Autor Wątek: Suknia a garnitur  (Przeczytany 5827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julka
  • użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« dnia: 16 Marca 2006, 22:54 »
Jesli juz gdzies jest podobny temat to przepraszam.
Zastanawiam sie jakie beda miec garnitury wasi mezczyzni.
W koncu tzreba razem jakos ladnie wygladac.
Czym kierujecie sie aby jego stroj pasowal do waszej sukienki. Moze jakies rady.

Offline Megii

• bywalec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2006, 23:16 »
Cytat: "Julka"
Czym kierujecie sie aby jego stroj pasowal do waszej sukienki

Ja mialam jakos tak na odwrot  :wink:  Zawsze mowilam,ze chce bialutka sukienke  :D  :D  :D  
I najpierw poszlismy kupic garnitur, a nie mielismy pojecia jaki kolor i kroj :roll:  ALe jak moj Tomek ubral ciemno bezoey garnitur to juz innego nie chcielismy...
potem pojechalam po sukienke i stwierzilam,ze bede miala bialutka,ale z dodatkiem bezowego :lol:  :lol:  :lol:  Taki kwiatek przy spodnicy :)
No i teraz bede miala jasy bukiet:)

Iwec nie wybieralismy garnituru do dodatkow tylko dodatki do garnituru  :lol:

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2006, 00:29 »
nasz garnitur po pierwsze musiał spełniac dwa warunki:
1) miał nie byc zbyt drogi
2) musiał pasować na Konradka, a z tym był kłopot, wszędzie patrzyli na nas z politowaniem, bo wszystkie gajesrki były o wiele za szerokie w pasie i biodrach, a marynarki także zbyt wielkie

poza tym gajerek miał byc ciemny, lecz nie czarny, no i gładki, bez żadnych prążków  :mrgreen:

Jak widac cała masa wymagań, ale się udało... jakos znaleźmismy sklep, gdzie byl w miarę szczupły gajerek, a resztę dokończyla krawcowa ze sklepu, wszystko dopasowująć.. Gajerek w kolorze takim ciemno-szarym, stalowym, sama nie wiem.. no ciemny.. gładki, z dobrego materialu  :D

Takze Vistula na Wyzwolenia nas uratowała  :lol:
I oczywiście pasował do mojej sukni w kolorze złotego ecru  i to nawet bardzo.
Do tego koszula w kolorze ecru, a jako, ze moje dodatki były bordowe, to i kamizelka z musznikiem była bordowa  :P
Całośc bardzo mi się podobała i bylam zadowolona  :D

ps. Konradek także  :oops:

Offline Moongirl

• zapaleniec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2006, 08:59 »
My bedziemy najpierw garnitur do miska dopasowywac- to on ma w nim super wygladac ( a moj misio jest duzy facet ), a pozniej dodatkami dopasujemy sie do siebie nawzajem:) Nie ma co szalec i wciskac facetowi cos, w czym bedzie wygladal srednio ale nam do sukni pasowac:) w koncu facet nie jest dodatkiem na slubie kobiety.
Bedziemy wybierac garnitur raczej ciemny (choc niekoniecznie czarny) zeby misia optycznie wyszczuplic. w zwiazku z tym gajer nie moze miec dlugiej marynarki, bo to optycznie poszerzy, koszula jasna w zwiazku z tym i krawat pewnie tez. Tak ja to widze, a co z tego wyjdzie zobaczymy:)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2006, 10:24 »
mój M ma czarny garnitur białą koszulę i białą żakardową kamizelkę z musznikiem
ja mam białą sukienusie
dodatków w sumie brak ( do mnie) będa kwiatki biało różowe w bukiecie i M będzie miał takiego kwiatka w butonierce

Offline madziulek

• Chuck Norris
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2006, 10:33 »
ja mam suknie kolor mleczna biel, bukiet bedzie bordo, mój miś ma czarny klasyczny gajerek ale koszule ma kolor taki jak ja suknie, do tego musznik i butonierka bordo :) ozdoby na auto i na sali będą też biało bordowe
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Misia

• zapaleniec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Marca 2006, 17:59 »
a ja mojego miśka chce w mundurze:)............no po oczepinach w gajer sie przebierze bo chce
Ale jakos specjalnie nie myślałam o dopasowywaniu się...poprostu facet ma wyglądac elegancko i przystojnie:)
tak jeszcze się zastanawiałam nad garniturem ze stujką....ale musze Go w nim zobaczyć czy będzie mu pasował....a kolor jakiś ciemny...niepodobają mi się beżowe i inne rozanielone kolory

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Marca 2006, 19:03 »
A dla mnie najważniejsze jest to, żeby gajerek nie był jasny. Ma byc ciemny, bo jak patrzę na jasne gajerki to mi sie coś robi. Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że nie pasuje jasny garnitur na ślub. To kobieta ma być na jasno :) Nigdy mi się to nie podobało i na szczescie moje Kochanie podziela moje zdanie :)

Offline Megii

• bywalec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Marca 2006, 21:37 »
A my nie wiedzielismy jaki garnitur... moj Mis przymiezal prawie wszystkkie kolory  :D
I jak ubral taki ciemno bezowy to mi sie miekko pod nogami zrobilo  :wink:  Wygloda w nim super i pasuje mu to jego karnacji, wlosow i budowy  :wink:
Naszczescie mu tez najbardziej sie podobal...
a czarny to jakos kojarzy mi sie z pogrzebem, a nie ze slubem :wink:

Offline donia

• entuzjasta
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Marca 2006, 21:47 »
A my sie zastanawiamy jaki garnitur dobrać Pieronowi do mojej różowej sukienusi... bo ładnie by pasował np. stalowy (tzn do sukienki) ale nie do mojego skarbeńka bo on cudnie wygląda w beżach, a w ciemnych kolorkach niekoniecznie...

co myślićie o połączeniu różu (baaaardzo jasnego) i beżu...
w przyszłym tygodniu wkleję zdjęcia sukni...

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Marca 2006, 21:54 »
Połączenie stalowego z różowym chyba będzie ładniejsze niż z beżowym . Sama jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić . Jak będziesz szła kupować mężowi garnitur to musisz sie koniecznie ubrac w kolorkach podobnych do sukienki i porównywać który lepiej pasuje :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Marca 2006, 21:55 »
Ja nie twierdzę, że moje Kochanie ma być w czarnym gajerku :) Ma być po prostu ciemny :) Zobaczymy co mu będzie pasowało :)

Offline donia

• entuzjasta
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Marca 2006, 22:00 »
Cytat: "ela"
Połączenie stalowego z różowym chyba będzie ładniejsze niż z beżowym . Sama jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić . Jak będziesz szła kupować mężowi garnitur to musisz sie koniecznie ubrac w kolorkach podobnych do sukienki i porównywać który lepiej pasuje

nio ja właśnie też to "ciężko" widzę   :hmmm:  

ale masz Elu rację z tym mierzeniem...

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marca 2006, 22:00 »
Ja też cały czas myślałam o czrnym , bo ładnie kontrastuje przy bieli sukni , ale kupiliśmy kawe z duuuużą ilościa mleka bo w takim było ładniej mojemu mężowi :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marca 2006, 22:25 »
A może powiecie mi jaki kolor garnituru pasuje do waniliowej sukni? Mam na oku takie jasne ecri. To nie jest ecri tylko cos jasniejszego, ale też nie biel :) Może coś zasugeruję swojemu D. :)

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2006, 22:33 »
o taki kolorek mi chodzi. Na stronie napisane jest "Kosc Sloniowa/Rumowy"

Offline Megii

• bywalec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Marca 2006, 00:19 »
Cytat: "ździebło"
o taki kolorek mi chodzi

do tego pasuje beżowy moim zdaniem :D  
A Tak wyglada dokładnie Twoja sukienka :?:

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Marca 2006, 09:24 »
Nie e, nie może beżowy pasować :)

Jeszcze nie moja, ale zawiesiłam na niej oko i będę wytrwale dążyć do tego, żeby ją mieć :) A jeśli nie ją, to taki kolorek. Przymierzałam kilka razy białą i panie w salonach mi odradzały, bo musiałabym się opalić w solarium.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Marca 2006, 11:39 »
Amelani!
Tak sobie pomyślałam, że jeśli Twój P będzie miał niebieskie dodatki na garniturze (te jasne, delikatne paseczki) to może dodatki też zrobicie niebieskie? Moja koleżanka miała białą suknię i właśnie niebieskie dodatki (bukiecik, makijaż...nawet auto było niebieskie  :D ) ale wyglądało to naprawdę bardzo ładnie i nie było przesadzone bo ten niebieski kolorek był taki jaśniutki.
Pozdrawiam Ciebie i Twojego przyszłego Mężusia  :D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Marca 2006, 14:05 »
hej, a ja mam pytanie z podobnej kategorii. Ja mam suknię waniliową (czyli nie biała, ale trochę ciemniejszą; takie bardzo jasne ecriu) a Misiek będzie miał ciemny garnitur (prawdopodobnie czarny z jakimiś jasnymi prążżkami) . Zastanawiam się tylko nad kolorem kamizelki i krawatki (albo musznika albo krawata albo czegoś tam takiego pod szyje :twisted: ) Jak myślicie jaki kolor będzie dobrze komponował się z moją suknią? Dodam, że Misiak jest blondynem o jasnej karnacji  :lol:

Offline aniula

• entuzjasta
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Marca 2006, 14:31 »
Gosiaczek80 ja będę miała sukienke białą, a Włodu czarny garnitur. Do tego bede miała bordowy bukiet wieć Pani w salonie mi powiedziała, że kamizelka i musznik mogą być w kolorze bukietu.

Offline Megii

• bywalec
Suknia a garnitur
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Marca 2006, 17:44 »
Cytat: "Gosiaczek80"
kategorii. Ja mam suknię waniliową (czyli nie biała, ale trochę ciemniejszą; takie bardzo jasne ecriu)

Widzialm sliczne kamizelki wlasnie w takim kolorze waniliowym...moze takia by wam odpowiadala,a na pewno by pasowala :!: