Autor Wątek: Z kazdym dniem coraz blizej -28.04.2012-odlicznie eLusi ;)  (Przeczytany 11863 razy)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Z kazdym dniem coraz blizej -28.04.2012-odlicznie eLusi ;)
« Odpowiedź #60 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:13 »
marta1405 - oczywiscie ze mozna :)
a masz juz sukienke? czy dopiero bedziesz szukac?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:28 »
dobry pomysl ze chcesz sama robic
ja odkad zobaczylam u aniolka jak jej to swietnie wychodzi to sama sie zastanwiam..
dzis bylam z kaorlem w makro i tam byl papier do drukarek wuzytowkowy czy cos takeigo stzywny mocno rozne kolory itp i mwoie dawaj zrobimy cos na wzor i sprobujemy sami zrobic ;p
te aniolkowe sa swietne ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #62 dnia: 29 Stycznia 2012, 01:12 »
Dobry wieczór dziewczyny :)

Z telefonem do Marty - pierwsza moja myśl - miała za dobre warunki i chcą się wycofać, druga myśl - ktoś chce jej termin podwędzić....Ale jak już zostało napisane, umowa jest wiążąca.

Co do winietek - ja też swoje robiłam sama, projekt w wordzie, papier ze sklepu Skala w Sz-nie, żyletka i szklana linijka, bo nie miałam gilotyny. Wstążeczka do kokardek z pasmanterii w Fali - tam mieli najtańsze jako sklep stacjonarny.
Nie pamiętam na ile cm miałam, ale chyba 6 na kartce od drukarki mi wychodziło przy maksymalnym wykorzystaniu papieru.
Mała wskazówka, drukując laserówką na papierze fakturowanym, rozkładajcie kartki wydrukowane gdzieś na stołach aby "odpoczęły" bo się tusz rozmazuje :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Stycznia 2012, 01:14 »
Beaty, nie Marty :D

Offline BeataPrzemek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 września 2012
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Stycznia 2012, 11:19 »
nic sie wczoraj nie dowiedziałam poza tym ze jest gorzej niz myslalam.  W poniedzialek ewentualnie we wtorek bede wiedziała na czym stoje, teściowie umowili sie z Panem Krzysztofem na rozmowe, on sie niczego nie wypiera ale marina powiedziala jasno ze umowa jest nie wazna.  Pan Krzysztof jest na wypowiedzeniu 3 miesiace wiec do tej pory wszystko sie odbedzie a pozniej co? Ciekawi mnie jak to bedzie z innymi parami ktore maja ślub w marinie w pozniejszych terminach, do tego powinnam załozyc osobny wątek, zeby znaleźć inne pary?

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Stycznia 2012, 11:54 »
Beata, ale po to roztrząsasz ?
Zadzwoniono tylko do Ciebie, do lusi nikt nie dzwonił, wiec może do innych par też nikt nie dzwonił. tak jak pisałam wyżej, prawo nie działa wstecz, nie można teraz wszystkiego ot tak cofnąć, chyba, ze zachowaniem kary umownej lub za porozumieniem stron.

Zastanow się czy nie jest to jakiś personalny atak na Was? Może nawet sie nie spodziewacie, a ktoś życzliwy robi swoje ;/
Ja bym na Twoim miejscu nie zakładała oddzielnego wątku, do póki się wszystkiego nie dowiesz. Zasiejesz niepotrzebny zamęt. Poczekaj do poniedziałku na wyjaśnienia restauracji.
(+sprawdz numer z którego do Was dzwoniono, jesli wyświetlił się w komórce)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Stycznia 2012, 21:09 »
poprosilam tesciowa zeby wybadala sprawe z marina..
i tak musimy zamowic noclegi to trzeba do tej babki zadzwonic, to moze przy okazji sie cos odnosnie zmian w restauracji wygadaja?

nikt do nas nie dzwonil, to fakt, ale nie czuje sie jakos duzo bezpieczniej z tego powodu.. jesli ten kierownik ma 3miesiace wypowiedzenia.. i sie okaze ze na 2dni przed naszym weselem sie ulotni.. to moze byc mega chaos.. i zaraz sie okaze ze czesc 'obiecanych' rzeczy zniknie.. musze sie zorientowac czy wszystkie szczegoly (np zywe kwiaty na sali) sa w jakims zalaczniku zawarte.. a jak nie, to to spisac.
nie kojarze abym gdzies na forum w obecnych watkach widziala marine.. wiec nie wiem czy ktos z forumek bedzie w temacie.
Tak czy siak - co do sytuacji Beaty - obstawiam racjonalne podejscie: to co jest na pismie - obowiazuje. UMOWA MUSI BYC WAZNA. Nie mozna narzucic zmian warunkow, bo stwierdzili ze na tym traca.. ich gafa. Podpisali wiec tak musi byc. Prawo jest po waszej stronie

A tak z ciekawosci: wy umowe podpisywaliscie w tym czy tamtym roku?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Stycznia 2012, 21:17 »

Co do winietek - ja też swoje robiłam sama, projekt w wordzie, papier ze sklepu Skala w Sz-nie, żyletka i szklana linijka, bo nie miałam gilotyny. Wstążeczka do kokardek z pasmanterii w Fali - tam mieli najtańsze jako sklep stacjonarny.
Nie pamiętam na ile cm miałam, ale chyba 6 na kartce od drukarki mi wychodziło przy maksymalnym wykorzystaniu papieru.
Mała wskazówka, drukując laserówką na papierze fakturowanym, rozkładajcie kartki wydrukowane gdzieś na stołach aby "odpoczęły" bo się tusz rozmazuje :)

a te 6 cm to mial ten dluzszy bok? czy ten co sie sklada w pol? bo juz zwatpilam czy to poprawiac czy nie ;) moze szkoda mojego czasu? (łudze sie :P)
na allegro jak pisza wymiary to sa najczesciej 10cm dlugosci i tak 4-5wysokosci (juz  po zlozeniu). A pamietasz moze jak duza czcionke wybieralas? Myslalam o 14tce ale moze lepiej wieksza?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Stycznia 2012, 23:10 »
Nie pamiętam wymiarów winietek, ale miałam ich 6 na kartkę, sprawdziłam w swoim odliczaniu nawet. Jak chcesz, to zerknę do albumu, bo mam tam wklejone nasze dwie to zmierzę. Z czcionką testowałam - drukowałam jedną stronę na zwykłej kartce z różnymi, cięłam i sprawdzałam "jak leży" z daleka. Jak już masz projekt, to druknij kartkę z kilkoma rozmiarami i czcionkami i zobacz jak to wygląda na żywo na kartce papieru a nie na monitorze.

Ja do swoich doklejałam malusie kokardeczki nad nazwiskiem, nic więcej nie robiłam.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Stycznia 2012, 12:04 »
:D o ludzie, ale ze mnie gapa, faktycznie napisalas 6 na kartce, nie wiem gdzie widzialam ze to 6cm  :glupek:
To biore sie zaraz za nowy projekt.. bedzie szybciej niz poprawianie starego ;)

Ja tez chce miec tylko niebieskie wstazeczki na gorze.. jeszcze tylko nie zdecydowalam czy to beda takie normalne kokardki czy take 'na plasko' jak mielismy na zaproszeniach.. zobacze co mi lepiej bedzie wychodzic ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 30 Stycznia 2012, 12:38 »
Wiesz, zaproszeń nikt pewnie nie będzie mieć ze sobą, zrób takie aby były lepiej widoczne i komponowały się z salą. Ja bym zrobiła wypukłe. Wiązałam na malutkim druciku kokardkę, obcinałam jeden koniec i zdejmowałam ją z drucika i taką przyklejałam na środku nad nazwiskiem klejem magic - nie odbarwia i nie przebija się przez papier z drugiej strony, schnie długo, to fakt, ale nie ma śladu i zasycha bezbarwnie. Moje kokardki miały ok 2cm/2,5cm. Ty chcesz ciągnąć pasek wzdłuż i kokardkę ?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 30 Stycznia 2012, 21:01 »
jeszcze sama nie wiem.. zobacze jak sobie przypasuje kokardki.. i tak i tak jest ladnie.. zobacze czy te normalne kokadki beda mi wychodzic normalnie.. a jak beda zbyt koslawe to moze sie wtedy przerzuce na plaskie..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:36 »
hejka lusi czy moge dolaczyc? :) ale zamieszanie z ta sala... troche podejrzana jest ta cala sytuacja z beata i jej problemami z sala... az ciezko uwierzyc, zeby wlasciciele sali mieli sie tak chamsko zachowac...
co do winietek to ja tez sama robie i mam wymiary 10 cm (ten bok bedzie zlozony na pol) na 5 cm bodajze... swoja droga zapraszam do mojego odliczania gdzie mozesz zobaczyc moj projekt (o ile tam nie bylas juz haha) :P
butki slicznie, tez chce zamowic z tej strony fleq.pl buty ale na poprawiny :) teraz widze ze jednak mozna od nich zamowic bez zadnych problemow :)
bede tu zagladac :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:39 »
hehe teraz weszlam na swoje odliczanko i dojrzalam , ze przeciez z toba bukiety niebieskie wybiaralam :) ale gapa ze mnie co? ;D ;D ;D
zdecydowalas sie na ktorys moze?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 31 Stycznia 2012, 23:59 »
Witam witam Aniolku :D no ja na Twoim odliczanku to juz daaawno bylam ;P

co do kwiatkow - to jeszcze sie na nic nie zdecydowalam.. teraz walcze z winietkami :D
Dzis ruszyla produkcja kokardek.. oczywiscie po kilku probach roznych wzorow wywiesilam biala flage ::)  i wybralam ten najlatwiejszy :P
poki co zrobilam 17 i skonczyla mi sie tasiemka.. musze dokupic duuzo wiecej.
Jutro moze sprobuje cos druknac zeby zobaczyc jak to wyglada w calosci. Kupilam inny papier niz planowalam.. ale tez jest ladny ;)
Jest taki bialo-zloty nazywal sie 'ice gold'. Najpierw chcialam taki prazkowany, ale byl dosc mocno 'wypukly' i babeczka w sklepie powiedziala ze wydruki moga nie wyjsc dokladnie, wiec probuje cos innego ;)
Jak juz cos zrobie ..i wyjdzie.. to wrzuce fotke :)

chyba ze wyjdzie koszmarek :D to wtedy zamowie cos na allegro :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 1 Lutego 2012, 08:56 »
dasz rade mowie ci, nie jest to jakies mega trudne... ja zawsze bylam antytalent do takich robotek, ale zrobilam dokladne obliczenia, wymiary, wszystkie kartki cielam gilotyna, Tobie tez polecam jej uzyc, nie bedziesz miala problemu z nierownymi krawedziami :) jak cos to pisz to pomoge :) i powodzenia! :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 1 Lutego 2012, 14:19 »
lusi, Kochana, ja już dziś właśnie wysłałam zaproszenia do swoich gości :-) jako że ślubujemy przed tygodniem majówkowym, myslę, że ludzie mogą sobie cos planować na nasz ślubny weekend :-)
P. natomiast jest w trakcie ustalania swojej listy gości  :D
Muszę przyznać, ze ja też o niektórych zapomniałam i wypisywałam wczoraj nazwiska na zaproszeniach z wykropkowanym miejscem :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 1 Lutego 2012, 15:41 »
Aniolku - z ta gilotyna to super pomysl, musze spytac w pracy czy nie maja takiego sprzetu gdzies schowanego.. byloby to pomocne
Aha i odnosnie firmy fleq - to powiem tak:
faktycznie realizacja zamowienia bez problemu.. jedyne zastrzezenie jakie mam to jakosc obuwia.. te moje sa w jednym miejscu jakby obtarte a wczoraj nawet zauwazylam ze mi troszke popekala skora w jednym miejscu!  >:(
wiec gdyby nie fakt ze dostalam je duzo pozniej bo kolega mi je przywiozl z Polski.. (i fakt ze odeslanie stad przewyzsza koszty butow ;) ) to bym je reklamowala.. jakosc mnie nie zdecydowanie nie satysfakcjonuje  >:( (moze pozniej sie ogarne i wrzuce jakies zdjecie)

Emmo- juz wyslalas zaproszenia? hmm nasze leza w domu i czekaja az przylecimy i zaczniemy roznosic.. i wysylac.. mysle ze w polowie lutego, no moze ok 20 bedziemy sie tym mogli w koncu zajac ;)
Ale mam nadzieje ze znajomi nie zrobia nam psikusa na majowke bo staralismy sie ich w wiekszosci zawiadomic o slubie w grudniu jak bylismy na swieta

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Lutego 2012, 15:53 »
no właśnie lusi chodzi o tę majówkę, gdyby nie ona, to w sumie można by jeszcze moze poczekać... Pisałam w moim odliczanku, że dzwonił nasz organizator górskich rajdów, na które jeździmy, żeby zapytać, czy na majówkę przyjeżdżamy - a my tym razem odpadamy  :D na pocztę mailową też dostaję coraz wiecej ofert wyjazdów majówkowych....Niektórzy wolą wcześniej planować, a to w sumie za niecałe 3 miesiace  :D
U nas też już właściwie chyba większosć rodziny wie o ślubie,ale w sumie może nie wszyscy znają dokładna datę...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Lutego 2012, 16:52 »
ale, ale... majowka jest co roku a moj slub tylko ten jeden raz w zyciu  8)  ;D tak  sobie tlumacze  :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Lutego 2012, 21:27 »
ja sie obawiam bo w mojej rodzinie mega duzo fanow  pilki a w dniu mojego slubu bedzie jakis tam polfinal....

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Lutego 2012, 22:08 »
ech.. musze sie wyzalic..

mialam dzis pierwsze podejscie do drukowania wizytowek.. no i klapa wyszla.. tzn zaczne od tego ze to nie jest moja drukarka, wiec musialam ja zainstalowac itp. ale to poszlo sprawnie..  potem wydrukowalam sobie na probe jedna stronke na zwyklym papierze - tez ok, troche mi przesunelo marginesy, ale nic nie obcielo..
no to wrzucilam ozdobny papier, zmienilam wlasciwosci (lepsza jakosc itp, nie bylo papierow grubosciami tylko jakies takie hp ale wybralam jakis co brzmial ze moze byc grubszy) no i drukuje..

no i papier utknal.. i tyle z tego drukowania wyszlo..
jeszcze potem drukarka strzelila foche i mi wyswietlila brak tuszu niebieskiego (choc wszystko tylko czarne ?? ) i nie mozna drukowac. i klops :(

jaki gruby macie papier do wizytowek? ja mam 250g.. za gruby?

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Lutego 2012, 23:06 »
Najlepiej w takich warunkach sprawdza się drukarka laserowa, taka która ma możliwość przepuszczenia kartki bez konieczności zawijania jej. Zobacz czy ta pożyczona drukarka ma z tyłu dodatkową klapkę na wychodzące kartki.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 2 Lutego 2012, 08:58 »
lusi ja drukowalam zaproszenia na papierze 160g, winietki tez bede na tym samym drukowac i przyklejac na gruby brazowy ktory ma wlasnie 250g, niew iem co ci tu doradzic... sprobuj tak jak precious radzi :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 2 Lutego 2012, 14:01 »
no niestety ta drukarka co mam jest atramentowa i nie ma takiej klapki...
nie chce drukowac na jednym papierze i naklejac na drugi.. bo chce miec z tylu tez tekst podziekowan.. wiec.. to taka potrojna robota by byla..
sprobuje sie jeszcze przejsc do takiego punktu na miescie, gdzie drukuja.. i sie spytam czy mi to wydrukuja na takim grubym papierze.
Jak nie to moze kupie ten cienszy wtedy  ::) choc wolalabym nie

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 2 Lutego 2012, 16:23 »
Nie znasz nikogo kto by dysponował drukarką laserową ?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 2 Lutego 2012, 16:31 »
na upartego to w pracy mam laserowa, ale tam cholera jest wszystko poblokowane wiec nie wydrukuje nic z pendrive'a czy maila :/  (juz nie mowiac o tym ze jakby ktos przyuwazyl to wez sie tu tlumacz  ::) )
jutro przed praca po drodze zajde do tego punktu i sie spytam.. nie chce mi sie dzwonic po ludziach i pytac czy nie maja drukarki przypadkiem laserowej  :P siakos tak glupio

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 2 Lutego 2012, 16:58 »
oj....powodzenia...dobrze że zamowiłam zaproszenia...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 2 Lutego 2012, 23:27 »
emmo to nie o zaproszenia chodzi ;) tylko o winietki na stol. zaproszenia juz dawno leza w domu i czekaja na rozniesienie.
A winietki, jako ze mam na to czas chcialam sprobowac zrobic recznie :) ot taki wklad wlasny

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 3 Lutego 2012, 02:05 »
juz nie pamietam w ktorym watku to bylo, ale pisalam Aniolkowi apropo butow, ktore kupilam z fleq'a

nie moge zasnac, wiec przy okazji zalaczam fotke z peknieciem (tego nie bylo, ale juz niestety jest) i druga z obtarciem (nie wiem czemu na niebiesko, ale tak bylo jak je dostalam)

slaba jakosc fotek bo robione na szybko telefonem ..ale mysle ze widac o co chodzilo