Autor Wątek: wrześniowe panny młode 2006  (Przeczytany 23314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
wrześniowe panny młode 2006
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Lutego 2006, 13:42 »
Cytat: "Antalis"
U mnie tez jest taka przecena - wyprzedają suknie które były na wystawie - i tak kiecki za 2000 zł teraz kosztują ok.700zł a do tego welon gratis ;p !! ... szkoda że nie ma tam mojej wybranki:(

a moze jakas fotka, no chyba ze juz gdzies zamieszczona, a ja slepa jestem  :oops:

Offline Julka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 4 Marca 2006, 21:49 »
To naprawde swietna cena. Ja tez tak chce :)
Ja zamowilam sobie sukienke- pozyczenie 1200 zl, a jak bede chciala ja kupic to 2400.
Slub- droga impreza, ale mam nadzieje, ze bedzie cudownie.
Ja bede slubowala 2 wrzesnia.
A wybieracie sie do kosmetyczki, na jakies zabiegi upiekszajace przed slubem?
Macie juz w ogole zarezerwowanego fryzera i kosmetyczke?
Pozdrawiam

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #32 dnia: 6 Marca 2006, 08:16 »
oo ja tak czytam i zaczynam sie stresowac :) termin 30 wrzesnia i mam załatwioną :
- salę  :lol:

chociaz to i tak duzo, bo z kosciółkiem zawsze da sie załatwic a to najwazniejsze
acha no i romawiałam z dj-em zaklepałam termin- musze tylko wpłacic co nie co; coby przyklepac:)
aaa no i wazne reguralnie chodze do kosmetyczki, co 2 tyg a własciwie do studum policealnego do praktykantek, dziewczyny sa świetne, robia bardzo dobrze zabiegi, a kosztuje to 1/3 ceny, więc to co bym zapłaciła w gabinecie za 1 wizyte tutaj płace za miesiac:) a mam cere baaardzo pronlematyczną wiec się porzadnbie się za nią wziełam

hmmm reasumując nie jest źle

BOJE SIE TYCH NAUK, NIE WIEM JAK TO UGRYŹĆ I O CO TAM CHODZI, GDZIE CZEGO I ILE TRZEBA ODBYC, MASAKRA....
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Marca 2006, 10:36 »
o naukach dowiesz się od księdza, generalnie jest nudno, trzeba odpękać i tyle

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #34 dnia: 6 Marca 2006, 11:36 »
Cytat: "Anogete"
chodze do kosmetyczki, co 2 tyg a własciwie do studum policealnego do praktykantek

Możesz dać  mi na nie namiary na priva? Dzięki:)

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Marca 2006, 13:26 »
A ja juz mam ustaloną datę na 7 października!!  :mrgreen:  :mrgreen:
w ostatni weekend zaklepalismy zespół i restaurację. To jeszcze mnóstwo czasu do września, więc pewnie dopiero wiosną zabiorę się za jakies konkretniejsze przygotowania, teraz musze wreszcie skończyć magisterkę.
Dziewczyny, poradźcie coś. Warto juz teraz chodzić i szukać sukienki ślubnej, skoro ślub mam dopiero w październiku? Wszyscy mnie przekonują, że jeszcze czas, ale ja bym chciała wiedzieć, co Wy myślicie.

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Marca 2006, 14:19 »
Ja mam ślub 2 września. Uważam, że to jeszcze bardzo dużo czasu, niewiele spraw mamy dopiętych na ostatni guzik. Jakoś tak jestem przeciwniczką długich zaręczyn i długich przygotowań do ślubu. Wszystko da się załatwić spokojnie w pół roku.

Dorka, ja zaczynam dopiero planować wyprawy po salonach. Suknie mam zamiar zamówić przed długim majowym weekendem, a więc na 4 miesiące przed ślubem. Nie mam zamiaru i tutaj jakoś szczególnie się spieszyć, a co będzie jak wypatrzę coś wymarzonego po zamówieniu sukienki? Lepiej wszystko zobaczyć i się zastanowić.

Poza tym piszesz, że kończysz pracę magisterską... Może zrób to lepiej spokojnie, bo jak zaczniejsz mierzyć suknie, to może nie będziesz mogła o niczym innym myśleć? ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Marca 2006, 15:11 »
Cytat: "Moongirl"
Cytat: "Anogete"
chodze do kosmetyczki, co 2 tyg a własciwie do studum policealnego do praktykantek

Możesz dać  mi na nie namiary na priva? Dzięki:)

oczywiscie mi nie wysyła:( na gg tez, wiec napisz do mnie na meila pozara@interia.pl odpisze:)
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 6 Marca 2006, 19:12 »
Antalis napisał/a:   
U mnie tez jest taka przecena - wyprzedają suknie które były na wystawie - i tak kiecki za 2000 zł teraz kosztują ok.700zł a do tego welon gratis ;p !! ... szkoda że nie ma tam mojej wybranki:(   

a moze jakas fotka, no chyba ze juz gdzies zamieszczona, a ja slepa jestem

Niestety nei moge bo mój przyszły mezus tu buszuje ;p

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #39 dnia: 6 Marca 2006, 20:28 »
A mnie najbardziej to wkurza, że wszystko co jest "ciążowe" albo "ślubne" jest kilka razy droższe niż normalnie. Ostatnio na wyprzedaży w reserved kupiłam sobie dwie świetne sukienki w moim stylu (lekko cygańskie, fajny dekolt, odcięte pod biustem i długie) - jedna kosztowała 69zł, druga 79zł. Gdyby jedna z nich była biała - daję słowo, że poszłabym w niej na swój własny ślub!
A tymczasem salony ślubne mają jakąś taką wyłączność na białe kiecki, za które wg mnie trzeba płacić za dużo (a zakłada się je raz w życiu na kilka godzin). Podobnie jest z butami. Nienawidzę tego! Pomijając fakt, że buty w salonach zupełnie mi się nie podobają (ten straszny szpic), to kosztują ok. 200zł. Mam zamiar upolować coś tańszego w jakimś butiku, ale nie wiem czy to nie będzie walka z wiatrakami...
Co do rzeczy, które już mamy na 2 września:
- miejsce na wesele (pałacyk z noclegami i własną restauracją)
- dekoratorkę i bukieciarkę
- termin w kościele
- zespół
- kamerzystę i fotografa
W piątek zaczynamy nauki w kościele, do końca marca rezerwujemy też podróż poślubną. Reszta nienerwowo stopniowo :)

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Marca 2006, 22:02 »
Hej dziewczyny :)
Do tej pory załatwiliśmy kosciół, salę z noclegami(ośrodek wypoczynkowy nad jeziorem), zespół, videofilowanie oraz fotografa. :D Dziwię się że tak szybko idziecie na nauki :? , tak myślałam, że najlepiej wybrac się 3 miesiące przed ale może się mylę?? najgorzej będzie z wyborem sukienki  :roll: .... zaczynam poszukiwania i zobaczymy:)
Pozdrawiam Żabka
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Marca 2006, 10:35 »
Jeśli chodzi o wszelkie dokumenty kościelne, to faktycznie jest napisane, że np. dokumentydostarczone z usc (przy konkordatowym) nie mogą być starsze niż 3m-ce, ale odnośnie nauk nic takiego nie jest napisane. Mówi się, że powinno je się zrobić co najmniej 3m-ce przed ślubem, ale chyba tylko po to, żeby mieć święty spokój. My będziemy chodzić na kursy weekendowe (piątki i soboty o 19), ale i tak zajmie nam to trzy weekendy. A poradnia dla narzeczonych to kolejne dwa. Także, żeby się nie stresować później załatwiamy to teraz.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Marca 2006, 14:16 »
kurnia...a u nas jest bite 10 tygodni wykladów w kosciele i 3 spotkania w poradni! uszami mi to juz wychodzi to gledzenie!

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Marca 2006, 14:20 »
Cytat: "groszek"
uszami mi to juz wychodzi to gledzenie!

No to widze, Groszku,ze cosik Ci sie pechowo trafilo :( nie dosc,ze az tyle tych spotkan macie to jeszcze jak sa nudne to juz masakra :wink: Ja mialam odrobinke szczescia.mamy tylko 3 spotkania indywidualnie z ksiedzem,a przy tym ksiadz bardzo konkretnie i ciekawie to wszystko opowiada.Az chce mi sie isc na nastepne nauki:D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Marca 2006, 14:22 »
kurnia...a u nas jest bite 10 tygodni wykladów w kosciele i 3 spotkania w poradni! uszami mi to juz wychodzi to gledzenie!

No to współczuję... My też będziemy mieć 9 tyg. nauk, ale z pełną premedytacją się na to zdecydowaliśmy.

A nie możesz tych nauk zrobić w innym kościele?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Marca 2006, 11:04 »
Nie mogę. Mój kościól jest 5 minut pieszkom od domu, wlasnie w tym kosciele biorę slub, w innych kosciolach nauki nie odbywaja sie na okraglo, a w tym tak, wiec na ktore bysmy zajecia nie trafili, to podpis zawsze zbierzemy. Poza tym zrobilismy juz 6... 4 do konca i bedzie spokoj.

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Marca 2006, 08:47 »
Oj... my na szczęście/ nieszczęście* nie musimy chodzić na żadne kursy bo ślub w kościele protestanckim
*niepotrzebne skreślić
:)))))

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Marca 2006, 12:22 »
Martini my tez nauki robimy w Dresden- PMK to jest to :wink: do tego mamy rewelacyjnego ksiedza no i 3 spotkania. Problem jest w tym,ze tu nie ma poradni rodzinnej,a podobno niemieckich nasz Kosciol w Polsce nie uznaje. No i teoretycznie musimy je zrobic u mnie w Ostrodzie,ale skoro Ty robisz je w Berlinie to jak mozesz to daj mi jakis nr. telefonu do nich.Bylabym Ci ogromniascie wdzieczna! Zapytalabym sie czy mozliwe jest tam tylko spotkanie z kims z poradni. Latwiej nam pojechac do Berlina niz kombinowac jak to zalatwic w Polsce :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Marca 2006, 21:20 »
u nas jest bite 10 tygodni wykladów w kosciele i 3 spotkania w poradni!

O kurczę, ciekawe jak to u nas wygląda .... :?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Marca 2006, 21:52 »
5 miechów zostało :) W tym miesiącu udało nam się załatwić katechezę dla narzeczonych (3 tygodnie w piątki i soboty), sukienkę dla mnie i zarezerwować podróż poślubną. Plan na kwiecień to zamówienie obrączek, zaproszeń i moje pójście do fryzjera :) Powoli zaczynamy wszystko do siebie pasować jak puzzle :) I nawet jest nienerwowo! :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Marca 2006, 21:57 »
Cytat: "Beth"
zarezerwować podróż poślubną

a gdzie lecicie/jedziecie/płyniecie???????????

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Marca 2006, 22:31 »
Hej  martini widzę że 16.09.2006 to tez Twoja ulubiona data  :mrgreen:
o....widzisz jak się uśmiecham !!!!

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Marca 2006, 22:42 »
zazdroszcze Ci BETH, z sukienką będzie naprawdę ciężko .... i jeszcze nie zaczęłam się pożądnie rozgladac ...wydaje mi sie że jest jeszcze tyyyyyyyyyyyllleee czasu  :roll:
a juz nie wspomna o podróży....ohoho
Obrączki mamy już upatrzone   :wink: tylko trzba je kupic
został man jeszcze Kościółek , USC, szkoła tańca, gastronomia .... sama nie wiem co jeszcze  :roll:
A wracając do USC to ostatnio zgubiłam dowód osobisty  :(  pech ale zdarza się ,
pomyślałam więc najlepiej byłoby poczekac do września z nowym,  ale na szczęście nie popełniłam tej gafy    ufffff  ......bo jak się okazuje do USC trzba się zgłosic z dowodem os. i jak go nie ma to w najgorszym wypadku impreza odwołana  :lol:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Marca 2006, 09:16 »
Agulkaaa - zarezerwowaliśmy wycieczkę na Rodos - tydzień po ślubie na tydzień, śniadania i kolacje, pokój z widokiem na morze, dwa baseny ze słodką wodą, piaszczysta plaża. Na wyspach greckich bez problemu można wynająć auto i tak właśnie planujemy zrobić. Objedziemy sobie całą wyspę i pozwiedzamy na własną rękę!
Urszula_K - wg mnie aż takiego pośpiechu z kieckami nie ma. Zwłaszcza jeśli będziesz chciała kupić gotową ze sklepu, bo akurat Ci podpasuje, albo wypożyczyć (jak ja). Wtedy mierzysz kieckę, podpisujesz umowę i masz się pojawić miesiąc przed ślubem na dopasowanie krawieckie. Także czasu sporo jest. Jakbyś jednak chciała szyć czy kupować, to wtedy może to zabrać nawet 3m-ce. Dlatego wcześniej lepiej sobie zrobić rundkę po salonach i obejrzeć czy mają coś, co Ci się podoba.
Boże - mówię jak jakiś ekspert, a miesiąc temu byłam jeszcze w tych sprawach całkiem zielona :D

Offline Julka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Marca 2006, 11:37 »
Ja tez mam juz kiecke i tez wypozyczam. Nie moge sie doczekac kiedy pojde na przymiarke. Buty tez juz mam. Teraz zastanawiam sie nad obraczkami. Po swietach mam zamiar umowic sie z kosmetyczka i fryzjerka. Wlasnie dziewczyny kiedy macie zamiar wysylac zaproszenia?

Beth cos ostatnio wysylam Ci wiadomosc prywatna, ale nie da rady.
Ja tez mam zamiar zrobic fotki w dzien slubu tak o 11 lub 12. W parku roz widzialam fajnie zdjecia wychodza. Mam zamiar miec tez zdjecia w studio i w muzeum.

Pozdrawiam.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Marca 2006, 20:56 »
Julka - z tymi prywatnymi wiadomosciami to jakiś problem jest od kilku dni. Moderatorzy nam zasnęli? ;) Bardzo fajne plenery planujesz. My idziemy na żywioł i będziemy się turlać po lasach, łakach i polach :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Marca 2006, 21:45 »
O widze ze mamy kolejną kolezankę do klubu 16.IX.2006 :D. My mamy ostatnie nauki w czwartek - z facetem z poradni - 2 godz z głowy. Najlepsze było to ze facet na wejsciu sie pzredstawil, powiedzial ze bedziemy omawiac termiczna metode antykoncepcji i ... ze ma z tej metody dwoje dzieci .... autorytet jakich mało :(

Offline magnessmeg
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Kwietnia 2006, 13:06 »
Ja też dołączam do klubu. ślub 16 września:)

Mam salę, kościoł, dj'a, nauki i dzien skupienia za sobą. Została nam tylko poradnia. Co najlepsze nasze nauki odbyły się tylko dwa razy po godzinie i to nie były żadne weekendowe. W poradni spotkanie będzie tylko jedne. Obawiam się,że jakbym mieszkała w miescie, gdzie nauki to 10 spotkań, to za mąż bym nie wyszła, bo za nic w świecie mój luby by na to nie poszedł:)
Teraz chodzimy na kurs tańca, ale srednio nam się podoba.
W salonie z sukniami byłam tylko raz z mamą, po czym się pożarłyśmy strasznie i od tego czasu jest cisza na ten temat:)
Też się zastanawiam nad jakimś szalem czy bolerkiem,ale zobaczymy. Ja wciąż uważam,że mnóstwo czasu, choć w ostatnie lato szalałam, zamawiałam salę, tego dj'a, potem euforia przeszła i teraz mam czas:)

A jak to jest z butami? Duży problem kupic? Ja chce miec raczej białą suknię, ewentualnie z jakimiś dodsatkami capuccino czy cos w tym stylu. Czyli buty będą białe. Powinnam się już rozglądać?

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Kwietnia 2006, 13:43 »
No to witaj wśród nas magnassmeg - ja też 16.09. wychodze za mąż, i podobnie jak u Ciebie przygotowania "zawisły", ale mam poczucie, że czas ucieka, i nażełoby się znowu wziąść.
Ja osobiście o buty narazie się nie martwię. Jak już będe miała upatrzoną sukienkę, i pewność, że to ta jedyna, dopiero zacznę się za nimi rozglądać. Jak  chodziłam po sklepach - a wybór póki co jest taki sobie, panie sprzedawczynie mnie uspokajały, że okres ślubów się dopiero zbliża, więc największy "wyrzut" butów śłubnych jest z końcem maja. Mam nadzieje, że wiedziały co mówią, więc może nie będzie tak źle...
A o której godzinie śłubujecie?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Kwietnia 2006, 14:11 »
Widzę, że 16.09 jest bardzo popularnym terminem :) I data chyba też fajnie wygląda. My w dniu Waszych ślubów będziemy się prażyć na Rodos :) Ale będzie fajnie :) A do mojego "TAK" zostało równo 5 miechów. Kurczę, jak ten czas szybko leci.. jeszcze niedawno było 12m-cy, 8m-cy..