Autor Wątek: Za chwilę rozpoczniemy wspólne życie....11.08.2012 :)  (Przeczytany 35239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Za chwilę rozpoczniemy wspólne życie....11.08.2012 :)
« Odpowiedź #630 dnia: 30 Lipca 2012, 15:58 »
a my am sie klocilismy i przed teraz sie klocimy po ;D takie skorpiony z nas wredne ;D
mam nadzieje ze w koncu sie doczekam fotek ;D od pozcatku nei oge sie doprosic ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #631 dnia: 31 Lipca 2012, 08:46 »
hmm, nas te 2 dni pzed subem byly najgorsze

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #632 dnia: 31 Lipca 2012, 11:20 »
My sie tuż przed ślubem w ogóle nie kłocilismy, bardziej na jakieś 6-7 miersięcy przed, wtedy było więcej spieć. Teraz też się w zasadzie nie kłócimy, bardzo rzadko, ale pioruny nie lecą.

Ja myślę, ze to nie ma reguły. Każdy inaczej odreagowuje napięcie przedślubne, a teraz macie jeszcze przeprowadzkę i remont - nawarstwiło się. Jak macie chwilę znajdzcie sobie jakiś wspolny czas na rozładowanie - może rower, kino, winko?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #633 dnia: 31 Lipca 2012, 11:44 »
my jak się kłócimy to przez godzinę tak na maxa a potem szybko się godzimy :)

wczesniej mielismy jakis kryzys, chyba z dwa miesiace temu, bylo nieprzyjemnie, a im blizej do slubu tym czuje że mój M. mnie coraz bardziej kocha :) <3

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #634 dnia: 3 Sierpnia 2012, 09:13 »
Ostatnie 9 dni ale to zleciało a pamiętam gdy zaczynałam na liczniku było ponad 120 dni, na końcówkę staram się nie denerwować ale czasami po prostu nie można tym bardziej że moja bratowa z moim bratankiem są od tygodnia w szpitalu i nie wiadomo czy wyjdą do ślubu;/
Jeśli nie wyjdą to mama mojej bratowej przyjedzie na noc do szpitala do Młodego, wiadomo że to będzie najgorsza opcja bo cały czas wszyscy będą martwić się o Młodego włącznie ze mną,  że on w szpitalu a my się bawimy;/;/ Opcja druga trochę optymistyczna-  wyjdą a Młody będzie u rodziców mojej bratowej wtedy bratowa nie będzie się aż tak martwić o niego. Ale to zobaczymy w poniedziałek jak wyniki mu się poprawią i czy będą popierać ten cholerny szpik;/;/

Ale to jeszcze nic....dziewczyny ...wczoraj byłam u nich w szpitalu i gdy siedzieliśmy na korytarzu zaczęło płakać dziecko....strasznie zdziwiłam się, że nikt do tego dziecka nie podchodzi a ono tak przeraźliwie płakało, w końcu bratowa powiedziała, że ten 3 miesięczny chłopczyk jest sam bo rodzice go ZOSTAWILI BO JEST CHORY!!! Piotruś( bo tak nazwały sobie go pielęgniarki) urodził się 3 miesiące temu mając do tego brata bliźniaka, niestety okazało się, że jest chory na raka ( po wstępnych badaniach nie złośliwego) Jednak rodzice postanowili go zostawić w szpitalu a do domu zabrali zdrowe dziecko.
Gdy to usłyszałam uwierzcie mi łzy napłynęły mi do oczu, serce się krajało.... jak tak można....wybrać sobie dziecko...lepsze a gorsze....a do tego co mówili pielęgniarki i lekarze wcale to nie byli jacyś biedni ludzie tylko zamożne małżeństwo.....a oni tego maluszka zostawili.
Nasz Młody jest poważnie chory od urodzenia nom stop jeździ po szpitalach....a nie wyobrażam sobie żeby jeden dzień był sam w szpitalu...a co dopiero zostawiać na zawsze......
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 3 Sierpnia 2012, 09:34 »
Takie zostawienie w szpitalu dziecka jest na pewno wstrząsające dla postronnych, ale... Uważam, ze każdy zna siebie, że jeżeli ci ludzie wiedzieli, że nie będą dla niego dobrymi rodzicami, że drugie dziecko będą kochali bardziej, że nie sprawdzą się w opiece nad chorym dzieckiem, to może i lepiej, że je zostawili....Jest mnóstwo małżeństw, które chcialyby dziecko, a nie mają, może chłopiec znajdzie troskliwych i oddanych rodzicow, na jakich zasluguje. Łatwo tak kogoś ocenić, ale prawda jest taka, że aby zajmować sie takim chorym dzieckiem, trzeba mieć bardzo silny charakter, a nie każdy go ma...
Wiem, co mówię, bo znam rodziny, gdzie właśnie dziecko jest nieuleczalnie chore, albo w innym przypadku - autystyczne...Możecie pomyślec, że jestem okrutna, ale widząc, jak wygląda życie z takim dzieckiem i jego rodziców, ile to umęczenia, ile łez....Gdybym wiedziała, że urodze takie dziecko, usunęłabym ciążę.
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #636 dnia: 3 Sierpnia 2012, 10:20 »
Wiem emmo że opieka nad chorym dzieckiem jest bardzo trudna i ile to kosztuje nie tylko rodziców dziecka ale również cała rodzinę. Nasz Mały ma bardzo rzadką chorobę genetyczną bo choruje na nią tylko 4 dzieci w Polsce a na świecie 11 osób.... do tego dochodzą inne powikłania związane z choroba....jest taka małą bombą zegarową... czasami naprawdę jest bardzo ciężko kiedy to ma po raz kolejny pobierany szpik kostny, płyn rdzeniowo mózgowy albo kiedy nie mogą go wybudzić z narkozy.....ale kiedy jest ok on daje nam tyle radości i sił, że aż wszyscy się dziwią że mimo choroby jest tak strasznie radosnym dzieckiem.
Uważam że już od samego początku jesteśmy odpowiedzialni za dziecko nawet jak jest chore.....mój brat jeszcze jak małego nie było też mówił, że on nie chciałby mieć chorego dziecka i też by usunął ....a tu proszę....ma chore dziecko.

Może i ten chłopiec będzie miał kochających rodziców....ale znając nasze prawo...trochę będzie czekać....a póki co sam leży na sali bez bliskiej osoby, bez miłości, bez poczucia bezpieczeństwa....fakt pielęgniarki bardzo się starają....ale  że tak brzydko napiszę pierwszeństwo mają dzieci z rodzicami.....niestety....

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #637 dnia: 3 Sierpnia 2012, 23:23 »
ja to nie mogę nawqet słuchać takich historii bo mi się śnią po nocach, że tyle przykrości na tym świecie... ale prawda jest taka, że nauczyłam się nie oceniać nikogo dopóki sama nie będę w takiej sytuacji i myślę, że to zdrowe podejście...

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #638 dnia: 3 Sierpnia 2012, 23:30 »
Byliśmy dzis z odwiedzinami u niespełna 3-miesiecznej Julki, wiec tym bardziej smutno czyta się takie rzeczy.

Niektóre dzieciaczki już na starcie mają pod górkę, a tu jeszcze taka okropna choroba.

Oby to maleństwo ze szpitala znalazło rodziców którzy będą je kochać takim, jakie jest i tylko za to, że jest.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
« Odpowiedź #639 dnia: 4 Sierpnia 2012, 10:16 »
chcialam cos  napisac ale zmazalam..
powiem tylko tyle ze mega zal dziecka
i tobie lebara i twoim najblizszym gratuluje sily i trzymam kciuki zeby do wesela zakonczyl sie etap szpitala!

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #640 dnia: 5 Sierpnia 2012, 10:19 »
Wczoraj wieczorem tyleee napisałam a tu bam forum nie działa.....wkurzyłam się!!!

Wczoraj byliśmy u księdza omówić szczegóły i powiedział nam jak będzie przebiegać msza, przysięga i wtedy zaczęłam się stresować aż coś mnie w żołądku ścisnelo:/

Ostatnie dni to sama bieganina załatwianie ostatnich rzeczy;
W poniedziałek jedziemy do restauracji omówić szczegóły, ja jestem umówiona z dziewczyną co mają ślub przed nami aby iść do sióstr zapłacić na strojenie kościoła, we wtorek póki co dzień wolny, środa- odbiór sukienki, czwartek musimy zawieź do Autosu alkohol, napoje, piątek M jedzie do Łodzi po jedzenie na stół wiejski i po swoją mamę, ja mam paznokcie, sobota no cóż ślub:D:D Uszykowałam cukierki dla dzieciaków na bramy, kosze na alkohol od gości, pudełko na koperty.....czuje że o czymś zapomniałam

Założyłam sobie rzęsy :) cudowna sprawa :D:D:D pofarbowałam włosy....już dawno nie czułam się tak ładnie...taka odpicowana:D::D:D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 5 Sierpnia 2012, 10:23 »
rzeski tez wczoraj zalozylam wiem co czujesz ;D
piekny wachlarz jak tylko optwierasz oczka... ahh cudownie ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #642 dnia: 5 Sierpnia 2012, 15:38 »
o kurczę to prawie już :) super :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #643 dnia: 5 Sierpnia 2012, 22:23 »
a w dniu slubu to dopiero bedyie uczucie

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 6 Sierpnia 2012, 09:28 »
ojejku, jak ja miło wspominam te przygotowania  :D :D :D aż buzia się sama usmiecha  :D

rzęski super sprawa - moje wlasnie odrastają i zamierzam niebawem znowu sobie sprawić  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #645 dnia: 7 Sierpnia 2012, 10:43 »
Wczoraj znowu była kolejna kłótnia......jak zawsze po kłótni śniło mi się, że odwołujemy ślub.....im bliżej tym bardziej tym więcej piorunów....zamiast cieszyć się to powoli wszystko staje mi się obojętne....jakoś nie tak....

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #646 dnia: 7 Sierpnia 2012, 10:47 »
Ewcia - nie chcę się powtarzać, ale u mnie ten sam scenariusz. A to chyna znacz, ze to przedslubna "normalka". Nie powiem, żebys trzymala nerwy na wodzy, bo wiadomo że każdy ma swój próg wytrzymałości, a jak facet doleje oliwy do ognia to już w ogóle dzieje sie Sajgon. Może jakaś meliska albo szklanka wody zamiast kłótni? Złość piękności szkodzi.

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #647 dnia: 7 Sierpnia 2012, 11:16 »
ja wiem tylko przeraża mnie to że im bliżej ślubu to by jeszcze bardziej walczymy ze sobą zamiast cieszyć się tym dniem, w końcu tak długo na to czekaliśmy....

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #648 dnia: 7 Sierpnia 2012, 11:28 »
Nie stresuj się, jeszcze dosłownie kilka dni i bedzie po wszystkim ;) Oby Wam zostały piękne wspomnienia do końca zycia. Teraz może nawet jest kumulacja tych wszystkich nerwów i dąsów, ale byle do soboty. A potem juz tylko pierwszy taniec ze stresów i chillout :)

Nawet Ci trochę zazdroszczę, bo u mnie jeszcze ponad 3 tyg. a wychodzą ze mnie wszystkie francowate cechy. A największy cyrk wynika z tego faktu, ze ja juz byłam zaręczona i dzień mojego niedoszłego slubu wypada w dniu aktualnego panieńskiego. I pewnych mysli z glowy wygonić sie nie da, nie trudno domyslić się jakich ::)

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #649 dnia: 7 Sierpnia 2012, 11:48 »
hmmm no to faktycznie....też nie ciekawa sytuacja.....jednak można wszystko jeszcze odwołać nawet jak jest już zaplanowane.....

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #650 dnia: 7 Sierpnia 2012, 21:52 »
nie o to chodzi żeby coś dowoływac, tylko usiąść pogadac spokojnie, moze cos wypic czy isc na spacer jakis sposob, ktory Wams ie milo kojarzy.
Jeden dzien, jedne wieczor nie zepsuje Wam znaczaco harmonogramu rzeczy do załatwienia, a moze wiele naprawić w zwiazku.

Dziewczyny spokojnie, ślub to duzy stres, ale dalsze zycie to ciągła budowa dobrego domu i dobrej rodziny.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #651 dnia: 8 Sierpnia 2012, 21:16 »
kochana już tak mało czasu zostało, a Wy maciej czas na kłótnie? :D
to cos nie tak ;) bedzie dobrze, nie martw sie, w dniu slubu o wszystkim zapomnicie i bedziecie najszczesliwsi na swiecie!! :D

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #652 dnia: 9 Sierpnia 2012, 22:18 »
2 dni...JUŻ TYLKO 2 DNI!!!!!!

Jestem przerażona za dwa dni będę Panią N.....mój tata zachowuje się jakbym nie wiadomo gdzie odchodziła...co jeszcze bardziej mnie stresuje....

Sukienka wisi w pokoju, wódka i napoje zawiezione do restauracji, wszystko uszykowane zapięte na ostatni guzik.

Jutro jadę na paznokcie, dojedzie nasz drugi świadek, przyjedzie teściowa aaaaa i jeszcze czeka nas spowiedź.

Jutro jeszcze przygotuje nie zbędne rzeczy typu tabletki przeciwbólowe, nici igły itp

Przepraszam mam zdjęcia....ale wstawię je dopiero po ślubie.....

Mam nadzieję, że pogoda dopisze i wszystko będzie tak jak powinno.

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #653 dnia: 11 Sierpnia 2012, 07:29 »
Od 7 jestem na nogach.....życie Nam pogody bo póki co na razie jest pochmurno i wilgotno.....żołądek cały czas ściśnięty.....

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #654 dnia: 11 Sierpnia 2012, 08:31 »
u nas na razie łądnie.

życzę Ci pieknego dnia, wspaniałej uroczystosci, żadnych pomyłek na ślubie, dużo gości pieniędzy i przemiłych niespodzianek :)

A przede wszystkim życzę Wam milości i szczęścia w małżeństwie!

Ja latam od 6:00 rano :D i nie wiem czy wytrzymam do nocy :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 11 Sierpnia 2012, 09:28 »
A ja trzymam za ciebie i za xanth kciuki!!!

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #656 dnia: 11 Sierpnia 2012, 12:11 »
wszystko będzie dobrze  :D wszystkiego najlepszego :-) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 11 Sierpnia 2012, 12:43 »
Tak wiele twarzy, tak wiele życzeń
I emocji, i radości
Lecz to nie dziś, lecz to nie tu
Małżeństwo Wasze bieg ma mieć
To lata całe, to dni wspaniałe
Słońce, deszcz
To już nie Wy, lecz rodzina
Syn, córka, dzieci, wnuki
Chrzciny, wesela, pogrzeby
Już zawsze razem, nie zawsze ze sobą
Na złe i dobre
Na wspólnej drodze … gdzieś
Aż po życia kres

:bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #658 dnia: 11 Sierpnia 2012, 13:35 »
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=40338.0

:)

Nie wiem jaka macie pogodę, ale jesli tak chmurną jak u mnie - oby Wam się wypogodziło :)