Autor Wątek: 17.09.2011 Axela i Daniel  (Przeczytany 31979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Odp: 17.09.2011 Axela i Daniel
« Odpowiedź #540 dnia: 6 Września 2011, 12:58 »
Super :)
A stresem się nie przejmuj, każdej z nas on towarzyszy :)
A na pewno Wasze wesele będzie cudowne! :)
To już tylko 11 dni
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 7 Września 2011, 11:47 »
Kupiłaś już welon :)

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #542 dnia: 7 Września 2011, 17:04 »
Dziewczyny ja nie ogarniam tych dni, czas tak leci że szok  :o
karolinka nie mam welonu, nie mam czasu jechać coś kupić :P
ale organizacyjnie są postępy :}

zamówiłam kwiaty w hurtowni do dekoracji Kościoła i sali, zaszalałam... 450zł. 25 lili, 125 goździków, 20 białych róż, 20 mieczyków.

zamówiłam też bukiet w kwiaciarni, różowe róże i białe Cymbidium, mała, klasyczna kulka. Do tego dwie butonierki, kwiat we włosy i bransoletkę do świadkowej. ok 200-220zł.

Zapisaliśmy się na 3 godziny tańca i pierwsza za nami...Mamy ciężką piosenkę jeżeli chodzi o rytm, a godzina minęła na zgraniu się do rytmu i ogólnie brechtaniu bo nam nie szło :P następna lekcja w piątek, musimy poćwiczyć tylko nie ma kiedy ;P
W piatek daję też suknie do odświeżenia i odprasowania, myślę że dziś mama skończy przerabiać tren, bo jak na razie prace trwają  :D

Zamówiłam w końcu tort, będzie klasyczny z wyglądu, 10kg śmietankowo-jogurtowy i wiśniowy. Wszystko ogarnia właścicielka, dowóz, kaucje za stelaż itp.

Niestety nie mam jak się spotkać z właścicielką sali, dopiero spotkamy się w środę, trochę się wkurzyłam bo chciałam już wszystko sobie ogarnąć, rozsadzenie gości, dzieci, noclegów... ale staram się nie denerwować nazbyt. Będzie co ma być, musimy zdążyć.

Umówiłam się na rzęsy 1:1 i żelowanie paznokci, na codzień takich rzeczy nie robię więc dla mnie to nowość :P

A od piątku od 14.00 mam urlop więc jeszcze więcej czasu na stresowanie :]
Już teraz mam motyle w żołądku na samą myśl, a moje jelitka pracują szybciej niż zawsze :P
Masakra, przecież ja tam padnę na zawał :P

Do załatwienia z grubszych rzeczy zostały tylko ciasta.. ale myślę że w małych miasteczkach nie ma problemu z obleganymi terminami, więc zdążą mi je upiec jak zamówię na tydzień przed :P

a i nie mamy załatwionego nic z księdzem bo siedzi we Włoszech, wraca w poniedziałek. Więc we wtorek będę napierać do niego żeby wszystko już opłacić i ogarnąć oraz dowiedzieć się jaki ksiądz będzie prowadził mszę bo nadal nie wiem.

A poza tym trzymajcie kciuki żebym nie zeszła ze stresu z tego świata przed ślubem :P

to tylko 10 dni  ;D
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #543 dnia: 7 Września 2011, 17:55 »
Trzymam kciuki, co bys zawalu do slubu nie dostala ;D
Ale spokojnie...wszystko bedzie dobrze, ze wszystkim sie wyrobisz :)
Czemu ciast nie zamowilas razem z tortem?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #544 dnia: 7 Września 2011, 21:50 »
pij meliskę  :P

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #545 dnia: 7 Września 2011, 23:26 »
ho ho ale tu szał  ;D
smoczyca ma racje... i dużo magnezu pij  ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #546 dnia: 8 Września 2011, 00:30 »
Coraz bliżej.. Fajnie, że masz urlop przed ślubem.. to będziesz miała więcej czasu na załatwianie wszystkiego..
A gdzie tort zamówiłaś?? I ciasta będziesz?
Z kwiatkami faktycznie zaszalałaś :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 8 Września 2011, 08:51 »
Akurat welonu ja bym nie zostawiała na ostatnią chwilę  ::)

Masz go kupić szybko :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz:

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #548 dnia: 8 Września 2011, 09:21 »
Jej...już tylko 9 dni ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #549 dnia: 8 Września 2011, 16:18 »
hahaha do mnie wcale nie dociera że to już zaraz :]

ciast nie zamawiałam bo strasznie drogo mieli tam gdzie tort, a tort zamawiam w Asprodzie bo bardzo polecany przez właścicielkę. A o ciastach zapomnieliśmy i tak się ciągną za nami jak fatum :P

no welon może jutro przejadę przez miasto z pracy i wejdę do jakiegoś salonu... chcę klasyczny, w ogóle to miało go nie być :P ale mi się odwidziało i będzie. Tylko nie wiem czy najpierw bez kwiatka czy od razu z kwiatkiem ? boje się że z błyszczącą biżu będzie tego za dużo...

oj meliska się przyda... magnez też bo mnie łydki rwią czasami... dzisiaj skoczę do apteki.
Muszę kupić baterie, bo zamiast ryżu i tub z płatkami które kupiłam [ale nie można strzelać pod kościołem], to będą pistolety na bańki mydlane :P kupiłam 3 i czwarty ma bratowa, dam dzieciom to się pobawią jak będziemy wychodzić. Może ładne zdjęcia wyjdą ;]

musimy kupić jeszcze świece, alkohol na bar, welon, wymyślić dekorację na samochód :P [jakąś delikatną bo będziemy 75km jechać], poskładać serwety bo sobie wymyśliliśmy takie kieszonki na sztućce, kupić tasiemki, bibułki matujące, zrobić koszyczek niezbędnik, w czwartek przy odbiorze kwiatów kupić gąbkę florystyczną, wydrukować winietki [jutro się tym zajmę], w czwartek przygotuje kwiaty, a w piątek wszystko zawozimy, układamy winietki i kwiaty na stole.
i oczywiście musimy się spotkać z fotografem, kamerzystą i zespołem i zgrać czasowo dzień ślubu. Bo mamy mało czasu na kamerowanie PM jak się ubiera. A może niech się ubierze w domu u siebie a nagramy go u nas jak ,,niby'' zakłada marynarkę, krawat itp. Tak wiecie dla picu, żeby było, bo czasu brakuje na to aby jechać nakręcić go a później mnie.... sama nie wiem... Marcelka ty bywasz często przy przygotowaniach. jak to tam pary rozwiązują takie dylematy  ???

ah będzie dobrze, teraz o najważniejsze aby wyszło nam słonko i nie padało, choć pomału zaczynam wątpić w to że wrzesień będzie najładniejszy...  ::)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 8 Września 2011, 17:51 »
wymyślić dekorację na samochód :P [jakąś delikatną bo będziemy 75km jechać]

Ta dekoracja nie powinna być mocno delikatna bo wam odpadnie, nasz samochód jechał koło 90 km, i tak część przyssawek zgubił, więc nad tym myśl intensywnie :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #551 dnia: 8 Września 2011, 18:16 »
właśnie chodzi nam że delikatna tzn subtelna, wręcz niezauważalna żeby jak najmniej dać i żeby jak najmniej odpadło :P
jedziemy własnym samochodem i raczej oprócz organzy i tablic za dużo podczepiać nie będziemy bo prędkość na autostradzie to ok 100km/h, wątpię aby jakieś przyssawki wytrzymały :]

właśnie stoczyłam 2 godzinną batalię nad rozmieszczeniem noclegów gości, mamy 61 gości nocujących a pokoje różne, 2,3,4,6osobowe.... to było zadanie logistyczne, ale udało mi się wszystkich położyć biorąc pod uwagę wszelkie rodzinne waśnie itp. ;]
a jednocześnie w miarę nie przekroczyć budżetu, bo niestety musimy domawiać nocleg w domkach 4 i 6 osobowych na ośrodku obok.... ale jestem zadowolona. Rodzice zatwierdzili więc nikt nie powinien poczuć się urażony.

ciekawa jestem jak to wszytsko wyjdzie w praniu, choć każdego się nie zadowoli...

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #552 dnia: 12 Września 2011, 19:47 »
już tak malutko zostało....  ;D ;D ;D ;D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #553 dnia: 12 Września 2011, 20:37 »
jak tam emocje w ostatnim tygodniu?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 13 Września 2011, 08:33 »
Zostały tylko 4 dni :)

Welon jest, dekoracja samochodu jest?

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #555 dnia: 13 Września 2011, 09:18 »
cześć dziewczynki,
stres jest ale staram się go ogarniać. przy okresie jestem straszny płaczek, ale już mi przeszło ;] mam nadzieję że będę się cieszyć a nie płakać.

welon zamówiłam bo w salonach nic nie mieli, dekorować samochód będziemy już jutro, pójdzie do garażu a na koniec w piątek wieczorem przypniemy tylko lilie.

Kościół wstępnie załatwiony, zapłacony, mamy tylko w czwartek spotkanie z księdzem który będzie prowadzić mszę aby mógł nas lepiej poznać ;]

dziś jadę na rzęsy i paznokcie a mój Pm jedzie do fabryki odebrać nowiutkie oponki do auta i będzie zmieniać felgi. Bardziej się tym stresuje jak ślubem :P

kurs tańca [3lekcje] już za nami, mamy bardzo prosty układzik który musimy ćwiczyć a nie mamy kiedy ;p jak coś będziemy się śmiać i też będzie ok ;]

jutro jedziemy na salę, podpisać menu i wszystko przedyskutować. Wczoraj spotkaliśmy się z zespołem ;] dadzą czadu ;] powiedzieliśmy tylko żeby było dużo zabaw integracyjnych i w żadnym wypadku sprośnych, poniżających kobiety konkursów.

hmm cały czas coś się dzieje,...mama szyje ubranka na butelkę, my czyścimy etykiety z butelek, musimy posklejać winietki, itd.
ale dajemy radę ;] jutro odbieram kwiaty z hurtowni i wtedy się zacznie meksyk...
w piątek dekorujemy Kościół i zawozimy wszystko na salę... a w miedzy czasie spowiedź, odbiór sukni z pralni, odbiór ciast i zanim się obejrzę będzie sobota ;]

oby tylko pogoda dopisała ;]

trzymajcie kciuki aby się nic nie spartoliło ;]
buziaki

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 13 Września 2011, 10:17 »
Wszystko będzie dobrze, a kciuki się przydadzą, więc mocno mocno trzymam :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #557 dnia: 13 Września 2011, 15:19 »
Axela ja całyczas myślę o Tobie,o was i o sobocie  :)Już teraz trzymam kciuki,aby wszystko posżło po waszej myśli  :)Uśmiechaj sie dużo,myślcie tylko o sobie i będzie pieknie!  :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #558 dnia: 13 Września 2011, 16:23 »
Ja też czekam z niecierpliwością na WASZ ŚLUB!  ;D ;D ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #559 dnia: 13 Września 2011, 18:40 »
:uscisk:
dziękuje że ktoś jeszcze o mnie myśli i tu zagląda ;]
jakoś forumki 2011 zniknęły po swoich ślubach i zostałyście jako nieliczne które jeszcze zaglądają ;]
ja jakoś też przestałam pisać, przecież dla siebie nie będę pisać postów ;p

zrobiłam sobie dziś żel na paznokciach i rzęsy 1:1 i jestem mega zadowolona ;] wizja nietuszowania rzęs przed 2-3 tygodnie mnie pociesza ;]
wyszły bardzo seksownie a jednocześnie naturalnie.

jakoś stres mi trochę przeszedł, świetnie się z Pm dogadujemy, cieszymy się ostatnimi chwilami narzeczeństwa i jakoś do nas nie dociera że to już w sobotę będziemy stać razem przed ołtarzem ;] ciągle myślę że to jeszcze tak długo, a zarazem chciałabym mieć to już za sobą ;] boję się aby nikt nie dał plamy i żeby wszystkie nasze oczekiwania się spełniły....
a ostatnio podczas mszy świętej w Kościele, pomodliłam się i stwierdziłam że nie proszę o pogodę, ani o to aby wszystko wypaliło, bo stwierdziłam że co będzie to będzie... jeżeli się potknę w drodze do ołtarza to znaczy że tak miało być ;] i będzie co wspominać ;] poprosiłam w modlitwie tylko o to abyśmy byli udanym małżeństwem ;] bo to jest najważniejsze :]

Buziaki  :Zakochany:

powiem szczerze że wręcz wyluzowałam z przygotowaniami, nie spinam się jak dwa lata temu aby wszystko było mega piękne, bo bedzie przepięknie, bo będziemy MY ;]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 13 Września 2011, 18:48 »
i słuszne podejście!!! Na pewno będzie pięknie i ten dzień zapamiętasz to końca waszych dni  :)
Ja Ci tego życzę z całego serca.Po ciuchu zazdroszczę również,że masz ten dzień jeszcze przed sobą  :)
Niby właśnie tego się chce,dąży się do wspólnego zycia ale tak troszkę żal że czas prędko mija.Bynajmniej mnie.

To prawda,że dziewczyny zniknęły-ja sama już nie udzielam się tak jak kiedyś.Jednak Twojego ślubu nie mogłam "przegapić" i chciałam Ci kibicować w tych ostatnich dniach  :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 13 Września 2011, 19:13 »
Ja tam znikać nie zamierzam, mam jeden nałóg forum :D

Ale to prawda wiele osób zniknęło, a szkoda :)

I masz rację, co ma być to będzie, a tego dnia i tak nie będziesz się przejmować, bo nie będziesz miała czasu :D

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #562 dnia: 13 Września 2011, 20:13 »
ja też jeszcze podczytuje 2011 :)
na pazurkach zrobiłaś sobie pełny kolor czy francuski?
macie jakieś konkretne zabawy zaplanowane czy zdajecie się na inwencje orkiestry?

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #563 dnia: 13 Września 2011, 21:16 »
:Serduszka: :Serduszka:

to prawda czas szybko ucieka, niby się tak mówi ale ten ostatni okres przed ślubem to przelatuje przez palce ;]

zrobiłam sobie żel-francuza na własnych pazurkach, tylko jeden się złamał i trzeba było na tipsie... ale wygląda ok.
zabawy zostawiliśmy orkiestrze, nie mogliśmy się zdecydować.
będzie standardowe rzucanie welonem a wygrani muszą od tańczyć  w rytm różnych stylów muzyki np.samba, tango itp.
 i macanko po kolanku ;]
będzie też taniec wykupny.
Poprosiłam tylko o to aby po podziękowaniu dla rodziców było zaprzysiężenie na dobrych teściów ;]
czyli coś w stylu;
-Czy ślubujecie gościć swoje dzieci na niedzielnych obiadach składających się z co najmniej dwóch posiłków i deseru itp ;]
a reszta to raczej zabawy bardziej sportowe, integrujące i biesiadne w trakcie wesela np. z akordeonem :}
cieszę się najbardziej z barmanów.
wybraliśmy 15 drinków które będą serwowane dla gości do około 1 w nocy, typu Mai Tai, Pina Colada itp. Myślę że wszystkie kobiety się ucieszą.
i ja też  :skacza:
dobra idę zjeść kolacyjkę, jestem zmęczona kończeniem winietek... a jutro długi dzień..
odbiór kwiatów
muszę zawieźć swoje dopinane włosy do salonu aby je już przygotowali i pokręcili.
wyjazd do Ińska
spotkanie z kamerzystą w Drawsku
i wieczorem kończenie winietek, księgi gości i ostatnie zakupy alkoholu i świec. ewentualnie składanie serwet.
dobranoc  :przytul:

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #564 dnia: 13 Września 2011, 21:56 »
ja też tutaj cały czas zaglądam, choć nie zawsze się udzielam  :) uśmiałam się z tego zaprzysiężenia, świetny pomysł! z Twoich postów  wnioskuję, że jesteś spokojna i wyciszona, tak trzymaj!  :-*

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #565 dnia: 14 Września 2011, 08:28 »
Też bym się chętnie załapała na takie pyszne drinki  ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 16 Września 2011, 15:38 »
Axela to już jutro!!!  ;D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #567 dnia: 16 Września 2011, 17:30 »
oj, myślałam sobie dziś troszkę o Tobie  :) i widziałam, że zapowiadali na jutro piękną słoneczną pogodę :)