Autor Wątek: Targi Ślubne  (Przeczytany 14915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.2012
Targi Ślubne
« dnia: 6 Września 2011, 01:35 »
Witam,  czy ktoś wie kiedy odbędą się targi ślubne w Bydgoszczy? Termin mojego ślubu przypada dopiero w przyszłym roku, ale już poszukujemy dekoracji, samochodu, videofilmowania może ktoś nam poleci sprawdzone firmy?

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
Odp: Targi Ślubne
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Września 2011, 08:37 »
Lulu.
Rozmawiałam z dziewczyną od której zamówiłam dekoracje kościoła i sali weselnej.  Podobno będą się wystawiać 2 razy około 6 listopada i jakoś w lutym.  Ja mam sprawdzoną firmę dekorującą kościół i sale weselną. Jeśli chciałabyś zobaczyć ich dekoracje na żywo to zapraszam 24 września do Bolumina.  Tam moja kuzynka będzie brała ślub.  To już druga moja kuzynka która zamówiła od nich dekorację.  Mi natomiast będą dekorowali w przyszłym roku.  Firma jest sprawdzona przez prawie całą moją rodzinę.  Polecam z czystym sumieniem.  KMdeko. pl

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Września 2011, 08:38 »
Właśnie zauważyłam że bierzemy tego samego dnia ślub. Pozdrawiam

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Września 2011, 12:41 »
Dzięki za namiary napewno skorzystam, a odnośnie targów to właśnie znalazłam informacje o targach ślubnych w 6 listopada.  Fajnie,że będą dwa razy to mamy możliwość skorzystania z większej ilości ofert.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Września 2011, 09:57 »
6 listopada 2011 - Bydgoszcz, Hala Sportowo - Widowiskowa "ŁUCZNICZKA" ul. Toruńska 59
no nie do wiary drugi raz w roku organizują targi :D .. świetnie !

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2011, 00:15 »
Też się ucieszyłam, że są 6 listopada bo jestem z miejscowości pod Bydgoszczą i na te co są zimą już raz nie mogłam dojechać tyle było śniegu, a jeszcze tyle chciała bym zobaczyć porazmawiać, a może będą jakieś atrakcje weselne, chciała bym mieć pokaz ognia, ale tego nie mogę nigdzie odszukać. . . . . .  :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Września 2011, 22:21 »
Szczerze ?? Niee ma rzeczy niemozliwych .. ja za duzo czytam i ostatnio wynalazłam motyle na ślubie .. koszt mnie zabił ponad 1500 zł - przesada !

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Września 2011, 22:40 »
pokaz ognia wystarczy że wpiszesz w wyszukiwarce jakiejś, ja pełno tego znalazłam, firmy z BDG chyba żadnej nie było ale jak Ci zależy zawsze mogą dojechać z innego miasta, fajny też jest taniec z "neonami" :)

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Września 2011, 22:46 »
Macie racje, w wyszukiwarkach jest wszystko tylko szkoda, że jak coś fajnego to odległość i cena zabija :o

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Września 2011, 16:48 »
no tak to prawda, że "atrakcje" sporo kosztują...  ;D

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Września 2011, 15:09 »
Witam,  czy ktoś wie kiedy odbędą się targi ślubne w Bydgoszczy? Termin mojego ślubu przypada dopiero w przyszłym roku, ale już poszukujemy dekoracji, samochodu, videofilmowania może ktoś nam poleci sprawdzone firmy?

Jeśli chodzi o samochód to znam firmę w której można wynająć auto już za 300zł z dekoracją :) Sama nie chciałam wynajmować auta, ale jakoś tak się złożyło, że jednak wynajmujemy... ;) Jak chcesz wyślę Ci namiary na maila :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Września 2011, 17:50 »
a jaki samochod? tak z ciekawosci zapytam ;)...

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Września 2011, 22:53 »
Firma o której piszę ma do wynajęcia samochody nowoczesne i zabytkowe. My jeszcze nie wybraliśmy jaki chcemy, ale weźmiemy pewnie to co będzie najtańsze  ;D Rok temu znajomi się hajtali i płacili 300zł za auto (nowoczesne, ale ja się nie znam na autach więc nie wiem jakie to było) wraz z kwiatowym przyzdobieniem, tablice też mieli, ale nie wiem czy za nie płacili czy były w cenie. My chcieliśmy pożyczyć auto od kogoś z rodziny albo znajomych, ale wszyscy mają stare, a jak nowe to takie mało ślubne ;) Z drugiej strony widziałam już ludzi, którzy podjechali Dodge'm pod kościół, więc co kto lubi ;)

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Września 2011, 00:18 »
Podaj co to za firma, może skorzystam chociaż mój M chce poczekać do targów i jak tam nic nie znajdziemy to wtedy skorzystamy.  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Września 2011, 16:08 »
Podaj co to za firma, może skorzystam chociaż mój M chce poczekać do targów i jak tam nic nie znajdziemy to wtedy skorzystamy.  ;)

Hehe, na targach jest przed wejściem wystawa aut :O .. do wyboru do koloru, tylko szczerze mowiac nie orientowałam sie w cenach ..
Dorotka1984 300 zł za godzinę, czy jak ??

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2011, 20:54 »
Chyba nie, bo oni w tym aucie mieli jeszcze zdjęcia plenerowe robione, więc wątpię, żeby płacili za godzinę :)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Października 2011, 12:28 »
Super, ze organizuja jeszcze raz targi w tym roku.  Na te pierwsze sie nie zalapalismy bo jeszcze nie planowalismy slubu wtedy ;p

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Października 2011, 00:52 »
Hej, dziś widziałam w telewizji regionalnej reklamę listopadowych targów ślubnych, ma wystawiać się dużo firm to i pewnie sporo będzie nagród i rabatów, a do tego prowadzącym ma być Kammel, a to się zdziwłam bo jeszcze nigdy na targach nie byłam, myślałam, ze będzie kilka stoisk a tu szok :)ale to dobrze bo dalej namiętnie szukam różnych atrakcji  :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Października 2011, 09:44 »
W lutym na dwoch kondygnacjach sie porozstawiali .. nie mowie o autach, ktore staly przed sama hala :) ..

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.01.2012.
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Października 2011, 09:40 »
VII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne w Bydgoszczy odbędą się 5 lutego 2012r , jak zawsze w Hali Łuczniczka i jak zawsze będzie ok.  180 firm!!!

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Października 2011, 09:44 »
A te listopadowe targi, to robi jakaś nowa firma.

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Października 2011, 09:46 »
I jescze jedno.  VII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne odbywają się też w Toruniu.  To będzie 22 stycznia 2012 r.  w Hali Sportowej Mentor.  To taki wielki zielony namiot kortów tenisowych na ul.  Szosa Chełmińska 177.  Trochę mniejsza impreza od bydgoskiej, ale za to inni wystawcy.

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Października 2011, 11:52 »
Dlamnie to nie ważne czy robi to nowa firma czy jakaś stara interesuje mnie co ja mogę z tego mieć jakie rabaty, nagrody, co mogę załatwić. Czytałam w zeszłym tygodniu artykuły, które ukazały się w prasie o targach listopadowych i będzie dużo nagród w 100% darmowych, a rabaty tylko na pocieszenie. Nie wiem jak was dziewczyny, ale dla mnie to jest ważne bo nie mam wielkiej gotówki, a wesele chcę mieś superrrrrrrrr.  :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Października 2011, 12:51 »
Trafiłaś w sedno .. ta czy inna, wazne, aby wystawscy sie zjawili i cos ciekawego pokazali .. oszczedzi to wycieczek po miescie, bo wszystko jest w jednym miejscu .. hmm .. jak dla mnie 5 luty to ciut za pozno tym bardziej ze w lutym wolalabym miec wszystko juz pozamykane i czekac do tego maja az znow sie zacznie bieganina :)

Offline monika80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-09-2009
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Października 2011, 12:01 »
Ja już jestem "po" i byłam na różnych targach i w Bydgoszczy , Toruniu organizowanych przez różne firmy i te zimowe w styczniu i lutym sa najlepsze jest więcej wystawców , nowe kolekcje mody meskiej , damskiej dużo dodatków ślubnych. Teraz jest za dużo posezonowych wyprzedaży żeby pokazywać nowe kolekcje. Nikogo nie chce zniechęcać ale niespodziewałabym się cudów po tych targach i na pewno żadnych wielkich rabatów, ponieważ ostatnio przeczytałam o kryzysie w branży ślubnej.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Października 2011, 17:07 »
Ja mogę się wypowiedzieć jako wystawca. Wystawiałam się dwukrotnie na targach styczniowo/lutowych, bo nie było innych. Targi listopadowe to nowość. Przyznam, że głosy jakie docierają na ich temat są dość interesujące i zapowiada się ciekawie. Ja w tym roku postanowiłam wybadać grunt czy są lepsze od lutowych czy nie itp. Lutowe  na razie też odpuszczam.

Tak jak piszecie minusem lutowych jest ich termin, bo większość rzeczy jest pozałatwianych, ale z drugiej strony w trakcie tych listopadowych w większości prezentowana będzie oferta bieżąca (na rok 2011). Suknie pojawiają się na przełomie roku, ja też, nie pokazałabym teraz nic nowego, no może niewiele...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Października 2011, 21:40 »
Żeby bylo smieszniej po mojej wycieczce po salonach slubnych w tym tygodniu okazało się, ze ta firma przedstawila propozycje w taki sposob ze 3/4 salonów [z tych w ktorych bylam] wcale sie nie wystawia .. liczyłam na rabaty, a w sumie szczescie sprawilo, ze suknie kupiłam wczesniej niz sie spodziewałam :] ..
Odpuszczam osobiscie 6 listopada najwazniejsza spawa załatwiona

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Października 2011, 13:12 »
Może i macie rację, ale dla mnie targi w lutym są stanowczo za późno, nawet gdybym znalazła coś co mnie interesuje to czasu do ślubu mam tak mało, a nigdy nic nie załatwiam na ostatnią chwilę bo wtedy bierzesz byle co, albo za duże pieniądze. Oczywiście na zimowe też się wybiorę, ale to tylko, żeby sobie pooglądać tym bardziej, że jeszcze nidgy nie byłam. Na targach listopadowych będę bo założyłam sobie, że do końca roku muszę mieć załatwione wszystkie sprawy, a na luty i marzec zostawiam sobie tylko przypomnienie się do firm z którymi mamy i będziemy mieć podpisane umowy i oczywiście wysłanie zaproszeń i.........hura  koniec tej gonitwy. Podsumowując to troszkę się dziwię, że wszyscy piszą o targach listopadowych, co będzie, jak będzie i kto się wystawia przecież z tego co czytam to są one organizowane po raz pierwszy. Wydawało mi się, że firmy wystawiają się dla nas przyszłych nowożeńców, firma, która się nie wystawi to ja osobiście uważam, że mam mnie w nosie i nie szanuje klienta, a ja do ich salonów nie będę biegać skoro on nie szanuje mojego czasu. Niestety dla nich, a stety dla nas to w  dzisiejszych czasach  firmy walczą o klienta co widać po skrzynkach pocztowych i mailowych i to oni musz nas zachęcać do swoich usług i to że proponują nowości, rabaty to nie jest jakiś cud i łaska, a później czytam o kryzysie. Wpiszcie w google videofilmowanie, czy zespół muzyczny jest tego kilka stron i tak w prawie każdej branży. Idąc na targi to idę dla wystawcy a nie organizatora, wogóle nie interesuje mnie organizator targów, a już tym bardziej jego relacje i to co kto mówi. Z tego co czytam na blogu to wiem, że pisze tu bardzo dużo firm i druga część mojej wypowiedzi jest skierowana właśnie do nich.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Października 2011, 22:23 »
...mocne słowa.

Nie uważam, że nieobecność na targach jest oznaką nieszanowania klienta. Każda firma ma swoje sposoby na jego pozyskanie, pewnie sprawdzone i dostosowane do posiadanego budżetu.

Ja w tym roku, odpuszczam targi, bo zwrot z inwestycji w nie był mizerny. Wolę te pieniądze przeznaczyć na udoskonalenie i poszerzenie oferty lub inną formę promocji.
To nie jest tylko moje spostrzeżenie, ale spory odsetek odwiedzających na tegorocznych i ubiegłorocznych targach to byli ludzie chcący sobie popatrzeć, spędzić inaczej niedzielę i oczywiście wcale nieszykujący się do ślubu, w tym nastolatkowie i starsze małżeństwa. Chodzili w koło nie zatrzymując się przy żadnym ze stoisk - zbieracze ulotek.

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Października 2011, 08:39 »
...mocne słowa.

Nie uważam, że nieobecność na targach jest oznaką nieszanowania klienta. Każda firma ma swoje sposoby na jego pozyskanie, pewnie sprawdzone i dostosowane do posiadanego budżetu.

Ja w tym roku, odpuszczam targi, bo zwrot z inwestycji w nie był mizerny. Wolę te pieniądze przeznaczyć na udoskonalenie i poszerzenie oferty lub inną formę promocji.
To nie jest tylko moje spostrzeżenie, ale spory odsetek odwiedzających na tegorocznych i ubiegłorocznych targach to byli ludzie chcący sobie popatrzeć, spędzić inaczej niedzielę i oczywiście wcale nieszykujący się do ślubu, w tym nastolatkowie i starsze małżeństwa. Chodzili w koło nie zatrzymując się przy żadnym ze stoisk - zbieracze ulotek.

+1

Poza tym logistyka nie pozwala na obecność wszystkich firm z branży na targach. Choćby fotografowie, czyli moja bezpośrednia konkurencja. Firm foto w samej Bydgoszczy jest kilkadziesiąt. Do tego kilkadziesiąt makijażystek, zakładów fryzjerskich, kilkadziesiąt firm wideo, kilkadziesiąt...

Ja w tym roku wystawiam się, jak zwykle z moją wizażystką- stylistką Moniką Madaj. Ale nie obiecuję sobie wielu klientów- znacznie lepiej sprawdza się reklama w necie, a przede wszystkim opinie zadowolonych Par Młodych.

Do zobaczenia na targach :)

Piotr Ulanowski
Fotoreporter