Autor Wątek: 04 czerwca 2011 - wymarzony dzień Precious :)  (Przeczytany 12209 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Odp: 04 czerwca 2011 - wymarzony dzień Precious :)
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Stycznia 2012, 22:57 »
Bardzo jasno i rzeczowo wyjaśniłaś wszystko,więc ja czuję się usatysfakcjonowana  ;D
i mnie tam się wszystko podobało  :) od poloneza po rozwiązanie ze smokingiem-przepraszam,że w 1wszym rzucie nie odróżniłam go od garniaka  :P

Bardzo fajnie to wszystko sobie wymyśliliście  ;D

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Stycznia 2012, 23:32 »
...a dla mnie nieprzedumane, tylko tak jak powinno być.

Raczej się nie wypowiadam na temat garniturów w wątkach, bo widzę, że świadomość jest niska w tym temacie, poza tym zakup i dobór garnituru jest jakąś kwestią poboczną w przygotowaniach (suknia za tysiące a garnitur za 500zł)...według mnie zupełnie niesłusznie. Tak samo jak okropne buty Panny Młodej, źle dobrana biżuteria czy welon czy cokolwiek innego, tak Pan Młody w tandetnym garniturze może zepsuć cały efekt i najpiękniejsza suknia też wyglądać będzie kiepskawo.

Widzę, że nasi mężowie mogliby sobie podać rękę w kwestii jobla garniturowego. Nie wiem czy Ty również nasłuchałaś się o świecących garniturach i "zacnych" kompletach kamizelkowo-musznikowych:P ??? ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #122 dnia: 12 Stycznia 2012, 00:51 »
zacne komplety były od początku poza kręgiem wszelkich, nawet tych najbardziej lekceważacych spojrzeń mojego męża :P
świecące garnitury "obgadujemy" przy wszelkich możliwych okazjach :P ani mi ani mężowi to się nie podoba i zawsze nie moge sie nadziwić jak to innym pasuje i ... DO CZEGO?

ale ale ... wzorzyste kamizelki ooo taak to się nasłuchałam  ;D wyglądają jak stary koc, zasłona, dywan tudzież tapeta :D

Mnie tam też musi wszystko grać i buczeć i pasować, staraliśmy się jak najbardziej wszystko spasować, żeby po oczach nie dawało :) Czy nam wyszło? W naszym mniemaniu tak, ale wiadomo gusta są rożne i komuś może ten zestaw być totalnie nie w deseń.

Ale wiesz Kasiu, z tym przedumaniem, to my się zawsze śmiejemy, że się zamęczymy z remontem i urządzeniem mieszkania (o zgrozo już niedługo). Już wiemy, po slubnych przygotowaniach jak u nas wygląda proces decyzyjny (jakiejś ważnej decyzji, wyboru). Najpierw robimy mega rozpoznanie terenu, potem chodzimy i oglądamy, potem dumamy w domu, potem wybieramy jakies TOP TEN i idziemy z kartką i oglądamy jeszcze raz, potem dumamy w domu, potem plusy i munusy a potem .... dumamy jeszcze raz i w końcu WYBÓR :P

Fakt, że takie przedumanie różnych waznych decyzji wychodzi nam na dobre póki co, ale zajmuje ciut czasu i zaprząta głowę.
Szczęśliwie jesli chodzi o wesele, to chyba nic bym nie zmieniła jakbym miała robić jeszcze raz ... no może nastukałabym skądś jeszcze więcej gości, żeby było jeszcze fajniej :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 12 Stycznia 2012, 00:58 »
a i jeszcze zapomniałam.

Kasiu, ja też nie moge pojąć fenomenu kopowania ślubnych garniturów za 300-500zł a sukien za 2-3 tysiące.  Już się kilkakrotnie na tym forum powtórzyłam, że to też dzień faceta i niech jemu też będzie wygodnie, no i inna sprawa niech ma też poczucie jakiegoś wpływu na to wszystko. Wiadomo ludzie sa różni, ale często zdarza się, że dziewczyny wybierają wszystko do ślubu i wesela łącznie ze strojem Pana Młodego, a potem narzekają, że im ten chłop nic nie pomagał.

Patrycja, spokojnie, nawet nie zauważyłam, że napisałaś garnitur, aż takiego pie.dolca nie mam :) sama tak często piszę na określenie hmm rodzaju garderoby a nie jej typu :) tak jak mówimy 'gacie' mając na mysli stringi :P mniej więcej zobrazowałam :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #124 dnia: 12 Stycznia 2012, 11:47 »
Mi się wydaje, że w większej ilości przypadków dzieje się tak dlatego, że faceci nie chodzą na co dzień w garniturach i nie mają o tym zielonego pojęcia. Często ślub jest powodem do kupienia trzeciego garnituru w życiu (wcześniej była komunia i studniówka).

...i tak po ślubie facet jest szczęśliwy, bo ma swój piękny, świecący (jedyny w szafie) garnitur, w którym pójdzie na rozmowę kwalifikacyjną, inne wesele, pogrzeb itp. - ciarki mnie przechodzą :o

Często staram się dojść do tego, dlaczego ludzie są tak bezkrytyczni wobec tego co oferują im rodzime sklepy...nie trzeba się kurde znać nawet, wystarczy wejść w net wystukać sobie znane śluby i się trochę zastanowić, dlaczego żaden aktor polski czy zagraniczny nie ma kamizelki i musznika wyglądającego jak obicie kanapy. Helołłłłł? :o

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Stycznia 2012, 11:53 »
Szczerze? 1/2 i takich bys znalazła. Nie wiem jak u nas bedzie z garniturem, ale moj K w biały/ecru nie wejdzie i już! Klasyczny krój i az strach pomyslec co to bedzie jak sie wybierzemy na zakupy :). Nie chodzi o cene, ale o wygode i komfort. Nie wcisne go we frak, bo tak elegancko, on tez musi sie okreslic, a jak pojdzie łatwa i prosta droga i wybierze kroj klasyczny, to go nie pochlastam  ;). Bron boze świecące - jak łuska ryby - na fotach sie swieci, to na szczescie na odpadlo ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Stycznia 2012, 12:34 »
Pandi, jak nie chce jasnego, to nie, przecież nie ma takiego obowiązku.

Trzeci garniak czy dziesiąty, wszystko rozbija się o jakieś takie poczucie etetyki i o to gdzie sie tego garnituru szuka.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Stycznia 2012, 13:45 »
Uwazam, ze bardzo fajnie rozwiazaliscie sprawe stroju dla Twojego meza :) U mnie czarny garnitur tez odpadal, na szczescie mojemu malzowi w takich jest nie do twarzy ;D
Swiecace garnitury to dla mnie totalna porazka, ale znam takich co je uwielbiaja... ::)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #128 dnia: 12 Stycznia 2012, 13:48 »
naprawdę świetny pomysł z tym polonezem :)

a pierwszy taniec- figury jak w TzG :D
i plener też rewelacyjny! ja załuję, że jak my byliśmy na sesji w wodzie były jakieś paskudne, zielone glony i tylko stopy zamoczyliśmy  :-X :-\

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #129 dnia: 12 Stycznia 2012, 14:36 »
Mój mąż również w jasnym garniturze by nigdzie nie wyszedł.Jednak to kwestia gustu  :)
Ja uważam,że najważniejsze to aby gajerek był dobrze skrojony,dopasowany podkreślający dobrą figurę mężczyzny lub właśnie maskujący.Tak samo jak i koszula.
Wielu mężczyzn popełnia ten błąd:myśli,że koszula pod gajerek=nikt jej nie będzie widział to może być i "po tacie".Wielka,wychodząca z gaci  :P Tak samo jak i źle dobrany krawat-jeden do wszystkiego hehhe

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 15 Stycznia 2012, 00:20 »
Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i komplementy.
Super, że udało Wam się ze mną przebrnąć przez przygotowania, ślub i teraz relację! :*

Zamykam ten temat, bo już wszystko co było do pokazania i odpowiedzenia - pokazałam.
Usuwam także link do zdjęć z forum ogólnodostępnego, chętnym mogę wysłać na prv.

Od dziś znajdziecie mnie w ŻONKOWYM!!
Mam nadzieję, że choć mała część z Was będzie mi dalej towarzyszyć.

Buziam!! :*