Autor Wątek: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)  (Przeczytany 83545 razy)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Odp: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)
« Odpowiedź #390 dnia: 29 Sierpnia 2011, 14:35 »
Wróciłam wczoraj koło 5 nad ranem :) :) masakra po prostu :) :)
Droga okropna, auto bez klimy ogólnie przesada :-\ :-\
Płakać nie płakałam.... Ogólnie wesele.... hmm najgorsze na jakim w życiu byłam...
Bawić się bawiłam bo w końcu po to pojechałam :) :)
Myślę, że nie tylko ja tak uważam bo z kim nie rozmawialiśmy to każdy miał podobne zdanie do naszego :) :)
Teraz przynajmniej będę wiedziała czego naprawdę się wystrzegać :)
Ogólnie młodzi bardziej postawili na wygląd wesela niż na jego wygodę i praktyczność :) :)

Może zacznę opowiadać od początku :)
Młodzi położyli nas spać u swoich znajomych których mi nie znaliśmy(to przeboleje bo faktycznie nocleg jest w  W-wie drogi)
Od kościoła do sali transportu nie było... Trzeba było przejść całe krakowskie przedmieście i cały nowy świat kto był w warszawie to wie, że to naprawdę dużo zważywszy na to, że szliśmy ciągle po kostce brukowej.... Możecie sobie wyobrazić... upał + szpilki + kostka brukowa = masakra  :glowa_w_mur: :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:
Musieliśmy tak przejść ok 3 km :) :)
Ok to jedziemy dalej :) :) wchodzimy na sale... wszyscy och i ach.... Piękny pałacyk ... sala na 3 piętrze piękny widok na starówkę.... wygląd sali CUDOWNY... szukamy swojego miejsca... znaleźliśmy wszyscy uśmiech na twarzy siadamy.... podchodzi kelner pyta czy coś ciepłego do picia podać... ja dziękuję i pytam czy można trochę klimatyzację włączyć bo nam wszystkim strasznie gorąco... Kelner patrzy ze zdziwieniem ale my nie mamy klimatyzacji... :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Sala na 100 osób w której było 130 ;D
Parkiet taki, że co najwyżej 7 par wejdzie ... no przy tańcu przytulańcu może 12 ;D ;D
Za parkietem był balkon-taras no i jak możecie się domyśleć tak odbywało się wszystko :) :) Mało kto siedział na sali :) ludzie wynosili swoje krzesła na ten taras ;D ;D
a jak już ktoś wchodził na salę żeby coś zjeść (bo piliśmy i tak na tarasie) to każdy się czymś wachlował  ;D ;D
Orkiestra jeden wielki fałsz... to znaczy na instrumentach grali ładnie, śpiew im nie wychodził, ale to nie ważne bo po czepinach i tak się spili :) :)
Jedzenie za to mieli pyszne, do tego nikt nie może się przyczepić :) :)
To są takie najważniejsze rzeczy które utkwiły mi w pamięci :) Jak mi się coś przypomni to napiszę :) :)

Dodam od razu, że ja nie jestem marudna, czy jakaś czepialska no ale same przyznajcie wszystko było tak jak nie powinno :) :)  
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 29 Sierpnia 2011, 16:08 »
to kiepsko....:-( ale mozna wyciągnąć wnioski, żeby na wlasnym weselu urządzić wszystko lepiej :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #392 dnia: 29 Sierpnia 2011, 17:38 »
Wyglad sali - rzecz wazna. Ale klima musi byc!!! Szczegolnie jak jest upal (wiem, ze nie czesto sie to zdarza, ale mimo wszystko) i duzo ludzi.
Wedlug mnie, to ze jedzenie bylo pyszne, to sukces! Bo jakby nie patrzyc, jedna z wazniejszych spraw na weselu.
A to, ze orkiestra sie spila, to skandal i ja bym takim nie zaplacila!!! Kto im w ogole wodke dal?!? Przeciez ci ludzie normalnie w pracy byli!
Im wiecej wesel ma sie przed swoim wlasnym, tym lepiej. Czlowiek wie na co zwracac uwage :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #393 dnia: 29 Sierpnia 2011, 21:58 »
no to ze nie dali tarnsportu to masakra....  a z klima... hm wlasnie tez sie tego obawiam... bo na anszej sali tez nie ma czegos tak wspanialego... czytalam ze ludzie brali wiatraki. kupowali przenosne klimatyzatory itp ja jeszcze nei wiem co zrobimy ale mamy to na uwadze

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 29 Sierpnia 2011, 22:00 »
u nas też nie ma klimy,ale łudzę się,że w kwietniu nie będzie to problem;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:08 »
Klimatyzacji brak w tych czasach to naprawdę ciekawostka :D

O braku transportu nie wspomnę, bo widać jak potraktowali swoich gości...

Ja byłam na weselu, gdzie Pani śpiewają wymiotowała w łazience o 2 w nocy, była tak pijana, że ledwo na nogach stała :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #396 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:37 »
Nie mieliście transportu od kościoła na salę?! :o No przecież teraz każda para o tym myśli jak mają się dostać goście na salę ::)
wydawało mi się,że teraz już każda sala ma klimę, a jeszcze jak Ty napisałaś,że sala taka cudowna to w ciężkim szoku jestem,że nie było :P
no ale po tym weselu przynajmniej wiesz czego unikać,żeby dobrze było ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #397 dnia: 30 Sierpnia 2011, 12:49 »
aż mnie ciarki przechodzą jak to czytam i oczom nie wierzę  :o normalnie człowiek się stara żeby ten dzień był najwspanialszy w całym życiu, a tu ludzie którzy są w pracy - i mają nam czas umilać tego dnia za niemałe pieniążki- takie numery odwalają :urwanie_glowy:
a z klimą to też ważna sprawa, bo z jednej strony modlimy się o śliczną pogodę w dniu ślubu, ale jak jest sala bez klimatyzacji to może się to obrócić przeciwko nam  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 30 Sierpnia 2011, 14:51 »
Może na mnie naskoczycie,ale...
Jak wspominalam - u mnie na sali nie ma klimatyzacji,są wiatraki,mozna okna otworzyć,ale klimy brak - mam nadzieję,że w kwietniu nie będzie to odczuwalne.
Nie zamierzam zapewniać gościom transportu z Kościola na salę.  Zapewnię im noclegi, skąd wlasnymi autami muszą się dostać do Kościoła,a potem z Kościola na salę. Nie sa to duże odległości,ale jednak... Nie uważam,że mam obowiązek zapewniać jeszcze transport,skoro zapewniam noclegi. Mogę jedynie umowić się z jakąś korporacją taksowkarską,że w sobotę nad ranem będą czekali pod salą - może ceny rabatowe czy coś. Na drugi dzien,na poprawiny goscie wsiadają w taksowkę i przyjeżdżają na salę,a potem wlasnymi autami,ktore w dniu wesela pod salą zostawią, wracają. Ja mam 75% przyjezdnych, więc na pewno na poprawinach kierowcy pić nie będą.
Będą spali w dobrych warunkach w pokojach 4-osobowych - po 2 pary,oczywiscie rodzina,ktora się zna. Jak 4 osoby wsiądą do taksowki,to zaplacą po 4 zl na osobę maksymalnie,albo mniej,bo to blisko, no i drugie 4 zl za taxi na poprawiny. To chyba nie są duże pieniądze...
Tak to u mnie będzie.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #399 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:16 »
Emm-a u mnie bylo podobnie, z tym, ze my wiedzielismy, ze wiekszosc bedzie samochodami, a ci ktorzy byli bez zabierali sie z innymi. Z sali nad ranem wszyscy wzieli taksowki, tak samo z hotelu na poprawiny, bo wszystkie samochody zostaly pod sala. I bylo ok :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #400 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:46 »
to i ja mam podobnie, tzn. u nas nocleg jest na miejscu, ale goście do Szczecina przyjeżdżają sami (ponad 40km), a dla osób które nie będą miały transportu zamówimy busy albo autobus (bo tych ze Szczecina tez jest trochę:) ). Przyjezdnych mamy ok. 60 osób, z czego 20 z dalszych miejscowości.
Stwierdziliśmy, że jak mamy wozić ludzi autokarem te 40km w jedna i drugą (+ dodatkowe km od kościoła do sali) za takie same pieniądze, co zaoferować im nocleg, to niech przyjadą na własną rękę i zostaną do poprawin:), w poprawiny osoba kierująca pić nie będzie, przecież to nie wypity alkohol świadczy dobrej zabawie.
Albo tak albo tak, jednak to wszystko koszta.

Jednak nie wyobrażam sobie gonić ludzi na piechotę 3km w upał, tym bardziej że większość pań na obcasach i fajnie ze strony młodych zaoferować jakiś przewóz dla osób które nie są mobilne w danym dniu.
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 30 Sierpnia 2011, 19:30 »
emm-a nikt cie nie nie naskoczy .. ;p w koncu forum jest po to aby dzielic sie swoimi pomyslami przemysleniami itp nie zawsze musza ona sie nam podobac ;) u nas bedzie tak ze kazdy do kosicola przyjedzie na wlasna reke, ale spod kosciola zamowimy kilka taksowek na nasz koszt jednak rodzina ktora mieszka na drugim koncu polski moze nie ogarnac albo sie nei potrzebnie zestresowac ;p wiec spod kosicola zapewniamy transport a juz z wesela w nocy i na poprawiny nie zapewniamy ;) juz kazdy bedzie wiedzial co i jak ;p
emm-a tobie jedynie radze raz jeszcze prze,yslec i przeliczyc budzet czy an p[arwde nie wsyarczy wam tych pare zl na taksi dla gosci spod kosciola... bo to na prawde dla starszych ludzi moze bcy klopot ;)
ja osobiscie klima az tak nie nie przejmuje, najwyzej zalatwimy wiatraki a jak sie komus nie podoba to do widzenia ;D nie mozna miec wszystkiego ;p  nawet pytalam mojego ktory sie tym zajmuje na codzien czy gdybysmy kupili ze 2 przenosne to sie zasmial ze mnie bo mowi ze to zadziala tak samo jak wiatrak wiec bez sensu wydawac grubej kasy

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 30 Sierpnia 2011, 20:20 »
sylwusia u nas wszyscy zmotoryzowani, dziadkowe przyjadą też swoim autem, nie będzie osoby, ktora nie mialaby transportu.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #403 dnia: 30 Sierpnia 2011, 21:25 »
emm-a nikt na Ciebie nie będzie naskakiwał  :) z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że Twoi goście będą wiedzieli, że muszą sobie transport załatwić. My mieliśmy mówione, że transport dla nas będzie.... wyszło inaczej :) :)

My na sali nie mieliśmy możliwości otworzenia okien bo ich najzwyczajniej w  świecie nie było :) :)
A jak prosiliśmy o wiatraki to kelnerzy mówili, że mają tylko 2 i właśnie te 2 stoją u państwa młodych :) :)

Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 30 Sierpnia 2011, 21:32 »
oczywiście goście będą uswiadomieni dokladnie co i jak :-)
uważam że kwota ktorą wydadza na taksowki będzie naprawdę niewielka i to nie bedzie problem. Poza tym to też wygoda, bo zaden gosc nie bedzie uzalezniony od "ogólnego transportu". Tak w ogole to mam nadzieję,że uda nam się jak najwięcej gosci zakwaterowac w hotelu asystenckim przy naszej restauracji weselnej, skąd będą mieli doslownie minutę drogi :-) Przede wszystkim będziemy spali tam my:-) rodzice, najstarsi goscie, no a potem jak najwiecej sie da,tzn. zalezy ile bedzie miejsc :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #405 dnia: 31 Sierpnia 2011, 10:21 »
dziewczyny pamiętajcie jeszcze o tym że w rodzinie tkwi siła ;) rozinka często się integruje w kwestiach przejazdu i później słychać że jedni czy drudzy mają miejsce w samochodzie i moga kogoś zabrać - i sie okazuje że każdy z kimś się zabierze i nie ma problemu :) a poza tym często są osoby poprostu nie pijące więc i po weselu czasem same chetnie kursuja ze 2 czy 3 razy i rozwiozą kogo trzeba :) no a od biedy są i te taksówki. Moim zdaniem najważniejsze jest jednak prędzej uzgodnić z rodzinką kto ma swój transport i uprzedzić żę wy transportu nie zapewniacie itd żebyście mniej więcej wiedzieli jak to wygląda -czasem ktoś ma samochód ale rezygnuje z niego żeby móc wypić i lepiej z korporacją pogadać żeby mieli ewentualną liczę taxi w gotowości :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 31 Sierpnia 2011, 11:50 »
dokladnie emm-a jedynie uprzedz gosci zeby nie bylo glupich akcji ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #407 dnia: 31 Sierpnia 2011, 13:26 »
u nas jest tak,że ludzie ze Śląska przyjeżdżają do nas w swoim zakresie ( i już o tym wiedzą ;)), ale od kościoła do sali transport mają zapewniony i dla ludzi którzy mieszkają bliżej będzie bus mały i kierowca w samochodzie osobowym, a ludzie ze Śląska mają zapewniony nocleg, natomiast po poprawinach to już też każdy w swoim zakresie będzie musiał sobie poradzić ;)
ale tak jak Buuuś mówi zawsze się rodzina zgra kto z kim jedzie i na pewno wszyscy do domów dotrą ;) ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 31 Sierpnia 2011, 15:07 »
U mnie naszczescie mama sie zgodzila dwie rodzinki z mojej strony ugoscic w domu, jest troche miejsca wiec na pewno dadza sobie rade  ;D, natomiast mojego PM rodzina cała!  :szczeka: przyjezdza ze wszad wiec czesc tez pojdzie spac do rodzicow PM, czesc ugosci (mam nadzieje  :hopsa:) siostra PM ktora rowniez ma duzy dom i calego nawet nie zajmuja, a wiekszosc oczywiscie bedzie spala w hotelu gdzie jest wesele, to jest bardzo dobre rozwiazanie. A co do przyjazdu wszystkich pod kosciol i na sale to jeszcze nie wiem, na pewno przyjezdni beda mieli  wlasne samochody to sobie podjada za nami te 500m spod kosciola na sale, ale z mojej strony duzo osob nie ma prawka a tym bardziej auta wiec trzeba bedzie dla nich wynajac busika albo pomiescimy ich w naszych autach, bo moi rodzice maja dwa auta wiec jednym sie zabiora a drugim reszta rodzinki pojedzie i jakos to bedzie hihi  :D ;D ostatnio kolega powiedzial ze on chcialby spac w hotelu ze swoja towarzyszka, ale on jest z Goleniowa wiec powiedzialam mu owszem moze ale juz za swoje bo jemu po prostu nie chce sie d*** ruszyc i pojsc do domu na drugi dzien przyjsc na poprawiny - to juz jego sprawa, chyyba dobrze zrobilam co? :P

Doradzcie mi kochane jakies salony slubne w Szcz. - slyszalam kiedys jakas zla opinie o jednym z nich ale za cholerke nie moge sobie przypomniec nazwy  ???  :drapanie:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 31 Sierpnia 2011, 15:39 »
Kochana poczytaj u mnie na wątku poprzedni tydzień - wędrowałam po salonach i opisywałam wrażenia po moich wizytach :-)

co do kolegi to bardzo dobrze mu powiedziałaś  :brawo_2:

fajnie,że nie będziecie mieli problemu z noclegami :-) tylko pozazdrościć :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #410 dnia: 5 Września 2011, 10:22 »
u nas większość osób była przyjezdna, ale nie było problemu, aby się jakoś zorganizować...
fakt faktem, że w ostateczności zamówiliśmy autobus, ale to tylko z tego względu, aby goście się nie pogubili...
ale na spokojnie można taxi wziąć dla osób, które nie będą mieli dojazdu :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #411 dnia: 8 Września 2011, 20:26 »
Witajcie kochane :) :)

Nie było mnie chwile bo straszne choróbsko się mnie chwyciło :-\ :-\
Od niedzieli walczę z zapaleniem oskrzeli.. :( :( :( mówię Wam coś strasznego :( :(
Przez 3 dni prawie ciągle spałam naprawdę Krzysiek budził mnie tylko na antybiotyk :(
Dziś już trochę lepiej w dzień spałam tylko 3 godziny :) :) :)

Ze spraw ślubnych mieliśmy iść w tym miesiącu po obrączki ale mieliśmy nie planowany zakup nowego laptopa bo stary umarł ze starości, także po obrączki pójdziemy w przyszłym miesiącu :) :)

W poniedziałek idę po przymierzać suknie :) :) Takiej mi narobiłyście ochoty :) :) :) Na razie zacznę szukać w Stargardzie, jak tu nic mi się nie spodoba to pojadę do Szczecina :) :)

Muszę ponadrabiać wasze wątki  :) :) tak dużo się rozpisałyście, że kilka dni mi na tym zejdzie :) :)
Cieszę się, że wróciłam ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #412 dnia: 8 Września 2011, 21:09 »
ojj.. to rzeczywiście nie do pozazdroszczenia. Zdrowiej nam szybko!!  :przytul: a z sukienkami dobra myśl - tylko uważaj, bo jak zaczniesz przymierzać, to nie będziesz chciała skończyć :D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #413 dnia: 8 Września 2011, 21:13 »
czekamy na fotki sukni :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #414 dnia: 8 Września 2011, 21:41 »
Natysa dużo dużo zdrówka  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 8 Września 2011, 23:36 »
Natyska wracaj do zdrowka kochana ;*
i pochwal sie sukniami ktore bierzesz pod uwage jak cosik ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #416 dnia: 9 Września 2011, 08:40 »
Zdrówka życzymy nasza "śpiąca panno młoda "  ;) :D

no i super wrażeń przy mierzeniu sukienek - bo to wielka frajda i mega emocje :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #417 dnia: 9 Września 2011, 09:59 »
zdrowiej nam szybko! :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 9 Września 2011, 11:56 »
Zdrówka! Doskonale Cie rozumiem, bo też mam bardzo często zapalenie oskrzeli. Praktycznie przy każdej infekcji od razu mi schodzi na oskrzela. Ale nie martw się. Po antybiotyku z dnia na dzień będziesz czuć się lepiej. Tylko te pierwsze 2-3 dni są najgorsze gdy zaczyna działać, ale ważne, że pomaga.
Postaraj się zrobić jakieś zdjęcia przy przymierzaniu  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #419 dnia: 9 Września 2011, 15:57 »
zdrowiej nam szybciutko :-) :-*
Klara 2014r.
Dominika 2017r.