Autor Wątek: Ile kosztuje filmowanie uroczystości ślubnej?  (Przeczytany 25475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline denver

• nowicjusz
  • *
Ile kosztuje filmowanie uroczystości ślubnej?
« Odpowiedź #120 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:06 »
bo się na tamtej fotce sobie podobam :)
mam kompleksy, zresztą jak każdy facet ;)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #121 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:07 »
nie czaruj mi tu  :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline denver

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:15 »
Cytat: "monia"
nie czaruj mi tu  :twisted:

ja powaznie pisałem
wolę robić zdjęcia niż być modelem

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:38 »
aaa,,,i wszystko jasne:-)
Pytalam,bo w któryms z wątkow ponizej ludzie piszą,ze dostają nieobrobiony materiał i sami sobie montują. :-)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #124 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:41 »
Cytat: "narzeczona"
Pytalam,bo w któryms z wątkow ponizej ludzie piszą,ze dostają nieobrobiony materiał i sami sobie montują

widocznie, tak chcą i na taką opcję się zdecydowali..maja program odpowiedni do montażu i pomysł na filmik, to czemu nie..

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:43 »
Jasne,jak ktos chce,to czemu nie.

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #126 dnia: 13 Grudnia 2006, 19:01 »
Cytat: "oosta"
Cytat: "narzeczona"
"Dostajemy 2 plyty DVD i nieobrobiony material"

Carlunia,jak to,dostajecie niezmontowany film ze slubu?Taki "na żywca"?Czy moze cos zle zrozumialam?

do filmu na 2 płytach dostaną płytki z nieobrobionym materiałem, czyli wszystko co zostanie nagręcone..tak ja zrozumiałam..

Oosta dobrze zrozumiala :wink: wlasnie o to mi chodzilo :D
A na samodzielny montaz bym sie nie decydowala jak sie na tym nie znam. :wink:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #127 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:30 »
Cytat: "denver"
wolę robić zdjęcia niż być modelem

ja też! :mrgreen:
Cytat: "carlunia"
Oosta dobrze zrozumiala  wlasnie o to mi chodzilo  
A na samodzielny montaz bym sie nie decydowala jak sie na tym nie znam.

carla!! ja tez chce miec "czynny" udział w tworzeniu mojego filmu..ale nie porwalabym sie porawć na film "żywcowy" 8)
nie moja działka. :wink:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:41 »
1600 zł płacimy za reportaz+zabawa+plener ( w plener jedzie tez znami fotograf)
nie wiem czy to dużo czy mało.powiem tak.firma którą wybralismy nie jest przypadkowa.dłłłłłłłłłłłłłłlugo szukałam czegos w co bede chciała"wejsc' i znalazłam.
bez gołebi z obrączkami w dziobach,bez kiczowatych gwiazdek,bez tego pompatycznego kiczu..(prosze wybaczyć jesli kogos obrazam,takie mam zdanie)
początkowo miało u nas wcale nie byc filmu-zdecydowlismy tylko z powodu naszej ekipy foto-video :mrgreen:
faktem jest ze nie moge sie wypowiadac jak wyszedł nasz film(oczywiste ze bede mogła po 2.06) ale moge powiedziec że mają fantastyczne podejscie do klijenta,w mig łapią o co mi chodzi,są kreatywni i traktują nas indywidualnie!
no.
to byłoby na tyle. :wink:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline denver

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Grudnia 2006, 15:52 »
Cytat: "tete"
1600 zł płacimy za reportaz+zabawa+plener ( w plener jedzie tez znami fotograf)
nie wiem czy to dużo czy mało.powiem tak.firma którą wybralismy nie jest przypadkowa.dłłłłłłłłłłłłłłlugo szukałam czegos w co bede chciała"wejsc' i znalazłam.
bez gołebi z obrączkami w dziobach,bez kiczowatych gwiazdek,bez tego pompatycznego kiczu..(prosze wybaczyć jesli kogos obrazam,takie mam zdanie)
początkowo miało u nas wcale nie byc filmu-zdecydowlismy tylko z powodu naszej ekipy foto-video :mrgreen:
faktem jest ze nie moge sie wypowiadac jak wyszedł nasz film(oczywiste ze bede mogła po 2.06) ale moge powiedziec że mają fantastyczne podejscie do klijenta,w mig łapią o co mi chodzi,są kreatywni i traktują nas indywidualnie!
no.
to byłoby na tyle. :wink:

I tak powinno być, z takim budżetem na produkcję firma może już coś ciekawego stworzyć. Ale są tacy co robią za 600-700 i trochę ciężko za taką kasę zrobić coś ciekawego ... a nazywają sie profesjonalistami

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Grudnia 2006, 22:09 »
Cytat: "denver"
nazywają sie profesjonalistami

howg! :mrgreen: swieta racja!

luz.to jest kazdego indywidualna sprawa.widziałam(i bywałam) na takich weselach gdzie film była tak zmontowany..ehhh żeby nikogo nie urazić...syf poprostu.
poczatek filmu: animacyjne(sama produkuje lepsze) dwa gołebie leca sobie a potem "windą do nieba" 2+1(bo nasz pan montazysta skojarzył tylko"juz mi niosa suknie z welonem :mrgreen: ) potem to juz loteria..albo tułowie(bez głów) albo wujek Józio który niezdarnie próbuje sobie poradzic z kotletem na talerzu..i muzyka ..koszmarek..ok 23 Młodzi wypełzają z sali-ida w tajemna noc..(tu znów pole dla Pana kamery-który sypie gwiazdkami serduszkami etc..)oni idą nadal. potem to już szkoda Waszego czasu...
film kosztował 650zł.
bez konsultacji z Parą Młodą("bo nie potrzebowała konsultacjii oddając się w ręce profesjonalsty") :wink:

moim zdaniem najgorsze jest w tym to że Ci ludzie są bardzo zamożni..wesele( w całosci) fundowali im rodzice-bez ograniczen finansowych.
i bądź tu mądry i pisz wiersze. :roll:

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Grudnia 2006, 23:41 »
TETE! To tak jest zawsze,że czym bogatsi, to bardziej skąpią na nagranie czy zdjęcia.Widocznie tą sprawę potraktowali jako trzecioplanową.Ważniejsze dla tej rodziny było postaw się i pokaż co my jesteśmy warci, żeby innym na złość. To taka małostkowość, drobnomieszczaństwo, albo świeżo upieczeni dorobkiewicze na ciemnych interesach. A wracając do tego ów profesjonalisty - no właśnie- jaka cena taka usługa. Długo sobie nie pofilmuje, o ile oczywiście naród zmądrzeje.I wydawałoby się,że przecież ponad 80 % młodych par to ludzie z wyższym wykształceniem, a więc coś sobą reprezentują- no nie mówię ,że muszą się na wszystkim znać, ale do licha ciężkiego, chyba na tyle mają oleju w głowie,że chyba potrafią krytycznie ocenić jakość filmu czy zdjęć.I niech nikt nie mówi,że nie ma czasu pochodzić po firmach i zobaczyć kilka przykładowych nagrań, ale na inne pierdoły czas jest.
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #132 dnia: 16 Grudnia 2006, 01:07 »
poczatek filmu: animacyjne(sama produkuje lepsze) dwa gołebie leca sobie a potem "windą do nieba" 2+1(bo nasz pan montazysta skojarzył tylko"juz mi niosa suknie z welonem Mr. Green ) potem to juz loteria..albo tułowie(bez głów) albo wujek Józio który niezdarnie próbuje sobie poradzic z kotletem na talerzu..i muzyka ..koszmarek..ok 23 Młodzi wypełzają z sali-ida w tajemna noc..(tu znów pole dla Pana kamery-który sypie gwiazdkami serduszkami etc..)oni idą nadal. potem to już szkoda Waszego czasu...
film kosztował 650zł.

Widzialam film ktory kosztowal ponad 1000 a byl zmontowany tak, ze nawet ja widzialam, ze cos tam nie gra bo 2 razy w ciagu filmu powtarzaly sie sceny :roll: Takze, ze zawsze cena idzie w parze z jakoscia.
My tez zastanawialismy sie na poczatku czy w ogole chcemy kamerzyste. Zdecydowalismy sie jednak, ale nie jest to dla nas sprawa nr 1 na weselu. Uwieczni nam najwazniejsze momenty na pewno. A czy tam beda golabki czy nie..hmm jakos nie przywiazuje do tego wagi :wink:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 16 Grudnia 2006, 19:54 »
poczatek filmu: animacyjne(sama produkuje lepsze) dwa gołebie leca sobie

tu znów pole dla Pana kamery-który sypie gwiazdkami serduszkami etc..)

Tylko nie to ;)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #134 dnia: 18 Grudnia 2006, 08:51 »
Cytat: "KRZYSZTOF"
I niech nikt nie mówi,że nie ma czasu pochodzić po firmach i zobaczyć kilka przykładowych nagrań, ale na inne pierdoły czas jest.

ja akurat czasu nie mam, a tez kamera nie jest dla mnie najważniejsza..wzieliśmy pierwszego kamerzystę, z jakim się skontaktowaliśmy..spełniał nasze minimalne wymogi..montaż nam się podobał..muzykę wybierami sami..nie ma żadnych gołąbków, serduszek czy obrączek..

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Grudnia 2006, 13:31 »
każdy ma swoje indywidualne podejście do tematu-i ma do tego święte prawo.
ja chciałam(jesli już musze :mrgreen: ) oglądać siebie na filmie to w ładnej estetycznej oprawie..niechciałam sytuacjii kiedy ktoś bliski czy znajomy z niecierpliwością bedzie czekał na koniec mojego ślubo-weselnego bo na nim nic nie będzie cieszyć oka ani ucha.. :roll:
mam nadzieje że dobrze wybrałam.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #136 dnia: 23 Kwietnia 2007, 20:21 »
A mi przez telefon pan kamerzysta powiedział 850zl za 3szt VHS/DVD do wyboru i kamerzysta od której chcemy do której chcemy. Wszystko co byśmy w tym czasie nagrali (reportaz, wejściówka, Wizyta u fotografa) mieści sie w tej cenie. Dopłata to jeśli innego dnia byśmy coś nagrywali...

Powiem tyle ze firma sprawdzona, panowie zajmowali sie nagraniem mojej studniówki i wszystko gicior było.
W piątek spotkanie oko w oko więc zobaczymy co tam sie dowiem jeszcze... :taktak:

Offline marotta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 3 Maja 2007, 22:48 »
Ja nie będę miała kamerzysty, zrezygnowaliśmy z tej "przyjemności", bo nie widzimy sensu w oglądaniu kilkugodzinnych wygibasów i innych takich atrakcji po wódeczce :) Na razie się nie zanosi na zmianę zdania :) Zamiast tego, postawiliśmy na całą masę zdjęć. :)

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 3 Maja 2007, 22:55 »
marotta,
Bo chyba nie widzialaś dobrze zrobionego filmu reportażu.I dlatego u Ciebie taka determinacja.

Offline marotta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 3 Maja 2007, 23:31 »
Racja, nie widziałam  :los:
Ale nie chcę stresować tą kamerą ani siebie, ani gości.
Wydaje mi się, że to stresuje ludzi :)
Zaczynają się zachowywać sztucznie, nienaturalnie.

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 4 Maja 2007, 08:24 »
marotta,
No w tym poście to już trochę nie masz racji.Tak było w latach koniec 80 i początek 90 -tych lat,kiedy pojawiły się kamery na rynku usług.Teraz to się stało powszechne, i ludzie,goście idąc na wesele mają tego świadomość,że jest kamerzysta i  fotograf. Nie masz się czego bać, dwa toasty na początek i już po stresie.A jednak pozostaje fajna pamiątka,zawsze można do tego wracać.A docenisz to wtedy,jak kogoś bliskiego może zabraknąć .......
Resumując:rozejżyj się dobrze,w Toruniu chyba fachowców nie brak, nie robić długiego filmu, to co najważniejsze dać na gotowiec i  zmienisz potem zdanie.Powodzenia...

Offline marotta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 4 Maja 2007, 19:23 »
Oj, bo zacznę żałować ;)
Rzecz w tym, że ślub i wesele będą pod Warszawą i kompletnie nie miałabym kogo spytać o referencje takiegoż kamerzysty. :) Zdaje się, że teraz to i tak już za późno. Wiadomo - najlepsi mają zarezerwowane terminy na długo przed ceremonią, a do mojego ślubu już niecałe 4 miesiące zostały. No i nie jeżdżę do Warszawy zbyt często...

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #142 dnia: 4 Maja 2007, 19:46 »
My płacimy 900 zł - trzy komplety dvd + materiał pierwotny
to jest super pamiątka na całe życie!!!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #143 dnia: 4 Maja 2007, 20:04 »
Ja też bym nie zrezygnowała z kamerzysty na weselu.
A po spotkaniu stanęło na tym ze 900zł.

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #144 dnia: 5 Maja 2007, 01:46 »
u mnie 1500zł.  

w tym 3 płyty dvd + 3 kasety VHS + album ślubny z 30 zdjeciami w srodku + osobna

płytka dvd z wszystkimi zdjeciami.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #145 dnia: 5 Maja 2007, 13:02 »
Ja mam kamerzyste za 850 zł i są 4 płytki, fotografa w domu i kościele i to gratis do kamerzysty ale płacimy za wywołanie zdjęć ale z obniżką i w naprawde dużych formatach wyniosło by nas mało no ale i plener w tym... i wesele fotograf na zabawie i w tym dwa plenery 800zł ja jestem cenowo zadowolona bo w sumie na kamerzyste i 3 plenery damy 1800 z wywołaniem u tego pierwszego i jeszcze fotki ze ślubu i wesela a ten drugi to nam wywołuje 100 zdjęć i daje album a reszte na płycie ok1000

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
Odp: Ile kosztuje filmowanie uroczystości ślubnej?
« Odpowiedź #146 dnia: 23 Kwietnia 2009, 16:24 »
My będziemy mieć film z dwóch kamer w jakości HD za 4500 zł. Jestem teraz na etapie dopinania budżetu, więc zastanawiam się czy by na czymś nie przyoszczędzić. W każdym razie myślę, że warto choć cena wysoka, bo jeszcze nie spotkałam się z takim podejściem do filmu ślubnego. Nie chcieliśmy nic sztampowego a ci panowie, chyba wiedzą co robią. ;)

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 23 Kwietnia 2009, 16:30 »
Miya: no to zaszaleliście- ale warto- jeżeli to spełnia Wasze oczekiwania. Tak, takie megaprodukcje tyle kosztują- nic dodać,nic ująć

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #148 dnia: 26 Czerwca 2009, 14:31 »
Niw wiem czy to będzie mega produkcja, ale przypuszczam, że osoba robiąca montaż będzie miała z czego wybierać. Mam na myśli ilość ciekawych ujęć.  :D

Offline kasia.mrozik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.12.2010
« Odpowiedź #149 dnia: 23 Lipca 2009, 23:29 »
My planujemy kamerzystę do 2000 tysięcy , mam nadzieję że w tej cenie znajdziemy i dobrego i fajnego Pana :)