Autor Wątek: Pokoik dla dziecka  (Przeczytany 300714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Pokoik dla dziecka
« Odpowiedź #1350 dnia: 7 Grudnia 2013, 18:31 »
to aktualne rozwiązanie u Dziubaska jest  bardzo praktyczne - ale mój 6-latek po prostu uparł się na piętrowe :) szukałam czegoś mniejszego niż typowe piętrusy i to okazało sie bardzo zgrabne, na dole śpi siostra i perspektywicznie można je rozlożyć na dwa niezależne łóżka http://www.marmex.pl/?1833,pl_lozko-pietrowe-trio

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1351 dnia: 8 Grudnia 2013, 10:38 »
to aktualne rozwiązanie u Dziubaska jest  bardzo praktyczne - ale mój 6-latek po prostu uparł się na piętrowe :) szukałam czegoś mniejszego niż typowe piętrusy i to okazało sie bardzo zgrabne, na dole śpi siostra i perspektywicznie można je rozlożyć na dwa niezależne łóżka http://www.marmex.pl/?1833,pl_lozko-pietrowe-trio

genialne! świetny projekt tego łóżka!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1352 dnia: 8 Grudnia 2013, 10:53 »
przyznaję, że trochę się naszukałam ;) ale naprawdę polecam, łóżko solidne, drewniane, można dowolnie dobrać fronty i co równie wazne - dzieciom się podoba :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1353 dnia: 8 Grudnia 2013, 16:29 »
Marcelina chłopaki nie śpią zupełnie obok siebie, bo różnica wysokości to ok 15-20 cm ;) Oni sobie chwalą ;) Szczególnie przy zasypianiu jak się jeszcze tam kotłują za zamkniętymi drzwiami ;) Czasami jak idę ich w nocy przykryć to się trzymają za ręce ;) Ostatecznie oba łóżka są niezależne i można je rozstawić osobno, ale narazie nie ma takiej potrzeby.

A odnośnie tej antresoli. To jest klamot, niestety. w małym pokoju to już w ogóle... no i tracisz miejsce, aby gdzieś po prostu usiąść. Jednak na normalnym łóżku normalnie usiądziesz, a tu niestety nie.
Pod spodem jest ciemno... mój mąż zamontował NIkodemowi światełko, aby mógł się tam bawić, ale w sumie ostatecznie był tam skład na zabawki, a i tak bawił się w pokoju dziennym ;)
.monia. obecne łóżko kupiłam na allegro... postaram się je odszukać... jest świetne, bo jest praktycznie standardowej wysokości, a pojemnik na pościel jest otwierany z góry, podnosząc dolny materac- to bardzo praktyczne.
coś podobnego mamy.... ale to nie zupełnie ten model łóżka:

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1354 dnia: 8 Grudnia 2013, 18:55 »
Hmmm no to muszę namówić małą na inne łóżko.. Docelowo to będzie pokój dwójki dzieci.. I tak go już projektujemy, żeby potem za dużo nie zmieniać.. W Zuzi starym pokoju będzie pracownia. M i ja musimy mieć jednak pokój tylko i wyłącznie do pracy i gdzie klienci mogą przychodzić.. Mała zyska duży pokój ale jak się go podzieli na dwóch to aż taki duży nie będzie.. My za to tracimy sypialnie :( oj za małe mieszkanie mamy :)

A jakieś wygodne kanapy dla dzieci polecacie?

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #1355 dnia: 8 Grudnia 2013, 23:44 »
Tak marcyś myśle, że będzie najlepiej. Zostawcie małej to łóżko co ma teraz, a potem, jak przyjdzie czas to pomyślicie nad nowym. Ja nad kanapa myślałam rok temu...Ale to nigdy nie bedzie tak wygodne jak materac na łóżku. No chyba, ze to taka kanapa z dwóch częsci (jedna po złożeniu jest oparciem), ale to już znowu klamot. Myśle, że najlepiej teraz Zuzi zostawić to z IKEI (jest spore, wygodne i niewielkie) co  ma, potem zmienic na łóżko. A nawet jakby w przyszłości pojawiło się łóżeczko to przy tym IKEOWSKIM łóżku nie zagraci pokoju, a docelowo może być piętrowe lub to co ma Ania.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1356 dnia: 9 Grudnia 2013, 07:40 »
Suprynka to niestety musimy zmienić, bo z dwóch stron jest połamane i sklejone tylko taśmą ilozacyjną.. Wygląda okropnie. Więc jak będzie nowy pokój to chcieliśmy nowe łóżko.. Ale mamy jeszcze czas.. Dopiero jakoś na wiosnę robimy zamianę pokoi.. Teraz zabraliśmy się za salon.. Mamy po 5 latach mieszkania zamówione meble i nowy narożnik.. Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #1357 dnia: 9 Grudnia 2013, 20:05 »
A jakie łóżka pojedyncze z barierkami polecacie?? siostra chce kupić bliźniakom..

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1358 dnia: 9 Grudnia 2013, 21:47 »
My mamy taką sofe rozkładaną - Natalka na niej spi a
czesto razem z nia ja albo mąż :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1359 dnia: 10 Grudnia 2013, 18:28 »
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #1360 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:11 »
Faktycznie wygląda nie najzgrabniej, ale jak dla trójki to i tak z pewnością mniej miejsca niż jakiekolwiek 3 pojedyncze  ;)
Mnie się ono podoba.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1361 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:16 »
Gagatka niewiarygodne, że Ty zaraz będziesz mieć trójkę dzieci.  A jak się w ogóle czujesz?

Pati i wygodna ta sofa? Masz gdzieś zdjęcie?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1362 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:50 »
Marcelko a Ty byłaś u mnie :) na gorze w kolorze limonki :) kiedyś zdjęcie robiłam, musiałabym na kompie spojrzeć. Jak nie dzis to jutro. Ogólnie wygodna, twarda. Nie czuje się ze jest z kilku części.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1363 dnia: 10 Grudnia 2013, 22:11 »
Wiem tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć jak ona wyglądała hehe.. Starość :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 10 Grudnia 2013, 22:12 »
No niestety, starość nie radość ;) jutro jak nie zapomne to sprawdzę na kompie. W razie co mi przypomnij.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 10 Grudnia 2013, 22:17 »
Marcelko wejdź na stronę Abra meble i tam w zakładce
Sofy na 2 stronie jest nasza sofa - nazywa się Wera2.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1366 dnia: 10 Grudnia 2013, 22:19 »
Tosi dopiero niedawno zmieniliśmy łóżko, co więcej miała komplet szczebli!  ;)
chciałam coś między klasykiem, a piętrowym, ale zderzając się z brutalną rzeczywistością (nic się nie podoba, a stolarz by nas szarpnął pewnie), kupiliśmy wyro w sklepie na I.
dziecko zachwycone, nie wypada 8) a na obmyślanie patentu "jak upchnąć rodzeństwo w jednym pokoju", mam jeszcze czas.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1367 dnia: 10 Grudnia 2013, 22:20 »
Dzięki Pati :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1368 dnia: 12 Grudnia 2013, 08:39 »
Faktycznie wygląda nie najzgrabniej, ale jak dla trójki to i tak z pewnością mniej miejsca niż jakiekolwiek 3 pojedyncze  ;)
Mnie się ono podoba.

No to fakt, dla Młodej i tak jeszcze przez jakiś czas będzie łóżeczko, raczej to trzecie miejsce to dla mojej Mamci jak do nas przyjedzie ;) Póki nie zdecydujemy o większym lokum (póki co nic nas nie przekonuje) to chyba zamówimy po Nowym Roku to Trio.

Gagatka niewiarygodne, że Ty zaraz będziesz mieć trójkę dzieci.  A jak się w ogóle czujesz?
A dzięki Kochana, czuję się jak skrzyżowanie 80-cio latki ze słoniem, już mi trochę ciężko np. jeździć autem, ale Małżon twierdzi, że wyglądam jakbym jeszcze ze trzy miesiące miała do porodu ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1369 dnia: 7 Stycznia 2014, 09:35 »
Ja jednak rezygnuję z kury i zostawiamy to co ma jeszcze na 2.5 roku (mam nadzieję, że tyle wytrzyma).. W końcu udało się nam rozplanować nowy pokój dzieci :) w okolicach marca robimy remont :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1370 dnia: 14 Stycznia 2014, 15:53 »
A kiedy przenioslyscie swoje dzieci z lozeczka do lozka?  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1371 dnia: 14 Stycznia 2014, 16:04 »
Ja chwilę przed drugimi urodzinami  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1372 dnia: 14 Stycznia 2014, 16:09 »
Pytam, bo Antek juz zajmuje wieksza czesc lozeczka. Nie wiem czy ktoras pamieta, ale musielismy jeszcze skrocic lozeczko zeby weszlo miedzy szafe a naroznik - pomysl meza  8)  ::)
Boje sie, zeby nie spadal z lozka. Wiem, ze sa barierki, ale on tak sie wierci, ze czasami glowe ma tam gdzie nogi i mam dylemat. Moze cos podpowiecie...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1373 dnia: 14 Stycznia 2014, 17:00 »
te łóżeczka dzieciece typu ikea kritter sa naprawdę niskie i do tego ta barierka dosyc dluga...u nas syn miał tez dwa latka przy przenosianach, córka trochę wczesniej i aż tak sie nie wiercili, żeby spadać, ale jak bardzo sie boisz to tam, gdzie nie ma barierki, to obłóż może poduszkami (zakladam, ze druga strona łóżeczka stoi np przy ścianie), ewentualnie na noc obok łóżeczka można podłożyć materac z tego obecnego,zeby w razie czego było miekkie lądowanie..

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1374 dnia: 14 Stycznia 2014, 20:54 »
u nas to chyba było jak Majka miała coś ponad 2 latka. Kręci się w łóżku jaj karuzela. Nie raz zastałam ją śpiącą na siedząco czy z głową poza łóżkiem ale jeszcze ani razu nie spadła.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1375 dnia: 14 Stycznia 2014, 21:43 »
upadek jest do przeżycia- sprawdzone ;) miałam tylko lęk jak 2-letni NIkodem spał na antresolce o wysokości 1m :P ale z niej nie miał jak zjechać. Ze zwykłego łóżeczka zdarzyło się kilka razy (nie mają barierek), ale obyło się bez płaczu i... orientacji :) podnosiłam śpiocha, ucałowałam i spał dalej :P

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1376 dnia: 15 Stycznia 2014, 09:44 »
U nas też jakoś 2 lata miała.. ale wtedy też skończyło się przesypanie nocy bo zaczęła do nas przychodzić.. więc przy drugim nie wiem czy dłużej nie poczekam hehe :) A tak serio to mała teraz niedawno mi spadła (4,5 roku) bo tak się wierciła.. no ale nic się jej nie stało :)
Ja na razie zamiast łóżeczka chcę kupić kołyskę Coneco :)I dopiero jak wyrośnie (ok pół roku) to kupię jakieś łóżeczko dla małego..

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1377 dnia: 15 Stycznia 2014, 13:50 »
Ja polecam kołyskę, bo moja siostra używała przy młodszym synku. Była bardzo zadowolona.
Teraz ja ją przejęłam i czeka na moją kruszynkę :)

Kołyska Coneco Simplicity odkupiona od naszej forumki tete :)
To było dobre posunięcie :) Dalej jej stan jest bdb :)

A moją Anusię przeniosłam do łóżka większego jakoś 1,5 tyg przed drugimi urodzinami :) Śpi jej się świetnie i nie spada, a wierci się często :)
Mamy Krittera z Ikei :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1378 dnia: 15 Stycznia 2014, 14:14 »
kiedy przenioslyscie swoje dzieci z lozeczka do lozka

dopiero po 3 urodzinach ale w naszym łóżeczku cały bok jest zdejmowany więc, jak się na długość mieściła to wystarczyło zamontować barierkę  ;D

Lila też z tych wędrujących, z naszego łózka spadła nie raz ale nic jej się nie stało. Bywało, że się nawet nie obudziła po upadku  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1379 dnia: 15 Stycznia 2014, 14:15 »
a ja wciąż jestem zachwycona tym cudem: