Autor Wątek: wrześniowe panny młode 2006  (Przeczytany 23394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
wrześniowe panny młode 2006
« Odpowiedź #60 dnia: 2 Kwietnia 2006, 15:11 »
Ja o zgrozo ślubuję w samo południe :(

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #61 dnia: 2 Kwietnia 2006, 16:21 »
Antalis nie martw się :) Jeszcze niedawno czytałam gdzieś, że jesteś spokojna i ze wszystkim się wyrobicie, tylko trzeba trochę inaczej zorganizować dzień :) Grunt to pozytywne nastawienie i dobra organizacja. No i trzeba będzie wcześnie wstać :) Będziecie mieć piękne słońce no i tdo tego w każdym kościele w południe biją dzwony - będziecie mieć super klimat!

My ślubujemy o 16, chcemy na plener wyskoczyć jeszcze przed ślubem :)

Offline magnessmeg
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2 Kwietnia 2006, 16:39 »
My ślubujemy o 13. Według mamy i tak za późno:) No,ale tak to już jest na Śląsku:)
Też pamiętam,że całkiem niedawno jeszcze było niecałe 15 miesięcy do ślubu (wtedy mi się luby oświadczył)...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #63 dnia: 2 Kwietnia 2006, 19:59 »
Ecia - czyli prawdopodobnie powiemy "TAK" w tym samym momencie :) My też o 16 i też chcemy ok. południa załatwić plener. 16 jest dość rozsądna, bo pewnie weselisko zacznie się ok. 18-19.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #64 dnia: 4 Kwietnia 2006, 00:29 »
Beth super - będziemy razem odliczać! :D

My się teraz zastanawiamy nad plenerem nocnym, bo widzieliśmy śliczne filmy naszego kamerzysty kręcone w nocy... Wrocław jest pięknie oświetlony i robi to spore wrażenie. Tylko musielibyśmy na trochę zostawić gości samych. Jeszcze sie zastanawiamy :) Ale bardzo mnie to kusi, bo duże wrażenie zrobiły na mnie próbki nocnych filmów :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 4 Kwietnia 2006, 08:09 »
Ecia, często się zdarza, że pary opuszczają gości na godzinę czy nawet dwie. Goście bawią się dalej. Ja myślę, że też urwiemy sie do domu, chocby po to, żeby ochłonąć, odświezyć się trochę. Zalezy, jak będzie gorąco.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Kwietnia 2006, 09:45 »
Ecia, my się o północy wybieramy na Ostrów  :mrgreen: Z fotografem, nie kamerzystą.

Dołączam do kulubu 2 września!  :twisted:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 4 Kwietnia 2006, 09:51 »
a kto 23 wrzesnia 2006  :?:
bo widze ze jakies kluby sie potworzyly  :lol:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #68 dnia: 4 Kwietnia 2006, 10:21 »
Ecia - bardzo fajny pomysł :) Faktycznie - Wrocław nocą jest prześliczny i na pewno zdjęcia/film wyjdą fantastycznie. My będziemy oddaleni od cywilizacji w sumie, bo pałacyk stoi samotnie w lesie -25km od Gorzowa. Ale coś będziemy kombinować ;)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #69 dnia: 4 Kwietnia 2006, 11:36 »
Cytat: "azzurra"
my się o północy wybieramy na Ostrów

Azzurra super! My pewnie będziemy wcześniej, jeśli się zdecydujemy bo o północy będziemy mieć oczepiny :)

Ja już nawet tak myślałam, że ładnie by wyszło zacząć pod katedrą, potem przez ten mostek zielony i na koniec przejście pasażem spacerowym (nawet nie wiem czy ma nazwę jakąś...)

Co raz bardziej podoba mi się pomysł nocnego pleneru :D :D

Cytat: "groszek"
Ja myślę, że też urwiemy sie do domu, chocby po to, żeby ochłonąć, odświezyć się trochę.

Ten pomysł też bardzo mi się podoba, w końcu goście nie muszą nas widzieć bez przerwy :D Tylko, że wesele mam na Biskupinie, a mieszkanie będzie na Krzykach, więc całkiem spory kawałek. No, ale sprawa jest do przemyślenia :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 4 Kwietnia 2006, 17:54 »
aaaneta, ja również dolączam do klubu 23 września  :D
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 4 Kwietnia 2006, 18:14 »
Eciu ja BYŁAM spokojna ale po tym co tu przeczytałam ... jestem przerazona ze si enie wyrobie na czas. Grunt to dobra organizacja.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #72 dnia: 4 Kwietnia 2006, 18:20 »
My na szczęście mamy apartament małżeński w pałacyku, także jeśli będziemy chcieli się odświeżyć ;) to na pewno będziemy mieli gdzie :D

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #73 dnia: 9 Kwietnia 2006, 22:15 »
Cytat: "martini"
Witam nowe "szesnastki"  :D Swietnie, ze tyle nas jest!

Urszulo_k, opowiedz cos o swoich przygotowaniach, co macie juz zalatwione? ktore firmy i lokale sprzatneliscie nam sprzed nosa?  :wink:

Marta

Witam wszystkie wrześniowe Panny Młode a w szczególności 16-tki  :jupi:

Jeśli chodzi o nasze przygotowania to bardzo powoli ale sukcesywnie idą do przodu...tak więc do tej pory mamy salę a właściwie cały (z noclegami) OW w Ińsku nad jeziorkiem  :D
Podpisaliśmy umowy z videofilmowaniem  i fotografem, w zeszły weekend podpisalismy umowę z zespołem ale z Elbląga  :mrgreen: ...odrazu odpowiadam "bo są super"
 :lol: i to chyba wszystko.....i sporo jeszcze zostało do załatwienia.
Jeśli chodzi o obrączki to mamy już upatrzone wystarczy kupić, ale z tym nie ma pośpiechu...poza tym zaczynam rozgladać sie za sukienką i obawiam się, że się sporo nachodzę bo jak narazie nie znalazłam nic dla siebie :shock:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #74 dnia: 9 Kwietnia 2006, 22:30 »
zabrakło mi miejsca   :lol:

Chcemy iść na kurs tańca, tylko nie ma czasu zadzwonić tak samo jest z naukami ....ciągle brak czasu niestety... zaczynam się denerwować bo czasu coraz mniej i jak czytam ile macie juz załatwione  :roll:  

Wracając do godziny to wymyśliliśmy, że fajnie by byo 16.09.2006  o 16:00  :mrgreen:
szczególnie że do Ińska trzeba kawałek jechać ok. 40 minut więc my bedziemy tam juz od południa po załatwieniu kosmetyczki, fryzjera i wizażystki (poza wizażystką mam  juz wszystko ustawione .... i tu potrzebuje porady ....znacie jakąś godną polecenia??)

No i oczywiście błogosławieństwo odbedzie się w Ińsku

Zastanawiam się jeszcze nad jedną sprawą mamy znajomego księdza a właściwie rodzinę i zastanawiam się jak to rozegrać żeby mógł udzielić nam ślubu ale w kościele w Ińsku ????? ten kościółek w Ińsku jest trzecim kościołem i nie należy do żadnej z naszych parafii

Do ślubu chcielibyśmy pojechać dorożką ale jeszcze nie działąliśmy nic w tej kwestii ale w razie jak sie nie uda pojedziemy swoim samochodzikiem, czyli Smarcikiem :mrgreen: [/quote]

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #75 dnia: 9 Kwietnia 2006, 22:48 »
znów zabrakło miejsca ....nadrabiam zaległosci  :lol:

zostało jeszcze załatwienie gastronomii ale to tylko kwestia telefonu, spotkania i ustalenia menu
 :obiad:  a i alkohol-to razczej bez problemu  8)  

Zostaja jeszcze szczegóły dotyczące wystroju sali, kościoła, garnitur-kwestia kilku dni ale najpierw musze wybrać swoją wymarzona sukienkę i wszystkie dodatki.No i oczywiście papiery w USC i Kościółku na 3 miesiące przed  ślubem  :wink:

Tak się zastanawiam czy czegoś nie uwzględniłam w planach ..... aaaaaaa wiadomo jeszcze wieczory panieńsko-kawalerskie ale tym zajmą się nasi świadkowie, czyli naszi przyjaciele  :jupi:

Kiedy nalezy zabrać się na wysyłanie zaproszeń?? Lista gości jeszcze sie waha bo mamy, sporą liczbę  i próbujemy ją wyszczuplić....musimy się zmieścić w max 120 a jest ok 150  :shock:

zastanawialismy się nad druchnami i nawet juz mamy chętne kandydatki  :mrgreen: co Wy na to  :?:

Postaram się być na bierząco z Wami  :wink:

Pozdrawiam
Żabka[/scroll]

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Kwietnia 2006, 23:54 »
Hej WPM/ wrześniowe Panny Mlode/
coś cicho w naszym wątku... :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Kwietnia 2006, 11:03 »
No to ja mogę dzisiaj dodać do swojej listy rzeczy załatwionych, że mam wybraną fryzjerkę i zrobione zaproszenia (idę za dwie godziny odebrać). W maju planujemy kupno obrączek oraz wybór garnituru i butów dla Maćka. Do 14 czerwca z resztą będę musiała spauzować, bo właśnie wtedy się bronię, a wiadomo jak ostatnie tygodnie studiowania mogą być nerwowe. Także powoli do celu.. :)
Ursuzla_k - druchny to ciekawy pomysł, ale dość niespotykany w naszym kraju. U nas często druhna=świadkowa. Może to być powiewem jakiejś egzotyki na ślubie, zwłaszcza jak masz dużo przyjaciółek. Ale nie zapomnij, że to Ty będziesz musiała kupić/zamówić im sukienki (jeśli oczywiście wychodzimy z założenia, że to mają być takie druhny na wzór amerykański), co może dodatkowo podnieść koszty.
A zaproszenia możesz zacząć wysyłać nawet teraz - ja zacznę rozdawać o przyszłego weekendu. Nie ma jakiegoś terminu kiedy zacząć. Wypada jednak rozdać je co najmniej miesiąc przed ślubem. A jeśli bierze się ślub w czasie urlopowym (tak jak większość nas tutaj), to lepiej jednak zrobić to ze dwa miesiące wcześniej, żeby ludzie mieli czas sobie poplanować urłopy.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Kwietnia 2006, 23:12 »
My zaproszenia planujemy rozdać w czerwcu czyli ok.3 miesiące przed imprezą. Poza tym i tak wszyscy którzy powinni wiedzieć już i tak wiedzą :) a zaproszenie to tylko formalność :)
a reszta przygotowań..."leży i kwiczy" :) za wybór sukni biorę się ostro od maja :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Kwietnia 2006, 23:21 »
Hmmm... a ja sobie właśnie uświadomiłam, że my już wszystkie najważniejsze rzeczy mamy załatwione! A nawet nie jesteśmy zaręczeni 3 miesiące... Kto by pomyślał, że tak sprawnie nam to pójdzie :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Kwietnia 2006, 23:01 »
Beth druhny przewiduję 2 lub 3 co najwyżej, ale nie myślałam o tym że będę musiała kupić sukieni....myślę że to stanowczo za duży wydatek i tak w sumie jeszcze się zastanawiam :roll:

Czy zapisujecie się do szkoły tańca?? :D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 27 Kwietnia 2006, 23:03 »
Taak..my na pewno się zapisujemy... tylko jeszcze nie wiem gdzie. Muszę zrobić rozeznanie :)

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #82 dnia: 27 Kwietnia 2006, 23:12 »
Jak zrobisz rozeznanie to daj znac gdzie warto się wybrać  :wink:
Ja narazie dzwoniłam do jednej na prawobrzeżu i się zdziwiłam jak kokbieta powiedziała mi, że wystarcza 2 lub 3 spotkania (jedno spotkanie 60zł)  :? jakoś za mało tych spotkań....tak mi się wydaje......  :(
Jak znajdę coś to też napiszę  :mrgreen:

Offline Kasiak84

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Kwietnia 2006, 22:11 »
Witam dziewczyny!!! Wreszcie trafiłam pod właściwy adres  :wink: do ślubu już tak blisko!!!! Coraz bardziej jestem podekscytowana!!!! U mnie prawie wszystko zapięte na ostatni guzik. Tak więc można już nie długo siedzieć spokojnie i czekać na ten dzień  :roll:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Kwietnia 2006, 00:20 »
Cytat: "Kasiak84"
U mnie prawie wszystko zapięte na ostatni guzik. Tak więc można już nie długo siedzieć spokojnie i czekać na ten dzień

szczęściara....że też ja tego o sobie nie mogę powiedzieć...ehhhh
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline froogunia

• uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Maja 2006, 21:19 »
Witaj Kasiak84 :)
Tylko pozazdrościć tego że masz juz wszystko załatwione...  :wink:

Pozdrawiam

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #86 dnia: 2 Maja 2006, 15:50 »
Ze wszystkim zdążymy Babki - zobaczycie :)
Ja dzisiaj już się zapisałam na próbną fyrurę (28 sierpnia) i na fryzurę w dniu ślubu, a przy okazji odkryłam koło gabinetu salon kosmetyczny, w którym ponoć pracuje bardzo fajna makijażystka. Co prawda dzisiaj miała zamknięte, ale jak za miesiąc zjadę do rodzinnego miasta, to na pewno ją odwiedzę i też zaklepię termin.
Zaproszenia też prawie rozdane, do końca czerwca będziemy czekać na ostateczne potwierdzenia.
A reszta powoli. Koniecznie chcę jeszcze w maju zamówić obrączki. 3 czerwca siostra Przyszłego bierze ślub (co prawda tylko cywilny i będzie mniejsze szaleństwo niż u nas), ale myślę, że kilka patentów sobie podejrzę i one mi pomogą później.
Nie ma się co denerwować :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Maja 2006, 23:43 »
Cytat: "Beth"
Ja dzisiaj już się zapisałam na próbną fyrurę (28 sierpnia) i na fryzurę w dniu ślubu,

a jesteś pewna że tam gdzie robisz próbną fryzurkę, będziesz zadowolona? ja mam dylemat: zapisać się na próbną i od razu na ślubną czy też teraz zobaczyć jak ta próbna wyjdzie i albo decydować się na tego fryzjera albo szukać dalej...

A poza tym do listy zalatwionych spraw wreszcie mogę zaliczyć sukienkę  :) Kamień z serca.. :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #88 dnia: 19 Maja 2006, 11:14 »
Wiesz - zapisy są tylko zapisami, zawsze można z tego terminu zrezygnować. Ja na pewno będę zadowolona, ponieważ farbowanie wyszło super, jestem bardzo zadowolona i właściwie to chyba pierwsza fryzjerka, do której absolutnie nie mam zastrzeżeń. Także postanowiłam, że fryzura też u niej. Jeśli nie będę dobrze wyglądać w upiętych włosach, to po prostu 2 września przyjdę tylko na umycie i ładne wymodelowanie, a do ślubu pójdę w rozpuszczonych. Jakby nie patrzeć - będzie korzystnie!
Gratuluję wyboru sukienki! Może jakieś fotki? :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Maja 2006, 23:06 »
Postaram się wkleić fotki ale już nie dziś... padam na twarz po calym tygodniu pracy.. na szczęście dziś piątek... :)