Autor Wątek: Z kazdym dniem coraz blizej -28.04.2012-odlicznie eLusi ;)  (Przeczytany 12059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Z kazdym dniem coraz blizej -28.04.2012-odlicznie eLusi ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Stycznia 2012, 22:37 »
:)
mkarolinka, precious - witam serdecznie :)

kochane chwilowo (od 8dni dokladnie) nie mam Internetu :( cos padlo i czekam az ktos przyjedzie i to naprawi.. no masakra bez internetu to jak bez reki! nawet jak ciastka chcialam piec to mialam zonka, bo przepis na jakiejs stronce zapamietany ::)

z nowosci to mam juz fotografa (nie wiem jeszcze za wiele bo to z pomoca przyszlej tesciowej bylo zalatwiane, jak poznam szczegoly to sie podziele :)
no i prawie mamy zaproszenia ;) prawie - bo szczegoly dogadywane droga mailowa (w pracy po cichu, w tempie zolwim). Juz kupione i projekt zatwierdzony, wiec tylko czekam na realizacje i przesylke :)

kurcze tyle rzeczy bym chciala naraz ze sama nie wiem co pisac :) (w ogole to siedze u znajomych beszczelnie na necie, bo tylko tu moge otworzyc forum ;))

aa! wiem - buty do mnie dotarly.. :) sa biale! ale sa mega sztywne, nie wiem czy uda mi sie je rozchodzic :| .. i jedna rzecz mi sie w nich niepodoba - ten fragment z odkrytym palcem jak wloze buty to i tak zostaje pusty.. wyglada tak jakby byly za duze troche.. ale to tak jest dziwnie wyprofilowane ze po prostu jest tego przodu za duzo :/ nie podoba mi sie to.
takze chyba jestem w punkcie wyjscia z butami

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Stycznia 2012, 22:49 »
Musze to dopisac :

wlasnie zauwazylam swoj suwaczek - 99dni zostalo!
super :)

a dzis znowu mi sie snily jakies historie z sukienkami i slubem.. ale tym razem sukienka byla turkusowo-granatowa ;) a goscie sobie gdzies poszli.. mam nadzieje ze to nie jest zaden zly omen  ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Stycznia 2012, 23:42 »
naprawiaj kompa i badz z nami codziennie ;D
buty.. moze nie pojda na starty a uda ci sie je rozhcodzic?????? ;p
co do snow.. ja dopiero mialam 2 starszne realistyczne ale podobno to tak jest ;p

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Stycznia 2012, 17:37 »
:) po 2 tygodniach w koncu wracam w tryb 'online' :D jaka to radosc, mowie Wam

probuje rozchodzic buty, troche smiesznie jest jak laze po domu w dresach i bialych butach na obcasie :D (i do tego np gotuje zupe)
ale powiem Wam ze juz jest cxos pozytywnego - pokazalam sie w nich kolezance i powiedziala, ze z przodu wcale tak duzo miejsca nie mam pustego, ze wyglada to normalnie. a jak sobie w nich chodzilam te pare razy (w podwojnych skarpetkach) to milym zaskoczeniem bylo to ze nie czulam ze sa takie wysokie :) jednak ten maly koturn sporo daje.
Jedyne nad czym musze poproacowac to to zeby mi duzy palec nie dretwial po dluzszym chodzeniu :D :D bo tak mi sie dzieje.. (moze jakies dziwne palce mam?)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Stycznia 2012, 18:08 »
Nie gotuj w białych butach, bo coś Ci kapnie i po butach ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Stycznia 2012, 18:46 »
mkarolinka, one nie sa satynowe tylko lakierowana skorka, wiec jest szansa ;)  ale w sumie to musze byc ostrozniejsza

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Stycznia 2012, 22:15 »
lusi ja po moim weselu nie czułam w ogóle palców przez 4 dni - wszystkich ośmiu, jakieś czucie miałam w małym tylko.
A najlepsze jest to, że miałam mega rozchodzone buty i wsadzałam w nie prawidła - co bardzo polecam, bo cała noc ci się buty rozciągają.

Generlanie moje buty były wygodne, nie mialy palca i miały 6 cm ;) ale niestety byłam w nich od 14 do 6 rano :D zrobilo swoje

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Stycznia 2012, 22:30 »
lusi faktycznie moze oddasz buty do szewca zeby je rozciagnal lekko/.???

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Stycznia 2012, 10:18 »
i ja sie dołączę, jeśli można, jako że bierzemy ślub tego samego dnia :-) możemy sobie pomagać w przygotowaniach  ;) :D :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 września 2012
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Stycznia 2012, 12:46 »
Witam serdecznie wszystkie Panie
Jestem nowa na forum i jest to mój pierwszy post jaki piszę.
We wrześniu bierzemy z moim ukochanym ślub, wybraliśmy już sale i jest to również marina na przestrzennej.

Mam pytanie do lusi251 czy nie ma żadnych problemów z salą, bo ja wczoraj dostałam niepokojący tel z mariny? zaczynam się troszeczkę denerwować bo umowa podpisana, spora zaliczka zapłacona a teraz nie wiem czy się odbędzie wesele

Beata

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Stycznia 2012, 17:30 »
Nie bardzo wiem jak mam odpowiedziec.. Kluczowa kwestia to to czego dotyczyl ten niepokojacy telefon?
Musialabys podac troszke szczegolow.

My poki co nie mielismy zadnych problemow (no male zamieszanie z kolorami sali, ale nie jest jakies mega istotne). Kierownik jest bardzo sympatyczny i otwarty na wszelkie nasze pomysly i zmiany.. wiec jestem dobrej mysli.

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Stycznia 2012, 18:18 »
no własnie i w tym problem, po rozmowie z kierownikiem byliśmy tak zadowoleni, ustaliliśmy super warunki i wszystko było ok.  Dziś narzeczony dostał tel że osoba z którą podpisaliśmy umowę dostała wypowiedzenie i wszystkie umowy podpisane z tym panem są nieważne.  Aż mi się nie chce wierzyć że tak chcą potraktować ludzi, jeżeli mają jakieś wewnętrzne problemy to powinni je sami rozwiązywać.  jutro tam pojedziemy i zobaczymy co z tego będzie.   

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Stycznia 2012, 18:51 »
Az sie zdenerwowalam i musialam do nich zadzwonic i sie bezczelnie spytac..

no i wychodzi na to ze nic takiego nie ma miejsca.. przynajmniej zostalam zapewniona ze wszystko jest normalnie i ze nie ma mozliwosci zeby ten pan dostal jakies wypowiedzenie teraz.

Nie wiem o co chodzi ale wyglada mi na to ze siejesz niepotrzebny zamet! Tylko po co?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Stycznia 2012, 18:56 »
i ja sie dołączę, jeśli można, jako że bierzemy ślub tego samego dnia :-) możemy sobie pomagać w przygotowaniach  ;) :D :D :D :D

emmo! oczywiscie zapraszam! dobrych rad nigdy za wiele:) sama tez podczytuje Twoj watek na bierzaco :) az mi ciezko uwierzyc ze jeszcze tylko 3 miesiace zostaly :) az troche strach czy sie z wszystkim wyrobimy

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:03 »
przykro ze tak to odebralaś, nie chciałam siać żadnego zamętu tak jak to nazwałaś.  sama się tym zdenerwowałam dlatego napisałam z takim zapytaniem.  nam tak powiedzieli, sprawdziłam na stronie mariny i rzeczywiście nazwisko i numer telefonu menagera jest zmieniony.  nie chciałam Cie denerwować tylko zapytać się jak przebiega współpraca z tym lokalem bo nie wiem co o tym myśleć.  sama mam nadzieje że nic nam nie zmienią skoro juz umowa jest podpisana i zaliczka wpłacona

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:10 »
kurcze teraz zaczelam myslec o tej sali.. :(

a jak to nie jest antyreklama tylko prawda co napisala BeataPrzemek?
:( a jak Ci z sali mnie kituja i cos jest nie tak??
gdzie ja znajde sale na ttylu ludzi w tak krotkim czasie??!

nie mam mozliwosci tego sprawdzic osobiscie, a jak na zlosc tesciowie wyjechali na weekend (wiec nie bede taka i nie bede teraz im wydzwaniac i psuc wyjazdu na wstepie) i do tego R poszedl na paintballa.. i tez mu nie moge pomarudzic :(  :(

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:19 »
nie widzialam odpowiedzi..

faktycznie na stronie hotelowej jest teraz menager inny, tzn widze ze to babka z hotelu.. :/ ale na tej drugiej stronce, restauracji jest bez zmian.. za to jakas wyjatkowo niska cena na 2012rok! kurcze podejrzane to  :-\
a kto dokladnie do Was dzwonil? jedziesz tam jutro?

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:31 »
dokładnie nie wiem kto dzwonił bo narzeczony rozmawiał ale powiedział że jakas kobieta, my umowe podpisalismy osobiście z Panem Krzysztofem chodź na umowie jest wpisana jego żona.  Jutro chcę tam jechać, powiedzieli nam że termin nam nie przepadnie ale bedziemy mieć inne warunki nie wiem jeszcze jakie.  Problem jest w tym że takie jakie wynegocjowaliśmy warunki to nigdzie nie znajdziemy.  a ta cena na stronce restauracji też jest zastanawiająca.  Co by sie nie działo to i tak chce tam mieć wesele bo te miejsce jest śliczne a jak weszłam na sale to odrazu wiedziałam że to jest to

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:48 »
najwazniejsze ze termin nie przepadl..
Mi sie wydaje, ze nawet jesli mi ktos wcisnal kit i ten kierownik zostal zwolniony to i tak nie mozna sobie powiedziec ze umowy sa z tego powodu nie wazne. Sa podpisane i sa wazne.  Sa dokladnie okreslone warunki wycofania sie i TYLKO taka opcja obowiazuje. To co masz na pismie sie liczy!
No i dlaczego niby teraz masz sie godzic na inne = gorsze warunki? no chyba ze chca wam dac ta super promocyjna cene.. to ja tez taka poprosze!!
Mam metlik w glowie, ale mysle ze najlepiej bedzie jak sprawdzisz dokladnie umowe i nie daj sobie wcisnac niczego gorszego.
A ja chyba poprosze mojego PM zeby zadzwonil jednak do swojej mamy i sprawdzil czy czegos nie wie..

najgorsze ze chyba z ta babka jeszcze nie mam ustalone nic a propo noclegow, wiec tak czy siak bede musiala sie z nia skontaktowac jesli nie osobiscie to przez tesciow.. :/ mam nadzieje ze nie bedzie z tym zadnych numerow!
Bede trzymac kciuki i sprawdzac jutro czy sa jakies wiesci od Ciebie dobrze?

Strasznie sie tym wszystkim zestresowalam..  :-\  ja tu sobie gosci rozsadzam i wymyslam inne pierdolki a tu takie cos  ???!
echhh...  ide na czekolade !

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:53 »
tez sie zestesowalam wiec odrazu napisalam z zapytaniem, tez sobie tlumacze ze skoro jest umowa to nie moga nic zmienic.  Bedzie dobrze.
Jutro od razu napisze jak czegos sie dowiem.
Miłego wieczoru
Pozdrawiam

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Stycznia 2012, 20:16 »
lusi niemartw sie poki co..
to co masz w umowie ejst wazne..
pamietaj ze umowa jest najwazniejsza- w przeciwny wypadku sad i te sprawy... nikt nie chce sie w to bawic wiec na pewno bedzie dobrze! glowa do gory
dla pewnosci popros tesciow poniedzili jak wroca aby sie tam przejechali

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Stycznia 2012, 22:24 »
lusi ja też uważam, ze nie można ot tak sobie zmienić warunkow umowy, możesz się upewnić, ale nie sądzę aby to było w ogole zgodne z prawem, a poza tym jeśli to poważna firma, to na takie chachmęty sobie ne pozwoli...

co do cen promocyjnych, to jakis czas temu ja też przeczytalam na stronie Kubusia,że wesela w 2012r. sa w bardzo niskich cenach, niższych niż my plaicmy...zdenerwowana nieco zadzwonilam do pani Renaty - menagerki - okazlo się, że zostalo jej kilka terminow na 2012r., większosc w czasie postu i w listopadzie, no i obniżyla ceny wlasnie na te miesiące,zeby je sprzedac... inne miesiące, bardziej popularne sa juz wyprzedane w normalnych cenach...tak mi powiedziala przynajmniej...Potem to sprytnie sprawdzilam i okazalo się że to prawda. Zatem lusi sie nie przejmuje  :D

3 miesiące i jeden dzień jeszcze  :D

jutro, w sobotę 28 stycznia, będą dokladnie 3 miesiące do soboty 28 kwietnia :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Stycznia 2012, 23:17 »
dziewczyny nie ma co na zapas się przejmować, macie umowę, ona jest najważniejsza.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Stycznia 2012, 01:11 »
Dziewczyny, czytam Wasze wypowiedzi i stwierdziłam, że "pomogę", bo też mieliśmy umowowe zakręcenie i wówczas radziłam się osoby, która zawodowo zajmuje się sporządzeniem róznych umów.

Zależy jak macie i co zapisane w kwestii zmian. Każda zmiana w umowie powinna wystąpic w formie aneksu w dwóch kopiach, jedna dla Was jedna dla restauracji. Nie wiem jak macie zapisany punkt odnośnie zmian cen, bo często restauracje takie coś sobie zastrzegają. Druga sprawa czy wynegocjowane warunki są na piśmie, czy tylko ustnie były ustalone? Ustna umowa również ma moc prawną, ale ciężej się dowodzi swego.
Powinnyście mieć na umowie zapisane w jaki sposób można od niej odstąpić oraz jakie są konsekwencje dla Was i dla restauracji.

Umowę podpisujecie na najem lokalu i to jest istotne, podpisuje się to z osobą, która jest do takich rzeczy uprawniona i wchodzi to w zakres jej obowiązków.
Każda umowa ma moc prawną a prawo nie działa wstecz, czyli to, że ten pan teraz nie podpisuje już umów czy został zwolniony, nie jest równoznaczne z tym, ze wczesniej podpisane umowy są nieważne.

Sprawdzcie dokładnie punkt odnośnie obciążeń dla restaraucji z tytułu nie dopełnienia warunków umowy lub odwołania wesela.

Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji!!

Ps. A zastanawiałyście się nad tym, ze do Beaty mógł zadzwonić ktoś nieżyczliwy jej lub restauracji (wyciągnął skądś pierwszy numer, jaki rzucił sie na oczy i tak trafiło)... ludzie naprawdę bywają bezlitośnie mściwi, sama się o tym przekonałam. Może to czyjaś zawiść wprowadza taki zamęt i  niepotrzebnie dokłada Wam stresu a właścicielom restauracji kłopotów?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:00 »
Dzieki dziewczyny :)

Troche sie tym wczoraj podenerwowalam, bo nie dosc ze takie dziwne akcje sie dzieja, to jeszcze bylam akurat sama i nie mialam mozliwosci ani za wiele sprawdzic, ani sobie 'popanikowac' na ramieniu PM..
(wyobrazcie sobie ze wczoaj 5 godzin byl na tym strzelaniu! P I E Ć! myslaalm ze go udusze.. ale ..na jego  szczescie ;) ma juz stamtad sporo siniakow na pamiatke)
Tez mysle ze nie mozna tak sobie po prostu powiedziec ze umowa jest nie wazna bo ktos zostal zwolniony (czy zostal czy nie to juz oni tylko wiedza), skoro podpisywal, to byl do tego upowazniony, wiec mial odpowiednie pelnomocnictwo czy cos.. i to obowiazuje..

do mnie nikt nie dzwonil, postaram sie moze wyslac tesciow na zwiady po weekendzie.
Co do cen promocyjnych - to jak pisala emma - to samo powiedzial moj PM :) ze pewnie zostaly jakies ostatnie terminy i tak je sprzedaja tanio.

:) za dokladnie 3 miesiace.. i jakas godzinke... bedziemy sobie slubowac milosc, wiernosc i uczciwosc malzenska :)
Fantastyczne uczucie! Az sie usmiecham jak glupi do sera :P

i do tego moj PM wlasnie zadzwonil z pracy i powiedzial 'czesc wiesz strasznie Cie kocham, to do pozniej buziaki'  :i_love_you: słodziak

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:09 »
lusi, Twój narzeczony to słodziak jakiś  :D :D :D

ojej, a za te trzy miesiące my będziemy stali już w kościele, bo msza na 17  :D

też się uśmiecham kiedy o tym myślę  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:30 »
my tez na 17 :)

to tak wlasnie w polowie jest chyba caly sakrament, to jakby juz :)

glupawka mnie ogarniela ;) :hopsa:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:33 »
właśnie lusi, za trzy miesiące to o tej  porze już po przysiędze!!! już będziemy skazane na tych naszych wybrańców  ;)   :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:47 »
 ;D Strach sie bac!

to 'zaraz' bedzie mozna popodziwiac co nasze starania w kwestii cudownego wesela daly ;) zaraz sie okaze czy goscie beda robic 'wow' czy stekac ze 'oni by to zrobili inaczej' :P

hehe..
a tak z innej beczki, bo mialam to wczoraj napisac, ale ta cala sprawa z umowami mnie wytracila z tematu..

stwierdzilam ze sprobuje sama zrobic winietki/wizytowki na sale. (nie wiem wlasciwie jak jest roznica miedzy jednym a drugim, ale wiadomo o co chodzi ;)) nawet wczoraj sobie zrobilam projekt w wordzie.. a dzis stwierdzilam ze cos za latwo poszlo, no i oczywisice jest do poprawki :D wymiary mi sie niepodobaja teraz.
Nie wiem czemu ale zrobilam 5cm x 2,5cm  :bredzisz: a to przeciez powinno miec na dluzszym boku ok 10cm! bo tego nikt nie zauwazy..
no i musze to poprawic..
a pomysl jest taki ze beda z jakiegos fajnego bialego papieru i beda przewiazane u gory niebiesko-blekitna kokardka.
ale ogolnie to sobie wymyslilam, sama to zrobie, bo: 1)mam na to czas akurat teraz, 2) wtedy bedzie mi sie na pewno podobac 4) chce z drugiej str napisac tez male podziekowanie dla gosci i w srodek jakas slodkosc a'la ferrero czy merci wlozyc to jak to zrobie sama to na pewno sie zmiesci ;)

W ogole to pomysle tez zrodzil sie stad, ze zamawiajac zaproszenia mialam problem z dobraniem niebieskiej wstazki (nie blekitnej jasnej ani nie granatowej b.ciemnej) no i oczywiscie byl tez problem z literka 'Ż' w moim imieniu..  ::) ale to inna historia
wygooglowalam nawet jak wiazac ladne kokardki :D i znalazlam fajna stronke z roznymi 'typami' plus filmik instruktazowy na yt :) no i stwierdzilam ze sprobuje.
To bedzie (bo mam nadzieje ze wyjdzie) chyba moj jedyny 'manualny' wklad w to wesele ;) reszte powierze profesjonalistom.

Offline marta1405

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2012
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:52 »
czesc, ja sie dołączę, jeśli można i nie ma żadnych przeciwskazan hihi  :)

co do butów, to powiem szczerze, ze zatanawim sie nad kupnem butow za ponad 200 zl, jest to dosyc duza kwota na jednen raz  :-\ Bylam ostatnio na jednym ze szczecinskich targowisk i tak przez przypadek znalazlam buty za 85 zl, byly bardzo wygodne i nawet powiem, że podobaly mi sie - były z atłasu, palce i pięty zakryte, a boczki odkryte. Nie wiem tylko czy do sukni będą mi pasować  ??? czas pokaze.