśmy, czy cena wzrosła na przyszły rok? Odpowiada, że wzrosła, bo skoro za obecną ceną ma w tym roku zapełniony cały kalendarz i jeszcze urywają się telefony, to dlaczego, by jej nie podwyższyć? No właśnie - dlaczego? Rozumiem, że są przypadki start-upów, takich jak chociażby kamerzysta Nemezis, który dopiero pojawił się na rynku i musi zacząć od jakiegoś niższego progu, żeby dać ludziom się poznać, by pozyskać zaufanych zadowolonych klientów, którzy go rozsławią, nakręcą popyt.... Ale jeśli po dwóch sezonach nadal jego cena pozostanie na tym samym poziomie, to albo zamienił się w instytucję charytatywną i tworzy masowo przepiękne ślubne filmy dla samej sztuki i przyjemności, albo.... nie jest wcale taki dobry jak się wydawało, bo mimo niskiej ceny wciąż ma wolne terminy w kalendarzu...Jak ktoś jest dobry to wieści się szybko rozchodzą i zainteresowanie też wzrasta w błyskawicznym tempie.
Gusta są różne, dlatego każdy tu będzie bronił swojej wersji - ci co zapłacili dużo, są przekonani, że mają piękniejsze zdjęcia i filmy, właśnie dlatego, że tyle zapłacili - ci którzy zapłacili mniej i są zadowoleni, będą bronili teorii, że cena nie świadczy o jakości :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #247 dnia: 5 Listopada 2010, 19:14 »
Niestety to nie jest tylko kwestia gustu ale też możliwości finansowych... :-\ Jedna z forumek zapłaciła w Szczecinie za zdjęcia chyba z 6 tysięcy i jej fotki rzeczywiście powalają na kolana... :o Czy ja bym takich nie chciała? Oczywiście że bym chciała :) Ale same chęci i "dobry gust" niestety nie wystarczą :P Jak ktoś może wydać te 2 czy 3 tysiące, to wyda, nie będzie ryzykował z tańszym fotografem... Ale jak ktoś nie może, to co ma zrobić? Załamać się i odwołać ślub? Po to jest m.in. to forum, żeby takim osobom pomagać w znalezieniu kogoś dobrego i niedrogiego a nie żeby od razu ich zniechęcać :P

Rozumiem, że są przypadki start-upów, takich jak chociażby kamerzysta Nemezis, który dopiero pojawił się na rynku i musi zacząć od jakiegoś niższego progu, żeby dać ludziom się poznać, by pozyskać zaufanych zadowolonych klientów, którzy go rozsławią, nakręcą popyt....

Oczywiście, nasz kamerzysta zaczynał od 1000 zł, ale na przyszły rok liczy sobie już 1500 i pewnie za 2-3 lata będzie kręcił i montował filmy za 2-3 tysiące (i bardzo dobrze, bo one są tyle warte :)) Ale przecież na jego miejsce pojawią się nowi młodzi uzdolnieni ludzie, którzy będą stawali na rzęsach, żeby zadowolić klienta i to za śmieszne pieniądze :razz: Zawsze można znaleźć kogoś, kto jest młody, zdolny i początkujący (a więc i tani), ale trzeba się trochę postarać - i znów z pomocą powinno przyjść forum. To taka mała sugestia, że powinniśmy promować tu nie tylko tych fotografów i kamerzystów, którzy już dawno sami się wypromowali i mają terminarze wypełnione na 2 lata w przód, ale również tych młodych utalentowanych ludzi, którzy dopiero próbują się wybić w branży ślubnej ;)

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #248 dnia: 5 Listopada 2010, 20:47 »
Jeżeli ktoś tu pisze, że zapłacił za zdjęcia 1tyś zł i go powaliły na kolana tak, że żadne, nawet za 2tyś zł, nie zrobiłyby na nim większego wrażenia, to dla mnie nie oznacza, że zadowala się byle czym, bo go nie stać na coś droższego, tylko najzwyczajniej mu się one podobają, pomijając zupełnie cenę. To w takim razie chodzi o różne gusta, a nie możliwości finansowe.

Generalnie, tak czytam i dochodzę do wniosku, że chyba zupełnie się nie zrozumiałyśmy...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #249 dnia: 5 Listopada 2010, 22:05 »
To dość powszechne zjawisko na forach dyskusyjnych ;)

Offline Monia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011r.
« Odpowiedź #250 dnia: 8 Listopada 2010, 18:50 »
Hej Dziewczyny!Jestem na etapie poszukiwań dobrego fotografa:) Czytałam,że posiadacie liste najlepszych z najlepszych:)Czy mogłabym prosić o przesłanie mi jej?Z góry bardzo dziękuję:)Pozdrawiam!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 8 Listopada 2010, 21:21 »
Monia, poszło na maila ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #252 dnia: 8 Listopada 2010, 21:47 »
A mogłabym o tę listę również poprosić? :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 8 Listopada 2010, 22:12 »
Maila podaj ;)

Offline Nata1987
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.08.2011
« Odpowiedź #254 dnia: 11 Listopada 2010, 08:21 »
Hej dziewczyny,szukam i szukam i nie moge sie zdecydowac na zadnego fotografa.  Wyslijcie mi tez ta lista ok? nati25@wp. pl Dziekujeeeeee

Offline mychaszara
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #255 dnia: 29 Listopada 2010, 21:48 »
Witam dziewczęta mam takie pytanko odnośnie fotografa.  Ostatnio z przyszłym mężem zastanawialiśmy się czy nie lepiej by było gdybyśmy poszukali fotografa ale tylko na plener.  Z tad moje pytanie do was czy ktoras z was zrobiła cos podobnego i jak by się to cenowo rozkładało ile mniej wiecej mogło by być taniej.  Poza tym chciałabym poznac wasze opinie na ten temat czy warto spróbować takie coś zrobic.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #256 dnia: 29 Listopada 2010, 22:07 »
my tak najpierw też chcielismy i podpisalismy umowe tylko na plener, ale po jakims czasie gdy widzielismy u znajomych fajne zdjęcia z zabawy weselnej zdecydowalismy sie na fotografa już od przygotowań aż do oczepin. Za plener mielismy płacić 350zł a za cały pakiet zapłacimy 1300zł :)

Offline mychaszara
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 29 Listopada 2010, 22:18 »
Dziękuje za odpowiedz my chyba jednak sie zdecydujemy na sam plener bo naszym zdaniem film z wesela i kosciola w zupełności wystarczy no ale do wesela jeszcze troche czasu to moze zdanie zmienimy :) ale dzieki za odpowiedz

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 2 Grudnia 2010, 16:00 »
na pewno sam plener jeszcze robiony w innym dniu na pewno jest do zrobienia bez problemu większość fotografów się podejme, ale nie chcialabys miec fotek z koscioła?

Offline mychaszara
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 2 Grudnia 2010, 21:12 »
Na razie tylko rozważamy taka opcje jeszcze sie nie zdecydowalismy a ze do maja jeszcze troszeczke zostalo dlatego biore pod uwage rozne okolicznosci.  Ale bardziej zalerzało by mi na plenerze w dzien slubu niz jakis inny termin.

Offline Pan_Młody
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #260 dnia: 9 Stycznia 2011, 21:40 »
Jeżeli poszukujecie fotografa, to chcielibyśmy polecić xxxxxxxxxxxxxxxxxx
z którego usług mieliśmy przyjemność korzystać dzięki firmie vega z bydgoszczy xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Profesjonalizm, pasja, perfekcja, zaangażowanie, twórczość, intensywna praca, a jednocześnie zabawa.  
Gdy połączy się to wszystko to nie może powstać nic innego niż prawdziwe dzieło  sztuki.
Tym właśnie jest nasz album ślubny, który nawet w naszych wyobrażeniach nie był tak wspaniały.  
Oglądanie fotografii to prawdziwa przyjemność, a album stanowi wyjątkową pamiątkę
która sprawiła nam wiele radości za co bardzo dziękujemy i w pełni polecamy naszego fotografa.

Mirela i Marek
« Ostatnia zmiana: 9 Stycznia 2011, 22:13 wysłana przez KAHA »

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #261 dnia: 22 Stycznia 2011, 15:28 »
Mogę polecić dobrego fotografa i niedrogiego, za nasz zdęcia ślubne daliśmy ok. 1200 zł.
Namiary prześlę chętnym na priv.

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #262 dnia: 23 Marca 2011, 20:52 »
A czy ktoś korzystał z usług Fotoskarba? Chodzi mi o pana Arkadiusza Kubiaka.  Jakie robi zdjęcia i czy ogólnie jest wart polecenia.  Pozdrawiam

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #263 dnia: 8 Kwietnia 2011, 18:22 »
Bylam na weselu w zeszłym roku u znajomej, tam właśnie zdjęcia robił Arkadiusz Kubiak. Moge powiedziec z czystym sumieniem, że zdjecia wyszły rewelacyjnie, nawet część z nich ma na stronie, pan Arkadiusz ma swój ciekawy styl fotografowanie, a wogóle to przesympatyczny facet.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #264 dnia: 9 Kwietnia 2011, 10:46 »

Własnie też mam jedną panią Izę na "oku" z polecenia za 1700zł i z tego co się dowiedziałam robiła już zdjęcia dziewczynie z tego forum, musze poszukać czy zadowolona  ;D

Tak czytając tego posta pomyślałam, że może chodzić o mnie i o Izę, która robiła zdjęcia na moim ślubie. Jeżeli dobrze się domyślam, to z całego serca polecam. Zdjęcia są przepiękne. Nawet, jakbym chciała, to nie mogę powiedzieć nic złego o Izie i zdjęciach, bo było po prostu idealnie. Uwielbiam oglądać te zdjęcia, choć czasem mi smutno, że ten czas minął:) Zdjęcia w pełni oddają nasze szczęście. Na plenerze byliśmy w pełni wyluzowani i zdjęcia w pełni to oddają. Naprawdę nie ma niczego, do czego mogłabym się przyczepić. Oglądając bloga Izy wiem, że będę chciała by uwieczniła także inne ważne wydarzenia w naszym życiu.
Z początku, jak pewnie każdy, stresowałam się, czy zdjęcia z mojego ślubu będą tak piękne jak te, które oglądałam w relacjach innych dziewczyn. Gdy zobaczyliśmy zdjęcia, byliśmy bardzo zaskoczeni, że tak fajnie to wszystko wyszło.  Niektóre ujęcia, to jak dla mnie mistrzostwo.  

I nie wyobrażam sobie, że "moja Pani fotograf" mogłaby pomylić nasze imiona, co czytałam zdarza się u innych. Przez te piękne zdjęcia czuję się jakoś szczególnie  związana z Iza.  Uczestniczyła w tak ważnych dla nas dniach, w tak ważnym wydarzeniu. Czasem musiała spojrzeć na coś naszymi oczami, czasem spojrzeć z zupełnie innej strony.  Zdjęcia są naprawdę wspaniałe, takie "świeże".
naprawdę polecam. z całego serca.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #265 dnia: 9 Kwietnia 2011, 10:55 »
Dopiero po napisaniu posta, przeczytałam ostatnia stronę forum, teraz wiadomo, że chodzi o tą samą Izę. Gratuluję wyboru:)

Offline *Iza*

• nowicjusz
  • *
  • www.fotoiza.pl
« Odpowiedź #266 dnia: 25 Kwietnia 2011, 22:34 »
Cytat: michasia link=topic=2785. msg1500892#msg1500892 date=1302338781
Cytat: Kas link=topic=2785. msg1360785#msg1360785 date=1284365154
Cytat: Anka P link=topic=2785. msg1360415#msg1360415 date=1284308051
.  
Własnie też mam jedną panią Izę na "oku" z polecenia za 1700zł i z tego co się dowiedziałam robiła już zdjęcia dziewczynie z tego forum, musze poszukać czy zadowolona  ;D

Tak czytając tego posta pomyślałam, że może chodzić o mnie i o Izę, która robiła zdjęcia na moim ślubie.  Jeżeli dobrze się domyślam, to z całego serca polecam.  Zdjęcia są przepiękne.  Nawet, jakbym chciała, to nie mogę powiedzieć nic złego o Izie i zdjęciach, bo było po prostu idealnie.  Uwielbiam oglądać te zdjęcia, choć czasem mi smutno, że ten czas minął:) Zdjęcia w pełni oddają nasze szczęście.  Na plenerze byliśmy w pełni wyluzowani i zdjęcia w pełni to oddają.  Naprawdę nie ma niczego, do czego mogłabym się przyczepić.  Oglądając bloga Izy wiem, że będę chciała by uwieczniła także inne ważne wydarzenia w naszym życiu. 
Z początku, jak pewnie każdy, stresowałam się, czy zdjęcia z mojego ślubu będą tak piękne jak te, które oglądałam w relacjach innych dziewczyn.  Gdy zobaczyliśmy zdjęcia, byliśmy bardzo zaskoczeni, że tak fajnie to wszystko wyszło.   Niektóre ujęcia, to jak dla mnie mistrzostwo.   

I nie wyobrażam sobie, że "moja Pani fotograf" mogłaby pomylić nasze imiona, co czytałam zdarza się u innych.  Przez te piękne zdjęcia czuję się jakoś szczególnie  związana z Iza.   Uczestniczyła w tak ważnych dla nas dniach, w tak ważnym wydarzeniu.  Czasem musiała spojrzeć na coś naszymi oczami, czasem spojrzeć z zupełnie innej strony.   Zdjęcia są naprawdę wspaniałe, takie "świeże". 
naprawdę polecam.  z całego serca.
Michasia, serce się raduje czytając takie słowa  :) DZIĘKUJE!
Fotografia Okolicznościowa!

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #267 dnia: 7 Czerwca 2011, 23:19 »
U nas zdjęcia będzie robiła pani Paulina Dąbrowska z Bydgoszczy.  W razie czego mogę podać namiary na priv :) Robi naprawdę ładne zdjęcia, a cena nie zwala z nóg :)

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #268 dnia: 10 Czerwca 2011, 17:55 »
Witam dziewczęta mam takie pytanko odnośnie fotografa.  Ostatnio z przyszłym mężem zastanawialiśmy się czy nie lepiej by było gdybyśmy poszukali fotografa ale tylko na plener.  Z tad moje pytanie do was czy ktoras z was zrobiła cos podobnego i jak by się to cenowo rozkładało ile mniej wiecej mogło by być taniej.  Poza tym chciałabym poznac wasze opinie na ten temat czy warto spróbować takie coś zrobic.

To oczywiście nie musi się u każdego sprawdzić ale uważam, że z zabawy weselnej są równie cenne zdjęcia co z pleneru. Wiadomo, plener - piękne, dopracowane, artystyczne zdjęcia ale weselicho ma swój klimat i zdjęcia fajnego fotografa to uchwycą i pozwolą wam po jakimś czasie przypomnieć sobię atmosferę. Ja z przyjemnością wracam do tych zdjęć - mają swój smaczek i za każdym razem wywołują uśmiech :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 14 Czerwca 2011, 12:04 »
Jako, ze ja juz po slubie, moge szczerze polecic naszego fotografa.
zdjecia w stylu reportazowym, swietne ujecia, u nas plener nad morzem, dodatkowo sesja narzeczenska.
Wszelkie namiary moge podac na prv.