Autor Wątek: Tęga Panna Młoda - gdzie po suknię w Sz-nie  (Przeczytany 3786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gonia
  • nowicjusz
  • *
Tęga Panna Młoda - gdzie po suknię w Sz-nie
« dnia: 10 Marca 2006, 11:30 »
Pomocy.

Ślub mam w czerwcu i do dnia dzisiejszego jeszcze nie wybrałam się po suknię z powodu mojej wagi. Mam rozmiar 44, w porywach nawet 46. Gdzie w Szczecinie mogę znaleźć coś na siebie.
Napiszcie i poradźcie jak rozwiązać ten problem bez stresu. Bo schudnąć już raczej do czasu kupna nie da rady.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2006, 11:36 »
Wiekszy wybór "większych" :wink:  rozmiarów mają w salonie Scarlet na wojska polskiego a w wiekszości salonów można zamówić suknie na wymiar więc  nie powinno byc  z tym problemu tylko zalezy od tego czy chcesz zagraniczna czy polska bo to juz kwestia dostawy a czerwiec to juz niedaleko :D

P.S. Zaraz tam taki tytuł 'Tęga Panna młoda" noooooo wiesz byś się wstydziła ja tez mam 44 i wcale nie jestem tęga tylko dobrze zbudowana :mrgreen:  :wink:  :id_juz:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline gonia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marca 2006, 11:41 »
Dziękuję za podpowiedzi. Wyjaśnię tylko czym się martwię.

W salonach raczej nie ma problemu z zamówieniem większej sukni. Tylko jak wybrać właściwą skoro wczesniej nie można przymierzyć i zdecydować się na odpowiedni model??? Wszystko w rozmiarach 36-38 na wieszakach.

Jesli któraś z was też borykała się z takim probleme to proszę o podpowiedź.

Dziękuję.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Marca 2006, 12:24 »
Jak sie nosi 44/46 to raczej rybki odpadaja bo można wyglądać nie jak rybka a jak wieloryb :wink:  :mrgreen:  wiem z autopsji że bardzo obcisłe kiecuchny to raczej nie dla nas :?
Zresztą z numeracją  sukni jest troche inaczej (juz nie mówię o tym że francuskie to ja musze brac o 3 rozmiary większe niz normalnie bo tyle brak :lol: ) ale każda firma ma swoja rozmiarówkę i np bardzo czesto mozna zmieścić się mając 44/46 w 42 a innym 46 w materiału brakuje hihihi wszystko zależy od fasonu sukni i rozmiarówki stosowanej przez producentów a ta akurat nierówna sobie z żadna stronę - zupełna dowolność :evil:

A i jeszcze mi sie przypomniało że w Anagrze na Krzywoustego też lubia miec wieksze modele bo tam w 90% klientkami sa Niemki a one przeważnie kruszynki nie są i przewaznie chca kupić od razu żeby nie jeżdzić pare razy
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marca 2006, 12:29 »
Dokadnie gonia  :wink:  bierz mamę i świadkową pod pachę i na poszukiwania, czas leci baaardzo szybko. Więcej wiary i chęci znalezienia :)

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Marca 2006, 13:54 »
Może na Wyszyńskiego w salonie "Vera"znajdziesz coś dla siebie. Tam jest bardzo miła pani, która chętnie Ci doradzi. Salon ma własną pracownię w Policach i krawcowe, które szyją nawet z wymyślonych wzorów.

Offline gonia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Marca 2006, 14:17 »
Dziewczynki, dziękuję za rady. Piszcie dalej gdzie najlepiej się udać to zrobię sobie plan przechadzki po salonach i mam nadzieję, że coś ślicznego wybiorę.

:)

Chyba powróciła wiara, że mogę być całkiem fajnie ubraną panną młodą.

O rezultatch zakupu powiadomię.

Gonia

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Marca 2006, 14:31 »
a ja bym poradziła szycie sukienki. Osobiście polecam Justynę. Sama będe tam szyła suknię. Przemiła obsługa, fachowe doradztwo.

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Marca 2006, 15:00 »
Tak z boku tego wszystkiego...
starsi forumowicze pamiętają... jego też co jakis czas brali za kobietę... :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2006, 10:51 »
Kurcze w tytule tematu napisałaś "Tęga Panna Młoda..."... kurde, dziewczyno, tęga Ty chyba jedynie w uszach jesteś!!  Poczułam się potwornie, bo sama mam rozmiar ok 40-42, a wcale na aż tak oszałamiająco grubą się nie czuje  :| Suknie w rozmiarach 42-46 znajdziesz w każdym salonie po kilka fasonów...

Offline gonia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2006, 20:50 »
UPS !!! Pioteras - nadzwyczajniej przepraszam z całego serca.

Nie skojarzyłam, że na takim formu i co do takiego wątku doradzi mi jakiś mężczyzna. Myslałam, że raczej same kobietki w szale przedweselnych przygotowań wspierają sie tutaj i sobie pomagają. No ale myliłam sie i jeszcze raz przepraszam.

dziubasek a co do tego co napisałaś. Cieszę się że masz rozmiar pomiędzy 40 a 42 bo 44 a 46 to już duża różnica szczególnie w ilości kilogramów.

Jeśli kogoś uraziłam tym tematem to przepraszam ale ja czuję sie po prostu tęga i tyle. A na zakupy i wybór sukni wybiorę sie juz może w przyszłym tygodniu. Najpierw odwiedzę salony które zostały mi tu polecone a później zobaczymy.  :D

Pozdrawiam. Gonia

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2006, 21:02 »
no popatrz.. ja tez cyckowo musze nosić 42/44.. i dostałam kiece na siebie  :P
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2006, 21:02 »
Rób fotki przy przymiarce i powklejasz nam :D do wglądu
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline gonia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Kwietnia 2006, 10:21 »
No więc tak - SUKNIA ZAMÓWIONA!!!

Rzeczywiście nie było najmniejszego problemu z rozmiarem. Chyba rzeczywiscie niepotrzebnie się denerwowałam.

Przeszłam przez kilka salonów i nie było problemów no chyba tylko z obsługą w niektórych salonach. O zgrozo niektóre kobitki próbowały urwać mi głowe i wyrwać wszystkie włosy przy przymierzaniu gorsetu wciągając go przez głowę.

Polecam Janette przy Woj. Polskiego.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Kwietnia 2006, 20:46 »
GONIA! GRATULUJE I PAMIęTAJ :
"TO SUKNIA MA PASOWAć NA CIEBIE, A NIE TY DO SUKNI"  :!:

Offline olcia23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Sierpnia 2006, 18:31 »
polecam salon scarlet na wojska polskiego bardzo miła obsługa i rozmiary mają duże ja osobiscie mam rozmiar 48 i przymierzałam u nich 4 sukienki i wybrałam co najbardzie mi sie podobałom pozdrawiam :)))

Offline elunia99
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Września 2006, 16:00 »
Uff! Dziewczyny! Ale mi ulżyło! Ja dopiero czekam na zaręczyny, ślub być może we wrześniu 2007, ale już się bałam, że z moim rozmiarem (solidne 46) nic dla siebie nie znajdę! Powodzenia przy szukaniu wymarzonej kiecki życzę nie tylko "papuśnym"!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Września 2006, 16:37 »
eeeee.. nooooooooooooooooooo.. spokojnie..

kiece się znajdzie bez problemów  :mrgreen:

tylko kwestia co chcesz  :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"