Autor Wątek: Moje odliczanie do 8 lipca 2006 ;-)  (Przeczytany 19925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
Moje odliczanie do 8 lipca 2006 ;-)
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Kwietnia 2006, 21:16 »
Aniulko, trzymajcie się :|
A babcia będzie na was z góry patrzyła  :wink:
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Kwietnia 2006, 21:45 »
Dzięki wam dziweczyny za to że jesteście.  :serce:

Utuliłam już Włodzia do snu, mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

A babcia będzie na was z góry patrzyła

Też tak myślę, zresztą to jest przejście do lepszego życia. Babcia była bardzo schorowaną osobą, miała w swoim życiu wiele operacji, pewnie będzie miała teraz lepiej.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:05 »
Doskonale rozumiem co to znaczy stracić kogoś bliskiego, moja babcia zmarła rok temu ale ja do tej pory jeszcze się z tym nie oswoiłam-nie wiem dlaczego; być może dlatego, że przez ostatnie miesiące mieszkała u nas i opiekowaliśmy się nią, może dlatego, że opowiadała mi najfajniejsze bajki na świecie i smazyła frytki o północy kiedy byłam dzieckiem, a może dlatego, że była po prostu moją babcią-kochaną, jedyną, najlepszą pod słońcem (teraz ma do tego słońca bliżej)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:31 »
Aniulko składam Wam serdeczne wyrazy współczucia. Trzymajcie się jakoś  :glaszcze:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:39 »
Aniulko bardzo Wam współczuję. :(  Tym bardziej, że przygotowujecie się teraz do najważniejszego dnia w życiu.
Trzymajcie się!

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Kwietnia 2006, 15:51 »
Aniulko bardzo rozumiem Twojego Włodzia. Rok temu straciłam ukochanego tatka a teraz dosłownie ponad miesiąc czasu temu straciłam wujka taty brata, z którym byłam bardzo zżyta. Ze śmiercia kogoś bliskiego chyba nie można się pogodzić, tylko że czas goi rany i już tak nie boli jak na początku strata kogoś bliskiego. Co prawda do tej pory jak pomyslę o miom tatusku czy wujku to mam łzy w oczach. Najgorsze to jeszcze chyba przede mną kiedy będzie trzeba podziękować rodzicom na weselu a mojego taty nie będzie. Chyba sie rozryczę.   :beczy:  

Utul Włodzia i mocno ucałuj. Napewno mu to pomoże. Teraz jesteś mu bardzo potrzebna.   :glaszcze:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Kwietnia 2006, 17:17 »
Jeszcze raz dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa. Jakoś się trzymamy.
Rozmawialiśmy z Włodka rodzicami o ślubie ( Włodu ze względu na babcie chciał zamienic wesele na małe przyjęcie) ale powiedzieli, że babcia na pewno nie chciałaby żebyśmy przekładali czy cokolwiek zmieniali i ma być tak jak było zaplanowane.

To był ostatni post dotyczący babci bo robi się tu trochę za smutno, od dziś tylko i wyłącznie o ślubie.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Kwietnia 2006, 17:28 »
Byłam wczoraj u krawcowej ( z Włodkiem) wybrać koronkę do ozdobiena sukni a ona mówi że ma około 2000 wzorów, Włodu z przestrachem zapytał "Ale nie musimy wszystkich oglądać ?" dosłownie chłopak aż zbladł z przejęcia.  Pokazała mi chyba z 5, od razu mi jedna wpadła w oko, powiedziałam, że ta i nie chce więcej oglądać. Z doświadczenia wiem, że jak mam za dużo do wyboru to się na nić nie mogę zdecydować. Następna wizyta 1 czerwa, a odbiór sukni 8 czyli miesiąc przed ślubem. Wogóle ta moja krawcowa to jest niesamowita, powiedziała że nawet jak bym przyszła tydzień przed ślubem to by mi w tydzień suknie uszyła  :shock:  tyle, że z materiałów które w danym momencie ma, bo nie byłoby czasu na zamawianie. Normalnie szok.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #68 dnia: 20 Kwietnia 2006, 21:21 »
Wczoraj byliśmy w naszej toruńskiej parafii ( a właściwie to w Grębocinie) spisać protokół przedmałżeński. Trochę się stresowaliśmy, że usłyszymy kazanie na temat tego, że mieszkamy razem, ale okazało się za protokół spisywał ksiądz który był u nas na kolędzie (w naszym wieku) więc znał już sytuację i morałów nie prawił. Atmosfera była bardzo wesoła  :D Najpierw odpowiadaliśmy razem na pytania, potem Włodu poszedł na spacer, a ja odpowiadałam i odwrotnie. Jedna wpadka była, na pytanie ile czasu się znamy ja odpowiedziałam ze 4,5 roku, a Włodu, że 3 może 4 lata , na to ksiądz, że może jednak 4? Wpisał w końcu że 3,5 i zmieściliśmy się w granicy błędu. Jak wróciłam ze spacerku to powiedział, że już z narzeczonym porozmawiał i poprzypominał mu parę rzeczy. Teraz została nam poradnia rodzinna, ksiądz powiedzial, że Pani prowadząca jest "na luzie" i nie mamy się niczym przejmować.

Offline olga2808

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:23 »
Cytat: "aniula"
Wczoraj byliśmy w naszej toruńskiej parafii (a właściwie to w Grębocinie) spisać protokół przedmałżeński

A my jesteśmy umówieni z księdzem na sobotę. To będzie właściwie pierwsze spotkanie z księdzem, na któym będziemy razem ja i Łukasz (termin byłam ustalać sama). Z tego co piszesz wnioskuję, że nie jest az tak źle jak sobie wyobrażałam. Chociaż wszystko zależy od księdza. Łukasz obawia się troszkę tego spotkania. Nasz ksiądz słynie z tego,że jest dość problematyczny.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:30 »
Cytat: "olga2808"
To będzie właściwie pierwsze spotkanie z księdzem, na któym będziemy razem ja i Łukasz (termin byłam ustalać sama)

No ja też byłam sama nas umawiać.
Stracha tez miała, ale na szczeście spotkanie było bardzo sumpatyczne  :D

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:22 »
Jak czytam o tych pytaniach "Jak długo się znacie?" to cieszę się, że protokół będzie spisywał nasz proboszcz, bo wie, że znamy się od kilklu miesięcy (dokładnie od sierpnia ub.r.) więc nie będzie nic mówił, że za krótko itp. (i tak słyszymy to ciągle od znajomych, dobrze, że rodzina jest po naszej stronie i cieszą się razem z nami i nie panikują, ze za krótko się znamy).

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:51 »
A co księdzu do tego ile się znacie; ma spisać protokół - zadać pytania i zanotować odpowiedzi a skoro przychodzą do niego dorośli ludzie to znaczy, że wiedzą co czynią

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:56 »
Cytat: "Maja"
A co księdzu do tego ile się znacie; ma spisać protokół - zadać pytania i zanotować odpowiedzi a skoro przychodzą do niego dorośli ludzie to znaczy, że wiedzą co czynią

no właśnie!?! A jakbyście się "nie zmieścili" w granicy błędu?? :P

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 26 Kwietnia 2006, 11:14 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
A jakbyście się "nie zmieścili" w granicy błędu??

He he he.....dooobrreee. Oj ciekawie musiałoby to wyglądać :mrgreen:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #75 dnia: 26 Kwietnia 2006, 15:37 »
no właśnie!?! A jakbyście się "nie zmieścili" w granicy błędu??

No tez jestem ciekawa. Nastepnym razem zapytam i dam wam znać. :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Kwietnia 2006, 19:19 »
Mamy dziś za sobą pierwsze spotkania w Poradni małżeńskiej. Dowiedziłam się że antykoncepcja jest dziełem diabła, tabletki antykoncepcyjne są rakotwórcze na 100%, udowodniono że statystycznie 90% par rozwiedzionych stosowało antykoncepcje. Pani twierdzi poprostu że antykoncepcje zabija miłość i prowadzi do rozpadu małżeństwa. Aha a prezerwatywy zniechęcają mężczyzn do współzycia i powodują urazy psychiczne.
Za tydzień będzie nas uczyć naturalnych metod planowania rodziny.

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Kwietnia 2006, 19:46 »
Dowiedziłam się że antykoncepcja jest dziełem diabła, tabletki antykoncepcyjne są rakotwórcze na 100%, udowodniono że statystycznie 90% par rozwiedzionych stosowało antykoncepcje. Pani twierdzi poprostu że antykoncepcje zabija miłość i prowadzi do rozpadu małżeństwa. Aha a prezerwatywy zniechęcają mężczyzn do współzycia i powodują urazy psychiczne.

:twisted:
średniowiecze

Szczerze Ci Aniulka współczuję ...  :glaszcze:
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 27 Kwietnia 2006, 13:29 »
Jezu!!Myślałam, ze takie panie z poradni rodzinnych można "spotkać" w kawałach i różnych anegdotkach!
Współczuje wam... :twisted:

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #79 dnia: 27 Kwietnia 2006, 18:44 »
Jezu!!Myślałam, ze takie panie z poradni rodzinnych można "spotkać" w kawałach i różnych anegdotkach!

to już wiemy, ze anegdoty się nie biorą z kosmosu   :wink:
tylko z życia  :?

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Kwietnia 2006, 18:46 »
Niestety, a myslałam że dowiem sie czegoś ciekawego. Trudno trzeba to jakos przeboleć. Wogóle jakie kwalifikacje maja osoby prowadzace te spotkania? Pewnie żadne.

Offline olga2808

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 29 Kwietnia 2006, 20:31 »
Mamy dziś za sobą pierwsze spotkania w Poradni małżeńskiej.

Jeśli chodzi o mnie to pierwsze takie spotkanie przed nami.  Mam nadzieję, że odbędzie się z przymrużeniem oka, bo jak nie to załamka.
Trudno trzeba to jakos przeboleć.

Nie mamy wyjścia :-)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #82 dnia: 3 Maja 2006, 11:06 »
Znalazłam zdjęcie sukienki która jest podobna do mojej. Tylko ja będę miała większy dekolt i dół będzie z organzy a nie z koronki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #83 dnia: 3 Maja 2006, 11:14 »
cmok cmok.....śliczna kiecunia ...i te koronki....obłędne :!:  :!:  :!:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #84 dnia: 3 Maja 2006, 11:16 »
aniula super sukienka - uwielbiam takie rękawy :D No i wydaje mi się, że organzyna bardziej pasuje od koronki, ale może to dlatego, że nie lubie koronek :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #85 dnia: 3 Maja 2006, 23:03 »
Cytat: "Ecia"
No i wydaje mi się, że organzyna bardziej pasuje od koronki, ale może to dlatego, że nie lubie koronek

Ja w zasadzie też nie brałam pod uwagę sukienek z koronką bo nie lubię  :)  zresztą nawet takiego modelu sukienki. Ale kobieta zmienną jest  :mrgreen:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #86 dnia: 5 Maja 2006, 20:42 »
Dziś rozdalismy pierwsze zaproszenia w rodzinie ze strony Włodka. Byłam w szoku bo naprawde jego ciocia była bardzo wzruszona, że dostała zaproszenie, aż nie mogła uwierzyć że naprawde ją zapraszamy :) Jak na razie nikt nam nie odmówił i mam nadzieję że tak będzie nadal.
A jurto czeka mnie kolejne spotkanie w poradni rodzinnej  :?

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 5 Maja 2006, 21:00 »
Aniulka trochę zaniedbałam twój wątek zresztą chyba wszystkie ale mam nadzieje ze mi wybaczysz wkoncu od tygodnia jestem mężatką :)

Suknia miodzio bardzo ładna ... co do nauk to się nie przejmuj tak jak Donia powiedziała dobrze - to średniowiecze ... my mieliśmy tez nauki i nikt mi takich rzeczy nie gadał :)
Kuba 2007
Szymon 2010

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Maja 2006, 21:22 »
suknia miodzio!śliczna!

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #89 dnia: 7 Maja 2006, 00:35 »
Aniulka trochę zaniedbałam twój wątek zresztą chyba wszystkie ale mam nadzieje ze mi wybaczysz wkoncu od tygodnia jestem mężatką

Madziulek jesteś całkowicie usprawiedliwiona  :D  wiadomo - siła wyższa.

Co do nauk to dla mnie poprostu strata czasu który bym mogła spędzić z Włodkiem, bo ostatnio nie mamy go zbyt wiele. Ale jakoś przetrwam  :roll: