Autor Wątek: kremy antycellulitowe  (Przeczytany 43941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline irishania

• entuzjasta
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Marca 2007, 14:29 »
hej kobitki wlasnie cos takiego przeczytalam,moze was zaciekawi

tabletki na cellulit
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Marca 2007, 14:31 »
Jakoś nie jestem przekonana do takiego czegos  :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Marca 2007, 23:06 »
Kurcze , ja też do tego podchodze sceptycznie...ale zawsze ciekawosc wygrywa i w rezultacie kupuje jakis tabletki "spalające tłuszcz" , "powstrzymujace łaknienie"....
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline rajdowka

• Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Marca 2007, 23:27 »
w te spalajace tluszcz bez cwiczen to niebardzo wierze..

juz wole kremy po ktorych chociaz mam fajna skore :)

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Marca 2007, 18:38 »
Cytat: rajdowka
w te spalajace tluszcz bez cwiczen to niebardzo wierze..

tez tak uważam - to kolejny mit, ktorym karmia nas koncerny farmaceutyczne l-karnityna bez cwiczen nie działa!!
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
Odp: kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Czerwca 2007, 13:38 »
Dziewczyny a co z rozstępami?? Bo mnie prześladują od 13 roku życia i chcę z nimi wreszcie skończyć.  Czy kosmetyki zwalczające Cellulit pomogą też na rozstępy?? Troszkę się naczytałam i chyba zacznę stosować kurację z fusami  + serum z Eveline. . . .  jak będą rezultaty to dam znać  ;D
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Czerwca 2007, 13:41 »
Ja też stosowałam przeróżne specyfiki antycellulitisowe i nic.... :(

Żele do kąpieli totalna bzdura...

A kremy, balsamy np. Vichy może dałyby efekt przy długotrwałym i KOSZTOWNYM stosowaniu...

Ale jeśli chodzi o kurację kawową to POLECAM !!!!!!!!!!!

Kawa mielona sparzona (najlepsze odpady z ekspresu do kawy), śmiatana, cukier, oliwa lub olej, trochę soku z cytryny

składniki dawałam na wyczucie aby powstała fajna papka

z taką miksturą wchodziłam do wanny i masowałam miejsca dotkniete cellu... ruchem okrężnym aż do czerwoności :)

tylko delikatnie !!! a długo

po takim zabiagu skóra  była czadowa !!! gładsza, jędrniejsza;
myślę, że przy regularnym stosowaniu możnaby osiągnąc niezły efekt !!!

Zapomniałam o kawie całkiem ale dzięki temu, że natrafiłam na ten wątek powróce do jej stosowania.
Szczerze polecam  ;D

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Czerwca 2007, 20:00 »
Ja ostatnio ostro działam w sprawie celulitu i muszę powiedzieć że jest znaczna i widoczna poprawa.
Codziennie rano i wieczorem wcierałam żel Nivea-Good Bye Cellulite (jestem z niego bardzo zadowolona, super sie wchłania, pieknie pachnie no i działa) i miałam tez w komplecie plastry Nivea.
Oprócz tego 2 razy w tygodniu peeling kawowy ( po którym skóra jest niesamowita!! )

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Czerwca 2007, 13:48 »
Ja już od jakiegoś czasu masuje skórę z cellulitem szczotką z wypustkami tak długo jak sie da.

Do tego kupiłam ostatnio rollon z Garniera - ten na brzuch, bo tu też niestety ma cellu... :(

Dodatkowo regularnie wykonuję ćwiczenia różnego rodzaju.

Chyba widzę poprawę, ale jeszcze muszę popracować na sobą.
Mam nadzieję że zdążę do września :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 27 Czerwca 2008, 22:26 »
Ciąża rządzi się swoimi prawami.... niestety. Mimo diety i takiej aktywności, jaką tylko mogłam stosować. Basen do 30tc i wzmacnianie wyizolowanych grup mięśni po 30tc pojawiła się ta cholera zwana skórką pomarańczową :!:

Szorowanie algami morskimi, zimne prysznice i masowanie drewnianym masażerem przy użyciu lekkich kosmetyków dozwolonych w ciąży nie zapobiegły paskudzie.

Teraz zabieram się za zakup czegoś silniejszego, co zacznę stosować po ciąży, a będzie wolno mi tego używać podczas laktacji. Tu pytanie do Was:

Czy znacie włoską firmę Farmavit :?:

Jeśli tak, to jakie macie doświadczenia z nią związane :?:

Planuję nabyć 3 specyfiki:

1.

ANTYCELLULITOWY PEELING DO CIAŁA Z MACICY PERŁOWEJ ( SCRUB CORPO ) WŁOSKIEJ FIRMY " FARMAVIT " !!!!!!!!!!

WYGŁADZAJĄCY, ANTYCELLULITOWY PEELING DO CIAŁA Z MACICY PERŁOWEJ I MIELONEJ FASOLI INTENSYWNIE WSPOMAGA REDUKCJĘ CELLULITU. IDEALNIE ŚCIERA MARTWY NASKÓREK, WYGŁADZA I UJĘDRNIA SKÓRĘ. PEELING WZMACNIA DZIAŁANIE INNYCH PRODUKTÓW ANTYCELLULITOWYCH. STANOWI NIEODŁĄCZNY ELEMENT KURACJI ANTYCELLULITOWEJ.

OPAKOWANIE : 500ML

2.

PROFESJONALNE ŻELE NA CELLULITIS WŁOSKIEJ FIRMY "FARMAVIT" !!!

Żel chłodzący na cellulitis - SNELLIT B 40 - profesjonalna i intensywna pielęgnacja na cellulitis gwarantująca wysoką skuteczność na bazie alg z dębu morskiego, substancji organicznych, mikrodrobinek z kofeiny. W szybkim tempie redukuje rozmiary cellulitu, wygładza,wyszczupla, ujędrnia, oraz drenuje tkanki. Modeluje biodra, uda, brzuch.

UWAGA!!! OPAKOWANIE: 500ML TJ. 0,5KG

Sposób użycia: nanieść żel na miejsca z cellulitem. Zostawić na 30 minut przykrywając przezroczystą folią ( spożywczą ). Spłukać letnią wodą. Stosować 3 razy w tygodniu przez miesiąc.

UWAGA !!! ŚRODEK BARDZO PROFESJONALNY, UŻYWANY W DOBRYCH SALONACH KOSMETYCZNYCH DLATEGO PROSZĘ STOSOWAĆ WEDŁUG OPISU !!!

ŻEL NADAJE SIĘ DLA OSÓB KTÓRE MAJĄ PROBLEMY Z PĘKAJĄCYMI NACZYNKAMI I ŻYLAKAMI.

3.

KREM UJĘDRNIAJĄCO - WYSZCZUPLAJĄCY - ANTYCELLULITOWY ( CREMA ANTICELLULITE  ) WŁOSKIEJ FIRMY " FARMAVIT " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SILNIE DZIAŁAJĄCY KREM NA BAZIE ALG MORSKICH, DĘBU MORSKIEGO, BLUSZCZU POSPOLITEGO, SUBSTANCJI ORGANICZNYCH I MIESZANINY NAJWYŻSZEJ KLASY OLEJKÓW ETERYCZNYCH. W SZYBKIM TEMPIE MODELUJE, WYGŁADZA, SILNIE UJĘDRNIA, WYSZCZUPLA SYLWETKĘ, EFEKTYWNIE REDUKUJE TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ, ORAZ ZMNIEJSZA OBJAWY CELLULITU. POLECANY DLA OSÓB Z WIDOCZNĄ " POMARAŃCZOWĄ SKÓRKĄ " JAK I W PROFILAKTYCE CELLULITU.

KREM DO CODZIENNEGO UŻYTKU.

OPAKOWANIE: 500ML

SPOSÓB UŻYCIA: NANIEŚĆ KREM NA MIEJSCA Z CELLULITEM I DELIKATNIE MASOWAĆ DO CAŁKOWITEGO WCHŁONIĘCIA.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Czerwca 2008, 14:46 »
Kochane :?: No co Wy :?: Nikt nie miał z tym doczynienia :?:   ???

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #101 dnia: 29 Czerwca 2008, 16:17 »
Ninko ja jestem z tej branży ale nie słyszałam o tej firmie .

A co o niej słyszałaś ? Polecają ? Skuteczne  ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 29 Czerwca 2008, 16:30 »
Nie słyszałam nic. Znalazłam na Allegro, a na innych forach piszą chwalebne opinie.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Czerwca 2008, 10:32 »
Jeśli chodzi o celllit to ja polecam serum i maske z firmy TOLPA  ;D

Serum jest bardzo wydajne , buteleczka starcza mi na 2 miesiące regularnego stosowania rano i wieczorem i naprawde efekty sa zadowalające  ;D
Stosowałam wiele preparatów na cellulit ale z tej serii sa przede wszystkim działające :D

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #104 dnia: 9 Października 2008, 15:55 »
A coś na rozstępy możecie poradzić ba ja mam straszne rozstępy głównie na posladkach juz nie mówiąc o celulicie:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #105 dnia: 9 Października 2008, 19:55 »
śmiem twierdzić, że na rozstępy nie ma kremu...
jakąś skuteczność mogą mieć pewne zabiegi, ale kremy....nie sądzę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Października 2008, 01:07 »
Mogą pomóc w szybszym obkurczeniu blizn i zblaknięciu, ale nie zlikwidują... niestety  :-[ Tylko zabiegi i to dość kosztowne.

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Października 2008, 09:12 »
A czy możecie powiedzieć jakie to są zabiegi?? i ile mniej więcej kosztuja?
Kurcze z kremami tak myślałam bo ja kupowałam kilka rodzajów i nic nie pomogły nawet zastanawiałam się czy przez mango nie zamówić tego ze ślimaka ale wyczytałam na jakims forum że on tez nie pomaga i tylko szkoda kasy:(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 10 Października 2008, 10:29 »
poszukaj - wiele gabinetów kosmetycznych tudzież gabinetów medycyny estetycznej ma takowe w swojej ofercie;
kiedyś coś takiego przeglądałam, ale pobieżnie - nazw nie pamiętam;
a koszt całej serii myślę, że zamyka się w kilku tysiącach złotych - tego typu zabiegi kosztują;
dla mnie skórka nie warta wyprawki, wolałabym za tą kasę machnąc sobie trwałą depilacje, botox albo restylane lub cycki poprawić  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Października 2008, 11:07 »
No faktycznie więc chyba sobie dam spokój trudno musze się do nich przyzwyczaić:P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Października 2008, 11:36 »
trza pokochać...ja swoje z okresu dorastania pokochałam...zadbałam jedynie by w ciazy nowe nie wylazły, bo co za duzo to nie zdrowo...no i nie wyszły...
— Richard M. Devos

Offline Karola_kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 04 2009
« Odpowiedź #111 dnia: 15 Października 2008, 14:28 »
Hej dziewczyny co do rozstępów to nie wiem czy jest cos skutecznego ale jeśli chodzi o celullit to wypróbowałam wiele różnych kremów i najskuteczniejszy okazał się CELLU REVERSE firmy ELANCYL już po kilku użyciach widać efekty a teraz prawie go nie mam ;D ;D ale jeszcze stosuje

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Października 2008, 01:02 »
Słyszałam pozytywne opinie o tej firmie, więc rzeczywiście musi być dobra.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Października 2008, 14:50 »
oni mają faktycznie porządne kosmetyki, ale mnie ich antycellulity nie powaliły na kolana....fakt, że z regularnościa stosowania miałam problem...
— Richard M. Devos

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #114 dnia: 31 Października 2008, 23:32 »
Polecam GoodBye Cellulite Nivei - świetnie się wchłania i naprawdę działa.  Natomiast specyfiki Garniera to dla mnie totalna porażka.  W przypadku Nivei po ok.  miesiącu regularnego stosowania skóra wyraźnie się napięła, a cellulit zmniejszył; w przypadku Garniera nie było żADNYCH efektów.  I tak nakładka masująca. . .  kolejny niewypał.  Słabo masuje, a zamiast tego często boleśnie przyszczypuje skórę.  Dałam sobie spokój pomimo że miałam jeszcze ponad pół opakowania.

Obecnie testuję kriożel firmy Faberlic.  Na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć, że ładnie się wchłania i wydaje się podobny do Nivei - też chłodzi i ma mentol.  Zobaczymy co dalej. . .

Ostatnio zobaczyłam też w sklepie antycellulitową sól do kąpieli i herbatkę.  Używała któraś takich bajerów?

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #115 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:20 »
Cellulit to problem estetyczny o podłożu medycznym. Cellulitem określa się nierówności widoczne na powierzchni skóry w okolicach bioder, ud i pośladków, określane również jako "skórka pomarańczowa". Dotyczy on wyłącznie kobiet.
Większość badaczy przyjmuje, że jest wynikiem odkładania się tłuszczu i pogorszenia drenażu podskórnej tkanki tłuszczowej. Uwięziony tłuszcz i zalegająca chłonka powodują wybrzuszanie zrazików tkanki tłuszczowej, sprawiając wrażenie powstawania nierówności i tym samym psując wygląd gładkiej dotąd skóry. Problem ten, choć w różnym stopniu, dotyczy ok. 90% kobiet, również szczupłych i wysportowanych. Niektórzy eksperci uważają, że cellulit może tworzyć się już w okresie dojrzewania. Wczesne oznaki cellulitu można zauważyć, ściskając fałd skórny na pośladkach bądź udach. Zmiany te z czasem stają się coraz bardziej widoczne. Cellulit jest szczególnie zauważalny na pośladkach i udach, gdzie tkanka tłuszczowa odkłada się tuż pod skórą.
carpe diem

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #116 dnia: 29 Grudnia 2014, 09:15 »
Czemu ma służyć ta regulka ???

Offline ayris
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2015
« Odpowiedź #117 dnia: 8 Lutego 2015, 08:06 »
Ja walczę z cellulitem i mam zamiar zacząć stosować zdrowszą dietę, pić dużo wody i ćwiczyc.  Poza tym chcę kupić  kosmetyki rosyjskie bo słyszałam, że odpowiednie nawilżanie skóry jest bardzo ważne a chcę używać tylko naturalnych kosmetyków. 

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #118 dnia: 8 Lutego 2015, 08:35 »
Różne kremy stosowalam i nie ma poprawy, od jutra zaczynam liposukcje ultradzwiekowa u kosmetyczki. Wykupilam 6 zabiegów i mam nadzieje na zniknięcie cellulitu z tylu ud  :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 8 Lutego 2015, 10:20 »
Cellulit to problem estetyczny o podłożu medycznym. Cellulitem określa się nierówności widoczne na powierzchni skóry w okolicach bioder, ud i pośladków, określane również jako "skórka pomarańczowa". Dotyczy on wyłącznie kobiet.
Większość badaczy przyjmuje, że jest wynikiem odkładania się tłuszczu i pogorszenia drenażu podskórnej tkanki tłuszczowej. Uwięziony tłuszcz i zalegająca chłonka powodują wybrzuszanie zrazików tkanki tłuszczowej, sprawiając wrażenie powstawania nierówności i tym samym psując wygląd gładkiej dotąd skóry. Problem ten, choć w różnym stopniu, dotyczy ok. 90% kobiet, również szczupłych i wysportowanych. Niektórzy eksperci uważają, że cellulit może tworzyć się już w okresie dojrzewania. Wczesne oznaki cellulitu można zauważyć, ściskając fałd skórny na pośladkach bądź udach. Zmiany te z czasem stają się coraz bardziej widoczne. Cellulit jest szczególnie zauważalny na pośladkach i udach, gdzie tkanka tłuszczowa odkłada się tuż pod skórą.

hehehe no co ty pierwsze slysze  ;D ;D ;D