Autor Wątek: Targi Ślubne  (Przeczytany 15073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.2012
Targi Ślubne
« dnia: 6 Września 2011, 01:35 »
Witam,  czy ktoś wie kiedy odbędą się targi ślubne w Bydgoszczy? Termin mojego ślubu przypada dopiero w przyszłym roku, ale już poszukujemy dekoracji, samochodu, videofilmowania może ktoś nam poleci sprawdzone firmy?

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
Odp: Targi Ślubne
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Września 2011, 08:37 »
Lulu.
Rozmawiałam z dziewczyną od której zamówiłam dekoracje kościoła i sali weselnej.  Podobno będą się wystawiać 2 razy około 6 listopada i jakoś w lutym.  Ja mam sprawdzoną firmę dekorującą kościół i sale weselną. Jeśli chciałabyś zobaczyć ich dekoracje na żywo to zapraszam 24 września do Bolumina.  Tam moja kuzynka będzie brała ślub.  To już druga moja kuzynka która zamówiła od nich dekorację.  Mi natomiast będą dekorowali w przyszłym roku.  Firma jest sprawdzona przez prawie całą moją rodzinę.  Polecam z czystym sumieniem.  KMdeko. pl

Offline Marcella82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02,06,2012
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Września 2011, 08:38 »
Właśnie zauważyłam że bierzemy tego samego dnia ślub. Pozdrawiam

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Września 2011, 12:41 »
Dzięki za namiary napewno skorzystam, a odnośnie targów to właśnie znalazłam informacje o targach ślubnych w 6 listopada.  Fajnie,że będą dwa razy to mamy możliwość skorzystania z większej ilości ofert.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Września 2011, 09:57 »
6 listopada 2011 - Bydgoszcz, Hala Sportowo - Widowiskowa "ŁUCZNICZKA" ul. Toruńska 59
no nie do wiary drugi raz w roku organizują targi :D .. świetnie !

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2011, 00:15 »
Też się ucieszyłam, że są 6 listopada bo jestem z miejscowości pod Bydgoszczą i na te co są zimą już raz nie mogłam dojechać tyle było śniegu, a jeszcze tyle chciała bym zobaczyć porazmawiać, a może będą jakieś atrakcje weselne, chciała bym mieć pokaz ognia, ale tego nie mogę nigdzie odszukać. . . . . .  :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Września 2011, 22:21 »
Szczerze ?? Niee ma rzeczy niemozliwych .. ja za duzo czytam i ostatnio wynalazłam motyle na ślubie .. koszt mnie zabił ponad 1500 zł - przesada !

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Września 2011, 22:40 »
pokaz ognia wystarczy że wpiszesz w wyszukiwarce jakiejś, ja pełno tego znalazłam, firmy z BDG chyba żadnej nie było ale jak Ci zależy zawsze mogą dojechać z innego miasta, fajny też jest taniec z "neonami" :)

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Września 2011, 22:46 »
Macie racje, w wyszukiwarkach jest wszystko tylko szkoda, że jak coś fajnego to odległość i cena zabija :o

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Września 2011, 16:48 »
no tak to prawda, że "atrakcje" sporo kosztują...  ;D

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Września 2011, 15:09 »
Witam,  czy ktoś wie kiedy odbędą się targi ślubne w Bydgoszczy? Termin mojego ślubu przypada dopiero w przyszłym roku, ale już poszukujemy dekoracji, samochodu, videofilmowania może ktoś nam poleci sprawdzone firmy?

Jeśli chodzi o samochód to znam firmę w której można wynająć auto już za 300zł z dekoracją :) Sama nie chciałam wynajmować auta, ale jakoś tak się złożyło, że jednak wynajmujemy... ;) Jak chcesz wyślę Ci namiary na maila :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Września 2011, 17:50 »
a jaki samochod? tak z ciekawosci zapytam ;)...

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Września 2011, 22:53 »
Firma o której piszę ma do wynajęcia samochody nowoczesne i zabytkowe. My jeszcze nie wybraliśmy jaki chcemy, ale weźmiemy pewnie to co będzie najtańsze  ;D Rok temu znajomi się hajtali i płacili 300zł za auto (nowoczesne, ale ja się nie znam na autach więc nie wiem jakie to było) wraz z kwiatowym przyzdobieniem, tablice też mieli, ale nie wiem czy za nie płacili czy były w cenie. My chcieliśmy pożyczyć auto od kogoś z rodziny albo znajomych, ale wszyscy mają stare, a jak nowe to takie mało ślubne ;) Z drugiej strony widziałam już ludzi, którzy podjechali Dodge'm pod kościół, więc co kto lubi ;)

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Września 2011, 00:18 »
Podaj co to za firma, może skorzystam chociaż mój M chce poczekać do targów i jak tam nic nie znajdziemy to wtedy skorzystamy.  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Września 2011, 16:08 »
Podaj co to za firma, może skorzystam chociaż mój M chce poczekać do targów i jak tam nic nie znajdziemy to wtedy skorzystamy.  ;)

Hehe, na targach jest przed wejściem wystawa aut :O .. do wyboru do koloru, tylko szczerze mowiac nie orientowałam sie w cenach ..
Dorotka1984 300 zł za godzinę, czy jak ??

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2011, 20:54 »
Chyba nie, bo oni w tym aucie mieli jeszcze zdjęcia plenerowe robione, więc wątpię, żeby płacili za godzinę :)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Października 2011, 12:28 »
Super, ze organizuja jeszcze raz targi w tym roku.  Na te pierwsze sie nie zalapalismy bo jeszcze nie planowalismy slubu wtedy ;p

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Października 2011, 00:52 »
Hej, dziś widziałam w telewizji regionalnej reklamę listopadowych targów ślubnych, ma wystawiać się dużo firm to i pewnie sporo będzie nagród i rabatów, a do tego prowadzącym ma być Kammel, a to się zdziwłam bo jeszcze nigdy na targach nie byłam, myślałam, ze będzie kilka stoisk a tu szok :)ale to dobrze bo dalej namiętnie szukam różnych atrakcji  :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Października 2011, 09:44 »
W lutym na dwoch kondygnacjach sie porozstawiali .. nie mowie o autach, ktore staly przed sama hala :) ..

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.01.2012.
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Października 2011, 09:40 »
VII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne w Bydgoszczy odbędą się 5 lutego 2012r , jak zawsze w Hali Łuczniczka i jak zawsze będzie ok.  180 firm!!!

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Października 2011, 09:44 »
A te listopadowe targi, to robi jakaś nowa firma.

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Października 2011, 09:46 »
I jescze jedno.  VII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne odbywają się też w Toruniu.  To będzie 22 stycznia 2012 r.  w Hali Sportowej Mentor.  To taki wielki zielony namiot kortów tenisowych na ul.  Szosa Chełmińska 177.  Trochę mniejsza impreza od bydgoskiej, ale za to inni wystawcy.

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Października 2011, 11:52 »
Dlamnie to nie ważne czy robi to nowa firma czy jakaś stara interesuje mnie co ja mogę z tego mieć jakie rabaty, nagrody, co mogę załatwić. Czytałam w zeszłym tygodniu artykuły, które ukazały się w prasie o targach listopadowych i będzie dużo nagród w 100% darmowych, a rabaty tylko na pocieszenie. Nie wiem jak was dziewczyny, ale dla mnie to jest ważne bo nie mam wielkiej gotówki, a wesele chcę mieś superrrrrrrrr.  :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Października 2011, 12:51 »
Trafiłaś w sedno .. ta czy inna, wazne, aby wystawscy sie zjawili i cos ciekawego pokazali .. oszczedzi to wycieczek po miescie, bo wszystko jest w jednym miejscu .. hmm .. jak dla mnie 5 luty to ciut za pozno tym bardziej ze w lutym wolalabym miec wszystko juz pozamykane i czekac do tego maja az znow sie zacznie bieganina :)

Offline monika80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-09-2009
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Października 2011, 12:01 »
Ja już jestem "po" i byłam na różnych targach i w Bydgoszczy , Toruniu organizowanych przez różne firmy i te zimowe w styczniu i lutym sa najlepsze jest więcej wystawców , nowe kolekcje mody meskiej , damskiej dużo dodatków ślubnych. Teraz jest za dużo posezonowych wyprzedaży żeby pokazywać nowe kolekcje. Nikogo nie chce zniechęcać ale niespodziewałabym się cudów po tych targach i na pewno żadnych wielkich rabatów, ponieważ ostatnio przeczytałam o kryzysie w branży ślubnej.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Października 2011, 17:07 »
Ja mogę się wypowiedzieć jako wystawca. Wystawiałam się dwukrotnie na targach styczniowo/lutowych, bo nie było innych. Targi listopadowe to nowość. Przyznam, że głosy jakie docierają na ich temat są dość interesujące i zapowiada się ciekawie. Ja w tym roku postanowiłam wybadać grunt czy są lepsze od lutowych czy nie itp. Lutowe  na razie też odpuszczam.

Tak jak piszecie minusem lutowych jest ich termin, bo większość rzeczy jest pozałatwianych, ale z drugiej strony w trakcie tych listopadowych w większości prezentowana będzie oferta bieżąca (na rok 2011). Suknie pojawiają się na przełomie roku, ja też, nie pokazałabym teraz nic nowego, no może niewiele...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Października 2011, 21:40 »
Żeby bylo smieszniej po mojej wycieczce po salonach slubnych w tym tygodniu okazało się, ze ta firma przedstawila propozycje w taki sposob ze 3/4 salonów [z tych w ktorych bylam] wcale sie nie wystawia .. liczyłam na rabaty, a w sumie szczescie sprawilo, ze suknie kupiłam wczesniej niz sie spodziewałam :] ..
Odpuszczam osobiscie 6 listopada najwazniejsza spawa załatwiona

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Października 2011, 13:12 »
Może i macie rację, ale dla mnie targi w lutym są stanowczo za późno, nawet gdybym znalazła coś co mnie interesuje to czasu do ślubu mam tak mało, a nigdy nic nie załatwiam na ostatnią chwilę bo wtedy bierzesz byle co, albo za duże pieniądze. Oczywiście na zimowe też się wybiorę, ale to tylko, żeby sobie pooglądać tym bardziej, że jeszcze nidgy nie byłam. Na targach listopadowych będę bo założyłam sobie, że do końca roku muszę mieć załatwione wszystkie sprawy, a na luty i marzec zostawiam sobie tylko przypomnienie się do firm z którymi mamy i będziemy mieć podpisane umowy i oczywiście wysłanie zaproszeń i.........hura  koniec tej gonitwy. Podsumowując to troszkę się dziwię, że wszyscy piszą o targach listopadowych, co będzie, jak będzie i kto się wystawia przecież z tego co czytam to są one organizowane po raz pierwszy. Wydawało mi się, że firmy wystawiają się dla nas przyszłych nowożeńców, firma, która się nie wystawi to ja osobiście uważam, że mam mnie w nosie i nie szanuje klienta, a ja do ich salonów nie będę biegać skoro on nie szanuje mojego czasu. Niestety dla nich, a stety dla nas to w  dzisiejszych czasach  firmy walczą o klienta co widać po skrzynkach pocztowych i mailowych i to oni musz nas zachęcać do swoich usług i to że proponują nowości, rabaty to nie jest jakiś cud i łaska, a później czytam o kryzysie. Wpiszcie w google videofilmowanie, czy zespół muzyczny jest tego kilka stron i tak w prawie każdej branży. Idąc na targi to idę dla wystawcy a nie organizatora, wogóle nie interesuje mnie organizator targów, a już tym bardziej jego relacje i to co kto mówi. Z tego co czytam na blogu to wiem, że pisze tu bardzo dużo firm i druga część mojej wypowiedzi jest skierowana właśnie do nich.

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Października 2011, 22:23 »
...mocne słowa.

Nie uważam, że nieobecność na targach jest oznaką nieszanowania klienta. Każda firma ma swoje sposoby na jego pozyskanie, pewnie sprawdzone i dostosowane do posiadanego budżetu.

Ja w tym roku, odpuszczam targi, bo zwrot z inwestycji w nie był mizerny. Wolę te pieniądze przeznaczyć na udoskonalenie i poszerzenie oferty lub inną formę promocji.
To nie jest tylko moje spostrzeżenie, ale spory odsetek odwiedzających na tegorocznych i ubiegłorocznych targach to byli ludzie chcący sobie popatrzeć, spędzić inaczej niedzielę i oczywiście wcale nieszykujący się do ślubu, w tym nastolatkowie i starsze małżeństwa. Chodzili w koło nie zatrzymując się przy żadnym ze stoisk - zbieracze ulotek.

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Października 2011, 08:39 »
...mocne słowa.

Nie uważam, że nieobecność na targach jest oznaką nieszanowania klienta. Każda firma ma swoje sposoby na jego pozyskanie, pewnie sprawdzone i dostosowane do posiadanego budżetu.

Ja w tym roku, odpuszczam targi, bo zwrot z inwestycji w nie był mizerny. Wolę te pieniądze przeznaczyć na udoskonalenie i poszerzenie oferty lub inną formę promocji.
To nie jest tylko moje spostrzeżenie, ale spory odsetek odwiedzających na tegorocznych i ubiegłorocznych targach to byli ludzie chcący sobie popatrzeć, spędzić inaczej niedzielę i oczywiście wcale nieszykujący się do ślubu, w tym nastolatkowie i starsze małżeństwa. Chodzili w koło nie zatrzymując się przy żadnym ze stoisk - zbieracze ulotek.

+1

Poza tym logistyka nie pozwala na obecność wszystkich firm z branży na targach. Choćby fotografowie, czyli moja bezpośrednia konkurencja. Firm foto w samej Bydgoszczy jest kilkadziesiąt. Do tego kilkadziesiąt makijażystek, zakładów fryzjerskich, kilkadziesiąt firm wideo, kilkadziesiąt...

Ja w tym roku wystawiam się, jak zwykle z moją wizażystką- stylistką Moniką Madaj. Ale nie obiecuję sobie wielu klientów- znacznie lepiej sprawdza się reklama w necie, a przede wszystkim opinie zadowolonych Par Młodych.

Do zobaczenia na targach :)

Piotr Ulanowski
Fotoreporter

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #30 dnia: 2 Listopada 2011, 10:04 »
byłam na targach w lutym i wybieram się też teraz - jeśli ktoś szuka konkretnych rzeczy na swój slub to myślę ze  znajdzie - na poprzednich orientowałam się w salach itp. teraz gdy mam to załatwione bede szukac bardziej aut, kwiaciarni, firm z zamówieniami, a w lutym 2012 pewnie poszukam ostatnich rzeczy które beda nam potrzebne. szuka się tego co aktualnie musi byc załatwione :) ale tez sama się zastanawiam czy bedzie znacząca różnica między tymi a poprzednimi targami - ale juz niedługo się przekonamy :)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 4 Listopada 2011, 10:12 »
witam:) my też wybieramy się na targi:) jeszcze nigdy na nich nie byłam.  Nie mamy jeszcze w sumie nic załatwione, a ślub wstępnie na 15. 09. 2012 i mam nadzieje, że uda nam się tam wiekszość rzeczy załatwic :) pozdrawiam

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 4 Listopada 2011, 12:48 »
Tez wlasnie bede pierwszy raz na targach slubnych. Na poczatku sie cieszylam, ze sa drugi raz w tym roku, ale po przeczytaniu inf w tym watku nie wiem zbytnio czego sie spodziewac. Ale zobaczymy - narazie sie nie nastawiam ;)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Listopada 2011, 19:17 »
Dziękujemy wszystkim Parom Młodym za przybycie na nasze stoisko :-)

Powodzenia w przygotowaniach!

Monika Madaj Wizażystka- Stylistka
Piotr Ulanowski Fotoreporter

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 6 Listopada 2011, 19:49 »
byliśmy, byliśmy:) i troszke sie przeraźiliśmy cenami:) myslałam, że będą jakieś zniżki a tu raczej bez szału:) utwierdzilismy sie tylko co do sali i zespołu, fotografa nadal brak :(

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Listopada 2011, 20:43 »
Biedne byly te targi.. jednak nie wytrzymałam i sie wybralismy .. 40 min wystarczylo na obejscie wszystkich stanowisk, a z tego, co pamietam w lutym spedzilismy tam ponad 3,5 h i jeszcze dokladnie wszystkiego nie obejrzelismy .. a szkoda  >:(

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Listopada 2011, 00:04 »
Hej dawno mnie tu nie było, byłam dziś na targach i może nie było ogromnej ilości wystawców, ale to co chciałam to załatwiłam podpisaliśmy umowę na dekroację, garnitur wybrany, samochód również. Bardzo podobały mi się sukienki Kolejne sprawy z listy wykreślone i co raz bliżej końca. Szkoda, że nie było alkoholu, ale z tym jeszcze, aż tak się nie spieszy. Fajny był pokaz rycerski, ale zastanawiam się  czy to pasuje do jako atrakcja ślubna, a co wy o tym myślicie. Rozważam, również opcje barmana, a co najważniejsze mam zdjęcie z Kammelem. Podsumowując to dzień udany.

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Listopada 2011, 13:55 »
Osobiście zawiodłam się ze stoiskami sukien slubnych, myslalam, że mimo wszystko bedzie ich wiecej :( ale za to spodobaly mi sie stoiska z dekoracjami :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Listopada 2011, 08:47 »
na targach w lutym było o wiele więcej wystawców - więc troche byłam zawiedziona (w przeciewieństwie do mojego narzeczonego  ;) )  ale to pierwsze jesienne targi wiec może muszą się rozkręcić :) nowinki na 2012 mają być w lubtym ale namiary na kilka firm wzięliśmy i jesteśmy zadowoleni - przede wszytskim z tego że udalo nam się znaleść ciekawą dla nas ofertę na samochód do ślubu  ;D ;D ;D więc kolejną rzecz bedziemy mieli załatwioną na dniach :) tak więc pozoztsaje nam teraz czekać do targów zimowych :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Listopada 2011, 11:57 »
Buuuś idziesz tez na lutowe? .. Ja juz zdecydowanie odpuszczam i musze zobowiazac mojego K, zeby nie pozwolil mi zmienic zdania.. juz wystarczajaco na ten czas bedziemy miec pozamykanych spraw, nie bede krecic i mieszac  8)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Listopada 2011, 10:12 »
pewnie że się wybieram :D raz że lubię wszytsko co ślubne  ;) :D ;D
ale tak na serio to napweno się wybierzemy bo my korzystamy z targów by zdobyc aktualne kontakty na sprawy które akurat załatwiamy... i tak np w lutym to ogólnie chcielismy sie w tematyce slubnej rozeznac co i jak bo to było chwilkę po zareczynach no i szukalismy głównie lokali, zespołów/dj namiary na fotografów no i salonów z sukniami :D teraz na listopadowych targach - moimo niewielkiej ilości wystawców - udało nam się znalesc suuuper okazję na auto  do slubu  ;D a na przyszłorocznych w lutym poszukamy np firm od zaproszen itp oraz ofert na nowe garnitury na 2012 i kilka drobniejszych spraw - detali ślubnych :)
acha i nie myśl że ja planuję po targach zmieniac decyzje które juz podjęliśmy :D te decyzje sa świąte i niezmienne :Dbo przeciez wybieraliśmy wszytsko co dla nas najlepsze i co nam się najbardziej podobało wiec watpliwości nie ma a zarazem nie ma opcji zmiany :D

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Listopada 2011, 01:40 »
Buuuś jak chcesz się wybrać na targi ślubne to nie musisz czekać do lutego najbliższe są 20 listopada w Bydgoszczy w hotelu City na ul. 3go Maja i 19-20 listopada są w Toruniu.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Listopada 2011, 08:47 »
W hotelu City ? Znów o niczym nie wiem .. W sumie, chyba tam nie ma za duzej powerzchni jak na łuczniczce, zeby mozna sie bylo wystawic ..

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Listopada 2011, 09:59 »
Pandi nie wiem jak te targi mają wyglądać, ale widziałam w telewizji reklamę i sprawdziłam na ich stronie,

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Listopada 2011, 21:38 »
Te w Hotelu City to nie targi a drzwi otwarte, będzie kilku podwykonawców z branży, ale chyba targami tego nie można nazwać.

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Listopada 2011, 22:57 »
Z tego co przeczytałam na ich stronie ma być kilkanaście firm z różnych branż ślubnych plus samochody, drzwi otwarte kojarzą mi się ze zwiedzaniem lokalu, a nie podwykonawców lokalu. Super, że pomyśleli o swoich pracownikach. Oczywiście przyjedziemy zobaczyć.

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Listopada 2011, 11:52 »
Przekopiowane z Facebookowego zaproszenia na wydarzenie:

Termin   
20 listopada · 11:00 - 17:00
Stworzone przez:   
City-Hotel Bydgoszcz
Więcej informacji   
W imieniu City Hotelu oraz naszych partnerów mamy zaszczyt zaprosić Państwa na Ślubne Drzwi Otwarte, które odbędą się 20 listopada br. w City Hotelu**** w Bydgoszczy.

W związku z rosnącymi oczekiwaniami klientów, których mamy przyjemność obsługiwać w zakresie organizacji przyjęć weselnych postanowiliśmy zorganizować po raz pierwszy w Bydgoszczy
„Ślubne Drzwi Otwarte” adresowane do klientów, którzy oczekują najwyższej jakości usług.

Dla osób, które zechcą odwiedzić nas w najbliższą niedzielę przygotowujemy wiele atrakcji.
Prócz specjalnej oferty restauracji 3V6 oraz City Hotelu do współpracy zaprosiliśmy kilkanaście firm zajmujących się usługami ślubnymi.

W programie m.in.
- specjalna oferta restauracji
- prezentacja tortów weselnych oraz degustacja ciast Cukierni Sowa
- oferta kwiaciarni
- prezentacja limuzyn
- porady konsultanta ślubnego

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Listopada 2011, 16:04 »
wybiera sie ktoś na targi do Torunia?? po tej porażce u nas jestem ciekawa co gtam będzie ale nie chce się zrazic :( wiecie gdzie moge znaleść plan tych targów??

Offline wojwit
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Listopada 2011, 02:06 »
W City Hotel nie są to targi lecz pokazana oferta Hotelu i partnerów.
My także tam będziemy

link do reklamy:
hxxp: vimeo. com/32117298

zapraszam i pozdrawiam

Witkowski Wojciech

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Listopada 2011, 11:41 »
Czy to jest takie ważne jak się nazywa Targi czy drzwi otwarte? Rozumiem, że szkoda czasu dla tych kilkunastu firm i lepiej pojechać do Torunia.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Listopada 2011, 12:23 »
no to za póżno się dowiedziałam :P ale myślę ze załowiać mogę tylko stoiska sowy i ich tortow - na ta cukiernię się nastawiamy i fajnie było by obejrzec wiecej niz 3 ich torty :) ale myslę ze szału nie było a te drzwi otwarte to chyba bardziej reklama hotelu city i ich partnerow :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Stycznia 2012, 08:16 »
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział:
5 lutego 2012: VII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne,
Bydgoszcz, Hala Łuczniczka, ul. Toruńska 59, godz. 11:00-17:00

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Stycznia 2012, 16:47 »
Ooo .. zeszłoroczne bardzo nam pomogły, wiec przyszłym parom polecam sie tam wybrac.. 2013 i po części 2012  ;D

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #53 dnia: 3 Stycznia 2012, 21:23 »
O, świetne informacje, o toruńskich styczniowych, ale przede wszystkim o bydgoskich lutowych targach! Na pewno się wybiorę i wyciągnę Narzeczonego :D

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.05.2012
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Stycznia 2012, 14:03 »
Sluchajcie a czy na takich targach (nigdy nie byłam wiec moze to głupie pytanie ale cóż...) wystawiają się cukiernicy? Zaczynam myśleć o torcie weselnym i chciałabym móc spróbować różnych smaków bo to co jest w necie jakoś do mnie nie przemawia a wszystkie wesela na jakich byłam były daleko od Bydgoszczy i nawet nie wiem czego sie spodziewać po tych tortach...

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Stycznia 2012, 14:57 »
Tak, możesz być o to spokojna:)

W zeszłym roku była Sowa, Chmielewscy (u nich można było pokosztować) i cukiernicza Awangarda (Ci ostatni mają teraz salon na Grunwaldzkiej, nie wiem czy od dawna, ale ostatnio jechałam tamtędy to przyuważyłam;)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Stycznia 2012, 22:47 »
Pierwszy raz będę na takich targach, więc moje pytanie może się wydać komuś naiwne, ale ja autentycznie tego nie wiem - czy za wejście na targi się płaci? Jeśli tak, to jakie to są kwoty? :p Wiem też, że czasem są tam różne konkursy - na czym przykładowo mogą polegać? Czy trzeba w nich brać udział parami? Na targach bydgoskich prawdopodobnie będę bez narzeczonego, bo go nie będzie wtedy w Polsce... Czy sama też mam szansę wziąć w czymś udział i coś wygrać? :)

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Stycznia 2012, 01:53 »
Ja też się wybieram na te targi 5ego lutego. Wydaje mi się, że za przyjście nic się nie płaci, to by było trochę dziwne. Płacą firmy, które oferują usługi ;>

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Stycznia 2012, 08:30 »
Płaci się za wstęp ;) nie wiem dokłądnie ile bo my mieliśmy darmowe zaproszenie od naszej restauracji weselnej ale wydaje mi się, że ok. 10 zł od osoby ;)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:43 »
Ostatnio wstęp kosztował 8zł z tego co pamiętam. Spokojnie możesz sama brać udział w konkursach, przeważnie to wygląda tak, że wypełniasz kupon, wrzucasz do urny i później jest losowanie. Jak wygrasz to do Ciebie dzwonią czy przyjmujesz nagrodę ;)

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Stycznia 2012, 11:37 »
Serio? To jestem trochę w szoku, nie widziałam nigdzie takiej informacji na plakatach i nigdzie indziej.

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Stycznia 2012, 13:41 »
Tzn w przypadku tych targów w listopadzie wstęp kosztował 8zł, ale wtedy był inny organizator więc może na tych zimowych jest inaczej.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Stycznia 2012, 09:18 »
Biznes is biznes.. wejście takiej ilości osob to mnostwo pieniedzy. Dla nas to naturalne, bo juz bylismy pare razy.

Offline Żabki
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #63 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:27 »
Czy mógłby ktoś mi pomóc? Nie mogę znaleźć nigdzie informacji o tych targach. . .  O ich przebiegu. .  :)

Offline Sylwia Bartchodzie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:51 »
Witaj,

wejdź na stronę organizatora "Piękny Ślub Wspaniałe Wesela" ,powinno być tam dosyć informacji :).

pozdrawiam Sylwia Bartchodzie

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Lutego 2012, 17:50 »
I po targach...

Dziękujemy wszystkim Parom za odwiedziny naszego stoiska :)

Monika Madaj i Piotr Ulanowski

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 6 Lutego 2012, 23:48 »
Byłam na targach i nie żałuję :) Nie spodziewałam się, że wystawców będzie tak dużo. Na pewno skontaktujemy się z osobami, których usługi najbardziej odpowiadały naszym potrzebom ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #67 dnia: 7 Lutego 2012, 10:51 »
my najwazniejsze kwestie slubne mamy załatwione wiec niestety targi nie były zbyt pomocne - kilka namiarów na kwiaciarnie ale szału nie było :)
jedyne co to widzac suknie z kolekcji 2012 utwierdziłam się ze moja sukienka ma wiele elementów które maja suknie z nowej kolekcji  :D
wiec po raz koejny utwierdziłam się ze ta moja moja suknia to najlepszy wybór :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #68 dnia: 7 Lutego 2012, 10:59 »
dokładnie tak jak pisze Buuuś - dla nas też szału nie było, szczerze mówiąc wydawało mi się nawet, że było mniej ciekawych stoisk niż w zeszłym roku :P ale w sumie nie żałuję, że poszliśmy, bo mój PM koszulę wygrał :D:D:D

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 7 Lutego 2012, 16:29 »
Ja nie mam porównania do targów z lat ubiegłych, gdyż to były moje pierwsze ;)

Offline maciuch
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13 lipca 2013
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Lutego 2012, 13:54 »
My byliśmy i nam się podobało.
Być może dlatego, że oczekiwania mielismy na niskim poziomie.

Ponadto, ślub na etapie planowania daty, więc podchodzimy do wszystkiego na ogromnym luzie.
Na razie  ;)

Mamy mnóstwo ulotek i kilka firm wpisanych do kajetu/ulubionych etc.

Kilka restauracji, o których myśleliśmy, jednak odpadło.
Jak się zrobi cieplej, mamy zamiar pojeździć po restauracjach i wybrać coś (obiecujemy relację)
 ;)

Generalnie przeraziliśmy się cenami.
Wszystko, co "weselne" koszyuje X razy więcej niż normalnie.
Wydawało nam się, że najwięcej będzie kosztować przyjęcie weselne, ale się okazuje, że chyba tyle samo (razem) zapłacimy za fotograta.  kamerzystę, zespół, samochód itp rzeczy
No ale cóż zrobić. . . .

Także na pewno odwiedzimy targi listopadowe, już (mamy nadzieję) ze sprecyzowanymi celami.

Offline a_lcia0023
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.10.2013
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Listopada 2012, 17:40 »
witam  :)
słyszał ktoś  coś o targach w bydgoszczy kiedy teraz się odbywają ?

Offline GeriavitDrinker
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Listopada 2012, 20:55 »
Na pewno będą 10 lutego 2013.

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04 Maj 2013
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Listopada 2012, 12:11 »
Aktualnie widziałam plakat z Targami Ślubnymi na Zawiszy 02.12.2012

Offline kmadrzynska

• fotograf ślubny
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Listopada 2012, 19:22 »
Dokładnie tak.  2 grudnia, od godziny 11-17:00 na Hali Zawisza są Targi ślubne. 

Offline Magda17
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.07.2013
« Odpowiedź #75 dnia: 26 Listopada 2012, 23:15 »
a_lcia0023 ja też widziałam plakat, że targi są 2 grudnia na Zawiszy, moja siostra była rok temu w listopadzie i może nie było, aż tak dużo stoisk co w lutym, ale była zadowolona załatwiła fotografa, dekoracje, samochód i nie słyszał, że terminy są już zajęte.  A widziałam na plakacie, że można wygrać suknie i inne nagrody.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #76 dnia: 3 Grudnia 2012, 11:20 »
jak na mój gust w tym roku na gali ślubnej było dosyć ubogo..
no przynajmniej z interesujących mnie rzeczy było dwóch czy trzech wystawców.

Offline danaikar
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Grudnia 2012, 15:35 »
Już po raz ósmy zostaną zorganizowane Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne. 
Są one organizowane przez redakcję kwartalnika "Piękny Ślub Wspaniałe Wesele".

VIII Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne odbędą się:
- 27 stycznia 2013 r.  w Toruniu w Hali „Mentor”, ul.  Szosa Chełmińska 177-181,
- oraz 3 lutego 2013 r. w Bydgoszczy w HSW „Łuczniczka”, ul.  Toruńska 59.

Targi będzie można odwiedzić w godzinach: 11. 00 - 17. 00.  Bilety są w cenie 8 zł.

Razem z Targami Ślubnymi odbędą się również Targi Komunijne.

Więcej szczegółów na www. slub-wesele. com. pl

Offline lusiowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.12.2012
Złamanie regulaminu
« Odpowiedź #78 dnia: 14 Grudnia 2012, 19:08 »
Administratorze dlaczego kmadrzynska ma w profilu adres strony www,

z regulaminu:
 3.  Za reklamę / kryptoreklamę uważa się:
- pisanie postów o treści reklamowej;
- podawanie w postach danych adresowych do firm świadczących usługi w branży weselno - ślubnej;
- podawanie linków do komercyjnych stron www firm z branży weselno - ślubnej;