Nasze przygotowania ciąg dalszy:
Mamy już ustalone menu:
WESELE
Obiad ok godziny 18:30 Rosół z makaronem tradycyjnie bo nie wszyscy goście lubią nowości, a rosół zje wiekszość
Drugie danie; nowe ziemniaczki i do wyboru
* kotlet schabowy
* dewolaj
* roladka wołowa
* udko z kurczaka
* szaszłyki
do tego surówki do wyboru
* z marchewki
* mizeria
* buraczki czerwone
* młoda biała kapusta na gorąco
Do picia co kto woli kompot lub soki naturalne.
Później tort i kawa. :party
Drugie groące danie około godziny 21:00
Kluski śląskie, schab faszerowany i surówka z czerwonej kapusty.
Następnie lody z bitą śmietaną i sałatką owocową.
Około 23:30 Ryż, kotlet drobiowy po Parysku, kalafior na gorąco i zielona sałata z sosem jogurtowym.
Następnie około 1:30 Barszcz czerwony z krokietem.
Ostatnie danie około godziny 3:30 Strogonow.
Zimna płyta (czyli coś co cały czas jest na stołach)
* galaretka drobiowa
* jajko w szynce i galarecie z chrzanem
* sałatki - jarzynowa
- wiosenna
- ryżowa
* śledzie w śmietanie
* śledzie po cygańsku
* schab ze sliwką
* wędlina
* marynaty - paryka, ogórki i pieczarki
POPRAWINY
18:00 Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
21:00 Nowe ziemniaczki, dwa rodzaje mięsa i zestaw surówek
23:30 Gołąbki w sosie pomidorowym
Jeżeli chodzi o alkohol to pani doradziła nam żeby nie kłasć wina na stoliki bo potem jest kilka butelek rozpoczętych i nieskończonych i wino trzeba wylewać, ale żeby na sali przy ścianie ustawić malutki barek: po 2 gatunki wina białego i czerwonego, ajerkoniak i u nas jeszcze piwo gdyż wiekszość osób to zdecydowani piwosze :piwo. Każdy będzie mógł sobie wziąść to co lubi najbardziej.
Zakończyliśmy już sprawy w kościele. Mamy skończone spisywanie protokołów, zaświadczenia z poradni rodzinnej, więc zostało nam już tylko w dniu ślubu wstawić się z kartkami od spowiedzi.
Dekoracja kościoła również ustalona: białe margaretki, pomarańczowe lilie i pomarańczowe gerbery strzępione oraz cała masa różnej zieleniny.
Narazie chyba tyle. OK