Obserwator masz trochę racji w tym co piszesz, ale przecież te osoby pracują dla nas cały dzień i potrzebują energii do pracy. Wynajmując salę weselną lub restaurację wiemy czego możemy się spodziewać jeżeli chodzi o posiłki dla naszej rodziny, tego nigdy nie zabraknie i z reguły jak się trafi na dobrą salę weselną to jedzonko będzie pyszne, starczy dla każdego i jeszcze zostanie.
Kwestia nakarmienia zespołu czy ekipy foto- video to coś o czym z reguły się nie myśli, każdy jest zdania, że obsługa jest tam żeby pracować a nie jeść. Oczywiście oni będą pracować, bo po to tam są. Przecież mają ustalone bloki kiedy grają, i są też przerwy, w których mogą coś przekąsić i odbudować utraconą energię. Uważam, że ciepły posiłek i jakieś drobne przekąski w międzyczasie i napoje się im należą, przecież mają pracować całą noc, w przypadku ekipy foto video to też jest około 10 godzin pracy lub więcej jeżeli bierzemy ich na cały dzień.
Fajnie, że powstał taki wątek, bo dzięki niemu część osób zostanie na pewno uświadomiona, że jest to część planowania, o której z reguły nie pamiętamy dopóki kierownik sali o tym nie wspomni. Teraz przynajmniej ktokolwiek zajrzy do tego wątku nie będzie mieć niespodzianek

Mnie to trochę uświadomiło, bo nie zdawałam sobie sprawy, że za obsługę też się płaci, myślałam, że restauracja po prostu daje im posiłki, jakieś mniejsze porcje czy coś, ale daje. Teraz na pewno w swoim budżecie zarezerwuję odpowiednią kwotę na posiłki dla obsługi ( zespół, fotograf lub filmowiec).