Autor Wątek: SALA IMPRESJA W DĄBROWIE GÓRNICZEJ!  (Przeczytany 29873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kowi
  • nowicjusz
  • *
Odp: SALA IMPRESJA W DĄBROWIE GÓRNICZEJ!
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Sierpnia 2013, 21:50 »
Ja niedawno miałam imprezę urodzinową w Impresji w sali tzw.  greckiej owszem sama sala bardzo ładna, ładnie przybrany stół ale w jedzeniu jest jedno wielkie oszustwo ja zamawiając trzy rodzaje mięsa na obiad byłam przekonana iż znaczy to że dla każdego miało być po trzy rodzaje mięs jak się okazało było tylko po dwa po rozmowie z menadżerem okazało się iż nieprawda miało być tylko po dwa na pytanie po co zamawiałam trzy rodzaje usłyszałam bo Pani tak chciała, poza tym roladki do obiadu miały długość 1cm tak malutkich jeszcze na żadnej imprezie nie spotkałam, na pytanie o gramaturę czegokolwiek usłyszałam iż oni tak nie mają określone ale na pewno niczego nie zabraknie chodziło mi o wędlinę której w zasadzie mało kto obecnie je zwłaszcza na imprezach, usłyszałam iż na pewno starczy niestety ilość wędlin była znikoma i w efekcie brakło(na półmisku zielenina i odrobina wędliny) poza tym była tak cienko pokrojona że można by było przez nią gazetę przeczytać, zamówiłam trzy rodzaje sałatek a ponieważ miałam 28 osób wypadałoby żeby każdy choć po trochę spróbował każdej z nich, niestety ponieważ były to zbyt małe ilości nie można było ich rozłożyć na poszczególne stoły( stół był w podkowę co znaczyło by iż co najmniej na trzy winne one być podzielone) stał jeden rodzaj na jednym stole drugi na drugim stole itd.  jeżeli ktoś usiadł przy stole z sałatką grecką a jej nie lubił nie zjadł żadnej, jeżeli chodzi o obsługę nie ma o czym mówić tak jakby jej nie było w ogóle pokazali się na początku przy obiedzie i w zasadzie tyle ich widział.  Ceny też nie małe ja płaciłam 190 od osoby.  W Impresji tylko sala jest ładna nie polecam ani jedzenia którego na pewno braknie, wbrew zapewnieniom menadżera ani obsługi.     

Offline Mariusz1980
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Sierpnia 2013, 07:54 »
Witam.  Szukałem sali 2 lata temu na wesele i trafiłem na salę IMPRESJA.  Sala dolna na prawdę fajna.  Ale Pan który oferował nam menu itp mówił tylko o jakimś systemie.  Pytaliśmy jaka cena a On że jak będzie już umowa podpisana to wtedy system mu wyliczy.  Liczy pewnie do tej pory.  Ogólnie ZERO konkretów.  Jeśli chodzi o ceny kawy, zużycia prądu  itp to już nie pytaliśmy.  Nie było sensu.
Z tego co pamiętam to obok sali na terenie obiektu jest monopolowy.

Offline maalina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Sierpnia 2013, 21:30 »
Czasami zastanawia mnie fakt,skąd w ludziach tyle złośliwości ???Nawet jeśli ktoś nie miał imprezy w danym lokalu,a już jest wszystko be. . . to strach pomyśleć co dany osobnik by pisał po całej zabawie!Złośliwość ludzka nie zna granic. Po co komu jakaś mało istotna informacja o szukaniu sali 2 lata temu jeżeli i tak nie poznał pan żadnych konkretów ???Niepotrzebne zaśmiecanie fora :-[

Offline impresja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Sierpnia 2013, 17:54 »
Dzień dobry.
"Kowi", w czasie istnienia naszej restauracji jest Pani jedyną osobą, która miała trudność ze zrozumieniem kwestii ilości i rodzaju zamówionego do obiadu mięsa.  A przecież to prosty rachunek: 1 porcja = 2 sztuki mięsa x 28 = 56 sztuk mięs na półmisku, czyli po dwie sztuki mięsa na osobę.  Mamy jednak wrażenie, że Pani udaje niezrozumienie, ponieważ wspominała Pani jaki zawód wykonuje. 
Ciekawe dlaczego dopiero trzy miesiące po przyjęciu rozpowszechnia Pani nieprawdziwe informacje dotyczące m. in.  wielkości podanych przez nas porcji mięsa oraz obsługi kelnerów (tak jakby jej nie było w ogóle pokazali się na początku przy obiedzie i w zasadzie tyle ich widział), no chyba że tort, ciasta, całą zimną płytę i dwie gorące kolacje, sama Pani podawała do stołu. 
Na przyjęcie mające trwać ok.  11 godzin, sugerowaliśmy Pani podanie oprócz obiadu i zimnej płyty - trzech gorących kolacji, lub zwiększoną ilości porcji potraw podawanych do zimnej płyty.  Niestety Pani pod żadnym pozorem nie chciała zgodzić się na nasze sugestie, ponieważ wiązałoby się to jednak ze zwiększeniem kosztu ogólnego przyjęcia. 
Sądząc z podziękowań składanych kelnerowi po zakończeniu przyjęcia, mamy wrażenie, że nie wszyscy Pani goście czuli się równie zawiedzeni i oszukani.  A może postanowiła Pani nam "dopiec" ponieważ otrzymała Pani w gratisie (za darmo) od restauracji tylko szampana do toastu oraz pokój dwuosobowy do dyspozycji, a rabat kwotowy od wartości ogólnej, który został Pani udzielony był jednak niższy niż ten, którego Pani się domagała. 
Jest nam niezmiernie przykro, że pisząc niepochlebną opinię ucieka się Pani do podawania nieprawdziwych informacji, przez co próbuje Pani zniszczyć ugruntowaną pozycję i dobre imię naszej restauracji.  Uważamy, że dołożyliśmy najwyższej staranności w przygotowaniu Pani przyjęcia, oraz że obsłużyliśmy przyjęcie najlepiej jak potrafiliśmy starając się sprostać oczekiwaniom.  Nasuwa się jednak nieodparte wrażenie, że Pani oczekiwania były zbyt wysokie w stosunku do ceny, którą była Pani gotowa zapłacić.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy spokoju.

Offline silence24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2026
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Marca 2015, 19:07 »
Witam wszystkich serdecznie :) Chciałabym odnowić ten wątek - może ktoś w ostatnim czasie organizował w Impresji w DG wesele lub był Gościem i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami?

Mnie ogólnie się sala podoba, co do zaliczki - w każdej sali sobie życzą zaliczkę tyle że w różnej kwocie - jedni 15% inni więcej lub mniej a tu 1000 zł (czy to kaucja? Dziwnie nazwane.  Ponoć ukrytych kosztów nie ma - to już chyba nie te czasy, zbyt duża konkurencja.  Pokoje dla Młodych i Gości - duży plus.  Wybór potraw - ogromny, ceny - no cóż bardzo konkurencyjne.  Dla takich osób zabieganych jak ja - duże odciążenie.  Tyle czy warto??? Czy jakość no i smak potraw jest ok, czy serwis i obsługa spełnia oczekiwania i czy uzupełniają braki na stołach czy olewają temat??? No i tor. . .  - jest  w cenie, cukiernia ponoć ze 100 letnią tradycją tyle że jak on wygląda?? bo smak - właściciel zapewnia że jest pychota ale wygląd nie oszukujmy się - też ma znaczenie. . .  Cista - też smaczne? Dekoracje -ok itp? Jak kwestia klimatyzacji - daje radę?? Planujemy wesele latem więc to dla nas bardzo istotne a różnie z tym na salach bywa. . . .  Podest dla oprawy muzycznej faktycznie mały, ale planujemy DJ więc to dla nas nie problem.

Jeśli mógłby się ktoś podzielić swoimi doświadczeniami będę niezmiernie wdzięczna.

Offline Aaabbbaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Lipca 2017, 09:22 »
Witam.
Niestety wszystkie negatywne opinie o tym miejscu a przede wszystkim o jedzeniu są prawdziwe. Na naszym weselu potwierdziło się że jedzenia miało nie braknąć            a brakło (i to w ich najdroższej ofercie o nazwie all inclusive za 250zl za osobę!!!) W dodatku wszystkie roladki były niesmaczne. Mięso było gumowate, jak by z najgorszej jakości mięsa. Miał być pieczony prosiak a w rzeczywistości była szynka w formie prosiaka, zalana galaretą i to już był szczyt oszustwa bo nikt nas o tym nie poinformował a w karcie pisało "pieczony prosiak". Goście wiedzieli że miał być prosiak wiec teraz proszę sobie wyobrazić ich miny... Szef bardzo arogancki zbyt pewny siebie i przez to straci klientów. Poinformowaliśmy go że wystawimy negatywne opinie o ich sali weselnej bo nawet nie starali się nam tego w żaden sposób zrekompensować i to był nasz błąd, że im o tym powiedzieliśmy, bo jak się okazało w ten sam dzień wyłączyli możliwość oceny ich strony na facebooku a na google po dziś dzień sami dodają sobie oceny na 5 gwiazdek żeby im ocena ogólna nie spadła. A żeby było mało to szef chciał ukraść z naszej zaliczki kwotę za rzekomo wyniesioną wódkę... Przestrzegam wszystkich przed tym miejscem. Jest wiele innych, lepszych i tańszych sali weselnych w naszym regionie gdzie na klienta nie patrzy się jak na chodzący portfel.