Autor Wątek: Moje odliczanie do 8 lipca 2006 ;-)  (Przeczytany 19805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Moje odliczanie do 8 lipca 2006 ;-)
« Odpowiedź #150 dnia: 11 Czerwca 2006, 10:52 »
Cytat: "aniula"
Koledzy z pracy mówią że mam już w końcu wyjść za mąż i oddać im tą miłą Anie, która gdzieś zniknęła  Ostatni jestem straszna jędza.

:lol:  :lol:  :lol: Ależ oni są spostrzegawczy... ;) Z jednym się zgodzę- organizacja własnego ślubu ma coś takiego, że od czasu do czasu wyzwala w nas diablice  :twisted:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #151 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:15 »
Cytat: "dziubasek"
  Ależ oni są spostrzegawczy...  Z jednym się zgodzę- organizacja własnego ślubu ma coś takiego, że od czasu do czasu wyzwala w nas diablice

No własnie, a moje chłopaki ( pracuję z samymy facetami  8) ) bardzo przeżywają ten mój ślub i wysłuchują moich narzekań. Nawet jeden pojechał ze mną odebrać mój "strój roboczy" ( tak nazwali moja suknie ślubną  :evil: )

A z nowości ślubnych to Włodu uległ w kwestii welonu   :skacza:  

Martwi mnie trochę, że goście nie potwierdzają przybycia, mają czas do 15 czerwca a jak na razie potwierdziło około 10 osób ( na 65 zaproszonych). Mam tylko nadzieje że 15 rozdzwonia się telefony  :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #152 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:25 »
A z nowości ślubnych to Włodu uległ w kwestii welonu

:brawo_2:    :ok:  

Martwi mnie trochę, że goście nie potwierdzają przybycia, mają czas do 15 czerwca a jak na razie potwierdziło około 10 osób ( na 65 zaproszonych). Mam tylko nadzieje że 15 rozdzwonia się telefony

No tak to już jest z tymi goścmi, że się z tym ociągają, ale nie martw się, na pewno potwierdzą! Dla niektórych jest to po prostu oczywiste, że przyjadą i myślę, że dla Ciebie też ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:36 »
Martwi mnie trochę, że goście nie potwierdzają przybycia, mają czas do 15 czerwca a jak na razie potwierdziło około 10 osób

:? Wiesz wydaje mi się, że część pewnie nawet zapomniało o czyś takim jak potwierdzenie i moze w ogóle nie zadzwonić...więc samemu trzeba będzie poobdzwaniać zaproszonych!

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #154 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:12 »
A z nowości ślubnych to Włodu uległ w kwestii welonu

no to super!
Martwi mnie trochę, że goście nie potwierdzają przybycia, mają czas do 15 czerwca a jak na razie potwierdziło około 10 osób ( na 65 zaproszonych). Mam tylko nadzieje że 15 rozdzwonia się telefony

Aniula! nic się nie martw, część z nich zadzwoni, a część nie... normalka
niektórzy uwżają, że nie muszą bo to oczywiste, ze przyjdą, a innym łyso odmówić więc będą zwlekać do końca z telefonem... pryzgotuj sie na to, że bedziesz musiała sama podzwonić...
nic sie nie martw... u nas ze 138 zaproszonych osób bedzie okolo 90 - 95 osób
vipów, a reszta to kij im w oko
 :D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:43 »
Pewnie macie racje że że bedę musiała sama dzwonić  :?  Mam tylko nadzieję że dużo gości nam nie odmówi. Jak na razie nie bedzie Włodka kuzynki bo jej mąż pracuje za granicą a ona nie chce przyjechać sama, a druga kuzynka będzie bez męża bo on w soboty pracuje. Czyli na razie 3 osoby mniej.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #156 dnia: 12 Czerwca 2006, 14:35 »
mają czas do 15 czerwca a jak na razie potwierdziło około 10 osób ( na 65 zaproszonych). Mam tylko nadzieje że 15 rozdzwonia się telefony

hm...u nas tez tak było...w końcu zaczęliśmy sami dzwonic :| Ale na weselu i tak nas zaskoczyli - chyba z 15 osób sie nie pojawiło. A! no i jak dzwoniliśmy to ludzie byli zaskoczeni, że jak sie zamierza przyjechac, to ze też powinno się potwierdzic  :roll:

P.S. Od 1 lipca bede torunianka. Bedziemy mieszkac na Wrzosach  :P

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #157 dnia: 12 Czerwca 2006, 14:43 »
Cytat: "Aniołek"
A! no i jak dzwoniliśmy to ludzie byli zaskoczeni, że jak sie zamierza przyjechac, to ze też powinno się potwierdzic

Ludzie są dziwni, na razie czekam.

P.S. Od 1 lipca bede torunianka. Bedziemy mieszkac na Wrzosach

No to śiwetnie, może umówim sie kiedyć na kawe? A gdzie dokładnie na wrzosach, w bloku? Bo to raczej osiedla domków.

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Czerwca 2006, 15:21 »
No to śiwetnie, może umówim sie kiedyć na kawe? A gdzie dokładnie na wrzosach, w bloku? Bo to raczej osiedla domków.

ulica Sokola, domek :) (taki bliźniak)... a co do kawy to baaaaardzo chętnie! :P  :P  :P Myślę, że w wakacje bedę się nieźle nudzić w tym Toruniu ... Na razie powoli roznosze cv po torunskich szkołach (sceptycznie jednak w sekretariatach  podchodzą do możliwości zatrudnienia :evil: ), chciałabym tez jakąś pracę na wakacje (obojętnie jaką :| ) oraz znaleźć odpowiednie liceum na moją wrześniowa praktykę z przedsiębiorczosci.
a wiec, gdy po slubie bedziesz miała chwilke, to pisz do mnie - ardzo chcę sie spotkac :) (bo pred slubem to nawet nie śmiem proponować ;) )

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Czerwca 2006, 15:40 »
Oczywiście że po ślubie, bo ja od poczatku lipca i tak będę w Bydgoszczy  :D

A w sprawie pracy to może udaj sie do biura karier przy UMK. Tam sporo firm daje ogłoszenia o poszukiwanych pracownikach i możliwościach praktyk.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #160 dnia: 13 Czerwca 2006, 23:06 »
Byliśmy dziś w USC po zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do zawarcia małrzenstwa ( dopiero  :oops: ). Od razu na wstępie mówię, że Włodu jest administaratorem w USC więc wszystkie Panie urzedniczki zna ( ja tylko niektóre). Obsługiwała nas Pani Marlenka która jest straszna "jajcarą". Standardowo wypytała nas o to jakie nazwiska będziemy nosić po ślubie. Mówię, że ja zostaje przy swoim a dzieci beda miały nazwisko Włodka. Wszystko ładnie - pieknie, Pani Marlenka wydrukowała zaświadczenie. Czytam i juz chcę podpisywać a tu widzę, że wpisała mi nazwisko Włodka. Mówię jej o tym, a ona że nie możliwe i juz poprawić nie można. Włodu sie śmieje i mówi, że teraz już zmienic nie można bo system nie pozwala  :shock: Mówię do Włodka, że nie ma takiego programy w którym nie mozna i że on na pewno może. A oni dalej w zaparte, że się nie da  :evil:   W końcu Pani Marlenka dała za wygraną i poprawiła  :roll: bo juz się zaczynałam wkurzać. Naprawde w pewnym momencie miałam chwilę zwatpienia, że nie da sie zmienić i musi tak zostać.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #161 dnia: 13 Czerwca 2006, 23:11 »
Bardzo śmieszne, naparwdę  :roll:

Grrrr... Ta pani Marlenka to chyba męża nie ma, bo inaczej by wiedziała, jak łatwo przyszłą pannę młodą z równowagi wyprowadzić.

Znając mój temperament, to bym się na nią wydarła, albo rozpłakała...'

Po raz kolejny Aniulu podziwiam Twoje opanowanie i cierpliwość.

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Czerwca 2006, 23:16 »
Cytat: "azzurra"
Bardzo śmieszne, naparwdę  

Grrrr... Ta pani Marlenka to chyba męża nie ma, bo inaczej by wiedziała, jak łatwo przyszłą pannę młodą z równowagi wyprowadzić.

dokładnie ja bym explodowała jak wulkan i pani Marlenka by zebrała burę za durnowte żarty
Aniula czy ty pijesz meliske do śniadania? skąd ty masz tyle cierpliwości? pożycz troche
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #163 dnia: 13 Czerwca 2006, 23:21 »
Cytat: "donia"
azzurra napisał/a:   
Bardzo śmieszne, naparwdę

dokładnie ja bym explodowała jak wulkan i pani Marlenka by zebrała burę za durnowte żarty
Aniula czy ty pijesz meliske do śniadania? skąd ty masz tyle cierpliwości? pożycz troche

Wierzcie mi, że panowanie nad sobą było dla mnie w tej chwili bardzo trudne, przed zrobieniem awantury powstrzymywał mnie tylko fakt, że Włodu tam pracuje. Sama się sobie dziwię że potrafiłam się powstrzymać.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #164 dnia: 13 Czerwca 2006, 23:42 »
Doniu na śniadanko nie pije melisy tylko kawe  :twisted: A cierpliwości nauczyłam sie w pracy  :roll:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Czerwca 2006, 11:59 »
Aniulko to ja widzę, że się nie potrzebnie martwiłaś, że nie macie jeszcze zaświadczeń, bo widzę Twój Włodek pracuje w USC.  :D
A tej pani Marlence to dałabym po głowie.  :boks1:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Czerwca 2006, 14:17 »
Aniula-ja wlasnie nadrabiam zaleglosci :D suknie masz sliczna, a na Tobie bedzie wygladac na pewno rewelacyjnie, a Ty oszalamiajaco :mrgreen: i super, ze Wlodu zmienil zdanie co do welonu, bo on jest naprawde piekny. Chociaz takie stwierdzenie,ze to filmowe, to tez uslyszalam od Andreasa-poprosil mnie abym nie miala welonu zarzucanego na twarz-argumentujac to wlasnie tym, ze to filmowe :wink: ech Ci faceci :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #167 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:18 »
Cytat: "Marta"
Aniulko to ja widzę, że się nie potrzebnie martwiłaś, że nie macie jeszcze zaświadczeń, bo widzę Twój Włodek pracuje w USC

No niby tak, ale sama widzisz, że wszytko robimu na ostatnią chwilę ( a ja sie ciągle  martwie, że nie zdązymy  :roll: )

Cytat: "Agutka"
suknie masz sliczna, a na Tobie bedzie wygladac na pewno rewelacyjnie, a Ty oszalamiajaco

Dziękuje pięknie  :oops:

Długi week-end minął, a ja jestem poprostu wykonczona. Bylismy w Bydgoszczy mielismy spotkac się jeszcze raz z kucharką i z proboszczem. I nic z tego nie wyszło, proboszcz był "nieosiągałny" a kucharce mama zachorwała i musiała byc przy niej w szpitalu. Więc we wtorek po pracy jedziemy znowu do Bydgoszczy i mam nadzieję, że wszystko się juz uda załatwić bo chyba zwariuję. Udało mi się natomiast zamówić bukiet z bordowych calli  :D bedzie mnie kosztował 120 zł ( w bukiecie 9 szt + 1 do butonierki) wydaje mi się, że to nie drogo.
Wiemy juz, że z 65 zaproszonych gości 15 osób nie będzie ( 10 z Włoda rodziny a 5 z mojej). Niektórzy nawet nie podali powodu. A mój kuzyn ( który studiuje dziennie) powiedział, że ma praktyki i nie może przyjść ( slub w sobote o 18:00  :roll: ) trudno, jego strata.
I muszę pochwalić gości, bo tylko do jednej osoby musiałam sama zadzwonić  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:21 »
Wiemy juz, że z 65 zaproszonych gości 15 osób nie będzie ( 10 z Włoda rodziny a 5 z mojej). Niektórzy nawet nie podali powodu

Aniula nie martw się.   :) To jest po prostu ich strata, że nie przyjdą.

I muszę pochwalić gości, bo tylko do jednej osoby musiałam sama zadzwonić

Faktycznie się spisali na medal.  :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #169 dnia: 19 Czerwca 2006, 21:20 »
Aniula nie martw się.  To jest po prostu ich strata, że nie przyjdą.

W sumie racja, chociaż trochę mi przykro.

Zapomniałam napisać, że ciasta i totr mamy już wybrany. Moja mama ma wszystko spisane na kartce i tydzien przed ślubem idzie zamówić  :mrgreen:  Postanowiliśmy, że każde piętro tortu bedzie miało inny smak - adwokat, alpejski i mefisto. Wszytkie są pyszne, lekkie i niedawno je jadłam, bo jedna siostra miała ma chrzcinach mojej siostrzenicy, druga na roczku ;-) też siostrzenicy,  a trzeci smak na urodzinach mojego brata, więc wszystko mamy wysmakowane  :mrgreen:

Muszę sie wam jeszcze pochwalić, że Włodkowi urodziła sie dziś KUZYNKA  :serce:

Mała ma 57 cm i waży 4950  :D  więc znowu taka mała nie jest. A w dodatku urodziła ja Włodka ciocia która jest dla mnie bardziej przyjaciółką niż ciocią ( 9 lat starszą) i to ona biegała ze mną po salonach w poszukiwaniu sukni.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:41 »
Muszę sie wam jeszcze pochwalić, że Włodkowi urodziła sie dziś KUZYNKA

Gratuluję nowej Cioci i Wujkowi! :D

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Czerwca 2006, 08:07 »
też przyłączam sie do gratulacji!! tp takie miłe uczucie, gdy rodzina sie powieksza!

Aniu, proszę, przypomnij mi dlaczego bierzecie ślub w Bydgoszczy anie w Toruniu?

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:14 »
Cytat: "Marta"
Gratuluję nowej Cioci i Wujkowi!

też przyłączam sie do gratulacji!! tp takie miłe uczucie, gdy rodzina sie powieksza!

Dziękujemy  :serce:

Aniu, proszę, przypomnij mi dlaczego bierzecie ślub w Bydgoszczy anie w Toruniu?

Jest kilka powodów:
- chcę mieć slub w Kościele w którym przyjmowałam wszystkie sakramenty
- pochodzę z Bydgoszczy i tam mam całą rodzinę
- moja mama i siostra maja sporo znajomych w branży ślubnej ( przede wszystkim kucharki i kelnerki) co ułatwiło nam organizacje ( i zmniejszyło koszty)
- część spraw organizacyjnym mogę zlecić mamie i wiem, że sobie z tym poradzi i  będzie tak jak ja chce

Z jedenj strony trochę sobie utrudniliśmy życie, ale moim rodzicom też bedzie łatwiej mieć wszystko na oku podczas wesele ( bo na tesciów to raczej nie mamy co liczyć  :roll:  ).

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:21 »
aaaaa...już rozumiem...Zastanawiało mnie dlaczego wybrałaś Bydgoszcz, skoro mieszkasz w Toruniu.Ale juz wiem :)

a tymczasem pozostało juz niewiele czasu! jak sie czujesz? nerwy?
ja jestem dokładnie miesiac po ślubie i stwierdzam, ze ten sakrament robi naprawdę cuda! :) wydaje mi sie, że kochamy sie jeszcze bardziej i jest...jakos tak inaczej...Ta więź miedzy nami jest silniejsza! a wiec stwierdzam, ze małzeństwo to świetna instytucja!

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:47 »
Nerwy są i to coraz większe. Martwię się czy z wszystkim zdążymy, czy o niczym nie zapomnimy itp.  Włodu oczywiście garnituru jeszczez nie ma  :evil:  powiedziałam o tym jego mamie to stwierdziała, że przecież ma stary i jak nie zdąży kupić to pójdzie w tym  :evil:  Żartowała oczywiście ( przynajmnie mam taką nadzieję) ale ja ostatnio jeśli chodzi o ślub to nie mam poczucia humoru i strasznie mnie to wkurzyło. Wogóle tescie mają luzacki stosunek do naszego ślubu, niczym sie nie martwia i mówią, że jakoś to będzie ( a ja nie chcę, żeby było "jakoś" tylko ma być super ), jedyny temat dla mojej tesciwej to co ona ma na siebie włożyć, ale u Włodka brata było takie same podejscie więc nawet mnie to za bardzo nie dziwi. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy musieli tak jak Włodka brat szukać ich po okololicy bo wybrali sie na "zwiedzanie" ( w czasie wesele).

Dziś mam spotkanie z proboszczem ( już dzwoniłam i się umówiłam) i z kucharką - zrobimy ostateczną listę zakupów ( musimy pozmniejszać co nieco ze wzgledu na mniejszą liczbę gości), może bedą też delikatne zmiany menu - zobaczymy.

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #175 dnia: 21 Czerwca 2006, 14:27 »
co do teściów...to jak najbardziej rozumiem. Moja teściowa zachowywała sie prtzed slubem podobnie. Strasznie mnie to wkurzało, bo człowiek sie stara, a ktoś inny od razu gasi takim podejsciem.
ja z Piotrkiem i teściowa byłam w Rypinie w czwartek przed slubem. spieszyłam sie do domu, bo mase roboty (dekoracja sali, sprzatanie w domu itd.), a ona jeszcze sie obrazała, ze nie chce z nia pochodzić po mieście i pomóc wybrac klapek na lato  :evil: Do tego twierdziła, ze przeciez przed weselem to nie ma roboty...Tak! chyba właśnie tylko taka teściowa nie ma :evil: wkurza mnie to ze najbliższa rodzina (czyt.teściowie) przyjeżdza na wesele, jak zwykjły gość, bez żadnego poczucia obowiazku i odpowiedfzialnosci

zrobimy ostateczną listę zakupów

to jeszcze ich nie zrobiliscie?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 21 Czerwca 2006, 16:05 »
Aniu na pewno ze wszystkim zdążycie! Teściowe maja to do siebie, że czasami nas irytują...ale taka już ich uroda ;)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #177 dnia: 21 Czerwca 2006, 18:38 »
wkurza mnie to ze najbliższa rodzina (czyt.teściowie) przyjeżdza na wesele, jak zwykjły gość, bez żadnego poczucia obowiazku i odpowiedfzialnosci

Dokładnie, takim to dobrze, o nic się nie muszą martwić  :roll:

to jeszcze ich nie zrobiliscie?

Trochę się pozmieniało w menu no i liczba osób się zmniejszyła o 15 ( a to dużo skoro my nie robimy poprawin) więc lista zakupów uległa delikatnym zmianą.

Cytat: "dziubasek"
Teściowe maja to do siebie, że czasami nas irytują...ale taka już ich uroda

No wiem, wiem.... ale komu mam narzekać jak nie wam  :wink:

Sprawy formalne mamy już pozałatwiane, nawet w kościele już podpisaliśmy dokumenty, teraz tylko mamy przyjść na ślub  :mrgreen:  Proboszcz zgodził się, żebyśmy przysięgę mówili sami, z czego bardzo się cieszymy, bo zależało nam na tym najbardziej.
Wogóle mam dziś fajny dzień i na wszystko patrzę przez różowe okularki  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 21 Czerwca 2006, 23:15 »
Wogóle mam dziś fajny dzień i na wszystko patrzę przez różowe okularki

Tak trzymać :)

A co do przysięgi, to ojciec, który będzie nam udzielal ślubu, powiedział, że to wręcz bardzo źle wygląda, kiedy przysięga jest powtarzana po księdzy, zachęcał wszystkie pary na naukach, żeby się jej na pamięć nauczyły.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #179 dnia: 21 Czerwca 2006, 23:31 »
Cytat: "azzurra"
A co do przysięgi, to ojciec, który będzie nam udzielal ślubu, powiedział, że to wręcz bardzo źle wygląda, kiedy przysięga jest powtarzana po księdzy, zachęcał wszystkie pary na naukach, żeby się jej na pamięć nauczyły.

Też tak uważam, tym bardziej, że ksiądz robi duże przerwy między poszczególnymi frazami - nie jest to zbyt eleganckie.
 Ja już nauczyłam się przysięgi na pamięć, mam tylko nadzieję że trema mnie nie zje  :mrgreen: ale wierze, że będzie dobrze - musi być  8)