Autor Wątek: kremy antycellulitowe  (Przeczytany 43949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AniaX
  • forumowicz
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Kwietnia 2006, 17:55 »
Maja ja mam z  tej serii Lirene podkład do twarzy i musze przyznać, że to dobra jakość za przystępną cenę :) tak, że wypróbuję pewnie i coś innego   :D

[/url]
Buziaczki  :)

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Kwietnia 2006, 22:08 »
Polecam krem-serum z firmy Evelin. SUPER. Już po kilku dniach skóra gładsza i lądniej wyglada. Cena - ok 14 zł w  TESCO

Offline gogosia
  • użytkownik
  • **
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Kwietnia 2006, 08:56 »
witam! swojego czasu uzywalam regularnie kremu na cellulit firmy avon (tego w fioletowej tubce) i efekt byl naprawde bardzooo fajny (opinia wielu babeczek z mojego otocznia jest taka sama), przez zime sobie odpuscilam i wrocilo to paskudzwo- niestety.  teraz mam do przetestowania nowy kem tejj firmy (ten reklamowany- gorset:))....zobaczymy jak dziala, opinia mojej mamy jest bardzo pochlebna. a polecam bardzo mleczko ujedrniajace tej firmy (rowniez fioletowa tubka), naprawde tyleczek po nim jest gladziutki jak marzenie. :waga:  :waga:
zycie jest piekne:)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Kwietnia 2006, 14:12 »
A ja używam cały czas sorayi "Beauty Creator" i mam o nim też bardzo dobre zdanie. Po pierwsze to mobilizuje mnie do masażu ud, co podejrzewam jest dodatkowym skutkiem polepszenia się wyglądu mojej skóry, pięknie pachnie, nie zostawia tłustej warstwy, szybko się wchłania i faktycznie - po niecałym tygodniu stosowania - skórę na udach mam bardziej napiętą, a uda jędrniejsze przez co cellulit jest prawie niewidoczny. Jak skończę ten krem, to na pewno zaopatrzę się w któryś z Avonu. Ale "Beuty Creator" naprawdę mogę polecić!

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2006, 18:15 »
ja od 2 dni wcieram sbie grzecznie ten nowy "gorset" z Avonu. Za jakis czas dam znac jak tam rezultaty  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:30 »
Cytat: "Agutka"
ja od 2 dni wcieram sbie grzecznie ten nowy "gorset" z Avonu.

Mi się chce śmiać bo ten "gorset" wcieram w brzuch i pośladki, antycellulit w uda, w biust co innego, na stopy krem zmiękczający i jeszcze coś na dekold, a reszta moim ulubionym balsamem, także jak zabieram się za wcieranie wieczorem tego wszystiego to dobre 20 minut mi schodzi hehe.... w każdym razie polecam Avonu w fioletowej tubce, jak używałam byłam bardzo zadowolona, od 2 dni znów go stosuję  :mrgreen:
czekam aż szczęście powróci...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Kwietnia 2006, 14:50 »
No i co babki - jak się krem-gorset sprawdza?
Ja jestem wierna polskim firmom kosmetycznym - eveline, oceanic i ziaja - ta ostania ma fajną serię kosmetyków do opalania i wyszczuplania zajednym zamachem (sopot sun) - w połączeniu z pływaniem musi dać efekty! :-)
czy kremy z serii 3d eveline łatwo sie wchłaniają? Bo ja niecierpię jak wszystko sie do mnie klei!

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Kwietnia 2006, 15:31 »
Wg mnie tak ale mam serie Serum 3D

Offline ancik

• bywalec
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Kwietnia 2006, 16:40 »
Cytat: "aniata"
Wg mnie tak ale mam serie Serum 3D

podzielam opinie ze tylko sama ta seria bo mialam z innej serii tej firmy i juz nie tak latwo. powiem ze ja od jakiegos czasu stosuje DoVE zel pod prysznic - nic innego nie stosuje z braku czasu i jestem zachwycona - celullit moze i nie zniknal ale skora napieta i naprawde glaciutka jak u niemowlaczka. polecam i pozdrawiam

POZDRAWIAM i bardzo gorąca sciskam: ~monika~ ; dorota77 ; martinii ; madziulek

juz sie nie usmiecham...:( buu...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Kwietnia 2006, 10:29 »
A ja właśnie sobie z avonu zamówiłam pakiecik - krem wyczuplający antycellulitowy i krem ujędrniający do biustu (fioletowa seria). Były oba w zestawie za 49,90zł, więc stwierdziłam, że się szarpnę. Co prawda od jakiegoś czasu się smaruję tym Beauty Creatorem i nawet są jakieś efekty, ale skoro ta seria cieszy się takim powodzeniem, to wypróbuję. Krem do biustu co prawda jeszcze mam (ale niewiele) z tej serii sprzed zmiany kolorystyki i opakowań i bardzo go lubię. Także fajnie, że mogę w zestawie kupić oba produkty. Na "gorset" szkoda mi na razie kasy. Poza tym go trzeba ponoć co najmniej 2-3 miechy wcierać, żeby były widoczne efekty, a podejrzewam, że opakowanie starcza na półtora miesiąca max :)

Offline bozena

• użytkownik
  • **
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Kwietnia 2006, 18:17 »
Ancik, a gdzie kupiłaś ten preparat firmy Arnaud-Institut, bo ja nigdzie nie mogę tego znaleźć  :cry:

Ja kiedyś przeczytałam, że najtańszym i najlepszym sposobem na cellulit jest masaż i wcieranie sobie fusów z kawy z dodatkiem kremu nawilżającego, ale szczerze mówiąc jeszcze tego nie sprawdzałam  :roll:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Kwietnia 2006, 20:33 »
Cytat: "bozena"
Ja kiedyś przeczytałam, że najtańszym i najlepszym sposobem na cellulit jest masaż i wcieranie sobie fusów z kawy z dodatkiem kremu nawilżającego, ale szczerze mówiąc jeszcze tego nie sprawdzałam

coś w tym musi być - wszystkie kremy mają w sobie kofeinę! moż ew arto spróbować  :roll:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Kwietnia 2006, 10:53 »
Ale się można ostru upaprać chyba  :o No i nie wyobrażam sobie codziennego (albo nawet dwa razy dziennie) wcierania sobie takich fusów.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Kwietnia 2006, 14:17 »
Szkoda tylko, ze ten artykul o vacu step jest niepełny... Piszą, że super efekty, ale ze trzeba kilka sesji itp, a GDZIE CENA ja się pytam??  :cry:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Kwietnia 2006, 14:38 »
powiem tak-u mnie ma taki gabinet znajoma mamy, jeden zabieg 15zł, podobno potrzeba 10-ciu żeby były efekty; nie wiem czy takowe są bo ja bardzo nieufne zwierzę jestem

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Kwietnia 2006, 14:57 »
Madzialena

na priv wysłam ci stronę gabinetu gdzie można chodzić na vacu spa. cena 300 za 10 sesji a jak weźmiesz 20 (albo z koleżanką każda po 10) to 250 plus jakies darmowe zabiegi ale dokładnie nie pamiętam.
ja kiedys chodziłam na to ale nie pamiętam zeby efekty były rewelacyjne, choć M. mówi że schudłam.
Teraz też miałam na to chodzić ale szkoda mi kasy - więc rower prawie codziennie i wieczorkiem 8 min dla brzucha :-) mam nadzieje, że to coś da.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Kwietnia 2006, 15:35 »
:shock:  o nie.. to ja podziękuję... taka cena... szkoda, ze w stargardzie o połowę taniej, ale jezdzic nie będę.. odpada..

muszę cos wymyslic bo od ślubu przybyło mi juz 5 kg, cycki urosły o 5 cm w obwodzie, a pas?? szkoda gadac  :x  :?  :(

ps.chyba za dobrze gotuję, za duzo jem, a spię do 12 i lenię się cale dnie.. oto efekt.. Nie polecam  :cry:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Kwietnia 2006, 16:01 »
Cytat: "Madzialena"
cycki urosły o 5 cm

tak trzymać!!  :mrgreen:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Kwietnia 2006, 20:17 »
Dzięki, ale mi wystarzą takie,jak mialam poprzednio..

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Kwietnia 2006, 16:04 »
czy ktoś zorientowany wie ile kosztue łącznie ten krem i serum w sklepie :?: zadje się ze ktos kupował...
 bo na allegro jest komplet za 24zł +oczywiscie przesylka (są tez aukcje na pojedyncze produkty).. więc nie wiem czy się opłaca..  :?

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Kwietnia 2006, 22:38 »

muszę cos wymyslic bo od ślubu przybyło mi juz 5 kg,

to chyba norma ja mam ten sam wskaźnik  :roll: do tego ostatnio stres a ja im więcej nerwówki tym więcej jem.
Ten gorset z Avonu  - stosuję 2 tygodnie jakoś nie szczupleję ale super wygładza skórę, zobaczymy co dalej  :roll:
czekam aż szczęście powróci...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Kwietnia 2006, 22:46 »
a ja nie używam żadnego kremu antycelullit - tylko zwykłego balsamu nawilżjąceo i też daje rade :-)
a przede wszystkim rower i trochę ćwiczeń w domu - efekty są super!!!

Offline madziulek

• Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Maja 2006, 11:46 »
Okja jestem po 5 tygodniach stosowania tej serii evelina extreme 3d ii.... baaaardzo polecam rzeczywiście obwód ud sie zmniejszył i skóra napięła się i wygładziła :)  ja używam serum żel i krem . Wieczorem przy kąpieli stosuje żel na noc wcieram serum a z rana krem .. Używam dalej a opakowania wciąż pełne tzn bardzo wydajne :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Maja 2006, 13:19 »
jesli chodzi o ceny, to juz wiem, ze w sklepie taniej niż na allegro..

ale pytanie moje.. czym się różni serum od kremu? (boze.. ale wstyd)  :oops:

Offline madziulek

• Chuck Norris
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Maja 2006, 14:52 »
czym się różni serum od kremu?

dobre pytanie  :roll:  napewno konsystencją i pewnie serum jest mocniejsze tak mi sie wydaje co do ceny to zapłaciłam 36 zł za wszystki 3 części po 200ml
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Maja 2006, 15:38 »
Ja od kilku dni stosuję Elancyl koncentrat Lipo-reduktor żel antycelulitowy firmy Galenic. Za 200 ml żelu (2 opakowania po 100 ml) zapłaciłam niecałe 140 zł... Czy pomaga...jak narazie skóra zrobiła się jędrniejsza i dużo milsza w dotyku, ale jeszcze nie jestem na półmetku stosowania tejże kuracji...

A żel wygląda tak:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline groszek
  • maniak
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Maja 2006, 07:44 »
Kobitki- to ja powiem, jak w reklamie. Zapytałam zaprzyjaźnioną farmaceutkę o to, które z tych reklamowanych, dostępnych w aptece produktów antycellulitowych są najlepsze... Vichy, Galenic, czy coś jeszcze innego... A ona mówi, że to tylko wyciąganie pieniędzy od klientek, bo najlepsze efekty daje Lipo-blocker z firmy Ziaja... Dokładnie powiedziała mi tak:

Prysznic żelem pomarańczowym z Ziaji, żeby rozgrzać skórę, a potem ten antycellulitowy preparat i silne męskie ręce do masażu ;)

ps. oczywiście ziaja na tle vichy czy innych cudów jest bardzo tania

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Maja 2006, 10:21 »
Serum jest bardziej skoncentrowane, zawiera więcej aktywnych składników, jest mocniejsze faktycznie i zazwyczaj troszkę droższe niż krem. Daje (a przynajmniej powinno dawać) szybsze i bardziej widoczne rezultaty.
Co do tego co Groszek napisała - pewnie jest w tym jakieś ziarnko (jakiś groszek ;) prawdy, ale niekoniecznie. Ja podejrzewam, że właściwie każdy krem, żel czy serum będzie dobre tylko wtedy, gdy człowiek się rusza i naprawdę stosuje specyfik 2x dziennie MOCNO wmasowując. Masaż zawsze był wrogiem cellulitu i wydaje mi się, że faktycznie daje on dobre efekty. A w połączeniu z odpowiednim kremem na pewno efekty mogą być widoczne szybciej. Poza tym - nie oszukujmy się - efekty będzie pewnie można zauważyć co najmniej po miesiącu stosowania.
Ja wczoraj dostałam ten fioletowy zestaw z Avonu - krem do biustu i krem antycellulitowy. Niby obiecują zmniejszenie obwodu ud o 3,8 cm w ciągu 2 miesięcy, ale jakoś w to nie wierzę. Na razie skończę krem Soraya "Beauty Creator", a potem zabiorę się za fioletową serię. Myślałam też o serii "Lipocure" z Vichy, ale to może na sam koniec moich anty-cellulitowych zmagań. Aha - wczoraj wdziałam w Rossmanie taki nowy żeł pod prysznic Nivea z masującą nasadką (jest chyba nawet już reklama tv). Chyba sobie kupię. Kosztuje 12 zł, a masaż to masaż :)

Offline groszek
  • maniak
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Maja 2006, 14:53 »
Ja mam taką "szczotkę" z drewnianymi grubymi bolcami do masażu cellulitu. To chyba lepsze niż na nasadka z nivea... taki pic na wodę. (nomen omen). W każdym razie jestem sceptyczna.

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
kremy antycellulitowe
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Czerwca 2006, 19:12 »
Ja stosuję serie antycellulitową Lirene firmy Erris. Już po tygodniu skóra jest niesamowicie miękka. Zobaczymy co będzie z cellulitem... Planuję tez w lipcu zapisać się na zabiegi na cellulit w gabinecie kosmetycznym.