Autor Wątek: Odliczanie Marty i Michała już tylko 46 dni  (Przeczytany 4359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Odliczanie Marty i Michała już tylko 46 dni
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Marca 2006, 17:04 »
Cytat: "marcia1404"
Bo bierze dużo ..
ja słyszałam ze między 500 ( bez wystroju i dywanu ) a 650 ( z wystrojek i dywanem ).. dla mnie to dużo kasy ...
a u Was ile kosztuje ślub ...??

Ten Wasz pastor chyba oszalał! Ale cóż - za coś kościółek musiał wyremontować, ekipę robotników opłacić itd...... Aż się boję zapytać księdza na Łęknicach ile bierze...mam nadzieję, że mnie nie zwali z nóg...
A dzisiaj siędowiedziałam, że koleżanka mojej koleżanki bierze slub godzinkę przed nami w Naszym kościele - może uda mi się jakoś załatwić dekorację razem z nią - moze będzie taniej :)
Cytat: "Marta"
monika_mf napisał/a:
Marcia a może zdradzisz nam szczegóły dotyczące kościółka - to przyjdziemy z Martą popatrzeć jak nasza forumkowa koleżanka zostaje szczęścliwą żonką?
Co Ty na To Marta?? A potem będziemy wypisywać na forum jak to Marcia pięknie wyglądała tego dnia.......... eeeee rozmarzyłam się..........

No, no!

no no musimy się umówić :):):)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Marca 2006, 18:12 »
Kurcze duzo u was chcial...i jeszcze powiedzial ile :shock:  Tak troche glupio...a jakbyscie kasy nie mieli to by wam slubu nie dal :?  dzwinie....
u nas powiedzieli..."co laska"...ale nie wiemy ile dac :?

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Marca 2006, 18:41 »

No to rzeczywiście sporo! :(  Czyli mam dobrych informatorów ślubno-weselnych. :D

No informatorzy sprawdzeni ...:)

Cytat: "dziubasek"
Jejuś... ja sobie nie wyobrażam jak ksiądz może podać kwotę za jaką udzieli ślubu!!!! Przecież to ich święty obowiązek!!! A płtność... co łaska...

bo włąsnie tak powinno być co łąska .. i ludzie by inaczej do tego podchodzili .. a tak to każdy wychodzi oburzony ... mój Misiek też az się zagotował ...

Cytat: "monika_mf"
Aż się boję zapytać księdza na Łęknicach ile bierze...mam nadzieję, że mnie nie zwali z nóg...
A dzisiaj siędowiedziałam, że koleżanka mojej koleżanki bierze slub godzinkę przed nami w Naszym kościele - może uda mi się jakoś załatwić dekorację razem z nią - moze będzie taniej  

daj znać jak sie dowiesz .. oby był bardziej łąskawy niż ksiądź u nas w parafi ... a z tą koleżanką to się dogadaj bo na pewno warto ...

no no musimy się umówić

kochaniiutkie to sie pokażcie jak będziecie , będzie mi bardzo milutko:D

Cytat: "Megii"
u nas powiedzieli..."co laska"...ale nie wiemy ile dac

jak by mnie tak powiedział to bym mu dała max może 200 zł ... ale mój wali cennikiem

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Marca 2006, 18:45 »
A teraz coś co forumki lubią najbardziej , czyli ......fotki , fotki, fotki :D

I oto kościół w którym bęziemy ślubować .. foteczki są świeżo robione , bo  wczoraj:D ale tylko z zewnątrz:D

teraz pewnie się mniej dziwicie ze cennik za ślub jest taki anie inny ....

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Marca 2006, 19:44 »
No ale żeby  Wam nie było mało to niedawno wróciłam z przymiarki sukieneczki mojej:D

Z tą sukienką było tak:
mój typ była : nie zaszeroka ( trapez )  , na mur beton z ramionami ( gołe ramiona wogóel nie wchodziły w grę .. nie lubię ) , ecri i jednoczęściowa ...
a jest gorset + spódnica , śnieżno biała, nie zaszeroka i z górą  zabudowaną piękną koronką :)

Z tego co słyszałam ze tak to jest ze przychodzi się ze swoim typem, a wychodzi z czymś inym :D czyli wszystko jest ok:D
i oto kilka foteczek.... co prawda mało ich -( ale tak to się kończy jak się daje mami e aparat do zrobienia foteczki .. albo ruszone .. albo same nogi ... cóż .. ważne ze jakieś są :D)

Cała sukienka

Gorsecik z bliska:

Gorsec z tyłu - na pleckach jest koronka

a dół jak najbardziej prosty w trapez

to sukieneczka taka:D
a butki do sukienki są  taki:

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Marca 2006, 20:04 »
a to typy rękawiczek:

wybrane (  które będę już miałą ) zostały następujące:

ponieważ gorset jest zdobiony, to rękawice będą miały zdobienie na dłoni .. będzie to ładniej widoczne ( nie zleje się z gorsetem ) , no i  potem przy obrączkach bardzo ładnie to będzie wyglądało :D

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Marca 2006, 20:16 »
bardzo ładnie marcia wybrałaś; to ciekawe, że często oglądamy i wzdychamy do kiecek a potem kupujemy całkiem inny fason i  :roll:  :roll:  :roll: jest dobrze
ja szukałam białej a kupiłam kremową

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Marca 2006, 20:25 »
Marcia ładna ta Twoja sukienusia. :)  Taka skromniutka, a zarazem dostojna (przez ten gorset m.in.). Buciki super. Rękawiaczki tez super nie takie pospolite tylko ozdobne. Gdzie je kupowałaś buciki, jeżeli można wiedzieć?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Marca 2006, 21:28 »
Gdzie je kupowałaś buciki, jeżeli można wiedzieć?

butki kupowałam w Sosnowcu na tej głównej ulicy handlowej ( skręciłam w jedną uliczkę w prawo i tam pod koniec tej uliczki .. to jest ul. Głowackiego 9 - tak pisze na paragonie )
A zeszłam cały Będzin , Dąbrowę i Sosnowiec , aż w końcu trafiłam na takie jakie mi się spodobały.

Takie same są też w Będzinie ( na Małachowskiego  ta główna handlowa ) w takim obuwniczym co się po schodkach wchodzi - nawet były 10 zł tańsze .. ale same malutkie rozmiarki ... 35 - 36 .... a w Sosnowcu były wszystkie numeracje

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Marca 2006, 14:56 »
no no sukienka ładna - uwielbiam koronki (sama mam z koronką:) )
Cytat: "Kaśka"
to ciekawe, że często oglądamy i wzdychamy do kiecek a potem kupujemy całkiem inny fason i    jest dobrze

Kruca chyba ze mną coś nie tak buu...:( Bo ja swoją wypatrzyłam i nie zmieniłam typu :)
A czy buciki są ze skórki czy z satynki? Bo kurczę już cały tydzień jeżdżę za butkami i wszystko to satyna - ze skóry niciewo nie ma :( A jak sa ładne, takie jakie bym chciała (wczoraj były takie w Plejadzie) to znowu rozmiar duży...... Jutro mnie jeszcze czeka wyprawa do Będzina a we czwartek do Katowic :) Para butów a tyle biegania :)
kochaniiutkie to sie pokażcie jak będziecie , będzie mi bardzo milutko:D

Przyjdziemy z transparentem: www.forum.e-wesele.pl :) z pewnością będziesz wiedziała, że my - to my :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Marca 2006, 15:04 »
bardzo ładnie bardzo .... rękawiczki tez bym wybrała takie najbardziej mi sie podobaly a sukienevzka też ładniutka ja tez mam z koroneczką na górze niestety nie mam fot z przymiarki ale ze ślubu będiz esporo to napewno relacja będzie dobrze zaopatrzona w foty
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Marca 2006, 16:13 »
Cytat: "madziulek"
nie mam fot z przymiarki ale ze ślubu będiz esporo to napewno relacja będzie dobrze zaopatrzona w foty

to już nie możemy się doczekac relacji poślubie:D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Marca 2006, 17:00 »
Marcia, a jak tam po spotkaniu w poradni, tym ostatnim?

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Marca 2006, 17:23 »

Ostatnie spotaknie w poradni cały czas przed nami idziemy dopiero 3 kwietnia ... bo wcześniej ne było wolnego terminu .... i dopiero po będę relacjonowała co i jak ...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Marca 2006, 19:47 »
Marta napisał/a:

Ostatnie spotaknie w poradni cały czas przed nami idziemy dopiero 3 kwietnia ... bo wcześniej ne było wolnego terminu .... i dopiero po będę relacjonowała co i jak ...

Oj, to przepraszam. Myślałam, że już jesteście po.
 :roll:

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Marca 2006, 22:43 »
Bo ja swoją wypatrzyłam i nie zmieniłam typu

to fajnie jak taką jak wypatrzyłąś to przy tej zostałaś:D tylko się cieszyć że masz to co chciałaś od początku:D

A czy buciki są ze skórki czy z satynki? Bo kurczę już cały tydzień jeżdżę za butkami i wszystko to satyna - ze skóry niciewo nie ma Sad A jak sa ładne, takie jakie bym chciała (wczoraj były takie w Plejadzie) to znowu rozmiar duży...... Jutro mnie jeszcze czeka wyprawa do Będzina a we czwartek do Katowic Smile Para butów a tyle biegania Smile

butki na pewno nie są z satynki. Czy skórka .. coś skórko podobne:D
Na pewno w końcu coś znajdziesz na siebie .
A byłaś w Sosnowcu ...?  Tam jest sporo sklepó z butkami może znajdziesz coś ciekawego na siebie:D Powodzenia w szukaniu butków:D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Marca 2006, 08:21 »
Marcia sukienka na prawdę bardzo ładna! Szczególnie tył gorsetu mi się podoba!! bardzo ciekawy efekt! Cała suknia bardzo łoadnie podkreśla Ci bius i talię :) Będziesz śliczną Panną Młodą!!  :mrgreen:

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 31 Marca 2006, 18:52 »
Halo Marcia! Co tam taka cisza u Ciebie?? Chyba bardzo pochłonęły Cię ostatnie przygotowania i nawet nie masz czasu napisać nam o nowościach.... :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Kwietnia 2006, 16:03 »
Halo Marcia :) Już tylko 2 tygodnie dzieli Cię od wielkiego dnia :) odezwij się do nas....... bo transparent już mamy :)