Autor Wątek: Z tobą mam sen... Paulina i Bartosz 30.06.2012 :)  (Przeczytany 9278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Z tobą mam sen... Paulina i Bartosz 30.06.2012 :)
« Odpowiedź #60 dnia: 4 Kwietnia 2012, 17:58 »
jejku, ja tez mam kilka takich sporych pieprzykow, ale jakoś mi nie przeszkadzają...za to P. ma kilka ogromnych i nawet ja go do dermatologa wysylam, ale coś się zebrać nie może...

co z tą przymiarką paulinko?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #61 dnia: 4 Kwietnia 2012, 20:17 »
co do lekarzy w 100% zgadzam się z opinią sylwusia085 i prawda jest taka, że w większości żeby dostać się do lekarza to trzeba być już umierającym albo zapłacić za wizytę prywatną...niestety :(
a czy uważacie, że wycinanie każdego pieprzyka jest dobre? bo się kiedyś nad tym zastanawiałam... czy póki nie przeszkadza, nie zmienia swoich kształtów itp. może lepiej zostawić go w spokoju? pytam bo sama też mam dużo, zresztą u mnie w rodzinie  kobiety (te najbliższe) tak mają, żadna nie wycinała, i póki co wszystko jest ok

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #62 dnia: 4 Kwietnia 2012, 20:34 »
tzn ja mam taki problem że się kiedyś poparzyłam i to mocno na solarium bo  były stare lampy i od tamtej pory już nie chodzę! Ale po tym poparzeniu swędzą mnie czasem te pieprzyki i z jednym takim większym poszłam do lekarki ale obejrzałam pod takim urządzeniem i powiedziała że to nic takiego i dała maść, od razu obejrzała wszystkie inne ( poza tym naderwanym bo się schował pod stanikiem) i "przyczepiła" sie do takiego maluśkiego i bez gadania wypisała skierowanie tak więc samemu trudno ocenić co może być złe a co dobre. A fakt faktem że nawet jak bym poszła do dermatologa sie zarejestrować to i tak na za tydzień chociaż ja miałam iść z nadzieją że uzna mnie za szczególny przypadek ale zwątpiłam i dałam sobie spokój :) A boleć nie boli i już nawet nie swędzi krew też nie leciała więc nie wiem co jest. Może to tylko jakaś narośl czy coś no dowiem sie za tydzień.

A przymiarka hmm jak mierzyłam pierwszy raz w salonie Pani obiecała mi gruszki na wierzbie . Nie powiem góra sukni jest piękna ale dół tiulowy źle sie układa musiałam założyć aż dwie halki !! co sprawiło że suknia jest bardzo ciężka. Co prawda był jeszcze nie ucięty tren i kilka centymetrów do ucięcia na dole.... Pod koniec kwietnia idę na następna przymiarkę i zobaczę. W ogóle zaniepokoiło mnie to że ponoć czekają mnie dwie przymiarki jeszcze a Pani na następną kazała mi już pozostałą część pieniędzy przynieść... a co jeśli nie będę zadowolona albo coś będzie nie tak z suknią przy odbiorze???  Zapomniałam sprawdzić jaki jest zapis w umowie.

W piątek wkleję zdjęcie bo mam w domu a teraz jestem u mojego B. :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #63 dnia: 4 Kwietnia 2012, 22:14 »
a powiedz mi gzdie zakupilas suknie????????

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #64 dnia: 5 Kwietnia 2012, 00:00 »
Vivien... czytałam i słyszałam same pozytywne opinie wiec nie wiem może powinnam im zaufać i nie potrzebnie panikuje ale od początki mam wątpliwości co do tej sukni że nie będzie tak wyglądać jak miała wyglądać przynajmniej na mnie.

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Kwietnia 2012, 07:26 »
ja też kupiłam w Vivien i szczerze mówiąc ja przy sukni żadnych poprawek nie robiłam jeszcze. Dopiero będę robić 1.5 miesiąca przed ślubem. Ale jak na razie jestem z Vivien zadowolona :)
Nie martw się suknie będzie wyglądać idealnie ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 5 Kwietnia 2012, 07:36 »
hm... a ty ja kupilas z salonu?
i bralas swoj rozmiar czy wiekszy? i obiecaly ci to zmienic na twoja sylwetke?
hm ja ogolnie z vivien bylam mega zadowolona przy podpisywaniu umowy ;D mam nadzieje ze tak pozostanie ;p
a u ciebie czekamy na fotki co by obiektywnie doradzic cos ;p
wiesz ze wscibskie forumki wszystko wychwyca hihi tak wiec daaj foto i glowa do gory!
jesli tren masz dlugi to faktycznie moze byc ciezka...
kurde a moze wystarczyla halka na 3 kolach? bo 2 sobie nie wyobrazam ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Kwietnia 2012, 09:22 »
to faktycznie panie w salonie troche zakombinowaly z tymi halkami... nie daj sie namowic na dwie bo w dniu slubu padniesz z przemeczenia od dzwigania tych kilogramow... moja suknia tez jest ciezka sama a jeszcze dodaj dwie halki... masakra :o

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Kwietnia 2012, 13:08 »
Zapomniałam ostatnio przywitać dziewczyny które dołączyły, tak wiec witam Was! :D

Ja przy podpisywaniu umowy też byłam zadowolona ale zobaczymy co będzie dalej. Sylwusiu ja miałam tam halkę wszytą na 3 kołach i mimo to wyglądała fatalnie po prostu ta suknia jest chyba w fasonie A a Panie próbują z niej zrobić księżniczkę bo jestem wysoka i tylko w czymś takim wyglądam dobrze a niestety innej księżniczki wtedy nie miały.I chyba same nie są do końca pewne tej sukni skoro chcą resztę pieniędzy wcześniej a nie dopiero w dniu odbioru.  Naprawdę ta suknia bardzo mi się podoba tylko ten dół :( Dobra dobra już nie panikuje wstawię zdjęcia to same ocenicie co i jak :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #69 dnia: 5 Kwietnia 2012, 14:15 »
mi w Viven przy podpisaniu umowy od razu powiedziały że na 1 przymiarkę mam przynieść resztę kasy, ale nie wiem czy dobrze pamiętam;). W każdym razie jak zadzwonią to zapytam. W mojej sukni przerabiać dużo nie będziemy, więc o efekt się nie boję. U Ciebie też będzie dobrze:), w końcu te osoby się znają, ale 2 halek nie daj sobie wcisnąć. Suknia ma być lekka i wygodna a nie na rusztowaniu:), w sumie tych halek to jest trochę do wyboru więc może coś znajdą?
Też mam znamion dużo maleńkich i większych:), tak jak mój tato jestem popieprzona ;D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 5 Kwietnia 2012, 15:57 »
paulinko pokazuj fotki!!! ocenimy!!!  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #71 dnia: 5 Kwietnia 2012, 17:21 »
Jutro już wracam do domu to wrzucę :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 5 Kwietnia 2012, 21:10 »
ej paulinka tak wpadlo mi do glowy ze kiedys widzialam takie nietypowe halki na 3 kolac... takie z koronkami dodatkowymi ze halka wygladala na ogroooomna ;D moze cos atkiego na allegro znajdziesz?

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Kwietnia 2012, 13:39 »
Wklejam link do albumu ze zdjęciami z przymiarki... martwi mnie trochę to że nie można tu edytować swoich postów :) Sylwusia szukałam na allegro ale nic sensownego nie znalazłam a poza tym co będzie to będzie trudno :)

https://plus.google.com/photos/101143140572670378335/albums/5728241354918190065#photos/101143140572670378335/albums/5728241354918190065

Na pierwszej stronie umowy jest napisane ze pozostałą kwotę w dniu pierwszej przymiarki ale na drugiej w regulaminie że w dniu odbioru sukni lub w terminie ustalonym  ???

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Kwietnia 2012, 13:57 »
https://plus.google.com/photos/101143140572670378335/albums/5728241354918190065?authkey=CPHqja72yqG8kQE

teraz powinno działać :)
A jeszcze was chciałam zapytać co myślicie o tych dwóch bolerkach ?? Które lepiej ? Miłego Dnia wpadnę jeszcze poźniej bo teraz już nie mam czasu z godzinę te zdjęcia wrzucałam  :-\

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 6 Kwietnia 2012, 15:10 »
mnie się podoba bardziej to cieńsze, delikatniejsze; ale może z caloscia stroju - suknią, butkami, biżuterią to z falbankowymi rękawkami lepiej będzie wyglądalo - swoją drogą jest dość oryginalne i tak ogolnie to mi się naprawdę podoba  :D

co do sukni, to coś dziwnego jest z nią na dole, ale może mi się tylko tak wydaje, może po prostu dół nie był dobrze ułożony;

wszystko to nie zmienia jednak faktu, że wyglądasz jak ksieżniczka  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 6 Kwietnia 2012, 15:23 »
ja tez jestetem za tym cieniutkim bolerkiem :)

wydaje mi sie, ze z ta suknia to kwestia dlugosci...jak bedzie podcieta to bedzie ladnie lezec, bo tak sie "odbija" tak jakby od ziemi i dlatego zle sie uklada...
co do halek...to nie daj sobie wcisnac dwoch skoro Ci bylo ciezko juz na samej przymiarce...tez gdzies mierzylam sukienki z taka halka, ktora miala dodatkowo takie tiulowe warstwy...moze takie cos?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 6 Kwietnia 2012, 16:09 »
moja halka jest taka ze ma warstwy ze sztywnego tiulu dzieki czemu suknia sie fajnie unosi :)

suknia jest sliczna, ale rzeczywiscie jest za dluga co widac od razu. mysle ze powinnas miec jedna halke wlasnie z tymi warstwami tiulu bo teraz na zdjeciach jakos malo ksiezniczkowo ona wyglada a powinna byc taka mega szeroka :) Ty jestes szczuplutka wiec nie bedziesz wygladac jak beza, tylko jak sliczna ksiezniczka ;D :D

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #78 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:17 »
Poza tym chciałam wam życzyć WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH! Smacznego jajka i mokrego dyngusa!  ;D

Dzięki dziewczyny :* No faktycznie jest za długa. Ale to i tak nie zmienia faktu że dopiero przy założonych 2 halkach wygląda tak jak powinna przy jednej. Ale najlepsze jest to że te halki miały doszyty tiul nie wiem jak ta wszyta halka ale tą co mi dołożyła miała na pewno tyle tylko że nie od góry ale od dołu takie 3 falbany . Ale na następnej przymiarce się przyjrzę. Może ona zrobi z tego jedną halkę i doszyje po prostu więcej warstw tiulu no nie wiem ale na pewno nie zapłacę im dopóki nie będę zadowolona z efektu bo tak się będą starać a jak im już zapłacę to mogą mi wciskać kity że jest dobrze i nic nie można już zrobić.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #79 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:23 »
w kwestii bolerka, z tych dwóch lepsze to cienkie, a jeszcze jakieś inne przymierzałaś (mam na myśli bolerka)?
no a z suknią, to już wiesz co masz robić ;)

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #80 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:40 »
Mierzyłam jeszcze koronkowe i takie całkiem gładkie satynowe... żadne nie pasowało. Myślę jeszcze że może doszyję sobie takie hmm ramiączka do sukni z organtyny zamiast bolerka i przy okazji żeby się trochę skrócić na szyi od razu z biżuterią by znikł problem to tylko delikatna zawieszka jakaś albo same kolczyki. Poszukam zdjęcia to wkleję i pokaże co mam na myśli

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 8 Kwietnia 2012, 21:17 »
To, że kieca się źle układa to kwestia długości. Moja jak była za długa wyglądała jak szmata tiulowa. Nie daj sobie wcisnąć dwóch halek, jedna w zupełności wystarczy, a "puszystość" sukni wyregulujesz sobie kołami w halce, ja miałam dwa. Jak chcesz mieć kształt A, weź jedno koło :)

To bolerko takie napompowane jest okropne i zupełnie nie pasuje :) te tiulowe jest ładne :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #82 dnia: 10 Kwietnia 2012, 11:03 »
Przeglądam właśnie Twoje zdjęcia i muszę powiedzieć, że suknia jest śliczna:), tylko nie robiłabym na siłę z niej księżniczki;), bo jako też będzie wyglądać cudnie, a wydaje się że jesteś bardzo delikatną osóbką i mi podobasz się baaaaaardzo w tej sukni:). Prawda, że jak suknia będzie miała odpowiednią długość, to będzie wyglądała zupełnie inaczej:). Góra śliczna, no cud miód dziewczyna:D... Aaaa i pewnie stoisz na tym takim podeściku?;) do zdjęć najlepszy nie jest:P, bo jak patrze na swoje fotki, to przez ten podeścik wydaje się jakby moja suknia była na dole jakoś dziwnie ułożona i kanciasta:).
Co do umowy, na drugiej stronie jest napisane tak jak zauważyłaś, że przy odbiorze lub w umówionym terminie - ten umówiony inny termin to właśnie określone na pierwszej stronie umowy, że następuje to w dniu pierwszej przymiarki:).
Co prawda po przymiarce, jak się będzie wszystko zgadzać:), bo ona ma być znacząca, a ta druga to ewentualna korekta.... ja to tak rozumiem:)
[/url]  [/url]

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #83 dnia: 10 Kwietnia 2012, 14:03 »
nusiak dziękuje za te miłe słowa :) Też już przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku ze jaka będzie taka będzie i nie będę się tym aż tak przejmować nie wiem może ja jakaś dziwna jestem bo najpierw się przejmuje a potem dochodzę do wniosku że to bez sensu bo tego dnia i tak będzie najważniejsza przysięga i mój stan duchowy :)) Suknia jest piękna a to jak się będzie układać to trudno ostatnio zwróciłam na to uwagę u innych PMek i co 5 ma idealnie dopasowaną i ładnie układająca się suknie to chyba mało :) A i chciałam dodać ze nie stoję na żadnym podeście tylko w butach mam jakoś 183 cm :D dlatego tak to wygląda hihi

I po świętach .... zimno było i śpiąco trochę ale moje ciasto z orzechami zrobiło furorę upiekłam całą blachę i został tylko kawałek który schowałam do lodówki żeby krem się nie rozciapciał, dobrze że mnie mama na nie namówiła :D

Dziś idziemy do kancelarii umówić się na spisanie protokołu ostatnio miałam sen z tym związany w sumie dopiero drugi ( pierwszy był przed przymiarką że szłam do ślubu zapłakana bo sukni nie miałam )  ale zaczyna do mnie docierać że chyba się już stresuję skoro mam takie sny a wcześniej nie miałam :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Kwietnia 2012, 15:41 »
paulinko zobaczysz ze im blizej ślubu, tym szybciej czas mija - przynajmniej ja tak mam  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Kwietnia 2012, 20:32 »
bardzo podoba mi sie twoje podejscie odnonie sukni ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Kwietnia 2012, 08:53 »
Paulinka masz racje, nie ma co sie przejmowac tak bardzo dodatkami ktore towarzysza w dniu slubu, masz byc szczesliwa i to najwazniejsze :)

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:50 »
I już wróciłam od tego chirurga tak jak myślałam wyciął od razu dwa ale pytał się mnie które, dobrze że mi pani doktor pokazała bo bym nawet nie wiedziała ogólnie nie było tak źle tylko mi sie słabo robiło jak zawsze :D Teraz trochę szczypie i piecze za 2 -3 tyg wyniki wycinków :)

Byliśmy dzisiaj też w urzędzie już sobie dokumenty załatwić i jutro spisujemy protokół juhuuu :D

Zakupilam też bieliznę  :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Kwietnia 2012, 12:15 »
jaką bieliznę??? wrzuc linki  :D :D :D
 dobrze że zabieg szybko i sprawnie przebiegł  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Kwietnia 2012, 14:20 »
wiesz, że na tym forum bez fot się nie obejdzie ;)